בית פורומים עצור כאן חושבים

השפעת טראומות ילדות וגיל ההתבגרות בחברות מיעוט תרבותיות על עיצוב הזהות האישית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/7/2012 12:57 לינק ישיר 

מקס

אני הייתי דוקא נותן לך אייקון כ ח ו ל ,ולמנהלים מבקש שימחקו את התיאורים ,
את כל מה שאתה מייחס לרמים ומטיפים שכביכול העיסוק בנושא מספק אותם תוכל גם לייחס לעצמך בתיאוריך ,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 13:17 לינק ישיר 

ביליצר

ועל זה נתן מיימוני אייקון ירוק.?לאן הגיעו הדברים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 13:29 לינק ישיר 

אפרים

עם מיימוני אני כבר לא מתחיל ,וזה לא אומר שלא מגיע לך אייקון ירוק על דבריך,,

מיימוני בסך הכול גם ת,ח עם לב זהב [ועדיין מחכה לתגובתו בכמה אשכולות]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 14:11 לינק ישיר 

maxmen כתב:

מתי הילד מרגיש נפגע ? שהוא הופך להיות תוקף ומסתבך עם החברה ונזרק מהחברה, אז הוא מאשים את התוקף הראשון שלו, הראשון שלימד אותו את הנושא, הראשון שהכניס אותו למשחקים האלה,

מה אני אגיד לך. פשוט תיאור מדוייק של חיי ושל חיי עשרות נפגעות ונפגעי הפדופילים ששמעתי את סיפורם. כשהייתי קטנה מישהו אנס אותי, וזה לא הזיז לי בכלל. להפך אפילו נהנתי מזה. הרי הגודל של השפורפרת בגיל הזה ממש מתאים למכחול. רק אחרי שהתחלתי לפגוע בנשים אחרות והחברה זרקה אותי, התחלתי להאשים את האנס שלי. אין ספק, כמו שמימוני אמר, מדובר בתיאור מדוייק של אדם שבטוח שמע והקשיב להרבה סיפורי חיים והסיק את המסקנות ההגיוניות ביותר.
אני מאחלת לך מכל לבי שתמשיך לא להבין בנושא הזה, רק אם אפשר- תהיה מודע לזה שאתה לא מבין בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 14:17 לינק ישיר 

לא מתביישת ממש לא מתביישת לבייש את כל מי שלא מתביישת שהיא לא מתביישת גם מזה שהיא לא מתביישת,לא בושה?

תוקן על ידי ביליצר ב- 15/07/2012 14:32:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 14:22 לינק ישיר 

לא_מתביישת כתב:
מה אני אגיד לך. פשוט תיאור מדוייק של חיי ושל חיי עשרות נפגעות ונפגעי הפדופילים ששמעתי את סיפורם. כשהייתי קטנה מישהו אנס אותי, וזה לא הזיז לי בכלל. להפך אפילו נהנתי מזה. הרי הגודל של השפורפרת בגיל הזה ממש מתאים למכחול. רק אחרי שהתחלתי לפגוע בנשים אחרות והחברה זרקה אותי, התחלתי להאשים את האנס שלי. אין ספק, כמו שמימוני אמר, מדובר בתיאור מדוייק של אדם שבטוח שמע והקשיב להרבה סיפורי חיים והסיק את המסקנות ההגיוניות ביותר.
אני מאחלת לך מכל לבי שתמשיך לא להבין בנושא הזה, רק אם אפשר- תהיה מודע לזה שאתה לא מבין בו.

מצידי תמשיכי לא לקראו את דברי ולהגיב,
אמרתי 1, אין תקיפות בנות כי אין בנות בסביבה, (את חרדית כמו שאני יפני, או חרדית בת בעלי תשובה)
2, אפי' משחקי הבחורים לא מדובר על משכב זכר ממש,ציינתי זאת במפורש,

אחד הבעיות של דיון בעניין היא שזרים באים להטיף לנו מוסר בזמן שהמשקפים שלהם הם משקפי תרבויות אחרות עם הזבל הזר לנו,

אני חושב שהייתי דיי ברור להסביר מהם סוגי התקיפות אצלינו,
את רוצה לספר איזה סוגי תקיפות יש אצל החילוניים בבקשה אני מוכן לשמוע,
ואז נדון מה חל עלינו ומה לא,
כל זמן שלא נדע על מה אנו מדברים אז חבל על הדיון הזה, זה פשוט דיון של חרשים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 14:33 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[מקסמן,

כתבת (בין היתר) - "תקיפת ילדות לא היית אצלינו רק אחרי שהתחיל החזרה בתשובה שאז רכבו על הגל כל מיני אנשים עם מושגים מחברות אחרות, תקיפות של הורים (לילדיהם הם ) גם לא היית אצלינו עד אז"

לפני שנים, כשהסתבר לי שחברת הילדות הטובה שלי ושכנתי לאורך שנים גדלה בבית בו אביה היה נוהג באלימות (פיזית ונפשית) כלפי אימה, פניתי בתקיפות רבה לאימי שלי ושאלתי - את ידעת, ומדוע לא עשית כלום? מדוע לא התרעת? מדוע לא התלוננת? אמרה לי אימי - לא ידעתי שיש דברים כאלה, לא העליתי בדעתי שתתכן מציאות כזו, ולכן את כל הסימנים (שהיום אני חכמה לפרש באופן כזה) תמיד פירשתי אחרת, מפני שזה פשוט לא עלה על דעתי.  
אונס, אלימות במשפחה ופגיעות בילדים תמיד היו. לא תמיד דיברו על כך, ולכן מי שלא עבר זאת על עצמו לא ידע שיש דבר כזה. פעמים רבות גם מי שכן עבר זאת, חונך להאמין ש"אין דבר כזה אצלנו" ולכן הוא בודאי מדמיין או מפנטז ומשהו אצלו לא בסדר. דומני שהיה זה פרויד, שמסיפוריהן הרבים של נשים בעלות הפרעות נפש, על כך שבילדותן התעלל בהן מינית מבוגר מבני המשפחה - אב, דוד, אח וכו' - הסיק הוא, שנשים נוטות לפנטז פנטזיות מיניות על אביהן ומשהן לא נענות לכך במציאות הן מפתחות הפרעת נפש (או משהו כזה). במקום להסיק את ההגיוני והפשוט יותר - שנשים רבות עברו בילדותן התעללות מינית בידי בן משפחה בוגר ולכן פיתחו הפרעה כלשהי. 
העובדה שלא דיברו על משהו, לא אומרת שהוא לא היה קיים. היא רק אומרת שלא דיברו על כך, בד"כ מסיבות מובנות ("אלה לא נושאים שמדברים עליהם אצלנו", .חוסר יכולת להתמודד או פשוט חוסר עניין).
לצערי הרב אתה ממשיך להחזיק במה שהתחנכת עליו (כנהוג לפני שנים) בעניין הזה - מי שמדבר ומספר הוא מנוול ואכזר (ולא מי שעשה לו כך!). להבנתי, גישה כזו היא בסיס לסדום, ואני שמחה שאיני חיה בקהילתך.]

היו היה אישה שהיית חשד שיש לה את המחלה הידוע (סרטן)
הטיסו אותה לחו"ל והתברר שכלום,
אבל בקהילה לא האמינו ואמרו שכרתו לה את הרחם,
באיזה יום אני מספר לחבר שלא כרתו לה שום רחם,
אז החבר אומר לי טוב אתה מהמשפחה לא מספרים לך אבל אני מבחוץ יודע יותר טוב,
אני: מפגר היא בהיריון עכשיו ועוד מעט יהיה שלם זכר וברית,
החבר: אתה המפגר אתה מדמיין המשפחה מסתירה ממך,
לא עבר כמה שבועות האישה ילדה בן והיה שלם זכר וברית ובר מצווה,

תראי אמשלום היקרה, אין מה לענות לאדם שאומר לי שאני לא מכיר את סביבתי,
הקהילה החרדית היא לא קהילה של שנות האלפיים שאף שכן לא יודע מה קורה מעבר לדלת,
אני מודה שהיום אחרי שאימצנו מאות אלפי משפחות חילוניות (בעלי תשובה) אי אפשר כבר לדעת כלום,
אם לפני שנים לא הייתי מעלה בדעתי שבחור ישיבה יוציא סכין על חברו, היום אני יכול לאמין שזה יקרה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 14:47 לינק ישיר 

מקס- מעולם לא טענתי שאני חרדית. אני דתיה. ועדיין, כמדומני שבכל הקשור לנושא הזה גם אצל חרדים, אני מבינה טוב. אני מכירה אינסוף סיפורי חיים, כולל של נשים חרדיות מבוגרות. אם אתה רוצה להמשיך להאמין שזה לא היה קיים או שהמנגנון הפסיכולוגי שאתה מתאר נכון- תהנה. אני אמשיך להגיד מה שאני יודעת מהמציאות ולא מהפנטזיות שלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 16:11 לינק ישיר 

לא_מתביישת כתב:
מקס- מעולם לא טענתי שאני חרדית. אני דתיה. ועדיין, כמדומני שבכל הקשור לנושא הזה גם אצל חרדים, אני מבינה טוב. אני מכירה אינסוף סיפורי חיים, כולל של נשים חרדיות מבוגרות. אם אתה רוצה להמשיך להאמין שזה לא היה קיים או שהמנגנון הפסיכולוגי שאתה מתאר נכון- תהנה. אני אמשיך להגיד מה שאני יודעת מהמציאות ולא מהפנטזיות שלי.

אוקיי את מכירה את המציאות מסיפורים,
אני מכיר את המציאות וחי את המציאות, ואני המפנטז ?!
את חייבת לדעת שהמשקפים שלך היא משקפים אחרות לגמרי,
את מזכירה לי את פינקלשטיין שהוא בא לחקור את מלכות דוד הוא חושב על ביבי או על קלינטון,
המשקפים של פינקלשטיין היא כאלה,
המשקפיים שלי כלפי דוד יותר מציאותיים מה לעשות,
מבקרי המקרא כשמם כן הוא "מבקר" ולא אחד מתוך המערכת,
אותו דבר לגבי כל מבקרי החרדיות שהם לא מתוך רק מבקרים מבחוץ,
ולכן חבל על הדיון החרשים הזה,

ראיתי דבר אחד מעניין, המוסר של הנאורים עוסקת בדברים הנדירים, כמה מקרי אונס יש כבר בחברה ? כמה אלימות יש כבר בחברה הנאורה שהיא כל כך עוסקת בהם יומם ולילה,
ומי שכבר יותר ברמה עוסק הוא בירוק ובעוד דברים רחוקים,
מה עם הצדק החברתי ?
מה עם הארבע מיליון חייבים בכל שנה ?
מה עם ההרג בכבישים ?
למה אין תרופה לסרטן ?
למה רוב בני נוער לא יודעים מהי סוציולגיה יהודית על פי תורת משה מהי כלכלה יהודית על פי תורת משה ?

זה צריך להיות רמת התרבות של הנאורים היהודיים, ולא לעסוק בחרדים וכמה מקרי אלימות יש בה,
שפרץ סיפור הרב אילון אמרתי הנה גם אצל הנאורים עושים מרכילות עניין, הצוות החכמים שגיסו לכך יכלו לשבת לחפש תרופה לסרטן היו יותר מועילים לאומה ולכל בני אנוש,
במקום זה יושבים וחוקרים נערים שמזכיר את חדרי החקירות של תולדות אהרן במאה שערים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 17:05 לינק ישיר 

אם לא היית עסוק בהתגוננות היית מבין שאני מתכוונת לסיפורי חיים אמיתיים מפי הנפגעים/ות עצמם/ן, לא לספרים של חיים ולדר. ברשותך לא אפרט יותר. בתחום הזה אתה מכיר את המציאות החיצונית בלבד, זו שלחברה נוח להציג. אולי היית גם זוכר שכתבתי בפירוש שהחברות החילונית והדתית נגועות באותה בעיה בדיוק- נסיון למרק את המצפון על ידי הכאה על חזה המגזר האחר.
גם אתה מבזבז את זמנך כאן במקום למצוא תרופה לסרטן. אני לא בטוחה שאתה מועיל יותר לאנושות מאלו שמוכנים ללכלך את ידיהם בדם בשביל לעזור למותקפים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 20:26 לינק ישיר 

