דיווח ממוזיקה קלאסית בשבת בבית כנסת הגדול בירושלים!
מישהו מעולם המוזיקה קלאסית אמר לי שכדאי לי ללכת לבית כנסת הגדול השבת, ששם ישתתפו החזן עזרא מאייר, והמקהלה בניצוחו של ריימונד גולדשטיין, ואני לתומי חשבתי מי זה החזן הזה ? אבל הלכתי, ואני חייב לציין שפשוט נהנתי מכל רגע, זה התחיל מהמחדש בטובו בדואט עם אחיו זה היה פשוט פנטסטי !! ובקדושה שרו את ממקומך של קרליבך הרצוי, ונתנו לזה ביצוע נפלא, ובמוסף הייתי מופתע כשפתאום התחיל את ו"בנוחה יאמר" האגדי של לבנדובסקי כמובן בליווי המקהלה,, אגב את היצירה הזאת כבר שלוש או ארבע שנים שלא שרו בבית כנסת הגדול, והחזן השתלב בטוב טעם עם המקהלה בקלאסיות נהדרת ועם קול הפלסט הפנטסטי שלו שעד עכשיו עוד מהדהד לי באוזניים, כל זה החזן היה בלי תווים !!! והמקהלה בלי חזרה אחת !!! פשוט ענק ! לאחר מכן הושרה "קדושה" של הימלשטיין בקיצור זה היה פשוט מעעעעעולה. ואח"כ היה את שים שלום ששר עם אחיו ואין כאלוקינו הפורטגזי ואדון עולם של ריימונד,, בקיצור ריימונד פתח את הארון והוציא את הדברים הטובים, המקהלה היתה מעולה בלי שום חזרות, והחזן היה נהדר יש לו קול יפהפה, יש לו קשר כל הזמן עם המקהלה, רואים שהוא משקיע,, זה פשוט הזכיר לי את הימים הטובים עם נפתלי,,, ממש תודה רבה להנהלת בית הכנסת שמגוונת ומביאה חזנים אורחים, יקי
נשלח ב-2/7/2012 15:27
נער נחמד. אם אתה רוצה להנות מימים טובים אתה מוזמן לכל שבת בה מתפלל הרב חיים אדלר לפני התיבה ולהנות מתפילה של פעם בחיים הרבה פעמים בחיים. אני לא רוצה ללכלך על אף חזן וחלילה לא להוציא שם רע על חזנים אבל לכל אדם יש את הקו בו הוא כבר לא מסוגל להביא את המיטב ולחזן נפתלי הרשטיק זה קרה ועל כן הביאו חזן אחר לבית הכנסת את הרב חיים אדלר. הרב חיים אדלר הוכיח לכולם שהוא יכול להסתדר עם המקהלה גם אם היא לא שרה רק חזנות והוא יכול להסתדר עם אלי יפה גם כשהוא הגיע מעולם של מוסיקה קלאסית. אני מתגעגעת ורוצה מאוד להיות בכל שבת בה מתפלל החזן הרב חיים אדלר. חבל שאלי יפה לא מבין שאם הוא רוצה לשדרג את הקונצרטים שלו הוא מוכרח להביא את החזן הרב חיים אדלר להופיע בהם.
נשלח ב-2/7/2012 22:20
הנער הנחמד כתב דברים חכמים. וכל סופרלטיב שתנסי לכתור לכתרו של החזן אדלר לא יעמעם עובדה אחת פשוטה, והיא שהחזן הצעיר מאייר הרבה יותר מוזיקלי מהחזן הוותיק אדלר. אתם יכולים לאהוב את העובדה הזו או לא, אבל זו עובדה! אני לא דורך כמעט בביהכ"נ הגדול מאז שהחזן הקודם עזב, לא משום מניעים פוליטיים אלא ממניעים מוזיקליים טהורים. החזן אדלר לא מסתדר לא עם אלי יפה (לא ברמה האישית כמובן) ולא עם אף מקהלה!!! ולא חשוב כמה פעמים ייאמרו הדברים ההפוכים למה שאני אומר, עדיין לא יצדק איש הטוען אחרת. נ ק ו ד ה!!!
נשלח ב-2/7/2012 22:30
לא מכירה את עזרא מאייר ואני לא יכנס ללשון הרע ורכילות ואני אשמור על דיון נקי ותרבותי. הרב חיים אדלר גדול החזנים גם אם לך זה מתאים וגם אם לא. הוא מסתדר עם אלי יפה בצורה הטובה ביותר ככה מספרים לי אנשים שלא רק מתחזים למבינים אלא מתפללים בעלי תואר שני במוסיקה. אני לא יודעת מה הסגירת חשבון כאן בפורום . בטוחני שקהל הצופים יודע טוב מאוד מי הקול האמיתי והקהל מצביע ברגליים לגדול החזנים תרצה או לא תרצה. יש לך כשרון כתיבה וכשרון בכלל. ואני לא מבינה מדוע אתה לא משתמש בו בשביל לעשות דברים טובים לעולם החזנות.
