בית פורומים שידוכי חרדים

ממה אתם נרתעים יותר?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/7/2012 22:13 לינק ישיר 

נערתהבזק כתב:
א. בחורה דעתנית

(כשמדובר ב"אשה קולנית" שזה דבר גס, ודוחה. לאפוקי סתם רעשניות שזה בסדר גמור)

כל השאר, מה רע בזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2012 22:54 לינק ישיר 

חושבני שמנקודת מבט השקפתית יהודית בחורה דעתנית זוהי הבעיה החמורה ביותר היות וע"פ המקורות הקדושים על האישה להיות כנועה וצייתנית ולקיים רצון בעלה גם היא זה נוגד את דעתה, כנאמר: "והוא ימשול בך" (בראשית ג' ט"ז),  "והטעם שנפטרו נשים ממצוות עשה שהזמן גרמה לפי שהאישה משועבדת לבעלה לעשות צרכיו" (פירוש התפילות לאבודרהם עמ' כ"ה), "כל אישה שתימנע מלעשות מלאכה מן המלאכות שהיא חייבת לעשותן כופין אותה ועושה אפילו בשוט (רמב"ם משנה תורה הלכות אישות פרק כ"א א ד), "אדם הראשון נטלו ממנו צלע אחת ונתנו לו שפחה לשמשו" (בבלי סנהדרין ל"ט ע"ב).

ובנוסף, לאישה אין את הכלים לגבש דעות הגיוניות, חכמות ומושכלות ולכן מוטב שתדע את מקומה ולא תביע חלילה את דעותיה בגלוי, שנא':  "אין חכמה לאישה אלא בפלך" (בבלי יומא ס"ו ע"ב), "נשים דעתן קלה"  (בבלי שבת ל"ג ע"ב), אישה גולם היא ואינה כורתת ברית אלא למי שעשאה כלי שנאמר כי בועליך עושיך ה' צבאות שמו (סנהדרין כ"ב ע"ב).

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/7/2012 22:54 לינק ישיר 

דעתנית=בעלת דעה שאינה חוששת להביעה. מדוע למהר ולהסיק שהדעה בהכרח תובע בטונים צורמניים? היא בהחלט יכולה להשמע כדעה מגובשת גם בטונים נמוכים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2012 22:55 לינק ישיר 

אלכסנדרה?....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2012 15:34 לינק ישיר 

נערתהבזק כתב:
אשמח אם תדרגו מהגורם המבעית יותר אל הנסבל בעינכם: א. בחורה שנהנית מהחיים (תרבות בילוי) ב. בחורה דעתנית ג.בחורה ישירה....

אם ישירה זה מילה יותר נחמדה לחוסר בטקט אז זה הדבר הכי נוראי שקיים! 

דעתנית כל עוד היא מכבדת את דעת האחר ומוכנה לקבל את זה שלא חייבים לחשוב כמוה אז אינלי בעיה עם זה.

ובליינית זו גם לא מעלה מידי טובה אבל אני מניח שזה דבר שמתאזן אט אט כשיש משפחה..

ולא קראתי כל מה שכתוב פה..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/7/2012 15:43 לינק ישיר 

כל הדברים האלה אם הם בגבול אין בהם שום חיסרון או צורך להרתע... וכך בעצם בכל דבר בחיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2012 15:51 לינק ישיר 

שלומית אלכסנדרה, מי לימדך תיפלות זאת??  =)

(ובאיזה רשות יצאת מהמטבח?  P=  )

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/7/2012 17:33 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

תאמין לי ,זה לא יאומן מה שעושים להן בסמינר . האמת לקח לי זמן לקלוט מה התכוונת תפלות והאמת שאם יש הסבר לגמרא הזאת אז זה ההסבר . מה שמענין הוא מה יקרה אם בן יכתוב את מה שהיא כתבה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2012 17:41 לינק ישיר 

uri1234uri כתב:

תאמין לי ,זה לא יאומן מה שעושים להן בסמינר . האמת לקח לי זמן לקלוט מה התכוונת תפלות והאמת שאם יש הסבר לגמרא הזאת אז זה ההסבר . מה שמענין הוא מה יקרה אם בן יכתוב את מה שהיא כתבה...
ברוח הימים האחרונים בסמול
אולי היא מתחזה ;)

תלמד מטעויות של אנשים אחרים. לא תחייה מספיק זמן כדי ללמוד מטעויות של עצמך

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/7/2012 17:42 לינק ישיר 

אלה21 כתב:
כל הדברים האלה אם הם בגבול אין בהם שום חיסרון או צורך להרתע... וכך בעצם בכל דבר בחיים.
צודקת במאה אחוז. רק מה? לא לכולם יש את הכלים /הרצון לעבוד ולשנות.לכן הם מחפשים את הסטנדרט. לעבוד את ה' עם היה"ר זו העבודה הכי קשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2012 17:44 לינק ישיר 

מאחלת לכולם בעז״ה שכל אחד יזכה במה שמגיע לו ושזה יהיה בדיוק תואם לשאיפה(:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2012 18:02 לינק ישיר 

נערתהבזק כתב:
אשמח אם תדרגו מהגורם המבעית יותר אל הנסבל בעינכם: א. בחורה שנהנית מהחיים (תרבות בילוי) ב. בחורה דעתנית ג.בחורה ישירה....

