בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

סקר חזנות בז"י

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/6/2012 09:49 לינק ישיר 
סקר חזנות בז"י

שלום לכל חברי הפורום וצופיו,

לאחר התלבטויות רבות החלטתי לשתף אתכם בתוצאות סקר מדגמי שערכתי בז"י, לצרכים פנימיים, משום שלע"ד תוצאותיו יכולות לשמש רבים. בקשה אחת לי לכולכם: אנא התייחסו בבגרות בתגובותיכם ותחושותיכם (כולל אלו המוזכרים כאן), ונא הגיבו רק ענינית ולא אישית, כי זאת מטרת הסקר, ובמקום המוזכרים כאן יכלו להיות חזנים, בתי-ספר ומקהלות אחרות.

להלן השאלה שאנשים ענו עליה בכתב או בע"פ: "מאחר ובדר"כ מתייעצים גם איתי כשיש תקציב לשבת חזנות בז"י, אני מעונין לתת המלצות המשקפות את רצון הציבור. בסולם מ-1 עד 10 (אפשר גם בחצאים), אנא דרג את השבת שהיתה אשתקד עם ר' שלמה גליק ומקהלתו של אופיר סובול, לעומת השבת עם ר' נפתלי הרשטיק ומקהלת ביה"ס לחזנות בת"א".

19
אנשים ענו לשאלה, מתוכם חרדים, דתיים לאומיים  ומסורתיים. העוצמה הסטטיסטית גבוהה מאד מכיוון שאותם אנשים דרגו את שתי השבתות ("מבחן מזווג" למי שמכיר המונחים).

תוצאות: 13 דירגו גבוה יותר את השבת עם גליק-סובול, 3 תיקו, ו-3 גבוה יותר את השבת עם הרשטיק ובית ספרו. ציון ממוצע:
גליק-סובול: 8.95
הרשטיק ובית ספרו: 7.74
מבחן סטטיסטי שנבחר: מבחן הסימן (בינומיאלי, מקווה שחלק מכירים). תוצאה: מובהקות נמוכה מ - 0.0001!!! כל': ההבדל מאד מאד מובהק סטטיסטית.

השלושה שדרגו גבוה את הרשטיק ומקהלתו ציינו את העושר והמיגוון בקולות. רבים מהאחרים טענו דווקא שזה היה יותר מידי כמו קונצרט, ולכן פגם בתפילה. אנא התייחסו בהתאם - רק ענינית, כי גם הציונים ניתנו ענינית. אוכל להוסיף שלהערכתי (עפ"י שיחותי עם המשיבים):

1.      אם בשבת של הרשטיק התפילה היתה מתבססת בעיקר על ש"ץ מוביל יחיד בכך תפילה, מתוך כ- 2-3 (ולא חילוף של 2-3 בכל תפילה, ועוד קטעים רבים של אחרים) שהציבור נהנה מהם ביותר (לא אזכיר כאן שמותם)  הציון הממוצע היה בהחלט גבוה יותר.

2.      אם לגליק היו מצטרפים בכמה דואטים-טריו 2-3 הבולטים במקהלת ביה"ס, ולא משנה אם התפילה היתה בניהולו של אופיר או נפתלי, הציון הממוצע היה עולה עוד ועוד.

3.      בכל מיקרה נפתלי יכול להיות גאה, גם במקהלתו, וגם בתלמידו המובהק ר' שלומילה.

שיהיה לכולכם המשך יום נפלא,
אלכס

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2012 10:05 לינק ישיר 

זה נחמד, סקרי דעת קהל וכל זה... אתה כמובן מוזמן להזמין עוד ועוד מקהלות לז"י עם עוד ועוד חזנים, כדי שיהיו לך יותר ויותר תוצאות סטטיסטיות, למען רווחת הכלל! מינה צמח, מאחורייך! :-)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2012 10:15 לינק ישיר 

יש לי עבורך עוד כמה הצעות לשאלות בסקר. למשל, אם צבע הגרביים של מקהלתו של הרשטיק היה כהה יותר מצבע הגרביים של המקהלה של סובול האם זה היה מעלה את הערכתך? אורך העניבות? הכוסות בהם שתו קפה? צבע האוטובוס איתו הגיעו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2012 10:56 לינק ישיר 

מורי ורבותי,
התכוונתי באמת רק לתגובות עניניות. לאחרונה שיתפתי כמה מהחברים בהתלבטויותי לגבי המשך דרכי בפורום, עקב אי עצירת הידרדרותו. התגובות לאשכול זה ישמשו גם הן אבן בוחן.

ידידנו שמאלצי, אוכל רק לשתף אותך בכך שבפעם האחרונה שבה הייתי בשבת בר"ג אחד החברים נזף בי על שהגעתי בסנדלים ללא גרבים. כדי שתרגע הפניתי אותו לדיון ההלכתי בנושא בספריו דל הרב מלמד "פניני הלכה".

תוקן על ידי ציקוצורים ב- 27/06/2012 10:57:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2012 22:49 לינק ישיר 

יופי של סקר אני עובר לזכרון
חזנות בגובה
היידה חזן גליק שאפו מקום ראשון בזכרון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2012 14:26 לינק ישיר 
שלו ושלכם שלו הוא

עם כל הכבוד לשלמה גליק הגדול,
את כל כוחו והידע הבסיסי בחזנות הוא שאב מנפתלי ומכון תל אביב לחזנות.
אני לא מתעלם מזה שהוא עבר כבר הרבה מאז והתפתח בעצמו.
אבל הוא זה שאמר לי שהבסיס במכון תל אביב זה מה שעשה אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2012 19:45 לינק ישיר 

מצחיקים!!!!!

תוקן על ידי חזנות2000 ב- 28/06/2012 19:45:41

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > סקר חזנות בז"י
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext