בית פורומים עצור כאן חושבים

משמעות הקבלה- יהיאור, מיימוני, שותפי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/7/2012 17:02 לינק ישיר 
משמעות הקבלה- יהיאור, מיימוני, שותפי

באשכול זה

התפתח דיון אודות הבנתי במושגי הקבלה, והאם הם מתקבלים לדעתו של מיימוני. מכיוון שאני רוצה להשאיר את האשכול ההוא לדיון בענינו החשוב , אני מעביר את השייך לדיון על הקבלה לפה. [וכבר יש לנו פסק של מיימוני שפיצול מאשכול קיים אינו מתחשב במכסת האשכולות השבועיים.]

יהיאור כתב:

לגבי דברי שלי, כמדומני שכבר הסכמנו שלגבי הקבלה כפי שאני מבין אותה אין לך בעיה. ממילא מדובר אך ורק באי נחת אישית ולא בשום טענה. [הייתי יכול לכתוב הכל בלי הנוסחאות האלה, אבל אם כבר יש לנו מן המוכן מערכת כה נוחה להשתמש בה, למה לא?]

שותפיסוד:

יהי, איפה ומתי קרה הנס הזה שמיימוני הסכים לתפיסת הקבלה שלך ? מהו הניסוח שחולל את הנס הזה ?

ירוחמשמ

גם אני לא מאמין שמימוני הסכים לתפיסת הקבלה, עד כדי כך הוא לא התדרדר. אם בכלל?

יהיאור:

שותפי
בהתכתבות שהיתה בינינו לפני זמן רב הסכים שאיך שאני מתרגם את הקבלה אין בה מינות, רק התווכח אם זה באמת כוונת המקובלים. אם זה  חשוב אחפש את הנוסחאות.

יהיאור:

הנה הדיון שלי עם מיימוני [חושבני שחלק ממנו היה בפורום וחלק באישי]

יהיאור:

כפי שהבנתי , הספירות אינם האלוה ח"ו. הספירות הם שמות שאנחנו בני אדם נותנים לתגובות, או התגלויות, או דרכים שונים שאנו תופסים בו את האלוה. צמד המילים האלה- אנחנו תופסים את האלוה. הם הפרודקס שמצד א' אומר שהוא אלוהות, שאם לא אין אנחנו תופסים את האלוה. ומצד ב' אינם אותו, כי אותו אי אפשר לתפוס. ומכיון שאנחנו מאמינים שכל הרגשה ותפיסה שלנו, היינו כל דרך שניתן לנו לתפוס בו את האלוה, גם הם נבראים מאת האל, ולא נהיו כך מאליהם, לכן הקבלה מדברת על ספירות כישויות שנבראו, או נאצלו, מאתו.מקווה שהתבטאתי ברור,

יהי אור

(ברוך הבא אל הפורום, אם עדיין לא כתבתי זאת אי שם)

דבריך נפלאים.

אמנם, השאלה היא אם המקובלים (כמו האר"י, שותף סוד, בעל "הבהיר" ועוד) יסכימו לפרשנות שלך.

הבה ונשווה את הדברים לשני נושאים מוכרים יותר.

א. יש שולחן ויש לו צבע. נניח שצבעו חום שחור. אני חש את הצבע, רואה אותו בעיני, אבל ברור לי שהחויה שלי אינה הצבע. היא רק האופן שבו עיני (ומוחי, וכל חלק ממני שרלוונטי לזה) קולטים את הצבע.אבל יש גם צבע. איני יודע מהו באמת. היום כבר יודעים שהתחושה של הצבע אינה זהה לצבע כפי שהוא במציאות. אבל ברור שיש צבע שם, על השולחן.

האם הספירות הן האופן שבו מצטיירת לנו ההנהגה האלוקית או שיש גם משהו, יש בפני עצמו, שנתפס באופן כזה?

ב. יש לי חבר, ראובן. הוא בעל חסד גדול ונדיב יותר מדי. כאשר מישהו בא אליו ומבקש הלוואה/גמ"ח/סיוע, הוא מייד יתן לו.האם יש כזה דבר בעולם, נדיבות של ראובן? או שהוא נדיב?

סבורני שנסכים כולנו שאין מה לדבר על "נדיבות". ראובן הוא נדיב. הוא פועל בנדיבות, הוא אוהב נדיבות. זה הוא.

רגע, אפשר לטעון שגם הנדיבות מקבילה, אולי, למצב מסויים של חלקיקים במוח. אבל על זה אענה לך שלה' אין חלקיקים ואין מוח.לכן, לפי שני המשלים שלי, אין לייחס לה' תכונות מסויימות שעומדות בפני עצמן.

ואילו המקובלים, עד כמה שידוע לי, כן מייחסים לו את התכונות עצמן כעומדות וקיימות בפני עצמן, והן אלוהות אבל לא הוא עצמו.עד כאן ביקורת.

ובכל זאת, נשאו דבריך חן בעיני. אולי תצליח להסביר לי מה שקשה לי?

מיימוני,על סדר דבריך

האופן בו אני מבין את ספירות הוא מה שהבנתי מדברי כל אלו שמוכרים לי שמפרשים את האר"י,- השומר אמונים, הגר"א הרמח"ל, ובפרט ספרי החסידות, וכן הרמ"ק, והם שצועקים שמי שמבין את הדברים אחרת הוא קרוב למינות [ואכ"מ להביא המקורות] אם כי ניסחתי זאת בסגנון שלי ובאופן הרלוונטי למה שנדמה לי שהוא עיקר הדיון כאן

אם כל המקובלים בדיוק יסכימו ללשון שלי, נראה לי שכל אלו שהבאתי בטח יסכימו ,ואמנם יש כמה מהם שמלשונם נדמה ההיפך, אז או שהם טעו ולא הבינו את הענין כנכון [וזה לא חידוש שלי כי כך כותבים מקובלים אחרים עליהם] או שאין כוונת דבריהם כפשוט

ואם שותפי סוד יסכים הוא צריך לענות

כמדומה לי שעיקר הקושי שלך הוא אם סוכ"ס קיימים אצל האלוה מדות בפני עצמם, כלומר - אם לפני שבאו בני אדם- או כל נבראים אחרים- האם היו מדות אצלו בעצם או לא, ואני חושב שהתשובה הוא לא. [וצריך' לחפש כי אני זוכר ברמ"ק שאלה זו ]אמנם צריכים להבין שחלק מהתפיסה שלנו על האלוה הוא שהוא קיים עוד לפני שאנחנו הגענו, וזהו כמעט עיקר מה שאנו תופסים אותו כאלוה, ולכן אפשר להגיד גם שמציאותו- שהוא בעצם רק התגלות שלו-דהיינו הספירות- [וכמו שכתב בחובת הלבבות כי בעצם גם המילה נמצא לא מתאימה אל האלוה אך "הוכרחנו לספר אותו בנמצא", ולכן מה שאנו תופסים שהוא נמצא, הוא הספירה הראשונה [כ"כ הגר"א], כי אינו הוא בעצמו- וזה נמצא בעצם לפני שהגענו, אך הכל בתפיסתנו, כי מצדו אין נפק"מ אם הגענו או לא.וכמו כן לגבי כל מדותיו, ובעצם מה שתיארת שאי אפשר לנו לחלק את הנדיבות של ראובן מראובן עצמו הוא מה שהרמב"ם אומר שהוא המדע והוא היודע והוא הידוע, ומה שהמקובלים קוראים הוא ומדותיו אחד

אקוה להבהיר יותר אם נצרך, כי הדברים דקים ותלויים בחוט השערה

מיימוני:

לא הייתי כאן יום או יומיים (אולי רק כדי למחוק

...)כמדומה שהדברים שכתבת שהם נפלאים אינם מייצגים את הקבלה מאז האר"י ואולי אף מאז הזוהר.

ידוע לי במעורפל שיש מחלוקת שנקראת "עצמות או כלים" שאולי ניתנת להתפרש לגבי השאלה אם הספירות הן אלוהות או לא (ואולי אני טועה מכל וכל). אבל כמדומה שהמקובלים לא יקבלו את הפרשנות שלך שהיתה אכן יכולה ללמד עליהם זכות.ולא שמה שכתבת פותר את כל הבעיות. המערכת המסועפת, שחלקה לקוחה מעולם האישות, האם היא באמת הכרחית כדי לומר מה שאפשר לומר בפשטות, שה' לפעמים מאריך אף ולפעמים לא, שה' תובע מאיתנו מידות טובות, יושר וחסד? מה מוסיפים התיאורים הקבליים מעבר לאמירות פשוטות ויסודיות אלו?הדברים שאני כותב כאן צריכים להופיע באשכול. כיון שהם לא מסודרים ולא מגובים, איני יכול לכתבם בינתים. מתוך הערכה לדבריך, אני כותב אותך אליך כי זה מה שחשבתי בעקבות דבריך באשכול שם. אולי תשמח לשמוע כי דבריך הם הראשונים שהכרתי בפרשנות הקבלה שמנסים לברוח מן המינות שאני מוצא בה. (ואולי לך הקשבתי ולאחרים לא? לבטח יהיו כאלו שיטענו כך, אבל עובדה שדבריך מצאו חן בעיני)

.כל טוב

שותפיסוד:

יהי, תודה על הטירחה לחפש ולצטט. הניסוח שלך, אשר שימח את מיימוני בנושא הזה בפעם הראשונה בחייו (כ"כ בהמשך), בעצם מכניס את כל האצילות וספירותיה לתוך מוחו של האדם. זה הכל אופני קליטה שונים של המאציל המונחים מלכתחילה בפוטנציאל השימוש של האדם בעת בריאתו. ואם זה בסך הכל חזיונות בתוך מוחינו אז כבר מותר לקרוא להם פרצופים, זיווגים, עליות וירידות וכו'.
האם הבנתי אותך (וממילא גם אותו) נכון ?  
מיימוני- האם אתה מאשר ?

תוקן על ידי יהיאור ב- 05/07/2012 17:32:14

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2012 17:17 לינק ישיר 

שותפי

כל מה שאנו מדברים בכל נושא הוא כפי מה שנקלט במוח. רק אחרי זה יש וויכוח האמנם מה שמיוצג במח שלנו מייצג משהו במציאות או לא. [זה הויכוח היסודי באפיסטמולוגיה]

עכשיו לגבי האלהות, מוסכם על הכל [הן המקובלים והן החוקרים ] שאי אפשר שנתפוס אותו בכלי הכרתנו כמו שהוא באמת. אלמלא כן לא היה אלהות. בהכרח שמה שאנו מדברים אודותיו אינו מייצג אותו באמת. לית מחשבה תפיסא ביה. זה מציב בעייה גדולה ועצומה מאד, שיוצא שאין לנו שום קשר של עבודה אמונה והכרה עם האלהות. וזה סותר את כל התורה כולה לכאורה.

לקבלה, כפי שאני מציג אותה, יש פתרון גאוני ופשוט לבעיה הזאת. אם נתחיל בהכרה הפשוטה, שעל אף כל מגבלותיו של הכרתנו וכו', מה שברור לנו הוא שהאלהות בעצמו הוא שאחראי לכל מה שיש, [וגם אם נתווכח לגבי השגחה פרטית אקטיבית] עכ"פ לגבי צורת התכנון היסודי של הבריאה, בוודאי שאין דבר יוצא מרצונו הפשוט. וההכרה של האדם גם היא כלולה תחת המבנה היסודו של הבריאה. ובוודאי כל מה שיש בה גם הוא ברצונו ושליטתו של השי"ת. ממילא, אם השי"ת בחר שלא להתגלות לאדם במלא מציאותו [היינו כלפני הצמצום,  שזה אי אפשר במציאות] ובחר להתגלות בדווקא בציור מסויים למחו והכרתו של האדם, הרי שצורת הכרה זו הוא הוא בעצמו, מכיון שבחר להתגלות לאדם בצורה זו. ואין לנו קרבה יותר מזה אליו [ועדיין יש לשמור על החילוק בין הא"ס לספירות להכיר שהכרתנו אינו באמת בשלימותו]