זה מזכיר לי שפעם בשיחה לקבוצה מובחרת בישיבה, המשגיח שאל "מה ההבדל בין ידיעות אחרונות, לבין מעייריב, לבין הארץ?"
והשיב "אין הבדל!!! זה נביילה, זה טרייפה , וזה דבר אחר!!!. אנחנו צריכים להשאר בתיבת נוח ולא לתרץ על פלסתר דברי מינות כזה או אחר שהוא פחות טרף או יותר כשר. אחרת נטבע במבול עם כל רשעי הארץ". כה אמר ולא יסף.

הנוגע לעניינו, שגוף השאלה לא מובנת, ולא הגיוני מבחינה לוגית ולוגיסטית מהסיבות הבאות:
א. כל הבחורות נהנות מהחיים, שכן הן לא עושות דברים משמועתיים, ופחות או יותר חיות על הכלכלה ודברים שגברים פתחו במשך השנים. (לא צריך להיות גאון כדי לדעת מי המציא את החשמל, את הרכב, את המטוס, וכו'. עוד לא מצאנו המצאה אחת משמועתית שנשים המציאו, מהסיבה שהן עובדות בדברים חסרי משמעות. אולם לנו הגברים הדבר נוח, ככה יש לנו שקט בעבודה)

ב. בחורה דעתנית? מה זה דעתנית? יש לה דעה שהשמלה החדשה שחברה שלה קנתה ממש לא יפה עליה? או הלק של השכנה נראה זול? או שאר רכילויות למיניהן.

ג. בחורה ישירה? שכששואלים אותה מה שלומה והיא אומרת "הכול בסדר" היא מתכוונת שהכול בסדר?

כי בדרך כלל התשובות לשאלה שלך "מה קרה" הם:

שום דבר חדש = כלום

כלום = הכול!

שום דבר, באמת = אתה ממש קוץ בעכוז...

כנ"ל בדרך כלל כשבחורה אומרת משהו זה ככה:

אנחנו צריכים = אני רוצה

תעשה מה שאתה רוצה = אתה תשלם על זה אחר כך...

אנחנו צריכים לדבר = אני צריכה להתלונן

אני לא עצובה = ברור שאני עצובה! דביל!

אתה אוהב אותי? = אני הולכת לבקש משהו יקר...

כמה אתה אוהב אותי? = עשיתי משהו שאתה לא הולך לאהוב...

כן = לא

לא = לא

אולי = לא

אני מצטערת = אתה תצטער

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2012 18:05 לינק ישיר 

|מתפוצץ מצחוק| ^^

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/7/2012 18:08 לינק ישיר 

האלכסנדרה כתב:
חושבני שמנקודת מבט השקפתית יהודית בחורה דעתנית זוהי הבעיה החמורה ביותר היות וע"פ המקורות הקדושים על האישה להיות כנועה וצייתנית ולקיים רצון בעלה גם היא זה נוגד את דעתה, כנאמר: "והוא ימשול בך" (בראשית ג' ט"ז),  "והטעם שנפטרו נשים ממצוות עשה שהזמן גרמה לפי שהאישה משועבדת לבעלה לעשות צרכיו" (פירוש התפילות לאבודרהם עמ' כ"ה), "כל אישה שתימנע מלעשות מלאכה מן המלאכות שהיא חייבת לעשותן כופין אותה ועושה אפילו בשוט (רמב"ם משנה תורה הלכות אישות פרק כ"א א ד), "אדם הראשון נטלו ממנו צלע אחת ונתנו לו שפחה לשמשו" (בבלי סנהדרין ל"ט ע"ב).

ובנוסף, לאישה אין את הכלים לגבש דעות הגיוניות, חכמות ומושכלות ולכן מוטב שתדע את מקומה ולא תביע חלילה את דעותיה בגלוי, שנא':  "אין חכמה לאישה אלא בפלך" (בבלי יומא ס"ו ע"ב), "נשים דעתן קלה"  (בבלי שבת ל"ג ע"ב), אישה גולם היא ואינה כורתת ברית אלא למי שעשאה כלי שנאמר כי בועליך עושיך ה' צבאות שמו (סנהדרין כ"ב ע"ב).

קראתי את התגובה וממש התרגשתי והתפעמתי , והופתעתי, והייתי חייב להגיב.
סוף סוף מישהי בפורום עם דעות שורשיות אמיתיות, שלא נכנעה לרוח המודרניזציה, ולא מתביישת להציג את דעת רבותינו גדולי ומאורי ישראל. שהאשה מקומה במטבח, ושאת הדעות תשמור לגבי הבגדים שהיא מתלבטת לקנות באופנת קרוייזער.
כבר חשבתי שפסו בנות כאלה מן הארץ , וכל הבחורות באמת חושבת שהן באמת דעתניות ושהדעה שלהן משנה לגבי משהו משמועתי ביקום שלנו. מסתבר שעדיין יש בחורות שמבינות את המצב ויודעות את מקומן.
@ מופתע לטובה @

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2012 18:10 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

התקלקל השעון בתנור, אז היא הלכה לחדר שירות לבדוק מה השעה במכונת כביסה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > ממה אתם נרתעים יותר?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.