|
|
| נשלח ב-28/6/2012 04:06 |
|
| |
תוקן עקב כפילות
תוקן על ידי רציוסקפטי ב- 28/06/2012 04:17:33
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2012 04:16 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | מיימוני השאלה אינה האם שוחטים שתי פרות קדושות כאחד, אלא האם יש בכלל מבנה מסודר ושיטתי לדיון. דיון שמערב את כל הנושאים כאחד אנו נותן שום אפשרות לדון בכלל, וממילא אינו ראוי לחושבים, ועושה רושם שלא הדיון הוא המטרה כאן אלא משהו אחר. אם למישהו מעניין הפורום הזה, ראוי שיקח את הענין הזה לידיים. יקבע כללי דיון נוקשים ויכפה אותם.
אגב, גיליתי סגולה לפתיחת אשכול ענייני: כותבים במקצועיות, באריכות יחסית, בסלנג למדני ישיבתי, ולא מתייחסים כלל להודעות אל ענייניות. כך מובטחים שרק המתעניינים בנושא ישתתפו בו. [ע"ע שתי האשכולות האחרונים שלי, "דיני ספקות", ו"האם יש חיוב הלכתי לסנן את האינטרנט".
תוקן על ידי יהיאור ב- 28/06/2012 01:12:21
|
|
בינתיים אני רואה שלמרות העדר עילגות (=סלנג למדני ישיבתי) יש תנועה ערה של קוראים כאן (מאות צפיות לאשכול - תשווה לאשכולות עם מס' הודעות דומה, לאשכולות שיש להם 'זמן אוויר' דומה ולאשכולות עם מספר צפיות דומה ותראה שבאשכול זה היחס צפיות:הודעות וצפיות:זמן הוא גדול יחסית), וחמישה אנשים, חלקם מ'אושיות הפורום' ש,כל אחד בדרכו הוא, חטף את הג'ננה. כבינתיים לא ראיתי הפרכה רצינית ומן העצבים אני מבין שדרכתי על נקודה כואבת. תודה לכל העוזרים והמסייעים. :)
תוקן על ידי רציוסקפטי ב- 28/06/2012 04:19:29
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2012 04:48 |
|
| |
| רציוסקפטי כתב: |  | | (מאות צפיות לאשכול |
|
זה עומד עכשיו על 632
אני מגדיל את זה ל1000 תוך כמה שניות,
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2012 04:56 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2012 05:40 |
|
| |
רציוס'
המאמר שהפנית אליו, של הרב פוקס, הוא מעניין - מבחינה מסויימת. בתור אתגר לפיצוח, לדעתי. בתור תופעה, גם אם תופעה פסולה לדעתי.
הרעיון שקראת לו שם, "לגזול את החנית מיד המצרי", הוא רעיון שמשמש עד כמה שידוע לי בהסברה החרדית. וזו גם טקטיקה מעניינת של ויכוח. שוב נושא שיכול להיות מעניין לדיון. למשל עם הדגמות ומתוך דרך ארץ.
לא ברור לי אם היו עוד נושאים מוגדרים באשכול עד כאן.
למה ענו? למה קראו? איני יודע. אף זו שאלה מעניינת. אבל אין שום מקום לגזול זמן של מבקרים על שאלות סרק.
האם זה אומר לנעול את האשכול? אולי. או לקבוע מתוה אחד וחד לדיון. בלי זה באמת האשכול ראוי למחיקת רוב הודעותיו. (ואז אפשר לשים קץ גם לזו).
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2012 06:04 |
|
| |
Maimonie, I'll mention you in the next missa at the atheistic church. but I think that even Chuck Norris could do nothing about your case. Maxmen, how did you do it? it's hard to believe you refreshed the page 368 times...