נשלח ב-2/7/2012 23:10
המחמאות שלך מרגשות אותי, כמעט כפי שהם מרגשות אותי בעניין החזן אדלר! והריני מוכן להישבע בנקיטת חפץ או בכל מה שתבחר/י שאין לי ולא היה לי עניין לא אישי ולא עניין כלשהו עם החזן אדלר. את האמת אנוכי מבקש/דורש/קובע. לא נאה לך?! תתמודד/י! האם אני עושה טוב לעולם החזנות? לא אכפת לי... קהל ההמונים זו ההוכחה לחזן איכותי? סבתי ע"ה נקרעת מצחוק....
נשלח ב-3/7/2012 06:38
אני מנסה לחשוב מה המניע לכתיבה הדורסנית שלך בפורום, אני מבטיחה לך שיעשה לך טוב יותר גם על הלב גם תהיה אדם שמח יותר ועם יותר טעם בחיים אם תתחיל לפרגן ולהפיץ אור. קיבלת כשרון תנצל אותו. לא נראה לי שחברי הפורום לוקחים ברצינות כשאדם כותב רק בצורה דורסנית. סלח לי זאת לא הדרך
נשלח ב-3/7/2012 07:18
כשמסקנות הניתוח הפסיכולוגי יהיו מוכנות, אנא דאג/י לעדכן את סביבתך הקרובה. בטח מישהו ימצא בהן עניין.
אנשים שבטוחים שהכל עניינים אישיים הם אנשים קטנים ללא יכולות הפנמה והכלה של ביקורת.
נשלח ב-3/7/2012 07:37
הלו חבר'ה! מה ההתנצחות הזאת? אדון/גברת מי-אמר-למי: החזן חיים אדלר הוא בהחלט חזן גדול, בעל יכולות מרשימות ומצויין בתחומו. עם זאת, אין עוררין, וגם הוא עצמו יאמר לך ברגע של גילוי לב, שהידע שלו בחזנות לא הולך יד ביד עם הבנה מוזיקאלית מעמיקה. לאורך השנים הוא השקיע בעמוד התפילה, והצליח מאד. בניתוח והבנה מוזיקאלית- פחות. זה לא הופך אותו לפחות טוב. אבל זה כן צורם לפעמים כאשר הוא שר יחד עם מקהלה בסגנון קלאסי. נכון שחיםם אדלר משקיע שעות רבות ומתכונן לתפילותיו עם המקהלה, אבל זה בא לו בעמל וביזע. לדוגמא- ולא להשוואה!!- נפתלי הרשטיק היה "מבין" את המהלך המוזיקאלי, לא מחקה אותו. אז נכון שנפתלי לא השקיע (כך אומרים) בתחומים אחרים- קול, חדשנות וכדומה, אבל השילוב שלו היה מדהים. למה אלי יפה לא מביא את חיים אדלר לקונצרטים שלו? מהסיבה שהד"ר כן מביא אותו. אלי יפה מוזיקאי אמיתי, וחיים אדלר לא משתלב עם זה. "פיין-שמעקער". סובול- נו, כבר רבות נכתב על העיבודים, ניצוח והשאר.
אוהבים את חיים אדלר, שלא תביני לא נכון. הוא אדם נהדר, "בעל תפילה" מדהים, ובקטעי חזנות שהוא שר לבד, בליווי מינימליסטי- הוא אדיר ומרגש. כחזן ומקהלה- הוא משתלב יותר טוב עם מקהלה כמו של יענקל'ה רוטנר, או מקהלות חובבניות למחצה. עם מקהלת המקצוענים של ביהכ"נ הגדול- לא ממש.
ואתה מר שמאלציסימו- אולי תגלה לנו מי אתה? מה הרקע שלך? אתה כותב ממש טוב, עושה רושם של מבין במוזיקה, אבל ציניקן ממדרגה ראשונה. חשוף זרוע קדשך!!
נשלח ב-3/7/2012 10:13
בואו ונעשה סדר. אני כעסתי על המשפט שכתב הנער "כמו בימים הטובים" כביכול ימים אלו הם ימי שפל בבית הכנסת. זה פגיעה בהרב חיים אדלר ופגיעה במאות אלפי מעריצי הרב חיים אדלר. חזן בכושר קולי עם כל כך הרבה רגש נכנס אל תוך התפילה. זהו זה חזן וזה גדול החזנים אין דומה לו.מוזיקליות שמוזיקליות מעניינת בית כנסת קונסרבטיבי שבאים לשמעו קלאסיקות מבית האופרה בברלין. אנו יהודים אורטודקסים מאמינים שלבעל התפילה לחזן יש משמעות יש שליחות . ואפילו אלי יפה הבין את זה ולקח צעד אחורה בכל הקשור לסממני כנסיה בבית הכנסת הגדול בירושלים. ולך שאמלציסימו אני מאוד מסוקרנת לדעת מהי ההרגשה לשלוח חיצים דרך הפורום. אולי באמת אני מפספסת חוויה של פעם בחיים. כשרון מבוזבז על שטויות וצרות עין . סלח לי אני לא מבינה אותך
נשלח ב-3/7/2012 13:07
מי אמר למי
זוהי כותרתו של האשכול?
