בית פורומים עצור כאן חושבים

השפעת טראומות ילדות וגיל ההתבגרות בחברות מיעוט תרבותיות על עיצוב הזהות האישית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/7/2012 22:21 לינק ישיר 

אמשלום

את העובדות וצדדיה העליתי כאן באופן ברור ,
לא התייחסתי לבוגדים ומאכזבים אלא ל מ ת א כ ז ר י ם ,,
לגבי הנוצרי שמתגייר אכן לא ישמחו ויגילו והשארתי לו טיעונים חילופיים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2012 03:03 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[מקס,

ברור שאפשר להאשים אותו בנקמה, וברור גם שיהיו כאלה שיעשו זאת.
ברור גם שאפשר להאשים אותו בכך שהוא הביא זאת על עצמו, וברור גם שיהיו כאלה שיעשו זאת.
אז מה? האם זה אמור בהכרח שהאשמות אלה נכונות? אולי זה פשוט אומר שאנשים יעשו הכל כדי לא לערער על מיני אמיתות שהורגלו אליהם, ויתאמצו מאוד כדי לא לקלקל לעצמם את המצברוח בהתמודדות עם חוליי הקהילה שלהם. הרבה יותר קל להאשים את הקורבן, וזה יעיל כפליים - פעם אחת כי זה מוכיח שהכל בעצם בסדר גמור במקום בו אני חיה, ופעם שנייה כי זה מחזק את תחושת ה"לי (ולילדיי) זה לא יקרה".]

תראי אמשלום היקרה:
אני לא חושב לרגע שאת מעלה על דעתך שהקהילה החרדית לא מטפלת במקרים באלה,
אדם מנוול שכזה מחוסל לדורי דורות בקהילה הרכלנית החרדית,
יותר מיזה מי שמכיר את הקהילה יודע שעד שלישים ורבעים לא מקשרים איתו קשרי נישואין כלומר מחפש בעלי תשובה וגרים לבניו ובנתיו כי אף אחד לא רוצה להתקרב לד' אמותיו,

מי שחושב שהקהילה מעלים עין בעניין פשוט לא מבין כלום, מי שרוצה לקבור אדם בקהילה רק צריך לרמז עליו בכיוון וההוא מחוסל לעולמים לכמה דורות כנ"ל,

החברה האלה מהחוזרים בשאלה יכולים למכור את הלוקשים רק לאלה שלא מכירים ולא יודעים ומוכנים לקנות הכל על החרדים,

אף חרדי נורמלי לא חושב שאין בחברה החרדית מנוולים, יש ויש ובדרך כלל העניין מטופל או על ידי כמה אזהרות מראשי הקהילה או על ידי מכות רצח על ידי החמומי מוח,
אם נאמר מנוול חילוני מסתכן אולי להיכנס לכלא,
מנוול חרדי מסתכן שיחתכו לו את ה,,,, וישברו לו את הידים והרגלים, על ידי החמומי מוח,
בשלשים השנים האחרונות ראשי הקהילה הבינו שזה מסוכן מאוד כי אפשר להרוג אנשים אפי' לא בצדק רק על ידי חשד רק,
אז התירו לערב את השילטונות, ולכן בשנים האחרונות בכל מקרה ומקרה פונים לשילטונות וחסל,

לא מקובל עלי כיוון הדיון שלנו כאילו יש כאן ויכוח מי מהקהילות יותר צדיקות,
אמרתי כבר לעיל שלא יעלה על הדעת בשום חברה בעולם שלא מטפלים בעניין כזה, במילא אין כאן ויכוח, כל החברות ב"ה מטפלים בנושא בכל חומר הדין,
ק"ו בחברה החרדית שלא רק הפגיעה הגופנית והנפשית והרגשית בראש העניין, רק יש כאן דאגה לקילקול רוחני, כלומר החברה החרדית מפחדת גם ממעשים שכאלה בהסכמה, ואז הקורבן לא מרגיש בכלל שהוא קורבן ומחר הוא נהפך לפוגע בצעירים לו וחוזר חלילה וחלילה,

לסיכום:
לומר על החרדים שלא מטפלים בעניין היא כמו לומר שהחרדים לא אוכלים טשולנט בשבת,
יותר מיזה אני אישית לא סבלתי את ימי הבחרות שלי בישיבה דווקא משום העניין הזה,
בכל פעם ששני בחורים הלכו באיזה מקום נידח מיד חשדו בהם במעשים שלא יעשו,
אם כצעיר הלכתי מהישיבה (לבית ההכסניה שלי) עם בחור יותר מבוגר ממני ?! למוחרת עברתי חקירות ודרישות אם הבחור המבוגר לא ניסה לפגוע בי או מה,