ממילא יכולים המקובלים לדבר על השי"ת המאציל י' ספירות, ומתלבש בהם ופועל על ידם וכו'. אבל אין אני צריך כלל להגיע לזה שמבחינת האלהות בעצמו יש ע"ס וכל החילוקים האלה, שזה קרוב למינות והגשמה ונתינת פירוד וחלקים באלהות, אלא הכל בתודעתנו, אלא שתודעתנו עצמה ככל שנוגע לתפיסת האלהות שלנו אינה שלנו אלא של האלהים. [שבחי' הנח"י גם של העשייה הוא אלהות גמור איהו וחיוהי וכו'] וזה בחי' האצילות שבמוחו של האדם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2012 17:20 לינק ישיר 

כמו שהעיר מיימוני, עדיין כל שפת הקבלה של זיווגים עליות וירידות וכו' לא מוסברים במהלך הזה, כי צריך להסביר מה הם מייצגים ולמה צריך אותם בכלל. אבל זה כן מוריד מעל הקבלה האשמה היסודית שעליה [שימותה כימות שו"ת הריב"ש] והוא הריבוי החילוק והפירוד שהיא מכניסה לכאורה באלהות. מעכשיו אפשר לבאר את רוב המשלים והציורים האלה בכמה אופנים ולמה צריכים אותם וכו', אם יהיה דרישה לכך.

תוקן על ידי יהיאור ב- 05/07/2012 17:21:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2012 17:22 לינק ישיר 

אם רבינו מיימוני יוכל להשתתף כאן, יהיה לתועלת גדול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2012 17:23 לינק ישיר 

עוד אשכול שלי על הקבלה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2012 17:28 לינק ישיר 

יהיאור
כתבת:
<עכשיו לגבי האלהות, מוסכם על הכל [הן המקובלים והן החוקרים ] שאי אפשר שנתפוס אותו בכלי הכרתנו כמו שהוא באמת. אלמלא כן לא היה אלהות. בהכרח שמה שאנו מדברים אודותיו אינו מייצג אותו באמת. לית מחשבה תפיסא ביה. זה מציב בעייה גדולה ועצומה מאד, שיוצא שאין לנו שום קשר של עבודה אמונה והכרה עם האלהות. וזה סותר את כל התורה כולה לכאורה. >
אכן, זו הנחה מוסכמת על הכל, אבל מדוע היא הכרחית? הרי רבש"ע יכל לברוא אדם שכן ישיג אותו על אמתתו, וא"כ אין זן מגבלה עקרונית אלא שכך הוא רצה לברוא את העולם. האם השגה זו היא מן הנמנעות של הרמב"ם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2012 17:36 לינק ישיר 

בעל
חושבני שלפחות אליבא דאלו המקבלים הנחה זו [הכוללת הן הר"מ והן הקבלה] זה מן המנמנעות. כלומר, נמנע במדרגה של סתירה לוגית. הם מבינים שנוכחחותו השלימה של האלהות מבטל את כל מציאות העולם ובכללו המשיג או מכיר אותו. [זה הבעיה היסודית שעליה באה הצמצום לענות]
אמנם זה תלוי בהנחות יסוד שלהם אודות האפיסטמולוגיה, וצל"ע בזה.
אמנם אם אתה צודק אז התיאוריה שלי עוד יותר טובה, כי הכל ברצונו כפשוטו, משא"כ אם הוא מן הנמנעות אז אין הכרח להגיד שהצורה בו בחר להתגלות הוא  הוא שהרי כביכול מוכרח שיהיה כן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2012 18:15 לינק ישיר 

יהי,

דבריך נכונים, כמובן.