התגובה שלך גרמה לשיח משתחץ של גדולי המוסיקה בפורום.
השתיקה טובה יותר, כי שמאלציסימו היה מחפש את מאסטרו ג'ו בקפה ג'ו
מיטיבי המוסיקה ששוכן עד מתגלגל על לשונם בקלסיקה שמימית בלי נפש תפילתית
יאמרו את אשר יאמרו.
תוקן על ידי איכר ב- 03/07/2012 13:09:16
נשלח ב-3/7/2012 13:25
כצפוי, עוד מישהו דרך על היבלת הכ"כ כואבת של שמאלציסימו המסכן, והוא "לא יכל לסבול" שעוד מישהו רואה בחזן אדלר החזן הכי טוב כיום (כמובן בצורה סובייקטיבית...), והתפרע לגמרי. שמאלציסימו מסכן! אינך צריך להגיב ולבטא את תסכולך דווקא בפורום. לך לחבר שלך ותבכה/תקלל באזניו. וכדי להרגיז אותך אני אחזור שוב: החזן חיים אדלר בתור "חזן" הוא הכי טוב היום!!! אני ועוד רבים אחרים "יוותרו" על התענוג להתפלל/לשמוע עם/את החזנים הכי טובים ואפי' מקהלות נפלאות ביותר, כדי להתפלל עם החזן חיים אדלר. ובמקרה אין עלי צירוף יותר אהוב מהחזן אדלר עם מקהלתו של אלי יפה!!
ובשורה תחתונה: תגיב מה שאתה רוצה (ובאיזה רמה שאתה רוצה), זה כ"כ טיפשי הדיעה שלך. כי במוסיקה אתה יכול לקבוע אם מישהו טוב בתחום או לא, אך בהנאה מתפילה, או לגבי התרגשות מתפילה, אינך יכול לדבר רק בשם עצמך, וכל דיבור בשם אחרים מופרכת ומגוחכת.
תוקן על ידי yanky_ber ב- 03/07/2012 13:36:02
נשלח ב-3/7/2012 16:43
צר לי שאיני יכול להגיב לדבריך עניינית וזאת משום שאין מילה אחת עניינית בכל הערמה הזו שלך שנקראת משום מה תגובה... לפני יומיים פחות שעה ורבע, עת הייתי נוגס בסטייק עסיסי ומדמם גמלה בליבי ההחלטה לא לנסות ולעשות דברים שאני לא יכול. ככה, פשוט! אז מכיוון שכבר החלטתי, ולרדת לרמת הדיון הנעלה שלך אני בוודאי לא מסוגל, החלטתי להשאיר לך את הבמה כולה ללהטט בה כטוב כשרונותיך! לך על זה ותפנק אותנו במופע וירטואוזי משלך! אל תכעס על עצמך! זה לא אתה שלא יכול. זה אני... נסיעה טובה!
נשלח ב-3/7/2012 16:53
אל מי מופנים דברי כבודו הנוטפים שמאלץ? אם ל"מי אמר למי"- הרי אישה היא ודבריך בלשון זכר. "וביותר יש להזהר בכבוד אשה כי קרובה לדמעות" (קצוש"ע הלכות אונאת דברים) אם לאדון YANKEY- לפי הרמה הלשונית של תגובתו, מסופקני אם ירד לעומק כתיבתך. אם לסטייק- צר לי כי אינך יודע שסטייק טוב הוא "וול דאן". מדמם? איכססס....... אז למי דיברת? תמהני. איך שלא יהיה, אני מתמוגג מכתיבתך הכשרונית. אין ספק שהנך אישיות שהייתי רוצה לפגוש להכיר ולהחליף חוויות.
נשלח ב-3/7/2012 19:03
איני מבין זה פורום חזנות או שמא גן ילדים!?!
נשלח ב-3/7/2012 19:45
אין מה לדבר .גברת מי אמר למי מדברת מאינטרסנט. זה נשמע כל כך ברור. להכתיר אותו גדול חזני הדור? אני מקווה שאת מתכוונת לחזן הקודם.
נשלח ב-4/7/2012 15:30
גברת מי אמר למי שלום ! אני תושב ירושלים ואני מגיע כמעט כל שבת לבית כנסת הגדול, ואני מאוד אוהב את החזן חיים אדלר כבר כתבתי עליו כמה פעמים שהוא חזן גדול, אבל זה שחיים אדלר חזן טוב זה לא אומר שאין עוד חזנים טובים, אני הייתי השבת בבית כנסת ופשוט נהנתי מכל רגע זה היה חזנות מסוג אחר ואני חושב שמותר לגוון אז בשבילי זה פתאום היה משהו אחר מכל שבת,, ואין מה להתוכח בכל שבת רגילה בבית כנסת משמיעים את אותם יצירות וזה קצת משעמם, אז אהבתי את הגיוון החד אבל אין ספק שהרב ר; חיים אדלר חזן ענק שבענקים !!!!!