אם בגלל הלחץ הזה בחורים חוזרים בשאלה אני יכול להבין לרוחם,
שאדם יאמר לי שחזר בשאלה כי החרדים מנוולים יותר מהחברה שהוא נדבק בה ?! זה כבר ליצנות לשמה !!
כי כולנו יודעים שמנוולים יש בכל מקום, ואין זו סיבה לאשים את כל החברה בכך,
אני אומר לך יותר מיזה
בחברה הכללית שהמערכת לא מטפל במשהו אז אפשר באמת לאשים את כל החברה כי זאת חברה שילטונית דמוקרטית וכל עוול היא עוול של כל הציבור,
לא כן אצל החרדים, אי אפשר לאשים את כל החרדים בגלל קהילה קטנה ואדמור קטן וכמה חסידים שוטים שלו שלא מטפלים בבן הסורר שלהם,
מה אשם חסיד גור או סתם ליטאי חרדי או ספרדי חרדי אם יש איזה קהילה דפוקה שלא טיפלה במקרה (אם באמת לא טיפלה, לדעתי וכפי שאני יודע הוא נאשם או ברח מהארץ. משהו כזה) ?

מה עושים הליצנים האלה ?! הוא לוקח סיפור אישי שלו בקהילה שלו ועם הסיפור הזה רוצה להשפיל את כלל החרדים,
הרי הציבור הכללי לא מבין את ההבדל לא מבינים שהחרדיות מורכבת מאלפי קהילות שונות,

שוב ושוב הבחור הזה יודע טוב טוב מה הוא עושה,
אם רצה לרפות את עצמו יש לזה מומחים שיכולים לרפות אותו ק"ו שהוא כבר בחברה הכללית בוודאי שם יש בעלי מקצוע בעניין ויכולים לרפותו באופן מקצועי,
לכן אני אומר לך אל תהי תמימה,

סליחה שארכתי ורק משום כובדך ארכתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2012 05:44 לינק ישיר 

לא_מתביישת כתב:
מקסמן- אני מבקרת את החברה החרדית בגלל שההגבלות הללו לא פותרות את הבעיה. אלו כסת"חים ותו לא. תקיפות מיניות נובעות מאלימות ולא ממיניות ולכן הגבלות שנועדו למנוע יחסי מין בהסכמה בין גברים לא רלוונטיות. התוקף תמיד ימצא דרך לפרוק את האלימות, אם לא בישיבה אז במקום אחר. חברה מוסרית אמורה לדאוג שדברים כאלו לא יקרו בכלל ולא רק ב4 אמות האישיות של כל אחד. בשביל זה צריך לפתוח את הפצעים שמחברים מין ואלימות ולנקות את המוגלה. וזה כבר דורש נכונות לערער על יסודות מאוד עמוקים בתרבות.

לא כל כך הבנתי אותך,
את רוצה לטעון שהחברה דואגת רק לעוונות כלפי שמים ולא לעוונות כלפי אדם לחברו ??
בכלל אני חושב שאנו מדברים על שני דברים אחרים,
תקיפות מיניות בציבור החרדי לא בה מאלימות אולי זה קיים במקומות אחרים או אצל קהילות שאני לא מכיר,
בכלל לא נראה לי שזה אפשרי באלימות בציבור החרדי, הרי הקרבן יגלה לכולם מה היה וההוא מחוסל לעולמים, אם יש כבר מנווול אז יעשה הכל שהקטין יסכים וישתוק,
בעיני ובעיני כל בר דעת. מיניות אפי בהסכמה (שאחד מהם קטין) היא תקיפה לכל דבר, ועל זה הדיון כאן, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2012 05:57 לינק ישיר 

BadBerry כתב:
שמא אחד מהדברים המאפיינים את רוב החברה החרדית במונח הסוציולוגי, הם גם כפיית ההשתקה של מקרים אלו ביחד עם כל המקרים שיכולים להוציא שם רע על נושאי העגלה המלאה? 