אלא שהשאלה היא פשוטה:
אם הבורא יכול (ורוצה) לברוא נברא בעל מח שיכיל את כל תפיסתו של הבורא באופנים שדברת עליהם וכו' מה מפריע לנו לומר שגם ברא את האופנים האלה מחוץ למוחו של האדם והשאיר לו (לאדם) את היכולת להתבונן וללמוד אותם מבחוץ ? 

זאת בעצם מחלוקת "הצמצום כפשוטו" על רגל אחת- האם הגילויים האלה הם במוחו של האדם או מחוצה לו. ואם ממילא חייבים להודות שהיה צמצום כפשוטו ביחס לבריאת האדם עצמו (שהוא לכו"ע, אני מקווה, מחוץ לבורא) מה מפריע לומר שהצמצום כפשוטו גם ביחס לאצילות ?  

תוקן על ידי שותפיסוד ב- 05/07/2012 18:43:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2012 18:44 לינק ישיר 

אין לי מושג בקבלה,מה כתוב שם אינני יודע עד היום.

אבל,דבר אחד אני יכול לומר לך,אהבה לאל הבסיס שלה הוא הפשטה(בלע"ז אבסטרקטי).

עכשיו,כאשר יש את הרעיון המופשט,אתה יכול ליצור עולם מונחה עצמים.

ולמה,בדיק כמו התכנות,אתה אמור ליצור עצם,לאחר מכן עוד ועוד,כדיי שיהיה לך ברור יותר.

התכנות המונחה,יכול להיות,כגון מלאכים שמיימים,שיש להם צורה כלשהי.(היא יכולה להיות גם כן,עדיין אבסטרקטית.)

לאחר מכן,אתה יכול לספח לעצמך בך עצם,לאחר מכן אתה יכול לספח ריבוי עצמים.

עכשיו כשיש לך ריבוי עצמים,ואמונה באל אחד ויחיד,האבסטרקטי הראשון.

אתה יכול להקרא אדם מאמין.
עתה אתה רואה שיש חכמה בגויים,חשבו על Cּּּּ++.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2012 18:58 לינק ישיר 

כמובן שזה תכנות וירטואלי.

כדייי ליישם זאת,עלינו ללמוד על כל פרט פרט בחיים,על הדברים הקטנים ביותר,להציג אותם יפה במחקר הוירטואלי.

וליישם אותו על הנפש פנימה,מה שנקרא הלכה למעשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2012 19:19 לינק ישיר 

שותפי
א- אני בעמדת צמצום שלא כפשוטו, וזה גם לגבי בי"ע [לא שמעתי שגם למ"ד צמצום שלא כפשוטו בבי"ע יש צמצום כפשוטו. רק לגבי דברים שנתפסים לנו כנבראים ולא כאלהות נקראים נפרדים, לא לגבי האלהות כפי שהוא בבי"ע, וזה מה שרמזתי לך שגם בבי"ע הנח"י הם אלהות כ"ש הרב.]. אז ממילא יש לנו מחלוקת כאן.
ב- ה' יכול ליעשות מה שהוא רוצה [אולי, תלוי במחלוקת לגבי נמנעות וכו'] אבל לא לחלק את עצמו. שאז בהגדרה הוא לא ה' אחד. הבעייה אינה בבריאת ספירות או חלקי אלהות מחוץ לאדם, הבעייה הוא בבריאתם בתוך האלהות, או בתוך עולם האלהות. שזה מכניס ריבוי במקום האחדות וכו'. וחוץ מזה, גם אם הוא לא יכול, הוא לא ריך לעשות את זה, ואין לנו שום הכרח לומר שעשה את זה [חוץ מהבנה פשטנות בזוהר וקבלה, שניתן בקלות לפרש כדעתי]
ג- צריך להבהיר יותר על מה מדובר בויכוח האם הספירות הם מציאות מחוץ למח. מאיזה סוג מציאות אנחנו מדברים?  מוסכם שאינו דומה לשאר המציאות שאנו מכירים, אז מה כן? לדעתי לפי הנוסח שלי גם ניתן לומר שיש להם מציאות, מציאות מטאפיזית, או מציאות של פעולה ושיוך ולא מציאות של מהות, כלומר זה גופא שה' רצה שנתפוס אותו בורה כזו וכזו, במבט פיזי אינו מציאות, במבט המטאפיזי על זה מדברים כשאומרים מציאות. ממילא לא ברור לי עד כמה יש כאן ויכוח כלל.

