|
|
| נשלח ב-26/6/2012 17:41 |
|
| |
רס"ג כמדומני האמין שאדם חושב על אי בודד יגיע למצוות התורה כולן, לא כן?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 18:25 |
|
| |
ניתוח : איך כשל חשיבתי אחד גורר כשל חשיבתי שני באשכול החוויה הדתית מתנהל ויכוח ארוך בין מיימוני לאלי ס על השאלה האם חוויה דתית של אדם בימינו יכולה להעיד על מציאות האל-כן או לא.כמדומני ששום הוגה דעות לא העלה את הרעיון הזה אפילו בקצה דעתו-אבל התפתח אשכול שלם על כך שכמובן הגיע למבוי סתום.(אני עדיין מצפה לציטוט מהרב סולובייצ'יק)בסוף האשכול שאל דייר שאלה:"למה לא לגשת למקור?
תפתחו חומש ותראו אם הדת שלנו באמת מבוססת על חוויות.
אני לא נתקלתי בביסוס כזה אם אתם מכירים אחרת אני אשמח לשמוע."כמובן שהשאלה הזאת היא כשל חשיבתי מובהק בהבנת מהות הדיון כי נושא הדיון אינו על מה מבוססת הדת שלנו.אלא נושא הדיון הוא אקטואלי לכאן ועכשו :האם חוויה שחווה פלוני בשעת התפילה מוכיחה את מציאות האל.(ונושא זה כמובן כלל לא נידון בתורה )במקום להעמיד את דייר על טעותו בנושא האשכול בא יהיאור וענה::וידבר ה' אל משה לאמור.הכשל החשיבתי שבהבאת הפסוק הנ"ל הוא כפול:1.היה מקום להעמיד את דייר על טעותו.2. הרי הויכוח הוא על חוויה מסוג החוויות שחווה למשל מיימוני בשעת התפילה-האם על חוויה כזאת מבוססת התורה?אבל על תשובה כושלת כזאת של יהיאור,שהתבססה על שאלה כושלת של דייר -נפתח אשכול חדש והתוצאה בהתאם
תוקן על ידי עצכח ב- 26/06/2012 21:30:20
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 19:19 |
|
| |
גודמן וה"רמב"ם" האיזוטרי עשו לי את השבת.
ומדוע תתנשאו על קהל ה' פירושו מדוע שכלך טוב משלנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 19:45 |
|
| |
בע"ב,
חליצה - סמל פנית היבמה לביאת היבם ציצית - בגד מיוחד המזכיר תקפיד [ואולי מעמד] תפילין - קשירת המאמרים המכוננים למזכרת על העשיה ועל החשיבה
ועל כולן אשכולו של רבשקה על פרשת מסעי שהעיקר ליצור "מכשירי מחויבות" או כמו שאומרים בעולם המוסר "מחייבים" והדברים פשוטים למבקשי שמים בתורה ולא חוויות דתיות של איש איש וחוויתו.
ווטו
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 20:13 |
|
| |
אני התכוונתי לזה אתם ראיתם אשר עשיתי למצרים- לא מסורת היא בידכם, ולא בדברים אני משגר לכם, לא בעדים אני מעיד עליכם, ולא בחוויות אני בא אליכם,אלא אתם ראיתם אשר עשיתי למצרים, על כמה עבירות היו חייבין לי קודם שנזדווגו לכם, ולא נפרעתי מהם אלא על ידכם:
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 20:16 |
|
| |
ווטו, האם יש סיבה שהגיון כזה יחייב אז או עכשיו?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 20:20 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | גודמן וה"רמב"ם" האיזוטרי עשו לי את השבת.
ומדוע תתנשאו על קהל ה' פירושו מדוע שכלך טוב משלנו. |
|
מדוע תתנשאו לא קשור למצוות אלא לשררה של משה ואהרן ואין כאן שאלה בכלל. [איך לייבוביץ מפרש? למה ה"ככה" שלך ולא ה"ככה" שלי?] ה"רמב"ם" הזה איננו חידוש של גודמן אלא של רבים ממפרשיו הראשונים כנרבוני וכו'. ועכ"פ הוא בוודאי מתאים יותר לרמב"ם מאשר התיאוריות של לייבוביץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 20:21 |
|
| |
דייר. אבל גם אם ראינו את ניסי יצא"מ בעינינו, זה לא אומר כלום עד שיש נבואה של התורה. מי אומר את המשפט "אתם ראיתם" ואיך הוא הגיע אליו?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 20:22 |
|
| |
| מטפחתספרים כתב: |  | |
רס"ג כמדומני האמין שאדם חושב על אי בודד יגיע למצוות התורה כולן, לא כן?
|
| בכל אופן [גם אם ההוכחות שלו לא מספקות אותנו], מה שניתן ללמוד מדברי רס"ג זה שראוי לאדם לחשוב ולהתנהג כפי שהיה מתנהג בחשבו על אי בודד.
תוקן על ידי יהיאור ב- 26/06/2012 20:24:07
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 20:26 |
|
| |
איך הגעת למסקנה הזו מהרס"ג?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 20:34 |
|
| |
כך נראה לי שיוצא מטענה כמו שהביא מטפחת בשמו [שהוא קרוב למה שכתוב במפורש ברס"ג]. אם האדם לא אמור לנהוג לפי שכלו מה לנו להראות שהתורה עולה מן השכל. לפי רס"ג התורה הוא רק עזר למי שעדיין לא חשב בעצמו שיעשה טוב. הרי שמה שאמורים לעשות זה המתאים לשכלנו עצמנו.
תוקן על ידי יהיאור ב- 26/06/2012 20:36:05
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 20:50 |
|
| |
לא מבין מה אתה רוצה ומה ראית ברס"ג.
בסך הכל הביא מטפחת בשמו שהתורה - הגיונית היא. זהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 21:08 |
|
| |
יהי
אני רק התכוונתי להפנות לתמיהה העתיקה (שימיה מאז 5 דקות לאחר הנרבוני) - אם זה רק שכלו של משה מדוע כשאני חושב ששהוא טועה אלך לפיו. לשם לצון הלבשתי בדברי קרח זצוק"ל
ווטו
לא חכמה למצוא הסברים שבדיעבד כמעט לכל דבר. השאלה היא אם היית אומר זאת מתוך לוח חלק
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 21:21 |
|
| |
תלמיד אם אתה חושב שמשה טעה ואתה הולך על פיו אתה חוטא. אם אתה חושש אולי אתה טועה בדעתך והוא צודק אז אתה יכול ללכת על פיו ולסמוך עליו.
אלי תלמד אותו [לפחות את ההקדמה לאמונות ודעות. או תקרא את המאמר שלינקקתי. ] נראה לי שזה עולה מדבריו.
|
|
|
|
|