טוב, זה גם סוג של עםארציות, השתיקה היא חינוכית, כמו שלא תראה בעיתונות חרדית סיפור רצח כלשהי
לא תראה סיפור למשל שאימא חילונית זרקה את התינוקת מהחלון מקומה חמישית, או מישהו רצח את אשתו, או מישהי רצחה את בעלה,
אף פעם לא יכתב ולא יסופר שום סיפור לא מוסרי אפי של גויים, הסיבה היא חינוכית לא לתת מושגים של רע רק מושגים של טוב,

במיוחד בנושאים כאלה, כי הילד\הילדה עד גיל החונה לא יודע כלל מהי מיניות במילא כל סיפור שיכול לתת להם דעת לא נכתבת ולא מסופרת בציבור,

למשל אף ראש ישיבה או אדמור לא ידבר דרשה לאברכים בשביל אברכים בזמן שנמצאים שם בחורים, 

תוקן על ידי maxmen ב- 13/07/2012 05:57:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2012 06:20 לינק ישיר 

מ80 כתב:
מקס,

לענ"ד, ממה שהתרשמתי מהכתבה והקטע מהסרט, מדובר על אדם שבילדותו התעללו בו מינית בישיבה בה למד והחברה לא תמכה בו אלא חיפתה על המתעללים. זה שהוא חרדי שאח"כ חזר בשאלה איננו רלוונטי. לאדם פגוע נפשית יש צורך לספר את בעיותיו ובד"כ רק כעבור שנים רבות הוא מסוגל בכלל להיות אמיץ ולהתמודד אתן. יש העושים זאת אצל פסיכולוג או קבוצות טיפוליות, יש הכותבים על כך ספר או עושים סרט, ויש המדחיקים אותן עד שבמוקדם או במאוחר נאלצים לעסוק בהן. זה שיש לו תחושת אנטי כלפי החברה, כך מרגיש כל אדם שהחברה בה גדל איכזבה אותו מאד. שוב, זה לא קשור להיותו חרדי. זה שעזב את החברה בה גדל, כנראה זו הדרך היחידה בה היה מסוגל להתחיל להתרפא, וזה בסדר גמור. לקרוא לו בוגד זה מגוחך וילדותי. כל עוד החברה לא התחילה למלא את חובתה כלפיו, הרי שאיננו חייב לה כלום. אתה צודק שהסרט שעשה וההחצנה של בעיותיו לא בהכרח מועילים לתיקון, אולם אי אפשר לבוא בטרוניות לילד שזרקו אותו לבור, ולאחר שהצליח במאמצים רבים לצאת מהבור החליט להוכיח את אלה שזרקוהו לבור על רשעותם ואכזריותם.

סליחה ידיד יש גבול לתמימות ויש גבול לרחמנות על חשבון אכזריות כלפי מאות אלפי בני אדם וחלק מהם גם דמו ובשורו,
אתה מרחם עליו זה נשמע יפה אז לך תעזור לו,
אין שום הצדקה להכפיש את כל הציבור החרדי בדרך, וזה מה שעשה נקודה,
הוא מנוול הוא עשה הכל בהסכמה אז. וגם את הסרט עשה ביודעין, נוול היה אז ונוול נשאר,
לא תחשוב לרגע שהתוקף בחר בבחורים תמימים, התוקף בחר במנוולים בפוטנציה, התוקף האידיאלי היה בוחר באלה שישתקו ולא יספרו לחברה, כי הם רוצים בכך בעצמם, רצה צומי מיני אז רוצה צומי עכשיו על חשבונינו,

זכותך להישאר תמים, אבל אל תצדיק את הרפת שהוא זורק כלפי החרדים,
אף חרדי לא אשם שאיזה מנווול עשה מה שעשה, זה לא קשור לחרדיות,  זה סיפור אישי של תוקף וקרבן שילך איתו ראש בראש,
מה הוא מכניס אותי ואת כל החרדים לסיפור המטופש שלו ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2012 07:09 לינק ישיר 

[ביליצר,

אני הבנתי שאתה מכנה "מתאכזרים" את אותם אלה שמקס מכנה "בוגדים", ולכך כיוונתי בדבריי. אם טעות הייתה בידי, אני מתנצלת על חוסר ההבנה שלי.

מקס,

טעות גדולה בידך - אני ממש לא מדברת על החברה החרדית דווקא, אלא על כל חברה וקהילה באשר היא. איני חושבת שהחברה החרדית גרועה יותר בעניין זה מחברות אחרות, מעבר לעבודה שצפיפותה וסגירותה אולי מאפשרות משהו שחברות "מאווררות" יותר אינן מאפשרות. אולם גם נקודה זו אינה אופיינית רק לחברה החרדית.