תוקן על ידי יהיאור ב- 05/07/2012 19:20:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2012 19:26 לינק ישיר 

מטאפיסיקה,שייך להפשטה המשניים לאבסטרקט הראשון הטראנסדנטי.
אחר כך באים עצמי הזמן,וכו'..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2012 19:26 לינק ישיר 

וז"ל הגהות על פירוש הגר"א לספר יצירה פ"א מ"א אופן ה', אות ה'

אמר לי הרב המחבר בע"פ, שנקראו ספירות ע"ש שהמספר אינו בבריאה רק במחשבה, כי אף אם תספור אנשים או מינים בדרף א' ב' ג' ד' ה' ו' וכו', כשיתפרדו איה סופר ויעבור והנה איננו ואינו ניכר בחוצות מי הוא הא' ומי הוא הב', כי אינו דבוק בעצם. וכמו כן הספירות שהם במחשבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2012 20:05 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
א- אני בעמדת צמצום שלא כפשוטו, וזה גם לגבי בי"ע [לא שמעתי שגם למ"ד צמצום שלא כפשוטו בבי"ע יש צמצום כפשוטו. רק לגבי דברים שנתפסים לנו כנבראים ולא כאלהות נקראים נפרדים, לא לגבי האלהות כפי שהוא בבי"ע, וזה מה שרמזתי לך שגם בבי"ע הנח"י הם אלהות כ"ש הרב.]. אז ממילא יש לנו מחלוקת כאן.
ב- ה' יכול ליעשות מה שהוא רוצה [אולי, תלוי במחלוקת לגבי נמנעות וכו'] אבל לא לחלק את עצמו. שאז בהגדרה הוא לא ה' אחד. הבעייה אינה בבריאת ספירות או חלקי אלהות מחוץ לאדם, הבעייה הוא בבריאתם בתוך האלהות, או בתוך עולם האלהות. שזה מכניס ריבוי במקום האחדות וכו'. וחוץ מזה, גם אם הוא לא יכול, הוא לא ריך לעשות את זה, ואין לנו שום הכרח לומר שעשה את זה [חוץ מהבנה פשטנות בזוהר וקבלה, שניתן בקלות לפרש כדעתי]
ג- צריך להבהיר יותר על מה מדובר בויכוח האם הספירות הם מציאות מחוץ למח. מאיזה סוג מציאות אנחנו מדברים?  מוסכם שאינו דומה לשאר המציאות שאנו מכירים, אז מה כן? לדעתי לפי הנוסח שלי גם ניתן לומר שיש להם מציאות, מציאות מטאפיזית, או מציאות של פעולה ושיוך ולא מציאות של מהות, כלומר זה גופא שה' רצה שנתפוס אותו בורה כזו וכזו, במבט פיזי אינו מציאות, במבט המטאפיזי על זה מדברים כשאומרים מציאות. ממילא לא ברור לי עד כמה יש כאן ויכוח כלל.

