|
|
| נשלח ב-26/6/2012 03:44 |
|
| |
יחוס - זה שם המשחק!
לא מבין מה דגש על "יחוס" מי היה אבא וסבא וסבא רבה שלך האם בחורה שגדלה בבית ללא יחוס, צריך לזרוק לפני הפגישה? או כנ"ל לבחור?
תסלחו לי אבל הדבר הזה מתחיל להגעיל אותי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 08:55 |
|
| |
איזה ביטוי זה לזרוק? אף אחד לא זורק את השני אם אני לא רוצה להשתדך עם פלוני שאני אפילו לא מכירה אותו זה קרא שאני זורקת אותו?
כל אחד מחפש מה שמתאים לו ומוריד שידוכים שלא נראים לו אחד מחפש כסף אחד יופי ואחד מידות טובות ואחד מחפש יחוס מה מגעיל אותך בזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 10:06 |
|
| |
צללי ערב, אם זו הייתה תופעה נקודתית שנובעת מסיבות אישיות אני מסכים אתך אבל כשמדובר בתופעה קבועה שנובעת מכלל הציבור זה בהחלט מראה על סוג של סנוביות לא כך?. יהודי, תשמח ותתגאה שאתה לא כזה ותפסיק להיגעל....עוד תקיא בסוף..:)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 12:34 |
|
| |
אצלי זה לא נתפס כסנוביות בכלל, יש אנשים שחשוב להם הייחוס, יש ענין בדורות של צדיקים, בשורשים כאלה.... לא מכירה הרבה שיורידו מישו טוב בגלל שאין לו ייחוס, אבל בהחלט יכולה להבין את מי שמעדיף שיהיה ייחוס...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 13:09 |
|
| |
אני לא בא להצדיק את זה ב-כ-ל-ל, אבל... יש לך רב / מחנך / דומת מוערצת בחיים? לא "סתם" מישהו שאתה חושב שבוא "אחלה בנאדם", אני מדבר על מישהו שאתה באמת חושב שהוא חיי חייםם אידיאלים!! מישהו שאתה מחפש את קרבתו, ללמוד ממנו, להידמות לו, לחיות בדרכו... אם הייתה לו בת בגילך, לא הייתה מעדייף להיפגש איתה? נכון שהיית מברר קצת קודם שזה באמת קשור, אבל תודה שהיא הייתה מקבלת "נקודות" חיוביות מראש... למה? כי עם כל הכבוד, יש לך "עניין" להיות בקשר איתה... כי היא הבת של _______ או קרובה שלו/ה... זה לא רע!! אבל נכון, זה יכול לעצבן כשפוסלים אותך כי אתה לא "כזה"... אני בטוח שאם תחשוב טיפה תגלה שיש מקומות שבהם יש לך "עדיפות"-יחוס... שוב, אני חושב שזה רדוד מאוד להוריד שידוך בגלל שהוא / היא לא רקובים ל____... אבל אני מבין למה זה יהיה חשוב לחלק מהעולם... לדון לכף זכות לא עולה כסף ;-)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 13:54 |
|
| |
חזל הפליגו במעלות היחוס
ישא בת ת״ח והנושא אשה יבדוק באחיה אבל למען האמת זה רק משפחה הקרובה לא מעניין אותי אם היא נכדה של הבעש״ט ושל הגאון מוילנא וגם החזון איש אמר שהיום כל בחורה שלומדת בבית יעקב יש לה דין של בת תלמיד חכם בקיצור דעתי שיחוס זה נחמד לא יותר וודאי שלא מורידים על שטויות בגילנו
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 14:21 |
|
| |
וואלה, אם ככה,איזה כיף לי שאני בת של אבא שלי :-)
לעניננו.לפעמים היחוס הזה דורש גם. ולפעמים אנשים לא רוצים אותך דווקא בגלל היחוס [לא מכירים תמשפט: "למה היא/הוא רוצה לשמוע עלינו? אולי יש לו/ה בעיה? חשוד..", או: " למה לכל הרוחות להכנס לכל הפוליטיקה הזו?" או: "הם סנובים בטח, לא מתאים לנו" ועוד ועוד...]
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 14:22 |
|
| |
הבעיה מתחילה כש"שוכחים" לברר על המדובר/ת ומתמקדים בעיקר בייחוס. וכל השאר זניח ליד זה..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 14:28 |
|
| |
1-2 ולורין , LIKE !!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2012 14:00 |
|
| |
משתדכת המסר בדברי החזון איש לא שבית יעקב זה תלמידי חכמים אלא שיחוס לא נחשב העיקר החינוך וצורת גדילה והיום ההשפעה של הבית על החינוך קטנה מבעבר
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.
|