בהודעות קודמות אשכול זה "האשמת" אותי בתמימות, ואילו כעת מסתבר שמי שמדמיין את המציאות בוורוד הוא דווקא אתה. החברה החרדית - בודאי עד השנים האחרונות - לא טיפלה בפגיעות ובהתעללויות (בדומה לכל החברה מסביב לה, ועוד יותר בדומה לקהילות סגורות וצפופות אחרות). להרביץ למתעללים - בהנחה שכך עשו, ובידיעה שלא כך עשו במרבית המקרים - אינו נקרא טיפול. להסתיר ולטייח את מצוקת הנפגעים ולא לאפשר להם לבטא את כאבם (מחשש "התאכזרות" למשפחה והפגיעה של סיפור כזה בהם, למשל), אינו נקרא טיפול. העברה של הפוגעים לקהילה אחרת, כי "העיקר שלא יהיו כאן" - אינו נקרא טיפול. האשמה (ישירה או עקיפה) של הנפגעים - אינו נקרא טיפול. כל אלה היו הדרך הרגילה להתנהלות במקרים של פגיעה מינית בילדים ובמבוגרות כאחד. לא רק בחברה החרדית אלא בכלל בעולם. בגלל חוסר מודעות, בגלל תמימות וגם קצת בגלל ש"לא נעים לשמוע את זה, אז עדיף לא לדבר על כך, ומן הסתם זה יחדול מלהתקיים". רק בעשרות השנים האחרונות התחילו לטפל באמת בבעיה הזו (לפחות בארץ) - הן מבחינה חוקית והן מבחינות אחרות. אל החברה החרדית, ואל חברות סגורות אחרות, זה מגיע לאט יותר. בכל מקרה, מה שאתה מתאר הוא פנטזיה (לא ברור של מי בדיוק - אני למשל לא חושבת שהטיפול הראוי באנסים ובפדופילים הוא מכות; א - כי זה לא עוזר, ב- כי זה מוריד את "המטפל" לדרגת מתעלל בעצמו, ואיפה התיקון כאן?). 

כתבת ל"לא מתביישת" - "תקיפות מיניות בציבור החרדי לא בה מאלימות אולי זה קיים במקומות אחרים או אצל קהילות שאני לא מכיר"
נראה לי שלא הבנת למה היא התכוונה. אונס ותקיפה מינית אינם פשע "מיני". אלה מעשים של אלימות, שמתבטאים באופן מיני, אולם המקור שלהם אינה בבעייה מינית כלשהי אצל התוקף, אלא בצורך שלו בכוח ובהשלטת כוח - אחד "פותר" זאת באמצעות מכות, והשני באמצעות אונס. למשל - בניגוד לפדופילים, בהם ניתן לטפל באמצעות "סירוס כימי" (מתן הורמונים המדכאים את יצר המין), באנסים טיפול זה אינו יעיל. גם כשאין להם יצר מיני, הם עדיין ינסו לאנוס וינהגו באלימות. אגב, לא כל המתעללים מינית בילדים הם פדופילים. יש ביניהם כאלה שילדים הם פשוט ה"עצם" הקרוב והנגיש ביותר כלפיו הם יכולים להרגיש בעלי כוח. לאלה ייתכן שאין משיכה מינית לילדים כלל, אך ההשפלה של הילד/ה והפעלת השליטה עליה/ו, מאפשרים להם תחושת עוצמה ועליונות.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2012 09:33 לינק ישיר 

מקס,

התביישתי לקרוא את דבריך. פדופילים תוקפים ילדים חלשים וחסרי ישע כי זו הסטיה שלהם. לקרוא לקרבנות מנוולים או משתתפים בהסכמה, זו בורות וסכלות. מדובר על ראש ישיבה פדופיל ובנו הפדופיל שהתעללו בבחורי הישיבה, משמע שהחברה לא הגנה על הבחורים במשך תקופה ארוכה. רגשות הטינה שיש לקרבן כלפי כל החרדים אינם מוצדקים, אולם אפשר להבין מדוע הוא מרגיש ככה. מכל מקום, אם היתה ישיבה מעוותת בה התעללו בתלמידים, הרי שהבעיה מעבר לד' אמותיה של הישיבה. להזכירך, סנהדרין נתבעו על פילגש בגבעה כי לא עברו בערי ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2012 11:53 לינק ישיר 

מ80
לשם שינוי, הפעם אני הקטן, מסכים לדבריך.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 13/07/2012 11:52:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2012 11:54 לינק ישיר 

סיפרתי זאת בעבר.
הגעתי ללמוד בישיבה במאה שערים- בערב שבת הלכתי עם חברי לטבול במקווה לפני שבת,
לפתע החלה התרוצצות מבוהלת במקווה, והחלו צעקות- קינדער ארויס קינדער ארויס, בצעקות ובבהלה.
ילד שלא יצא לבד שלפו אותו בכח מהמים,
שאלתי את חברי מה קרה? השיבו לי, הגאון הגודייל -בא לטבול,
נו אז מה הבהלה  וההיסטריה הגדולה?
אם הוא מוצא ילד קטן במיים הוא לא יכול להתאפק, וזה יהיה נורא.
כולם ידעו כולם שתקו -הגאון המשיך להיות גודייל- והילדים חסרי המזל נשארו חסרי מזל, כי היו לו חסידים שהביאו את קרבנות העולה אליו הביתה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2012 12:59 לינק ישיר 

