| נשלח ב-4/7/2012 15:46 |
|
| |
מראה לבירורים..
אשמח לשמוע את חוות דעתכם בנוגע לבירורים..
מה תעדיפו: לשמוע את האמת בבירורים גם כשהיא כואבת? או לשמוע שירות ותשבחות ולבוא לבדוק אישית אם נכונים הדברים?
לדוגמ: (מהצד הנשי, סילחו לי הגברים...):
נניח אני מבררת על בחור שאינו קם לתפילות בישיבה, (מקובל וכמעט שרגיל) האם תעדפנה לשמוע שהוא לא קם לתפילו בישיבה, אלא קם להתפלל בשטיבלאכים ובתי כניסיות באיזור (בהנחה שזה כך) או שתעדפנה לשמוע שהוא קם ומתפלל בישיבה (ושאבא שלך יבוא אישית לראות שזה אכן נכון..)?
והשאלה היא גם מהצד ההפוך, איך תגיבו ומה תענו כשתישאלו שאלה שהתשובה עליה לא נראית כחיובית בעינכם (שאגב, לא מחייב שהמבט שלכם ושל המברר שווה בכל הענינים).. תייפו עד רמה של שקר? תתחמקו באלגנטיות? מה אתם עושים?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2012 15:49 |
|
| |
ברור שהמברר יעדיף לשמוע את האמת
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2012 15:52 |
|
| |
יש לי שאלה נוספת שקשורה:
נניח ואת/ה זו/ה שמבררים עליך, האם תעדיפ/י שיגידו את האמת בצורה הנכונה כמובן, ולא ללכלך, או שתרצי/ה שישקרו לגביך?
ואם אפשר, עם הסברים
תוקן על ידי אחת_חדשה ב- 04/07/2012 15:53:17
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2012 15:55 |
|
| |
| אחת_חדשה כתב: |  | יש לי שאלה נוספת שקשורה:
נניח ואת/ה זו/ה שמבררים עליך, האם תעדיפ/י שיגידו את האמת בצורה הנכונה כמובן, ולא ללכלך, או שתרצי/ה שישקרו לגביך?
ואם אפשר, עם הסברים
תוקן על ידי אחת_חדשה ב- 04/07/2012 15:53:17 |
| אני ירצה שיבררו רק אצל אנשים שמכירים אותי ושיגידו את האמת מתוך הסתכלות חיובית שתי אנשים יכולים לומר אותו דבר אצל אחד זה נשמע לכלוך ואצל השני פירגון
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2012 15:57 |
|
| |
יפה אמרת!! מסכימה לגמרי...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2012 16:06 |
|
| |
אני חושב שאסור לשקר כי אחר כך אם זה יוצא יש הרבה סיכויים שהזוג יתגרש. אלא אם כן את מכירה את הצד השני וחושבת שזה מתאים ורק ההורים לא יודעים מה הבן/ת שלהם מחפש/ת.
אני אישית תמיד אומר את האמת, ברור שאני מייפה אותה אבל אני לא משקר.
הרי בכל אדם יש טוב רק צריך למצוא אותו. אז את הטוב הזה אפשר וצריך ליפות.
אבל לשקר אף פעם כי כמו שאני לא רוצה לצאת עם בחורה שמחפשת משהו שונה ממני אני מאמין שגם אחרים לא רוצים.....
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2012 16:09 |
|
| |
צדיק, דברי טעם...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2012 16:19 |
|
| |
יש שקר כמו להגיד על בחור שחולה שהוא בריא זה שקר אבל להגיד על בחור שמתפלל במנין ישיבתי שהוא מתפלל בישיבה וכד׳ו לדעתי זה נקרא יפוי וכמובן יש דברים שבהם אין טעם לשקר כמו דברים של סגנון או פתוח/סגור צול/ישיבשער עדין/סוער לדוגמא שבזה תמיד מומלץ להגיד אמת
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2012 09:37 |
|
| |
לאחר דיון מעמיק לתוך הלילה עם חברה, הגעתי לאי אילו דיוקים.. בנות(לא מכלילה) אוהבות לשמוע את האמת... לאמהישוב, אתה צודק ברמה העקרונית שאין בעיה לומר שהבחור יושב ולומד 3 סדרים, ולא צריך לפרט שזה בבי"כ באיזור... ושהוא מתפלל במנין מוקדם ולא צריך לחשוף שזה לא שמנין של הישיבה... הנקודה היא שבמקרה ושואלים מפורשות האם הבחור לומד בישיבה, או האם הבחור מתפלל בישיבה דווקא (וסליחה על החזרה של הדוג...) - היינו רוצות לשמוע את האמת, ולא לדעת שמסתמכים על כך שאב הבחורה יבוא לבדוק לבדו... ברגע שיש שאלות ספציפיות זה בד"כ מעיד שאילו הם נקודות שחשובות לבחורה (או להוריה:)..) ואני חושבת שגם הלכתית אין היתר לשקר.. כשהשאלה היא באופן כללי, אין חיוב לומר מה שלדעתך יכול להתקבל כשלילי....
וסתם אגב, אגב חשוב, כאחת שיש לה חברות מצוינות מבתים מעולים ומאחד הסמינר הנחשבים, היו לנו הרבה דיונים הנוגעים לאופי בני הישיבות, ורובן ככולן מודעות לאופן שבו בחורי ישיבות חיים.... (בכל זאת, יש אחים, אחים של חברות, בני דודים ושכנים וכו) ולרב לא היתה בעיה או מחשבה שלילית על בחור שמתנהג כמקובל בחברה, ולאו דפקא לפי הכללים של הישיבה, כל עוד הוא ירא שמיים וכו וכו.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 01:03 |
|
| |
אך ורק את האמת. לא הבנתי למה להעדיף בכלל משהו אחר?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 19:04 |
|
| |
כאחד שנכווה לאחרונה.. אינלי שום ספיקות, אמת ורק את האמת!
לגבי ברור שאני רוצה שיגידו את האמת בוודאי בפן הדתי, פשוט אין סיבה להציג את עצמי בתור משהו שאני לא,
והיה לי מקרה פעם שבחור בא לשאול אותי מה לומר על שאלה מסויימת שהוא נשאל לגבי, ואמרתי לו שיגיד את האמת!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 20:35 |
|
| |
| פוהדוס123 כתב: |  | כאחד שנכווה לאחרונה.. אינלי שום ספיקות, אמת ורק את האמת!
לגבי ברור שאני רוצה שיגידו את האמת בוודאי בפן הדתי, פשוט אין סיבה להציג את עצמי בתור משהו שאני לא,
והיה לי מקרה פעם שבחור בא לשאול אותי מה לומר על שאלה מסויימת שהוא נשאל לגבי, ואמרתי לו שיגיד את האמת! |
|
יופי... מי שנכווה ברותחין - נזהר בפושרין... :) כמוני, כמוך...........
|
|
|
|
|