|
|
| נשלח ב-13/7/2012 17:53 |
|
| |
בעל, בשלמא לא להתלונן, אבל לספק לו קרבנות? גם זה בשם הלכידות והנאמנות השבטית?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2012 19:39 |
|
| |
יש דברים שהשתיקה יפה להם, אבל לצערינו הדברים האלו קיימים גם קיימים, בגדולים ובקטנים, ביודעי ומכירי קאמינא.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2012 20:59 |
|
| |
טוב, כאילו שהמשטרה הייתה עושה משהו... המשטרה לא תתערב במה שקורה בתוך חסידות גדולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2012 21:02 |
|
| |
| mdabraham כתב: |  | אבל כאן זה מנוגד לערכים מפורשים שעליהם הוא עצמו מחנך. לכן זה נשמע מוזר ותמוה טובא. יתר על כן, אצל גואל רצון הנשים היו חלק מהיצר הזה כנראה. אבל כאן מה לחסידים ולזה? טוב, איני יודע כמובן את המידע. אני רק מציין שזה נשמע מאד מאד מוזר ולא סביר. |
|
לגמרי בלתי סביר.
מילא בכנסיה הקתולית, אצל הנוצריםםםם הגוייםםםםם ימח שמםםםםםםם!!!!111. אבל אצל רבנים יהודיםםםםםםםםםםם?????!!!!!1111 אין מצבבבבבבבבבבבבב!!!1111 היה פעם חשד למצב כזה אצל הרה"ק ר' מרדכי אלון שליט"א אבל בסוף התברר שהכל מזימות של הפמיניסטיות הארורות מארגון תקלה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2012 22:42 |
|
| |
רבנו מיכי
בלילה שעבר נדדה שנת המלך, והעלתי ספר הזכרונות לפני, ומצאתי בזכרוני כי לא הביאו אותו צדיק ילדים לעבירה. הביאו את הילדים על מנת שהצדיק יברכם, על מנת שילמוד איתם חומש רשי, ויהיו כמה שיתר במחיצת אותו קדוש, אולי יאציל מקדושתו ומרוחו עליהם- והוא עשה זאת בחדוה. על שולחנו של אותן צדיק היו כל מיני ציקרלעך וכל מיני תרגימא, לילדים זו היתה חגיגה, ושמחו לבא אליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2012 23:27 |
|
| |
| מ80 כתב: |  | | מקס,
התביישתי לקרוא את דבריך. פדופילים תוקפים ילדים חלשים וחסרי ישע כי זו הסטיה שלהם. לקרוא לקרבנות מנוולים או משתתפים בהסכמה, זו בורות וסכלות. מדובר על ראש ישיבה פדופיל ובנו הפדופיל שהתעללו בבחורי הישיבה, משמע שהחברה לא הגנה על הבחורים במשך תקופה ארוכה. רגשות הטינה שיש לקרבן כלפי כל החרדים אינם מוצדקים, אולם אפשר להבין מדוע הוא מרגיש ככה. מכל מקום, אם היתה ישיבה מעוותת בה התעללו בתלמידים, הרי שהבעיה מעבר לד' אמותיה של הישיבה. להזכירך, סנהדרין נתבעו על פילגש בגבעה כי לא עברו בערי ישראל.