תוקן על ידי thepresent ב- 28/06/2012 06:06:37
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2012 06:11 |
|
| |
הנוכח רציוס'
לא הבנתי את תשובתך מעבר לכך שדברי לא השביעו רצון לפניך. התוכל להתייחס לכמה פרטים שכתבתי, כמו קביעת מתווה ואי סטיה מנושא קבוע מראש? זה חשוב מאד להקפיד על כך כאן ובכל אשכול בפורום שלנו. אתה אדם חכם ומעיר הערות חשובות ומרתקות, ואני תמיד נהנה לקרוא אותך. אבל אשכול כגון זה מהוה עבורי בזבוז זמן. אתה רואה שטרחתי וכתבתי, עבורך, עבורי, ועבור מי שיגיע לכאן. אבל אם לא עדיף לחסוך זמן ולדון בשאלות מוגדרות לפי חלוקת למגרות של אשכולות?
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2012 13:17 |
|
| |
רציוס, כאן כבר עברת מהדמגוגיה לסילוף. אתה מפנה בלינק למקור שמאשר עד הסוף המר את דבריי על דוקינס. האם התכוונת להביא ציטוט סותר? או שמא כד ניים מר כתב להך לינק? כשירות אישי לך ולקוראים היקרים, אני פשוט מצטט מהמקור שאליו אתה עצמך הפנית:
את עצמו משייך דוקינס לקטגוריה השישית: "אני מונה את עצמי בקטגוריה 6", כותב דוקינס (עמ' 80), "אבל עם נטייה ל-7. אני אגנוסטיקן, אבל באותה מידה שאני אגנוסטיקן לגבי קיומן של פיות בירכתי הגן".
(הסולם הוא סולם הוודאות ביחס לאתיאיזם, כלומר לאי קיומו של אלוקים). כעת, קורא נבון, מצא את ההבדלים מול מה שאני כתבתי בשורה שמעל הלינק המפואר הזה: ה. בשולי הדברים, בלי לפתוח כאן את הויכוח הזה, רק תיקון טעות עובדתית. דוקינס עצמו מצהיר בספרו 'יש אלוהים?' שהוא לא אגנוסטיקן אלא אתיאיסט. אמנם לא בוודאות של 100%, אבל באותה רמת וודאות שיש לו במדע (שגם הוא לא 100%). כך גם רבים אחרים. רבים מהם מכנים זאת אגנוסטיות רק בגלל שלא מדובר ב-100%. אבל אין 100% בשום תחום בחיים וגם לא במדע. לכן אתיאיזם ואמונה דתית (וגם מדע) רחוקים מספקנות בדיוק באותו מרחק. נדמה לי שהתיאור שלי כאן למידת הוודאות של דוקינס באתיאיזם שלו היה אנדרסטייטמנט מול התיאור שמובא במקור שלך ("בערך כמו פיות בירכתי הגן").
אסיים בעוד הערה אחת: אתה מגלה חוסר סובלנות מרשים ביחס למי שאינו עושה את ההבחנה בין המדע למדענים (כלומר לשיטתך המדע הוא ספקני, רק המדענים לא. יפה!). משום מה, אתה מגלה הרבה יותר סובלנות כלפי מי (כגון אתה עצמך) שלא מבחין בין הדת לדתיים (הדת אינה שמרנית רק הדתיים כך).
עם סנגורים כאלה האתיאיזם והמדע לא ממש צריכים קטגורים...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2012 14:30 |
|
| |
מיימוני
פשוט וקל: אם האשכול לא מעניין אותך, אל תיכנס אליו. אל תתבכיין פה.
אברהם
לגבי דוקינס - הדברים כתובים (אני התייחסתי לטענה של דוקינס שאגנוסטיסיזם ואתאיזם אינם על אותו מישור. מצופה היה מאחד שכתב ספר תגובה לזכור משהו כה בסיסי), והבוחר יבחר.
