ועכשיו בכל הרצינות. רבנות ירושלים מהדרין - שורה תחתונה
פעם הייתי אוכל רבנות ירושלים מהדרין לכתחילה שבלכתחילה. בתקופה האחרונה עושה רושם בקהל המהדרין שחל שם איזה תהליך, ולאו דווקא מבורך. מצד שני יש לי ידיד שהוא די מעורבב במערכת שם והוא מרגיע אותי ... אך אין הנחתום מעיד וכו' אשמח לקבל דעה מעודכנת מיודעי דבר - שורה תחתונה - סומכים או לא??
נשלח ב-6/7/2012 12:20
איני יודע מה ענו לך עד עכשיו...
אבל להלן התשובה-
הרבנות ירושלים מהדרין, אין סומכין עליה בבשר ועוף, היינו במסעדות ומזנוני אוכל מהיר. וכן סומכים על השגחה במאפיות ובחלבי.
נשלח ב-8/7/2012 16:35
כמה זמן האנשים ימשיכו לירות מהבטן בלי איסוף נתונים אובייקטיבים.
בכל מקום ,בכל הכשר ישאלו שאלות קבועותץ
יש השגחה רצופה או נכנס יוצא ?
כמה זמן נמצא המשגיח כל יום?
באיזה תדירות נכנס מפקח ??
מה מקור הבשר ? הירקות ? מוצרים האחרים ?
האם יש אינם יהודים ???
מקפידים על בישול בית יוסף ?
גם ב ציפס ??
גם על הגריל ???
מקפידים שהכבד לא עבר ג' ימים לפני שמבשלים אותו ???
אפשר להוסיף עוד עשרות קריטריונים.
כשיהיה שאלון אחיד אז יהיה אפשר להשוות ולתת ציונים
נשלח ב-8/7/2012 20:52
כשר, מי בדיוק יורה מהבטן ?? הצגת שאלון מרשים, ולענות עליו זה מלאכה די קשה. פועל יוצא מדבריך שכל עוד לא יהיה שאלות ותשובות ברמה של 100% א''א לאכול משום הכשר... והמצב הוא הרי לא כזה. ישנם גופי כשרות בקונצנזוס, שמום מה אף אחד לא מפקפק עליהם. ישנם כשרויות שהם בכלל לא בפרשה אצל היראים לדבר ה', וישנם את אלה אשר לוטים בערפל כמו רבנות ירושלים מהדרין אשר עדיין לא בא מישהו וחתם ע''ז לחויב או לשלילה.
נשלח ב-10/7/2012 21:54
נשלח לי באישי היות ואין לי אישור כתיבה בפורום. אני שולח בדרך זו:
ידוע לי על תקלות גדולות, חוסר כוח אדם. משגיחים שרשומים ומקבלים משכורות ואין עליהם פיקוח אם הם באים.
משגיחים שהתפקיד שלהם זה לבדוק שקנו מוצרים בהשגחה, ולא לבדוק את המטבח עצמו.
ועוד.
לא רק בתחום הבשרי! יש בעיות של תבשילים שמערבים בהם יין לטעם, והשף חילוני. הוי אומר - יין נסך!
בעצמי נכנסתי לקונדטוריה ברחוב יפו, תעודת כשרות למהדרין. ובגלל חזותי החרדית התלונן לפני בעל הקונדטוריה שחוץ מאגרת כשרות שמשלם פעם בשנה הוא לא ראה משגיח! כבר שנים! זה היה חילול השם, ועניתי לו להפיס את דעתו - שהם מכירים אותו כאדם ישר וטוב, וסומכים עליו בעצמו... אבל לא יכולתי להסביר לו באותו נימוק למה פניתי פרסה ולא קניתי כלום בחנותו...
נשלח ב-23/12/2012 13:39
מה במלונות?
נשלח ב-24/12/2012 09:15
אני הייתי באולם שלהם ומצאתי מוצרים של רבנות.
נשלח ב-24/12/2012 17:23
אישית נתקלתי בקונדיטורה (משוייכת לרשת מפורסמת ובפרט בירושלים ) עם תעודת מהדרין של הרבנות, כאשר חיממו בורקס גבינה ובורקס פרווה באותו מיקרוגל, הייתי שם עם מי שעדיין היה לאחר ארוחה בשרית.