|
|
אין חברה חרדית, אתה לא יודע את זה ?? יש קהילות סגורות, ואל תאמין כלום לנוול הזה,
אף אחד לא מגן על אף אחד להפך כל אחד יכול להיות קרבן מחשד רחוק, ואני מכיר אישית הרבה שנפלו קורבן,
תבין שכמו בנאורות אפשרי היום להפיל כל אדם כי ההמון והמערכת מאמינים אוטומטית לחשדות כאלה והליצנים מנצלים זאת, כך בחברה החרדית מנצלים זאת להפיל אובים,
עכשיו לעצם הכעס שלי ושל כל חרדי בקהילה היא דווקא משום כך כי אנו מאמינים שיש עריבות זה לזה,
כלומר אם מישהו רצח אז כל חרדי מרגיש שהוא בעצמו לא בסדר שיצא מהקהילה רוצח,
וזה מה שהמנוול יודע, הוא יודע שלכל חרדי יכאב הסיפור שלו ולכן סיפר זאת לרבים, ולכן גם הגזים והוסיף ומתבכיין המסכן,
לסיכום ידיד מ80 היקר, אין חברה בעולם כמו החברה החרדית נקודה,
ולא לחינם ההמון רוצה לקנות כאלה סיפורים,
אשרינו מה טוב חלקינו,
יש מה לתקן ועל כן אני מבקר אותה מאז שאני עמדתי על דעתי,
אבל אני לא אתן שיאשימו אותה בדברים שלא נכונים,
אף אחד לא יכול להטיף לנו מוסר במיוחד בעניינים אלה,
להפך אם כבר מוסר, אז בכיוון של לשחרר עם זה, ולא לחשוד כל אחד, זה כבר מוגזם כמה אנרגיה משקיעים בחברה בנושא,
אם זה בצניעות ואם זה בחשדות ריקות ורחוקות מדעת,
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2012 23:52 |
|
| |
רציוס, א. אתה מסלף את דבריי, וחבל. לא אמרתי שהמעשים לא ייתכנו, הרי כתבתי שיצרים יש לכולם. מה שכתבתי הוא שבלתי סביר בעיניי שחסידים מספקים לו קרבנות, כשלהם עצמם אין מעורבות של היצר וזה מנוגד לערכיהם ולערכים שאותו אדמו"ר מחנך אותם אליהם. האם גם זה היה אצל הרב אלון (שמעשיו טרם הוכחו, להזכירך. אני לא יודע אם גם כאן לא נראה פתאום זיכוי מפתיע כמו אצל אולמרט)? למעשה כזה לא הייתי מאמין בלי ראיות גם אצל הנוצרים. ב. כעת ירוחם פישפש שוב בזכרונו (ראה הודעתו האחרונה) והעלה שאכן האספקט הזה לא היה שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2012 23:53 |
|
| |
| לא_מתביישת כתב: |  | | מקסמן- אמשלום כבר הסבירה טוב ממני. רק אתייחס למשפט "ק"ו בחברה החרדית שלא רק הפגיעה הגופנית והנפשית והרגשית בראש העניין, רק יש כאן דאגה לקילקול רוחני, כלומר החברה החרדית מפחדת גם ממעשים שכאלה בהסכמה, ואז הקורבן לא מרגיש בכלל שהוא קורבן ומחר הוא נהפך לפוגע בצעירים לו וחוזר חלילה וחלילה". אי אפשר לפתור בעיה אם לא מבינים אותה ובטח שלא אם משתמשים בה כדי לפגוע באחרים. אין שום קשר בין הומוסקסואליות לבין פדופיליה. מי שמקיים יחסים בהסכמה לא הופך לפדופיל. אני תוהה מדוע השיח על פדופיליה בחברה החרדית דן בעיקר על ילדים ולא על ילדות. האם זה בגלל שפחות ילדות נפגעות בגלל ההפרדה או בגלל שההבנה שלפדופילים אין ההעדפה בין ילדות לילדים פוגעת בקישור שנעשה ביניהם לבין הומואים. |
|
בואי אולי נדבר גלויות, (אני מקווה שלא הקבל אבנים) תקיפת ילדות לא היית אצלינו רק אחרי שהתחיל החזרה בתשובה שאז רכבו על הגל כל מיני אנשים עם מושגים מחברות אחרות,
תקיפות של הורים (לילדיהם הם ) גם לא היית אצלינו עד אז,
ולכן העסקונה גם לא מאמינה (קשה לה לאמין) לכל תלונה של אמא (במיוחד שהיא בהליכי גירושין)
החרדים (של פעם לפחות) לא מכירים את השמות ואת ההבדלים,
הם יודעים דבר פשוט, יש יצר הרע, ולפעמים קירבה יתירה של חית חמד (ילד יפה עם ישבן יפה ומושך או ילד חינני) מסוכן,
זה מסוכן לתוקף כלומר אם ינסה פעם, כבר יעשה כל יום עם כל חית מחמד שימצא בסביבה,
זה מסוכן לילד עצמו, כי הוא למוחרת יהיה תוקף קטנים ממנו,
ונא לזכור מדובר על משחקים ולא ממש משכב זכר,
מדובר פשוט בנגיעות, לשבת לידו צמוד לשחק איתו וכו' וכו',
בדרך כלל הילד מרגיש מיזה טוב, עובדה שהוא נדבק בו כמו כלב שנדבק בבעלת הכלב,
מתי הילד מרגיש נפגע ? שהוא הופך להיות תוקף ומסתבך עם החברה ונזרק מהחברה, אז הוא מאשים את התוקף הראשון שלו, הראשון שלימד אותו את הנושא, הראשון שהכניס אותו למשחקים האלה,
זה הסיפור הרגיל, ובזה החרדיות מטפלת בחומרה יתירה שגובלת בטירוף לדעתי,
למשל המשגיח שלנו בישיבה היה ממש מטורף, עם ראש כחול, כל מה שראה רק ראה את זה, ראה שני בחורים רבים אז חשב שזה ריב אוהבים, ראה שני בחורים חסרים באולם הישיבה מיד רץ לשירותים לראות אולי הם שם יחד,
כל השירותים בישיבות מוגבהות חצי מטר מהריצפה לא בשביל המנקה רק בשביל שלא יסתגרו יחד,
כל החדרים בפנימיה אין מנעולים,
בקיצור החיים בישיבה היא גהינם ורק בגלל הנושא הזה,
בא לו הבחור הזה ועושה עלינו סרט ????