לגבי הדת:דתיים מול מדע:מדענים: ראשית, יש בעייתיות בהפרדה בין דת לדתיים שכן דת היא מה שדתיים אומרים (או אמרו לפני X שנים כשהדברים התקבעו). לעומת זאת למתודה המדעית יש הגדרות מפורטות ואפשר לשחזר אותה גם אם כל המדענים יפסיקו להשתמש בה. שנית, גם הדת כמושג מופשט אינה ביקורתית כלפי עצמה. אין לדת דיסצפלינה שעוסקת במתודולוגיה להוכחות דתיות, אין דרישה לרפליקציה, וכו' וכו'. חז"ל אמרו שמשה כתב טקסט X מפי האל > אי אפשר לערער על טקסט X.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2012 14:50 |
|
| |
ועם סנגור כזה הדת לא צריכה קטגורים.
אין בכלל מושג כזה: מדע ספקני..
המדע לא יכול לחוש ספקות רק בני אדם יכולים להיות ספקנים.
מה שניתן לומר הוא שהמדע מייצג את הספקנות האנושית ואילו הדת מייצגת את השמרנות האנושית.
לעומת זאת אם מדובר במדענים -פה יש כמובן מגוון של אנשים ולכן יכל בהחלט להיות מדען שנולד עם מטען גנטי של אידיוט ולכן הוא עלול להיות פנאט כמו אחרון הדתיים ולא לשנות את דעתו .
העיסוק במדע לא משנה את המטען הגנטי ומי שנולד אידיוט שלא מסוגל לספקות -המדע לא ישנה אותו.
מקסימום אותו אדם יהיה חמור נושא ספרים.
תוקן על ידי צענערענע ב- 28/06/2012 14:51:29
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2012 15:38 |
|
| |
| רציוסקפטי כתב: |  |
בינתיים אני רואה שלמרות העדר עילגות (=סלנג למדני ישיבתי) יש תנועה ערה של קוראים כאן (מאות צפיות לאשכול - תשווה לאשכולות עם מס' הודעות דומה, לאשכולות שיש להם 'זמן אוויר' דומה ולאשכולות עם מספר צפיות דומה ותראה שבאשכול זה היחס צפיות:הודעות וצפיות:זמן הוא גדול יחסית), וחמישה אנשים, חלקם מ'אושיות הפורום' ש,כל אחד בדרכו הוא, חטף את הג'ננה. כבינתיים לא ראיתי הפרכה רצינית ומן העצבים אני מבין שדרכתי על נקודה כואבת. תודה לכל העוזרים והמסייעים. :)
תוקן על ידי רציוסקפטי ב- 28/06/2012 04:19:29
|
|
לא אמרתי שהסגולה שלי עוזרת לריבוי צפיות באשכול. אמרתי שהיא עוזרת שתהיה אשכול ענייני ועם דיון שמחכים מישהו, לא סתם ריב קטנוני של סיסמאות. באשכול זה אין מה להפריך כי לא כתבת שום טענה. תגובתי שניסתה לברר איתך מה אתה רוצה לא נעתנה על ידך כלל. מעניין למה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2012 16:59 |
|
| |
רציוס
הביטוי "אל תתבכיין" יש בו מן הגנאי. אני ממליץ לא להשתמש בו.
גם לא ברור מה ההצדקה להשתמש בו. וכי הזלתי דמעות?
נכון שצר לי שאתה קופץ מנושא לנושא.
אני מסכים שזה מאד משמח כאשר אשכול זוכה לתשומת לב ולתגובות.
אבל תשומת לב אינה יכולה לתקן העדר של מתווה.
אני גם מצטרף למיכי בהערה שכדאי לשים אליה לב:
כאשר אנו מתווכחים עם פלוני, אל לנו להתווכח עם מי שאינו יודע לייצג את העמדה שבעינינו אינה נכונה, אלא עם מי שיודע לייצג אותה במיטבה.
אם למשל לי אישית יש בליבי נגד הקבלה, אין ראוי שאתפוס מי שאינו מבין בדבר כדי להצביע על טעויותיו ולקרוא בקול: הנה ההוכחה שהמקובלים אינם חכמים.
זה שיש יהודים שומרי מצוות שאינם חכמים, אינם בקיאים, אינם רהוטי לשון, אינם בעלי מודעות עצמית פילוסופית - האם זה הופך את היהדות לכזו?
אכן ראוי לאדם שישתדל להיות חכם, מודע, בקיא, אבל מה יעשה מי שלא נחן בסגולות האלו? או מי שבורח מפניהן מתוך איזה שיקול, כגון שהתחנך לכך?
אם כבר, עלינו לשמוח בחלקנו שאנו זכינו להיות בין החכמים יותר.
ולגבי הנושא של מודעות עצמית של שומרי תורה, כמדומה שחלק מאלו שכותבים כאן עונים על התנאי הנדרש.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2012 19:01 |
|
| |
האנשים החכמים בעלי המודעות העצמית מקבלים כאקסיומה (או, לפחות, כברירת מחדל שקשה עד מאוד להוציא אותה מחזקתה) את דבריהם של האנשים הטפשים חסרי הביקורת העצמית מלפני כמה מאות / אלפי שנים (על פי אקסיומת האמת של הדת לפיה ערך האמת של טענה כפונקציה של מספר השנים שעברו מאז שהיא נאמרה לראשונה - ראה אשכולו של יתכן על המסורת שאסור לאתגר ואחרי 1000 שנה אומרים ש'הנה היא החזיקה 1000 שנה'), מה שמביא להתפתלויות אבסורדיות. יפה מאוד שחלקם המזערי מודע לכך שיש בעיות, אבל הם לא מסיקים שום מסקנה. בערך כמוך, מיימוני, שכאשר מעלים שאלה אתה מתחיל לשתף את השואל יחד איתך במאמץ למציאת הפתרון או בצער שכזה אינו בנמצא, במקום לערער את ברירת המחדל שלך (אה, הארכאולוגים אומרים שהסיפור התנ"כי לא התרחש? כיצד עלינו המאמינים להתמודד עם מצב כזה? אולי נחפש את ביסוס הדת על ידי פנייה אל המיסטיקה הסיינטולוגית (= פסאודו מדע שמשתמש במונחים מדעיים. סטייל הרמב"ם והשכלים הפועלים)? אולי בחוויה האישית? אולי בפוסטמודרניזם? למה לא, פשוט, לזנוח את התיאוריה המקורית, כפי שעושים בחשיבה המדעית הדוגמטית*?)
*כן, שמענו על מקרה שכטמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2012 20:17 |
|
| |
רציוס
שוב, לפי חשיבתי האיטית מאד, אתה מחליף נושא.
האם מודעות עצמית מחייבת לאמץ מייד ביקורת שאם בוחנים אותה מתברר שהיא אינה הכרחית או אפילו תקפה?
ואני מבקש לא לפתוח כ-א-ן את הנושא הארכיאולוגי או ביקורת המקרא. בשניהם עסקתי באשכולות למכביר. לעומת זאת, לא ברור לי מה אתה רוצה כאן. לצערי אני מציין שעושה רושם שאתה עורם יחד טענות שונות שיש להן מכנה משותף אחד: הדתיים עסוקים באפולוגטיקה של שקר וזה מעיד על חוסר תבונה או חוסר מודעות או, אם נדון אותם לכף זכות, פיקחות כיון שהם משקרים לאחרים ולעצמם, הלא כן?
היו שהעלו טענות דומות בפורום, אבל הם לא הצטיינו בחכמה ובביקורתיות שראיתי אצלך עד היום. סליחה שאני כותב כל כך בחריפות, אבל אולי תציג בצורה מסודרת מה אתה טוען ומה אתה רוצה? ונוכל לבדוק הכצעקתך?
|
|
|
|