|
|
| נשלח ב-3/7/2012 12:01 |
|
| |
שירלי, נהניתי מהתגובה שלך לדברי :)
תוקן על ידי אחת_חדשה ב- 03/07/2012 12:23:45
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2012 12:22 |
|
| |
שירלי, אני לא בטוחה שאת צודקת..
יש לי תלמידה שבאה מבית מאד קשה, והיא מתמודדת עם זה בציניות ובחיוך ענק. ועם חוצפה גדולה גם.... אחותה, כבויה!!! כל פעם שאני רואה אותה באלי לבכות, מופנמת וכבויה!
למרות שהיה לי מאד קשה עם החצופה הקטנה והמתוקה.. אני חושבת שזה עדיף על פני העצבות הנוראה..
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2012 12:51 |
|
| |
ע"מ להבחין בין השניים. עלנו להבין תחילה ש"מופנם" מלשון "פנים" ו"חוצפן" מלשון "חוץ" המופנם מפנים ומסתיר את תכונותיו וכוונותיו בפנים. השאלה אם זה זהב אמיתי או מצופה. כשתהיה חלודה נדע. זה כמו לבחור עגבניות בחושך. אתה לא יודע מה יקרה ברגע הבא. ישבתם פעם ליד אוטיסט רגוע ה"י ? אתה לא יודע מתי תבא ההתפרצות, ומה יעולל בה. החוצפן לעומתו לא מסוגל להפנים את כוניתיו, ומחצין אותם החוצה. ואתה יודע בדיוק עם מי יש לך עסק. איך וכיצד ובכלל אם יש לך את הכלים להתמודד איתו. אבל אתה יודע עם מי יש לך עסק. אתה תוכל להוביל. אתה תוכל להנהיג אותו. המפה בידיך. הוא התחצף. רק הפסיד ! גילה עוד קלף. התחצף. הוא גילה לנו מה מציק לו. בתקוה שאנו מספיק בוגרים לעזור לו.
תבררו מה אמר הרב שטיימן לר"י שאמר לו על בחור מסויים שהוא מעוניין להוציאו מהמסגרת. בגלל שהוא חוצפן.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2012 12:58 |
|
| |
מזה תבררו? שיעורי בית? תספר לנו.. אין לי את המקורות שלך :)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2012 13:25 |
|
| |
כה אמר - "אם הוא חצוף, אז זה טוב מאד" (שמעתי פעם בהקלטה שפורסמה באתרים)
לגבי שאלתך אכן. מטרת הש"ב לגרום למקבל-המסר, להפנים. כאקט לחידוד הזיכרון. כנאמר - דבר שבא בקלות, הולך בקלות. ונ"ל שהנושים שדנים כאן, לא יזיקו אם ישארו בזיכרון.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2012 14:23 |
|
| |
הי תודה שענית... :)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2012 14:34 |
|
| |
מי אני שיחלוק על הרב שטיינמן אבל כבר כתוב ״עז פנים לגהינום״
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2012 14:49 |
|
| |
חז"ל אומרים שמעיקר הדין אדם שלווה כסף וכעת הוא כופר בכל ההלואה. פטור משבועה. כיון שיש כלל אנושי - "אין אדם מעיז פניו בפני בעל חובו" ואם הוא הוא אומר "לא לוויתי" אנו מאמינים לו.
ע"פ זה נוכל להבין. את ההבדל בין חצוף לעז פנים. (משקר לו בפרצוף)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2012 14:56 |
|
| |
ידוע מהחפץ חיים שראה בחור שמתחצף לטבחית והעיף אותו מהישיבה באומרו עז פנים לגהינום עזי פנים וחצופים לעולם לא יעשו תשובה
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2012 15:07 |
|
| |
לא יודע מה בדיוק היה שם.
עכ"פ. מה היה לנו שם ? הוא התנהג "בעזות פנים" לטבחית (לא חוצפה) והח"ח זרק אותו בגלל "שעז פנים לגהנום" (לא בגלל שהיה חצוף)
(לעולם לא יעשו תשובה ?!)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2012 15:12 |
|
| |
אתה עשית עז פנים לשקרן באתי לומר שהפשטות של עז פנים זה לא רק שקרן אלא גם חוצפן (כמו לשון המקרא בדברים כח. ״גוי עז פנים אשר לא ישא פנים לזקן ונער לא יחון״)
תוקן על ידי לא2מהישוב ב- 03/07/2012 15:21:04
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2012 15:28 |
|
| |
ונחזור לנושא פותחת הדיון..:P הבחורה לדעתי צמאה להבעת הפנים שלו.. כמו חיוך הכי קטנטן או עיקום הכי קל כדי שיביע מה הוא בעצם מרגיש כלפי מה שהיה עכשיו.. בשביל לראות דמות חד גוונית אני יכולה להסתכל על תמונה שלו.. אני חושבת שלי אישית היה קשה להסתדר עם תופעה כזו.. אותי זה היה מעצבן.. כי כמו שמביע בשמחה ככה צריך ובריא שיביע בעצב.....!! לא צריכה ליצן שכל היום יחייך ויתמוך... רוצה גם לתמוך... ולדעת באמת מה עובר עליו.. ולא סתם אמת מרוחה.. אם את טיפוס שאת תרצי כל הזמן שהשני יחייך לך, לכי על זה..
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2012 20:43 |
|
| |
לא נשמע לי רע בכלל שלא מחצינים קושי. זה נשמע לי מעולה. (אולי כי אני כזו?!  )
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2012 20:57 |
|
| |
שיר, זה לא קשור להחצנת קושי.. אף אחד לא יודע על הקשיים שעוברים עלי.. אבל החברות הממש קרובות יודעות לומר ולזהות עלי.. מסכימה איתך שלא כולם אמורים לדעת שאת נמצאת עכשיו בקושי כזה או אחר.. אבל זה לא בריא אם לא תדברי על זה עם האחד.. והאחד הכי קרוב אליך.. אם בכלל לא מראה כלום.. זה לחיות בסרט ואז לקבל פצצה לפנים.. כי אם יש לו משקעים עליך שלא הראה שזה מכאיב לו ביום בהיר זה יתפרץ ויכאב..
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2012 19:34 |
|
| |
פונצ'ה, יש הבדל בן גבר לאישה. לגבי אישה את באמת צודקת, היא אמורה להיות פתוחה יותר ונשענת,אבל אצל גברים זה שונה. חלק מהאופי שלהם זה להתמודד לבד עם בעיות עד לפיתרון.
|
|
|
|
|