מקסמן- אמשלום כבר הסבירה טוב ממני. רק אתייחס למשפט "ק"ו בחברה החרדית שלא רק הפגיעה הגופנית והנפשית והרגשית בראש העניין, רק יש כאן דאגה לקילקול רוחני, כלומר החברה החרדית מפחדת גם ממעשים שכאלה בהסכמה, ואז הקורבן לא מרגיש בכלל שהוא קורבן ומחר הוא נהפך לפוגע בצעירים לו וחוזר חלילה וחלילה". אי אפשר לפתור בעיה אם לא מבינים אותה ובטח שלא אם משתמשים בה כדי לפגוע באחרים. אין שום קשר בין הומוסקסואליות לבין פדופיליה. מי שמקיים יחסים בהסכמה לא הופך לפדופיל. אני תוהה מדוע השיח על פדופיליה בחברה החרדית דן בעיקר על ילדים ולא על ילדות. האם זה בגלל שפחות ילדות נפגעות בגלל ההפרדה או בגלל שההבנה שלפדופילים אין ההעדפה בין ילדות לילדים פוגעת בקישור שנעשה ביניהם לבין הומואים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2012 13:57 לינק ישיר 

ירוחם, אני מקווה ומניח שהתלוננת לאחר מכן (כשגדלת קצת) במשטרה כדי שיטפלו בזה?
אני חייב לומר שזה נשמע לי סיפור בדיוני להפליא (יצרים יש לכולם. אבל שהחסידים מביאים אליו את הקרבנות, וממשיכים להחזיק ממנו כגדול. זה כבר ממש נראה מדע בדיוני).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2012 17:07 לינק ישיר 

רבנו מיכי
איני יודע מה קורה שם היום אבל הסיפור הוא אמתי. החיים לפעמים בדיונים. יותר מהמדע הבדיוני.

הסיפור של הבחור שעליו נושא האשכול, בלי להיות שם אני יודע שחוץ מהאבא והבן עוד רבים ידעו. ידעו ושתקו
כשחיים בתוך חברה- יותר נכון כת, בשפתנו , הכל אפשרי- הכל הגיוני והכל טבעי. איני רוצה להביא דוגמאות ממה ששמעתי
כי לא ראיתי בעיני. אבל שערותך היו סומרות רק לשמוע. לשם שינוי אביא דוגמטו מחצרו של השכן.
דברים שפוסמו בכלי התקשורת- קומונה של גואל רצון- היה הגיוני?  חלקו היו משכילות  יחסית ומודרניות. זה לא היה דמיוני?
נשיו המפורסמות של דן בן אמוץ שדאגו לו לקטינות. הגיוני? נורמלי? לא בדיוני? והוא המשיך להיות אייקון של הישראלי הנאור. הצבר האולטימטיבי, אחד מאושיות התרבות הישראלית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2012 17:39 לינק ישיר 

אבל כאן זה מנוגד לערכים מפורשים שעליהם הוא עצמו מחנך. לכן זה נשמע מוזר ותמוה טובא. יתר על כן, אצל גואל רצון הנשים היו חלק מהיצר הזה כנראה. אבל כאן מה לחסידים ולזה?
טוב, איני יודע כמובן את המידע. אני רק מציין שזה נשמע מאד מאד מוזר ולא סביר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2012 17:44 לינק ישיר 

מיכי
יש ערכים ויש ערכי על, כגון הנאמנות השבטית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2012 17:48 לינק ישיר 

ר' מיכי
בפר' וזאת הברכה כתוב- תומך ואוריך- לאיש חסידך- הכוונה כמובן לאהרון.
שואלים- אנחנו יודעים כי אהרון היה עושה שלום ורודף שלום, אבל חסיד? היכן מצינו שהוא היה חסיד?

אהרון ראה את הרבי שלו משה עושה עבירה ומכה בסלע, והוא לא מחה ולא צעק אסור- סימן שהיה חסיד.

חוקרי החסידות מספרים על החסידים שאכלו שייריים של הרבי- למרות שזה היה שפן.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > השפעת טראומות ילדות וגיל ההתבגרות בחברות מיעוט תרבותיות על עיצוב הזהות האישית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.