תוקן על ידי maxmen ב- 15/07/2012 00:04:53
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 00:15 |
|
| |
מקס,
אתה אומר דבר והיפוכו: אין חברה חרדית אלא קהילות סגורות, ואין חברה בעולם כמו החברה החרדית. בכל מקום בו יש שררה, אנשים שלא ראויים לשררה עלולים לנצל את השררה בדרכים נלוזות. אין הבדל מהבחינה הזאת בין ראש ישיבה המתעלל בתלמידיו, להבין נשיא מדינה המנצל את סמכותו כדי להפוך את מזכירותיו למאהבות, לבין מנהל בית ספר חילוני המנצל קטינות. רוב ראשי הישיבות, כמו רוב נשיאי המדינה, כמו רוב מנהלי בתי הספר החילונים, רחוקים מהתנהגות שפלה כזו. אלא מאי? בחברות סגורות בד"כ הרבה יותר קשה לתקן דברים כאלה. הגר"א התנגד לחסידות בעיקר בגלל האדמ"ורות המעניקה לאדם, ואפילו צדיק, שררה יותר מאשר הינו ראוי לה. נשאל שאלה יותר פשוטה: מנהלת סמינר המחליטה אילו בנות תתקבלנה לסמינר על-פי דרישות "מוסריות" מחמירות שלא היו כמותן בישראל, זה בסדר? ההתנהלות של יתד נאמן כל השנים, זו דוגמא להתנהגות ראויה? הבעיה של עסקונה וניצול שררה היא בעיה כללית של העולם המודרני, וצריך להתחיל להבין שאיננה בעיה של חברה כזו או אחרת, אלא מידה שאיננה מתוקנת באף חברה, ועל-כן נדרש לתקנה באופן כללי.
תוקן על ידי מ80 ב- 15/07/2012 00:16:00
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 01:06 |
|
| |
שבוע טוב לכולם,
ברצוני אחת ולתמיד לפתוח את העניין ולדבר גלויות,
סבלם של בחור חרדי אי אפשר בכלל לכתוב על נייר, כמה שנכתוב עוד לא נגענו אפי' בקצה,
נתחיל והאלוקים הגדול יהיה בעזרי אמן ואמן,
בחור חרדי לא מודע למיניות שלו, כלומר החברה ומשפחה הבתי ספר כולם יחד מגוייסים שלא ידע שום כלום,
הוא מגיע לגיל 13 ומתחיל האלוקים בקרבו לפעול, מתחיל להימשך לחברים, לא מבין מה פתאום שהוא מתחכך עם חברו פתאום מתנפחת לו שם ה,,,,,
הוא לא מבין למה רוצה הוא כל כך להיות קרוב ובקירבה גופני ממש ליד חברו החמוד,
לרוב כל זה בא בתמימות וגם לא יודע מעצמו מהו רוצה, ויכול להיות זוג אוהבים שלא ידעו מה הם עושית ולמה,
עד שמגיע לאחד מהם בחור יותר מבוגר שמלמד אותם דרך חיים חדשה,
ואז הם נהפכים לתוקפים של ממש,
החברה החרדית נבדלה באייך לטפל בעניין,
בישיבות הליטאיות לא עשו מזה עניין, פשוט נתנו להם לגדול מעצמם, (יכול היה בחור ישיבה להתווכח עם הראש ישיבה בלימוד בזמן ששני ידיו בכיסים ומרוב התלהבות בויכוח לא הרגיש שהוא הרטיב את מכנסיו, והראש ישיבה לא היה מעיר לו כלום)
בישיבות החסידיות ברובם זה היית הנושא העיקרית, רוב השיחות מוסר רוב השיחות בין ר"מ לבחור, היית אך ורק הנושא הזה,
למשל אם הייתי יוצא מהישיבה לאיזה מקום (במקרה שלי לספריה בגבעת רם) מיד עברתי אלף חקירות איפה ומה עשיתי ועם מי הלכתי, (לי זה היה טוב כי אף אחד לא חשב לרגע שאני הולך לספריה, כלומר טוב שהיה להם ראש כחול במילא לא חשבו לכיוון)
פעם הפנטי בחורים בישיבה, אז מיד חשדו שאני עושה זאת אולי בגלל שאני רוצה לשלוט בהם, פעם ביקש ממני בחור שאני אשאל את המהפנט עם מי הוא משחק באוהבים,
פעם נתתי למישהו באסתר ספר על חכמת היד, אז עברתי חקירה ודרישה שלימה מה היה שם,
לא רציתי לגלות שאני לוקח ספרים בספריה, ולא רציתי לגלות איזה ספרים אני לומד (חכמת היד וכדומה)
במילא המשגיח הבין שאם אני לא מגלה אז מה כבר יכול להיות אם לא משחקי אוהבים ?!
במשך הזמן למדתי להבין שאין לפחד ממנו מכלום, כי הוא לעולם לא יעלה בדעתו מה אני עושה כי יש לו רק נושא אחד בראשו, "משחקי ילדים" חוץ מיזה אני יכול לעשות מה שאני רוצה לטייל ללכת לספריה ואיפה לא בעצם,
ובאמת ניצלתי זאת,
היום אין הבדל בין החסידים לבין הליטאים,
כל הישיבות עוסקים בעניין,
כל אברך שמתפל בבחורים עוסק בעניין,
אם נשאל אייך אברך חרדי מספק את יצרו ?! מהי הסרט הפורנו שלו ?!
התשובה היא, העיסוק בנושא,
יותר מיזה אפשר לומר, אישה חרדית שחשקה בה בעלה כנראה שבעלה מסר היום שיחת מוסר ארוכה בעניין לבחור בישיבה,
אם נדבר גלויות,
כל העוסקים ברוחניות, בעצם הרוחניות היא הסרטי פורנו שלהם,
נזירות היא גם סוג של פורנו, כמובן בכיוון ההפוך אבל בכל זאת עוסק בהם,
כדאי לעסוק בנזירות או בקנאות או ברדיפת אחרים, העיקר לעסוק בנושא,
זה מין חולי שכזה כמו אלה שמכורים לפורנו,כמו הם הם צריכים לעבור גמילה,
בקיצור הם הם המחנכים של הצעירים,
ותנסו לדמיין מה עובר לבחורים תמימים תחת ידיהם,
איזה גהינם עובר בחור תמים תחת חולים שכאלה,
תחשבו לרגע מה יותר מסוכן ? בחור שהולך לספריה או בחור שמשחק משחקי אוהבים עם חברים,
בוודאי הספריה יותר מסוכן הוא יכול לקחת שם ספרים כפרניים וכדומהולך תדע מה ילמד שם,
אבל אף אחד מראשי הישיבה לא חשד בכלל בכיוון,
במקום זה חשדו בי בשטויות שלא עלה בדעתי כלל, (למזלי זה היה טוב כנ"ל)
הגיע הזמן שהישיבות יעסקו בחכמה ודעת ולא ברוחניות ושאר השטויות,
הגיע הזמן לעזוב את הבחורים לנפשם כי אין מה לעשות עם האלוקים שבוער בקרבם (כן כן היצר המיני הוא יצר אלוקי, רק לא השכלנו להביא לו בנות בסביבה שימשך לפחות לבנות ולא לזכרים)
זה פשוט לא פר, המג"ש המשגיח מספק את עצמו פעמים שלוש בשבוע אם אשתו כמובן, ומי הבחורים דורשים נזירות טוטלי,
מילא היינו מספרים להם שיגיע היום שגם הם יהנו מזה, רק סבלנות,
אבל לא מספרים להם כלום, הם מצידים מבינים שלעולם לא יכלו לספק את עצמם,
רק אחרי שהם מתחתנים מגלים שבעצם כולם היו מנוולים ושקרנים ביחד,
בשורה טובה יש לי לספר לכם,
ממש בזמן האחרון מתחילים להבין ולתקן, והרבה בזכות עצכ"ח,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 01:17 |
|
| |
| מ80 כתב: |  | מקס,
אתה אומר דבר והיפוכו: אין חברה חרדית אלא קהילות סגורות, ואין חברה בעולם כמו החברה החרדית. |
|
אין חברה חרדית במובן אחריות כללית, כלומר אין חסיד גור אחראי על חסיד ברסלב או על ליטאי, זה כמו שני עמים,
מצד שני החברה החרדית הכללית לא מוציא ממנה את הזבל שיוצא מחברות אחרות, כמו רוצחים גנבים וכדומה,
אין עזרה הזולת כמו שיש אצלינו, מצד שני דווקא משום זה יש רכילות ושאר המידות סדות שאתה דיברת עליהם כמו בחירת בנות לסימינרים וועדת איכלוס ובחירת בחורים לישיבות ראה אשכול זה, האם בחורים\ילדים בני 12 שנה הם זבל? על ההקבצה בישיבות
אבל מה הקשר ? אנו נזעקים על עוולות מצד שני לא היינו מחליפים את החברה לשום חברה אחרת כי פשוט אין חברה יותר טובה,