א. האם אין צמצום כדי לתת מקום למציאותם של הנבראים ?
    וא"כ מה מפריע לומר שיש צמצום כדי לתת מקום למציאותם של הנאצלים ?
    וא"ת שאין מציאותו כמציאותם (וממילא אין שאלה של צמצום כלל), א"כ מה הצורך לחלק בין מציאות הנבראים למציאות הנאצלים ?

ב. הגדרת הספירות איננה שהם נבראו "בתוך האלהות" (האם כוונתך בתוך הא"ס ?) אלא שהם נבראים מחודשים אשר יחס המאציל אליהם לאחר בריאתם שונה מיחסו של שאר הנבראים . בעוד שכלפי הבריאה הוא מוגדר כ"איננו חד בהון" הרי ביחס לאצילות הוא מוגדר כבחינת "חד בהון". אין פה שום צד שאלה של חלוקה במאציל ח"ו.

ג. מציאות הספירות ודאי שונה ממציאות גשמיותינו, אבל גם מציאות המלאכים והשרפים וחיות הקודש כך היא. לכן בהחלט יש מקום לדון האם הם רק חזיונות בתוככי מוחינו או שהם מציאות מוחלטת.
הנפק"מ ? א. לדעת מה ברא הבורא. ב. תיתכן נפק"מ בשאלת הצורך ליישב סתירות (מראות הנבואה וכו').

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2012 20:13 לינק ישיר 

שותפי
אני לא מקבל מציאות של נבראים שהיחס של המאציל אליהם אחרי שנבראו הוא כחד בהון. בדבר זה אני עם מיימוני שמדובר או בפרדוקס, שאתה מנסה לאחוז בשני הפכים בבת אחת , או, גרוע יותר, פגם באחדות האלהות.

עוד לא הסברת איזה סוג של מציאות הם הספירות. לטעמי ייתכן שגם מלאכים ושרפים אינם מציאות במובן מציאותי אלא במובן מטאפיזי, כלומר כמו מציאות המושגים, או כמו מציאות המספרים כנ"ל בשם הגר"א. או דילמא יש לחלק בין מלאכים וכו' לספירות.
שני הצדדים "חזיונות בתוך מוחנו", ו"מציאות מוחלטת" לא מוגדרים דיים שנוכל להתווכח אודותם. אני חושב ששניהם נכונים, מציאות מוחלטת, לא רק סובייקטיבית, אבל לא נמצאת באיזשהו עולם אצילות כביכול. אלא נמצאים במובן מטאפיזי.

לגבי הצמצום לא הבנתי מה באת לומר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2012 20:30 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
שותפי
אני לא מקבל מציאות של נבראים שהיחס של המאציל אליהם אחרי שנבראו הוא כחד בהון. בדבר זה אני עם מיימוני שמדובר או בפרדוקס, שאתה מנסה לאחוז בשני הפכים בבת אחת , או, גרוע יותר, פגם באחדות האלהות.

כמו שאתה בודאי יודע, האריז"ל מסביר שעולם האצילות הנשגב והנורא של עכשיו (אחרי מעשה בראשית) היה נקרא בגלגולו הקודם "עולם הנקודים" או "מלכין קדמאין" (וכ"ז נרמז בפרשת ואלה המלכים אשר מלכו בארץ אדום לפני מלוך מלך לבני ישראל). מציאות הנקודים לעומת האצילות מוגדרת כשבירה מול תיקון, כאשר ההבדל הוא ביחס לייחודו של המאציל איתם.
לדוגמא: המלך הראשון הנקרא בלע בן בעור (ובלעם דפרשתנו רומז לו) היה בבחינת ספירת הדעת בגלולה הקודם, כאשר המאציל לא התייחד איתה. כעת, אחרי מע"ב, ספירת הדעת מתייחדת עם המאציל בייחוד מלא.

כ"ז דברים מפורשים בדברי הרב. האם זה לא מבהיר היטב את עובדת היות הספירות נבראים מחודשים שייחודם במאציל הגיע רק אחרי בריאתם ?  

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משמעות הקבלה- יהיאור, מיימוני, שותפי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext