בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

המלצה למורה לפיתוח קול

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/6/2012 00:39 לינק ישיר 
המלצה למורה לפיתוח קול

ברוך השם! לאחרונה התחלתי ללמוד פיתוח קול אצל החזן בערל'ה צוקער,

אין לי מה להגיד, הבן אדם מורה ענק לאחר שלמד שנים רבות אצל גדול המורים בארה"ב והוסמך על ידו.

מומלץ בחום!!!

השיטה שהוא מלמד זה בל קנטו עם שיפורים של המדע המודרני.

אחרי שעברתי לצערי מורים רבים וטובים, לא חושב שיש מישהו שמגיע לרמה כזאת של לימוד והבנה בתורת הקול.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2012 08:58 לינק ישיר 

לא מכיר את החזן צוקער, אבל התופעה שחזנים שלמדו פיתוח קול גם מלמדים את זה, ללא הכשרה מקצועית ואמיתית, דומה לחולה שטופל והבריא, ומרגיש שעכשיו הוא יכול לשמש כרופא. אז- ממש לא, ולא מומלץ! באופן אישי אני מכיר לא אחד ולא שניים שהתפתו ולמדו אצל חזנים שנהיו מורי פיתוח קול, והנזק שנגרם להם הוא רציני וארוך טווח.
ואתה, מר בעל רגש, דע שהתוצאות נמדדות לאורך זמן, בפרמטרים שונים. זה שמורה מאפשר לך מיד להגיע לטונים גבוהים ומחמיא לך על כך- ממש לא אומר מאומה! קח דוגמא מהלפגוט, ששר בטונים גבוהים והרשים ועשה קופה, אבל מומחים יאמרו שכיום זה קצת מתנקם בו. לא כתבתי את זה כביקורת עליו, אלא כנקודה למחשבה.

שבת שלום
הק' מעניש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2012 09:46 לינק ישיר 

אנני מרבה להגיב בפורום.
אך לאשכול זה חשתי חובה לשתף אתכם בדעתי..
למדתי פתוח קול אצל מורים שונים בעולם, חלקם נחשבים למאסטרים עולמיים בתחום.
החזן בערל צוקר אינו נופל מהטובים שבהם, מדובר בכשרון מיוחד ל"הוראת פתוח הקול" המבוססת על למידה של שנים בארה"ב.
לספקנים שבנינו,אני ממליץ לקבוע איתו לשיעור נסיון ולהתרשם..
מנסיוני הוא מצליח במקומות שמפורסמים ממנו נכשלו..
ולמען הגלוי הנאות , לא הכרתי אותו משום צומת לפני שבקשתי ללמוד את תורת השירה שלו, והתרשמתי מאוד!!
בבחינת "אל תמנע טוב מבעליו".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2012 13:46 לינק ישיר 

לא הייתי אצל בערל מעולם ואם הייתי שופט מורים לפיתוח הקול לפי השירה שלהם אז הייתי פוסל את רובם וגם את הטובים שבהם, אני מכיר הרבה מורים לפיתוח קול שהשירה שלהם לא משהו
אלא שבזמנו המורים לפיתוח הקול עברו שנים של לימודים של פסיכולוגיה ועוד ועוד כדי להבין את האדם בכללותו וכך ניתן להבין את צורת השירה וכאלה 
ואם בערל למד את המקצוע אז למה לא? 
ואגב הלפגוט שר בטכניקה פנטסטית אלא שקולו התבגר התרחב נפתח קיבל עומק וצבע ומה לעשות מיום ליום נעשים מבוגרים ולא כל מה שיכלת לשיר בתור ילד ניתן באותה קלות גם שנים אח"כ
צריך להמשיך להתאמן כל הזמן וגם ריבוי ההופעות מעייפות 
ואגב מומחים אומרים שהוא לא עשה שום טעות מבחינתו ומומחים רק מעריכים אותו יותר בגלל צורת שירתו, אבל הלפגוט הוא לא דוגמא לכלום!! הקול שלו הוא לא אנושי...
אגב קלאנג הוא חזן, ושמעתי מרבים שלומדים אצלו שנים שהם מתקדמים באופן יוצא מן הכלל ושיש לו גישה מעולה ללימוד.

תוקן על ידי Cb3000 ב- 29/06/2012 13:47:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2012 14:56 לינק ישיר 

לא קונה את הלוקשען על בערלה. ללכת למורה לפני שהוא הוציא תלמידים שלמדו אצלו לפחות שנתיים, זה כמו לנסות לדוג דגים בים המלח עם החכה הכי משוכללת בעולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2012 15:21 לינק ישיר 

מאסטרו
חבל שאתה מוכר "לוקשען" מבלי לברר.
בערל צוקר הוציא תלמידים שלמדו אצלו לפני הרבה יותר משנתיים בארה"ב.
אני מכיר זמרי חתונות וחזנים שלמדו אצלו (אינני מזכיר את שמם בלי ששאלתי אותם) וכולם ללא יוצא מן הכלל רואים תוצאות נפלאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2012 15:33 לינק ישיר 

זוכמירוביץ, אשמח אם תעלה על הכתב אחד מהשמות מאותם זמרים וחזנים שלמדו אצלו, ובבקשה על תביא לי את אפרים מנדלסון, תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2012 16:06 לינק ישיר 