חוץ מיזה כל חברה חייבת לתקן את עצמה עד שכל החברות ידבקו אחד לשני,
הפוך יהיה אם אחד ירוץ לחברה אחרת אז אף חברה לא יתוקן,
התבונה אומרת, תקן את עצמך אז האנושות יתוקן, כך זה גם כל החברות, כל חברה חייבת לתקן את עצמה עד שלא תהיה הבדל בין החברות ואז תהיה ותמלא הארץ דעה את השם,
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 01:33 |
|
| |
במדרש נאמר שבתקופת בית שני בחורים ובחורות בני טובים ובנות טובים היו משחקים יחדו בתמימות מבלי להרהר בחטא. בתקופה המודרנית ההתבגרות המינית הרבה יותר מהירה, וכתוצאה מכך יש הרבה בעיות. צריך לשאול את השאלה: מדוע זה כך? לענ"ד הסיבות לכך הינן:
א. התרחקות של כלל האנושות מהטבע תוצאתה שיבוש הטבע האנושי. ב. השפעה של התרבות המערבית החילונית בה אין חשיבות לצניעות. ג. חינוך צדקני, כלומר כזה המבוסס על ערכים חיצוניים, או פלוראליסטי, כלומר כזה שאין לו גדרות, גורמים לבלבול וליצר מרדנות אצל הנוער.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 03:19 |
|
| |
| mdabraham כתב: |  | רציוס, א. אתה מסלף את דבריי, וחבל. לא אמרתי שהמעשים לא ייתכנו, הרי כתבתי שיצרים יש לכולם. מה שכתבתי הוא שבלתי סביר בעיניי שחסידים מספקים לו קרבנות, כשלהם עצמם אין מעורבות של היצר וזה מנוגד לערכיהם ולערכים שאותו אדמו"ר מחנך אותם אליהם. האם גם זה היה אצל הרב אלון (שמעשיו טרם הוכחו, להזכירך. אני לא יודע אם גם כאן לא נראה פתאום זיכוי מפתיע כמו אצל אולמרט)? למעשה כזה לא הייתי מאמין בלי ראיות גם אצל הנוצרים. ב. כעת ירוחם פישפש שוב בזכרונו (ראה הודעתו האחרונה) והעלה שאכן האספקט הזה לא היה שם.
|
|
היה נראה מדבריך שהכוונה לאדמו"ר עצמו. מסתבר שטעיתי. עמך הסליחה
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 07:05 |
|
| |
[מקסמן,
כתבת (בין היתר) - "תקיפת ילדות לא היית אצלינו רק אחרי שהתחיל החזרה בתשובה שאז רכבו על הגל כל מיני אנשים עם מושגים מחברות אחרות, תקיפות של הורים (לילדיהם הם ) גם לא היית אצלינו עד אז"
לפני שנים, כשהסתבר לי שחברת הילדות הטובה שלי ושכנתי לאורך שנים גדלה בבית בו אביה היה נוהג באלימות (פיזית ונפשית) כלפי אימה, פניתי בתקיפות רבה לאימי שלי ושאלתי - את ידעת, ומדוע לא עשית כלום? מדוע לא התרעת? מדוע לא התלוננת? אמרה לי אימי - לא ידעתי שיש דברים כאלה, לא העליתי בדעתי שתתכן מציאות כזו, ולכן את כל הסימנים (שהיום אני חכמה לפרש באופן כזה) תמיד פירשתי אחרת, מפני שזה פשוט לא עלה על דעתי. אונס, אלימות במשפחה ופגיעות בילדים תמיד היו. לא תמיד דיברו על כך, ולכן מי שלא עבר זאת על עצמו לא ידע שיש דבר כזה. פעמים רבות גם מי שכן עבר זאת, חונך להאמין ש"אין דבר כזה אצלנו" ולכן הוא בודאי מדמיין או מפנטז ומשהו אצלו לא בסדר. דומני שהיה זה פרויד, שמסיפוריהן הרבים של נשים בעלות הפרעות נפש, על כך שבילדותן התעלל בהן מינית מבוגר