[ביליצר (וגם מקסמן),

רק בזכות אנשים שהפסיקו להתבייש (במה שאין להם שום אשמה בו, לכתחילה!), התחילה החברה האנושית לראות את העוולות מן הסוג הזה וגם לנסות לתקן אותן ואת מה שמוביל אליהן. אשרינו שיש בינינו כאלה שאינם מתביישים כך. אנחנו חייבים להם הרבה מאוד.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 20:51 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[ביליצר (וגם מקסמן),

רק בזכות אנשים שהפסיקו להתבייש (במה שאין להם שום אשמה בו, לכתחילה!), התחילה החברה האנושית לראות את העוולות מן הסוג הזה וגם לנסות לתקן אותן ואת מה שמוביל אליהן. אשרינו שיש בינינו כאלה שאינם מתביישים כך. אנחנו חייבים להם הרבה מאוד.]

צודקת לא צריך להתבייש לספר לאנשים הנכונים המומחים, ואין זה עניין ציבורי כלל וכלל,
שיש כבר מודעות ציבורית לא צריך כל מדורת חדשות לשמוע שוב על מקרה אונס, סיפר לי ידיד משפחה שהיה אצלינו בשבת שאי אפשר לשמוע חדשות בארץ אין מדורת חדשות אחת שלא מוזכר אונס או משהו פלילי אחר, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 20:55 לינק ישיר 

אמשל

הייתי קורא לזה להפסיק ל פ ח ד ,אין במקרים אלו מקום לבושה ,
מאידך ,לתאר בצורה בוטה בפרט במקום שאינו מקומו מצריכה ללמוד בושה מה היא,
בואי נגיד שאת לא היית כותבת בצורה כזו ,הלא כן ,,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 21:20 לינק ישיר 

קודם כל, הדיון על שמי הוא קצת מצחיק כי הוא נבחר באקראי לחלוטין. פעם נכנסתי בטעות לפורום "פורטל הנפש" והאשכול הראשון בדף היה על עצת נפש ופתח אותו הניק "לא תבושי". מכיוון שעניתי שם על טענותיו כאילו טיפולי ההמרה עובדים, קראתי לעצמי "לא מתביישת". זה הכל.
הטענה העיקרית שלי היא שאין מודעות ציבורית לנושא האמיתי. יש ניסיון של כל חברה להרגיש טוב עם עצמה ע"י הסתכלות מה קורה אצל אחרים. גם אני לא אוהבת את התיאורים בחדשות. עיתונאיות נדרשות להוציא מנפגעות תיאורים פלאסטיים כדי להעלות את הרייטינג. משתמשים בכאב כדי לספק את הצרכים המציצנים של ההמון, תוך כדי האשליה כאילו זה טיפול בבעיה כשבעצם זה רק מחמיר אותה. זו בדיוק אותה "שיטת טיפול" שמקס הציג בחברה החרדית. ההפרדה בין זוגות גברים וההשתקה של הנאנסות/ים הן שימוש בכאב כדי להילחם בהומואים, לשלוט עליהם ולהשניא אותם. גם פה זה כאילו טיפול שבעצם רק מחמיר את הבעיה.

ביליצר- אני מודה שאני לא מבינה. כתבתי על הכאב הפיזי למרות שאני יודעת שלא זה מקור הסבל. הרי ילדים לפעמים עוברים כאבים פיזים קשים לא פחות שלא פוגעים כך בנפשם. אבל, מנסיוני, גברים רבים לא מבינים למה אונס פוגע כל כך ובמיוחד למה ילדים שלא מבינים מה זה, נפגעים. בשבילם הצגתי את הכאב הפיזי, שלכל הפחות יבינו מה זה אומר מהבחינה הזו. אי אפשר לדון על הנושאים הללו ולהישאר סטרילים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 21:27 לינק ישיר 

[ביליצר,

איני חושבת שהיה משהו בוטה במיוחד בהודעה של "לא מתביישת". היא השתמשה במטאפורות הידועות של חז"ל, ולא התנסחה באופן חמור מזה בו התנסח מקסמן לפניה. אני גם חושבת שהיא הבהירה היטב את כוונתה, הראויה מאוד בעיניי.]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > השפעת טראומות ילדות וגיל ההתבגרות בחברות מיעוט תרבותיות על עיצוב הזהות האישית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.