| נשלח ב-3/7/2012 10:57 |
|
| |
הרב משה אליעזר עבדלחק
לאחרונה נתקלתי בספרו של הרב הנ"ל "ידי עלמא". מהספר התרשמתי שהוא ספרדי שקיבל חינוך ליטאי אך גם אינו מתכחש לשורשיו מכל וכל (יעיד על כך יחסו לפסקי השו"ע ולמנהגי הספרדים) - מאידך הוא אנטי-ציוני קיצוני. עולה מן הספר שהרב הנ"ל מתגורר כיום בבית שמש. מי האיש? האם יש למישהו עוד מידע עליו?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2012 15:44 |
|
| |
אין ספק שהוא שבה הרבה לבבות מוסלמים אנטיציוניים עם שם משפחתו האוריינטלי התותחי : עבדלחק !
כי עבדלחק זה חזק ! עבדלחק יש רק אחד !
זה רץ חזק עם כאפייה ושנאת ישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2012 15:45 |
|
| |
קצת פרטים.
במה עוסק ספרו?
יחסו לגדול"י?
ומי האיש?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2012 15:51 |
|
| |
מבירור קצר עולה כי האיש חיבר סידרת ספרים עם השם "עלמ"א" [משה אליעזר עבדלחק]. וכי הוא ת"ח. כמו"כ מחזיק בדעות אנטיציוניות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2012 17:27 |
|
| |
במקום לעשות בירור, היית יכול לקרוא את הודעתי הראשונה, שם ציינתי כי: יש לו ספר בשם "ידי עלמא" (אמנם, לא ציינתי שהוא חיבר עוד ספרים). הוא ת"ח (אני מניח שזה היה ברור). הוא אנטי ציוני.
שאלתי היא לגבי פרטים נוספים.
בספרו (שאני ראיתי) הוא דן בשאלות שונות, בעיקר מתחום אורח חיים. אם יהיה לי כח ואפשרות אנסה להביא קטעים נבחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2012 19:06 |
|
| |
ראיתי את הגליונות שלו, ואני מעדיף שלא לכתוב את כל מה שאני חושב עליו עלי פורום, אבל מה שנראה זה שהוא מנסה לחתור לחזק את מנהגי מרוקו, אבל ככל אלו שמנסים לחזק מנהגים שאין להם שורש, הרי הוא כאלה וכל ניסיונותיו לא עולים יפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2012 19:06 |
|
| |
רק פותח האשכול שכח לציין עליו את הכינוי 'מר"ן ראש הישיבה' המופיע על שמו בגליונותיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2012 20:52 |
|
| |
בבא, אני לא מסכים כלל וכלל עם טענתך שלמנהגי מרוקו אין שורש - אלא שעל זה כבר נכתב הרבה ולא נדון על זה כאן.
מה שאותי הפתיע בספר הוא המשקל שהמחבר נותן לכל מיני סברות קלוטות מן האויר. דוגמה (מהזכרון), בסימן על דינא דמלכותא הוא דן בשאלה האם ישנו דינא דמלכותא בארץ ישראל. הוא מביא את הר"ן שהדין אינו שייך בארץ, כי הארץ לא שייכת למלך לעשות בה כרצונו, אך מביא שדעת הרמב"ם לא כך, ושכך פסקו השו"ע והרמ"א. בינתיים, העולה שדינא דמלכותא נוהג בארץ ישראל. אלא שאז מביא המחבר "סברא מכרעת", כלשונו: הלא כל המלכות בארץ ישראל היא חטא של מרידה בקב"ה, שהרי ישנן הג' שבועות, "ועיין בספר ויואל משה שחשף זרועו ונפל נהורא בבי מדרשא" (אני מצטט מהזכרון), ואם כן אין דינא דמלכותא נוהג בארץ, "וסברא זו מכרעת". לו היה מדובר בפשקוויל של מאן דהוא - החרשתי; אלא שכאן מדובר בבירור הלכה שמתחיל באופן יחסית רציני ומסתיים בקול ענות מגוחך, ומביא כל מיני דברי אגדה כסברה מכרעת. ולא עולה בדעתו לדון במידת ה"הכרעה" של סברה מוזרה כזו. טרם נתקלתי במחבר שזוהי דרכו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2012 21:36 |
|
| |
עיק,
אינני מכיר את האישיות.
כתבתי מה שעלה בידי. ----------------------- מוטי,
אהבתי. -------------------- באבא,
נו שויין, יש הרבה כאלה.
אז עוד איזה כוכב.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2012 21:40 |
|
| |
עיק,
אף א' לא טען שלמהגי מרוקו אין תוקף ח"ו.
יש מנהגים מסויימים שחלקם הונהגו ע"י עמי ארצות.
חלקם ביטלו חו"ר מרוקו וגם הגר"ש משאש [גם מצינו שהגרי"ח ביטל הרבה ממנהגי בגדד וכו']. אלא שעל כמה מנהגים נחלק עם מרן ר' עובדיה יוסף שליט"א.
ורוב המנהגים שנחלקו בהם קשור לקבלת הוראות מרן הש"ע.
ואכמ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2012 22:01 |
|
| |
זה נראה שהניק עיק' יודע לאיפה הוא חותר. אני לא ראיתי את הספר אלא את הגליונות, ואני לא חושב שיש פה מציאה גדולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2012 22:11 |
|
| |
מעניין מי מחכמי מרוקו אוחז בדעותיו הקיצוניות שניק הזכיר.
כמעט כל חכמי צפון אפריקה [מלבד הג"ר מצליח מאזוז בתונס והג"ר רפאל ברוך טולידאנו במרוקו ואולי עוד כמה] פסקו לומר הלל ביום העצמאות.
תראו לו את שו"ת מים חיים להג"ר יוסף משאש יעמדו שערותיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2012 22:30 |
|
| |
זיהוי, מדברים שאמר וכתב הר"י משאש יסמרו שערותיהם של רבים...
בבא, מהם ה"גליונות" עליהם אתה מדבר? וכיצד הם הגיעו לידך? אולי כך אבין קצת במי מדובר...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2012 22:40 |
|
| |
עיק,
אכן בחרתי בדוגמא קיצונית.
אך לא תוכל למצוא חכם א' מחכמי צפו"א המסכים עם דעותיו של הויואל משה.
הקיצונים ביותר שהזכרתי התייחסו לציונות יחס שמזכיר את יחסו של הגר"ע יוסף [אולי הרב טולידאנו קצת יותר]. אבל לא יותר מזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2012 23:04 |
|
| |
ידעתי גם ידעתי שחכמי צפון אפריקה לא אחזו בדעות כאלה. לכן דייקתי וכתבתי בהודעתי הראשונה "מאידך" - הוא אינו מתכחש מכל וכל לשורשיו הספרדיים, ויעיד על כך יחסו לשו"ע, אך בכל זאת הוא אנטי-ציוני קיצוני. אני לא יודע מה הסיבה לכך - אבל אני משער שקיים כאן, חוץ מאשר חינוך ליטאי שעזר למסמס את השורשים, גם רצון להיות יותר "אותנטי" מכולם ולהראות שדווקא הוא "שומר הגחלת" ו"לא משתחווה לצלם" (אלה בדרך כלל המונחים שמשתמשים בהם כשרוצים להצדיק הליכה אחרי אופנות חדשות).
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2012 23:26 |
|
| |
כבר נקודה ראשונה.
|
|
|
|