מבני המשפחה - אב, דוד, אח וכו' - הסיק הוא, שנשים נוטות לפנטז פנטזיות מיניות על אביהן ומשהן לא נענות לכך במציאות הן מפתחות הפרעת נפש (או משהו כזה). במקום להסיק את ההגיוני והפשוט יותר - שנשים רבות עברו בילדותן התעללות מינית בידי בן משפחה בוגר ולכן פיתחו הפרעה כלשהי. העובדה שלא דיברו על משהו, לא אומרת שהוא לא היה קיים. היא רק אומרת שלא דיברו על כך, בד"כ מסיבות מובנות ("אלה לא נושאים שמדברים עליהם אצלנו", .חוסר יכולת להתמודד או פשוט חוסר עניין). לצערי הרב אתה ממשיך להחזיק במה שהתחנכת עליו (כנהוג לפני שנים) בעניין הזה - מי שמדבר ומספר הוא מנוול ואכזר (ולא מי שעשה לו כך!). להבנתי, גישה כזו היא בסיס לסדום, ואני שמחה שאיני חיה בקהילתך.]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 09:49 |
|
| |
מקסמן
איקון ירוק על התיאורים המדוייקים ועל הניתוחים. אם כי מעבר להערכות של אדם בודד בעל היכרות עם מספר סופי של אירועים, (חכם ככל שיהיה העד), אין לנו.
אכן יש להסתפק באיזו מידה תופעות של אלימות בחיק המשפחה או ניצול מיני בחברה או במשפחה הן שכיחות, ואם התופעות נפוצות יותר או פחות בימינו מאשר בתקופות אחרות (ואיך אפשר לדעת זאת).
איקון ירוק לאמשלום על התיאוריה המעניינת כי פרויד המציא את שיטתו אודות נשים מדמיינות מתוך חוסר הנכונות להכיר שהן מדווחות דיווחי אמת.
כמדומה שיש לשים לב לכך שיש תופעות מהסוג העגום שמתוארות באשכול שהן אופייניות לחברות בעלות מוסר אנטי מיני המפריד בין שני המינים ומונע קשרים ביניהם.
עלי להודות שאין לי ידע בתחום, וכל מה שאני מסתמך עליו הוא שתי עובדות שעשויות להיות אקראיות. מצד אחד טענות לגבי שכיחות של יחסים בין המינים בחברות שבטיות פרימיטיביות (אפריקה נניח, ואיני יודע איך מוכיחים זאת, וסוף סוף גיל הבגרות שם מוקדם בהרבה לזה שבחברה המערבית) וכן יש היתר כמעט מלא ליחסים כאלו בחברה האמריקאית של היום (וכך נראה מאד מההשתקפות בספרים ואולי גם בסרטים, ויש להשוות בין ספרים שיצאו לאור באמצע המאה העשרים, כמו, נניח, "התפסן בשדה השיפון" או אפילו "אל תגע בזמיר" לבין היחסים המתוארים בספרים שמחברת ג'ודי פיקו).
ולעומת זאת בחברה הויקטוריאנית אפשר שבפנימיות לבנים היו שכיחים יחסים תחליפיים כפי שנטען לגבי החברה הסגורה והאקסלוסיבית שבה גדלו והתפתחו המרגלים הקומוניסטים הידועים בבריטניה (היה רעש גדול סביבם לפני כמה עשרות שנים).
לפי זה מה שיש לפנינו הוא דוגמא של נושא לא קל לדיון מסיבות ברורות אודות "התפתחות זהות מינית בחברות סגורות המפרידות בין המינים".
נראה לפי תיאוריות פסיכולוגיות שבגיל ההתבגרות (ואולי קודם?) יש תקופה של חוסר מובחנות שבה הצעיר המתבגר עלול להגיע לידי סיפוק על ידי קשרים חד מיניים מפני שהם הזמינים לו או שהשעשועים מתחילים לפני ההתעניינות במין הנגדי (השתדלתי לכתוב בזהירות לפי ניסוחיו של מקסמן). כמדומה שתיאורי מקסמן הולמים את התיאוריה הזו.
 |
|
|
|
|
|