אפרים מנדלסון לא למד מעולם פיתוח קול אצל אף מורה וממילא גם לא שיעור אחד אצל בערל צוקר חבל ששוב אתה משתמש בעובדות לא נכונות ידוע לי לפחות על כ-15 זמרים אחרים ואם תרצה טלפן אלי (הרי אתה מכיריני) ואומר לך שמותם אינני יכול להזכיר שמות ללא בקשת רשותם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2012 17:49 לינק ישיר 
החזנים בערל צוקר ושלמה פיבקו בדואט "אנא עבדא" (מאתמול ח' תמוז)

http://www.youtube.com/watch?v=e8vW7fiPN7w

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2012 18:25 לינק ישיר 

ממליץ מאד מאד ללכת ללמוד אצל..
ישראל רנד
יחזקאל קלנג
יהודה רוטנר
אלי יפה מרדכי סובול נפתלי הרשטיק
יעקב מוצין
בן ציון מילר
אלברטו מזרחי
אליהו גרינבלט
יוסלה רוזנבלאט
מרדכי הרשמן
משה קוסוביצקי
ליבלה וולדמן
משה גנשוף

זוכמירוביץ
חושבבטוב
בעלרגש

ועוד ועוד..חלקם בעולם הזה..ויתרם בעולם הבא..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2012 18:50 לינק ישיר 

זוכמירוביץ, אני מעריך את הידע והקשר הנפשי שלך לחזנות, אך בחייאת תשאיר את נושא הפיתוח קול למקצוענים ולא לחזנים שמנסים לעשות סיבוב שני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2012 23:48 לינק ישיר 

מניש כתב:
ואתה, מר בעל רגש, דע שהתוצאות נמדדות לאורך זמן, בפרמטרים שונים. זה שמורה מאפשר לך מיד להגיע לטונים גבוהים ומחמיא לך על כך- ממש לא אומר מאומה! קח דוגמא מהלפגוט, ששר בטונים גבוהים והרשים ועשה קופה, אבל מומחים יאמרו שכיום זה קצת מתנקם בו. לא כתבתי את זה כביקורת עליו, אלא כנקודה למחשבה.

שבת שלום
הק' מעניש

לפני שאתה "מעניש" כ"כ מהר תבדוק את הדברים, צוקער מורה ענק והוא כל כך זהיר לגבי טונים וגבהים להבדיל ממורים אחרים שהייתי אצלם, בלי לנקוב בשמות,
בשיעורים הראשונים אצלו כמעט לא עשינו תרגילי קול כי אם תרגילי נשימה, הרפיה, עמידה נכונה, ותאוריה.
ורק עכשיו לאחרונה התחלנו לעבוד על תרגילי קול וג"כ באופן זהיר ביותר.

לפני שאתה פוסל אנשים תבדוק ותבדוק טוב...

כי יש מצב שאתה טועה ואתה טועה ואתה מרחיק תלמידים ממנו שיכולים להתפתח אצלו וחבל.... כי אין מורים טובים היום.

אני מקפיד יום יום תרגילים וזה מה שהכי חשוב ההקפדה יומיומית ואני רואה תהפוכות בקולי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2012 23:55 לינק ישיר 

רעיון שיווק לא רע!! לא יודע מי זה בערל ומי זה שמערל וכל עוד אנשים עושים כסף בשביל פרנסה אז מי אני בכלל!!! אני אישית הייתי ממליץ לכל אחד לחשוב פעמיים בכלל למה הוא לומד פיתוח קול!!! ‏

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2012 02:55 לינק ישיר 

מאסטרו
על הזמר מתיסיהו שמעת??
אם לא קרא בקישור המצורף

http://www.mako.co.il/Tagit&tagName=%D7%9E%D7%AA%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%94%D7%95&tag=%D7%9E%D7%AA%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%94%D7%95

מתיסיהו עבר מורים רבים לפיתוח קול, ובסוף הגיע ללמוד אצל בערל צוקר, ועד היום הוא ממליץ לכל מי שרק רוצה לשמוע על בערל צוקר כמורה הטוב ביותר שהיה לו.
לאחר שבערל צוקר עלה לארץ עבר מתיסיהו ללמוד על פי המלצתו של בערל צוקר אצל המורה של בערל, אצלו הוא לומד עד היום.

תוקן על ידי זוכמירוביץ ב- 01/07/2012 03:01:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2012 02:59 לינק ישיר 

אני שמח על הדוגמה שהבאת!
ככה אני יודע בדיוק לאבחן אותך כמה אתה מבין (לא שחשבתי לפני כן שאתה מבין, אבל כעת פרסמת בציבור את בורותך) בנושאי קול וכד'.
מתיסיהו ויכולת קולית זה כמו גרביים של בעלזער וכביסה... אין קשר!
זמר רגאיי מאוד מוכשר והכל, יכולות ווקאליות?! נאדה...
אז באמת חן חן לך על העמדת עצמך באור המגוחך הזה והמשך שבוע פצצה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2012 03:18 לינק ישיר 

כבר כתבתי שיש כ-15 זמרים וחזנים שאני מכיר שלומדים אצלו רק שלא קבלתי את רשותם לפרסום שמם.
מכיון שמתיסיהו מפרסם ברבים שהוא למד אצל בערל צוקר פרסמתי את שמו.
שנית, מעולם לא התיימרתי להבין בנושאי קול, אך לענ"ד דוקא מי שיש לו בעיות קוליות יכול לדעת מי מורה טוב לפיתוח קול שפותר לו בעיות קוליות. ישנם חזנים בעלי קול טבעי מצוין שהרסו את קולם דוקא כשהתחילו ללמוד פיתוח קול (ואני מאמין שהרבה יודעים למי הכוונה)
גילוי נאות, אין לי שום אחוזים אצל בערל צוקר, אך ראיתי הרבה חזנים שבאו לשיעור לדוגמה ונשארו ללמוד אצלו. כמובן שאינני בא לפסול מורים אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > המלצה למורה לפיתוח קול
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext