|
|
| נשלח ב-26/6/2012 21:39 |
|
| |
יהי, למה? למה שתסמוך עליו יותר מעל חמורבי או מערכת החוקים של הדמוקרטיה?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 21:43 |
|
| |
אלי איפה ראית שאמרתי את זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 21:45 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | תלמיד אם אתה חושב שמשה טעה ואתה הולך על פיו אתה חוטא. אם אתה חושש אולי אתה טועה בדעתך והוא צודק אז אתה יכול ללכת על פיו ולסמוך עליו. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 21:47 |
|
| |
נו אמרתי שם הפוך. הסברתי שאתה חייב לעשות את מה שאתה חושב לנכון. אלא אם כן יש לך סיבה לחשוד שאתה טועה ואתה סומך על מי שמוסמך יותר בעיניך. [כמו על חוקי חמורבי, או חוקי סדום, או כל אחד מה שנראה בעיניו שהמחבר מבין יותר טוב ממנו]
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 21:51 |
|
| |
מה קשרה של המילה "לסמוך" כשמדובר על היגיון. אם הוא החליט כך מהגיונו, או שנקבל הגיונו או שלא. מדוע מה שאולי אמר מישהו לפי כמה אלפי שנה יגרום לנו לעשות או לא לעשות משהו היום?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 21:54 |
|
| |
לא נכנסתי לשאלת הלמה לסמוך על מישהו או משהו כלל. סך הכל הגדרתי את האפשרות ואת הדרך לעשות את זה. אם אני חושב שאני לא החכם הגדול ביותר, ואני חושב שמחוקקי חוקי סדום לפני שבעת מליון שנה היו חכמים יותר, אסמוך עליהם ואנהג על פיהם. זה המנגנון איך זה עובד. בפועל על מי לסמוך ולמה זה שאלה אחרת שלא דיברתי עליו בכלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 22:04 |
|
| |
| עצכח כתב: |  | בע"ב,
חליצה - סמל פנית היבמה לביאת היבם ציצית - בגד מיוחד המזכיר תקפיד [ואולי מעמד] תפילין - קשירת המאמרים המכוננים למזכרת על העשיה ועל החשיבה
ועל כולן אשכולו של רבשקה על פרשת מסעי שהעיקר ליצור "מכשירי מחויבות" או כמו שאומרים בעולם המוסר "מחייבים" והדברים פשוטים למבקשי שמים בתורה ולא חוויות דתיות של איש איש וחוויתו.
ווטו |
|
נו נו ממש הייתי ממציא את הדברים האלו מעומק שכלי, במיוחד את החליצה. מתאים לטעמי המצוות של רג"נ וטיעוניו על הסברה שמבינים אותה אחר שנאמרה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 22:11 |
|
| |
ואם כבר הגענו לייבום, הרי דבר נוסף שאריק123 העיר עליו ב <
(תורתו של רג"נ) עמ טו - "מצוות ייבום שייכת דוקא כששני האחים חיו באותו דור, באותה דרך חיים ... ואם הוא שייך לאותו דור , לאותה דרך מחשבה של אחיו, הוא יוכל לנהל את החיים והרכוש כמו שהיה מנהל אותם אחיו" - כמובן שמכאן ברור שמומר אינו זוקק ליבום וכידוע שזו דעת הגאונים שלא נתקבלה להלכה, וא"כ מדוע שוטה זוקק את אשת אחיו, הוא באותה דרך חיים? ואם אחד חסיד ואחד מתנגד? נראה כסימון המטרה מראש. >
ההבנה העמוקה שאם אשה התחתנה עם אח אחד שגדל באותו בית, הרי ברור שהיא מתאימה לכל האחים במשפחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 22:24 |
|
| |
| עצכח כתב: |  | בע"ב,
חליצה - סמל פנית היבמה לביאת היבם לא צריך להתחכם, החליצה נועדה לבזות את האח המניאק שאינו מעוניין לעשות טובה לאשת אחיו, ובכך להרתיע את הבאים(מה שליברליסטים מכנים: סוציאליזם חזירי). לחלוץ את נעלו ולירוק בפניו. זה לגמרי ברור ציצית - בגד מיוחד המזכיר תקפיד [ואולי מעמד] תפילין - קשירת המאמרים המכוננים למזכרת על העשיה ועל החשיבה
ועל כולן אשכולו של רבשקה על פרשת מסעי שהעיקר ליצור "מכשירי מחויבות" או כמו שאומרים בעולם המוסר "מחייבים" והדברים פשוטים למבקשי שמים בתורה ולא חוויות דתיות של איש איש וחוויתו.
ווטו |
|
ומה הטעם המדקים של אלהים לפרה האדומה? לשעטנז? (בידול? כמה דרגות חופש יש לטעם הבידול? האם כל מצוה שלא נמצא לה טעם נתלה זאת בטעם הבידול? האם ציצית ומילה לא מספיק?) למאות המצוות הנוגעות בצורה המדויקת שבה יש להשפריץ דמי בהמות משק על קרנות מזבחות? (יש איזו סיבה שהעולה תהיה שתיים שהן ארבע והחטאת מתן אצבע על ארבע קרנות המזבח? זה מסמל משהו למישהו? מישהו בכלל חשב על זה איי פעם לפני שנדרש להמציא את האפולוגטיקה שתומצא כמענה לשאלתי? אם לא, הרי שהמטרה נכשלה כישלון חרוץ. לא נעים בשביל קורא מחשבות... אבל בסדר, גם את הבחינה של מה"ט להנדסאים הוא לא היה עובר עם מודל האבולוציה להנדסת אדם)
תוקן על ידי רציוסקפטי ב- 26/06/2012 22:43:07
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 23:09 |
|
| |
רציו וכולם האינכם חושבים שלפחות במוחו של מי שהמציא את כל זה [וודאי לשיטת האומרים שזה מומצא] היה לפחות איזה הבנה ומשמעות לזה? האם הוא כבר היה לייבוביצי? האם לא ברור שהחומש מייחס איזשהו חשיבות לזריקת שתים שהן ארבע לעומת ארבע הפינות? איני יודע מה הוא חשב, וצריך להכיר את התרבות ואת דפוסי המחשבה שבהם נולדו או ניתנו כל אלו הדינים,, אבל דבר אחד ברור מהטקסט שהוא לא חשב שהם סתם חוקים בלי טעם לקיים בכדי לקיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 23:17 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | | למען האמת זה גם לא קשור ליהדות (חוץ מלפלג הקרוי דת מקסמן).. |
|
תודה צדיק שאתה מכניס אותי חזרה ליהדות (נוו כפלג זה גם משהו)
בכל אופן נא לזכור שאני ניק וירטואלי ולא קיים במציאות. רק תוכן הדברים שנכתב בפורום היקר הזה. ורק אם התוכן צריך להתמודד,
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 23:18 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 23:23 |
|
| |
יכולים להיות כל מיני סיבות, אבל הסיבה צריכה להיות משהו שעולה בקנה אחד עם המונותאיזם הטרנסצנדנטי נוסח מיימונידס איבן סינא אריסטו ורלוונטי ליותר מהשנה בה הוא נחקק, ולא סמלים פגאניים למיניהם (או מנהגים שהם גלגולים של סמלים פגאניים) שנוצרו או אומצו מתרבויות שכנות, או ענייני נוחות שהפכו למנהג דתי מחייב.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 23:26 |
|
| |
רציו
ברגע שאנו מסכימים שיש סיבה לכל המצוות והפרטים האלה, אנחנו יכולים לנסות לחקור מהו הסיבה והאם הוא רלוונטי לתרבות וצורת החשיבה שלנו.
גם למנהגים הפגאניים אני מניח שהיה טעם והסבר והם סימלו משהו עבור מי שהמציא אותם, ולמי שאימץ אותם.
[הרבה פעמים המניע היסודי לא משתנה, רק אנו אומרים זאת היום בשפה יותר מתקדמת ו"מעודנת". אני לא חושב שהדחף היסודי להקריב קרבנות לאל הפגאני היא משהו שונה ביסודו מהחוויה הטהורה של מיימוני ותשוקתו לקרבת האל. הוא רק עידן קצת את השפה. [שזה דבר חיובי לכשעצמו] ממילא אין גם כ"כ סתירה בין הטעם ההיסטורי לבין הטעם שאנו יכולים לתת מתוך ההבנות שלנו]" />
תוקן על ידי יהיאור ב- 26/06/2012 23:31:39
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 23:31 |
|
| |
פגאני = עובד אלילים
עכשיו אתה מבין למה, קטגורית, כל סיבה מהסוג הזה תשמוט את הקרקע עליה ה"רציונלים" פה עומדים?
|
|
|
|
|