שבוע טוב ומבורך למרות החום והלחות שאפפו את איזור ב"ב ור"ג הופתעתי לראות את הקהל הרב שהשקיע והגיע לשמוע אל הרינה ואל התפילה, עבר לפני התיבה החזן הראשי ישראל רנד בליווי מקהלת 'קולות מן השמים' בניצחו של מר רפאל ביטון
היצירות שבוצעו בתפילת שחרית:
ובמקהלות - שטרן
אין ערוך לך - הרשקוביץ - סולנים שמריהו וסופר
קל אדון - בן ציון שנקר
כולם אהובים - אימפרוביזציה
את שם - אימפרוביזציה
והאר עינינו - שלום כץ - אני חושב שמדובר בביצוע בכורה של החזן ליצירה, הוא נתן ליצירה אופי ומשמעות חדשה
צור ישראל - במנינת י-ה ריבון עולם - מרגש ומרענן
נקדש - רביץ
ממקומך - בלחנו של אלי יפה
שים שלום - נדל
איו כמוך - זולצר
אב הרחמים - מוישה אוישר/בנט
יעמוד - החזן והמקהלה
היצירות שבוצעו בתפילת מוסף:
ברכת החודש - משה שטרן
ראש חודש - בטעמי מגילת איכה
יחדשהו - על אלה אני בוכיה
אבינו שבשמים - התקווה
מי שברך - אל ארץ צבי/אנטבה - החזן ישראל רנד וסולנים מהמקהלה
קהילות הקודש - שמואל מלבסקי - אנונימי...
ובנחה יאמר - דיסקונט
ממקומו - o solo mio - סולן הבאריטון אנטולי קראסיק
והוא והוא - מלבסקי
רצה - שלוסברג/גנשוב/נוסח...
שים שלום - במנגינת אדיר הוא
אין כאלוקינו - torna a surriento - סולן הבאריטון אנטולי קראסיק ונאמר - עממי - "אחד" כדקה...
סוף
השבת היצירות היו מגוונות וגם האימפרוביזציות של החזן היו בסטייל שונה כשהוא נותן את המיטב ההגדרה היא שיעור בתפילה, זה עונג שבת אמיתי בשבילי להיות במחיצתם של החזן והמנצח שמפרגנים ודואגים לקידום חזנים צעירים. ישר כח לחזן ולמנצח וכן ישר כח לגבאי בית הכנסת מר מנדלוביץ ומר פריד. וכמובן היה מענג אחרי השולם זוכר המפנק של יהודה פרנק... שבוע טוב ומבורך לייזר
תוקן על ידי קולני ב- 14/07/2012 23:58:09
נשלח ב-15/7/2012 12:08
להלן קיבלתי באישי מאת : יצחקזאבאלו ( איני נוהג להביא לפורום "תשבחות מגורם שלישי " אבל
הפעם הגיעו אלי "רשמים בע"פ " מחבר אחר ,המוכר לי ,לכן אני מביא ההודעה כלשונה :
שלום ובוקר טוב ,אני לא בקי אם זה מקובל בפורום לשמוע אל הרינה -לי אין אישור כתיבה ואני מבקש ממך בכל לשון בקשה לפרסם את זה בפורום החזנות .השבת התפללנו אני ורעייתי- אחרי שנים שלא דרכתי בשבתות חזנות . הגענו לבית הכנסת הגדול ברמת גן ,השבת שמחתי רקדתי שרתי ובכיתי .היתה תפילה כל כך עשירה עם המקהלה המעולה בעולם של רפי ביטון הוא יודע איך להתחבר לכל אחד ואחת בבית הכנסת, בפשטות היא המקהלה הכי טובה בעולם וישראל רנד יש לו קול נעים הוא יודע לשיר יפה ויודע להתחזן יפה .הוא מודע לזה שלא כל הקהל אוהבי חזנות והוא גם משלב שירים בין לבין והדובדבן שבקצפת " מי שברך האנטבאי" זה מקפיץ ומרגש מאוד איך שהם מוכשרים . החזנות של היום הרבה יותר מפותחת משל לפני עשרות שנים והיה גם קטע של בכי וזכרון קדושים ,קהילות הקודש שמסרו נפשם על קדושת השם- עלה בחור צעיר מהמקהלה לשיר את זה .דמעתי וראיתי שרנד עמד על ידו ועודד אותו ואחרי זה סיום עם זמר אופראי אדיר- שבת מוסיקלית יוצאת דופן בשבילי מעתה ואילך אני מצטרף אל כלל המתפללים בבית הכנסת הגדול ברמת גן
תודה לך
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 15/07/2012 12:16:30
נשלח ב-15/7/2012 15:04
שמעתי שבליל שבת התפלל החזן הצעיר אלעזר ברוק בנעימות ובחן רב, בהצלחה בהמשך הדרך.
נשלח ב-16/7/2012 11:40
סוף סוף לשמוע את רפי ביטון בלי שריקות ומזרחי ככה צריכה להישמע מקהלת חזנות כנראה שהמחאה עזרה משהו. המקהלה היתה טובה מאוד ומקומה מקום של כבוד. יופי
רנד ממשיך וחוזר לעצמו כל פעם שיאים חדשים בברכת החודש זה מלמד שגם כשיש תקופות קשות אסור להתייאש אלא צריך להמשיך לנסות ולהשקיע. רנד הוכיח שזה מצליח והנה הוא במיטבו
הפתיע אותי לייזר ברוק בקהילות הקודש זה אומץ לקחת את היצירה הזאת ככה והוא הצליח לזעזע את בית הכנסת אני מעיד שלא נשארה עין יבשה בבית הכנסת יש לו עוד מה להתקדם קולית וגם בקולרטורות שיהיו מדויקות ומלבסקי יותר היו הרבה הוספות שלו אך הוא הבטחה. את הביקורת אני כותב מאהבה ולא חלילה להתקיף
הממקומך זה יצירה קצת משעממת עדיף את הקלאסיקות