בית פורומים עצור כאן חושבים

שאלות של חיים ומוות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/8/2012 08:53 לינק ישיר 

יהי אור

שתי נקודות שחשבתי שהבהרתי וכנראה לא הצלחתי כיון שאחת מהן הוספת כאילו אני לא כתבתיה והשניה נזכרה בסוגרים כאילו באתי לרמז אודותיה.

אכן:

פעמים שאין אנו מעריכים מספיק קושי. אם אכן הרב אלישיב פסק שיש לקיים בחיים אדם סובל או חסר הכרה מינימלית שיש לדונו כמת או למצער לא לחייב לחברו למכונות, האם באמת נענש מידה כנגד מידה להתנסות בזה? האם זה היה גורם לו לשנות את דעתו? התשובות הן כנראה "לא" (מפני שמי שסבור שפסק לשם שמים, מדוע שייענש על זה, אלא אם כן שגגת תלמוד עולה זדון גם במקרה זה) ו"כן" - מפני שהוא מצטייר כאדם אמיתי שלא היה נסוג רק בגלל שידע שהוא עצמו יעבור אותו נסיון. זה הכל. מקוה שהבהרתי.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2012 09:25 לינק ישיר 

בסוף מי שיכריע בשאלות האלו יהיו חברות הביטוח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2012 11:12 לינק ישיר 

הוא בודאי פסק לפי מיטב שיקול דעתו ואני לא חושב שיש מקום לעונש בין אם צדק או טעה בפסקו.

מה הרבותא בכך שאדם בגיל 100+ חי זמן מה מחובר למכונות, אלו מעשים שבכל יום (בדרך כלל בגיל צעיר יותר).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2012 11:43 לינק ישיר 

מטפחת

כנראה לא הובהר מספיק מה קורה לאדם המחובר למכונות.

יש כאן כמה סוגים של תמיכה ממכונות. אף אחד מהם אינו קל. כולם כרוכים בסבל ועד כמה שאני יכול להבין: בהשפלה. לא השפלה מכוונת אלא מחמת ההכרה שאפילו גופי שלי בוגד בי, שאיני מסוגל לדאוג למינימום של צרכי. האם מישהו כאן חשב אי פעם על מה שמרגיש אדם שחוזר להיות תינוק, שצריך להחליף לו טיטול? ושיעור הזמן שיש להמתין להחלפה תלוי כמובן באיכות השירות במקום בו הוא מאושפז. קשה לי לחשוב על כך ולכתוב זאת, ומסתבר שגם למי שקורא, אז אסתפק בכמה שורות אלו.

כאשר אדם לא בהכרה, איך אפשר לדעת מה הוא חש אם הוא חש?

בכל אופן, אני בא להדגיש שמדובר לדעתי בסבל רב, סבל שניתן להימנע - אם מניחים לאדם למות ולא כופים עליו חיבור למכשירים. השאלה היא אם זה יופקד בידי האדם, ומתי. ועד כמה יש להתחשב במה שאדם חושב מראש, לא כאשר הוא בשעת הנסיון בפועל. כמובן, בשעת הנסיון בפועל בדרך כלל כבר לא ניתן להידבר.

וזה גם מעורר את השאלה החשובה מאד מה עדיף: הסבל של האדם, או עצם היותו חי ומסוגל לנצל את הזמן לתפילה, לקשר עם השם.

זו כמובן תפיסה יהודית ותורנית שמבוססת על הנחות יסוד מסויימות. אבל האשכול בא לדון בשאלות כאלו מתוך הנחות יסוד כאלו.

אמנם מה שאומרים בשם הרב אלישיב לכאורה הוא שיש לקיים חיי אדם גם כאשר אין "שם" מאומה שבו החיים באים לידי ביטוי הכרתי או רגשי אלא רק פעילות מכנית. הוספתי את ההסתייגויות של "לכאורה" ו"אומרים בשמו" כי קשה לי להאמין שפה קדוש יאמר דבר זה.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2012 12:58 לינק ישיר 

חשיבותו של הסיפור העצוב הזה, באנושיות הפשוטה שבו, שהיא כואבת מאד וישרה.

לא הוליכם שולל בדברי שוא, ולא עשה להם נסים, ולא פתר להם דבר כי אין, ולא הוריד מהם עול ולקח על עצמו. אמר להם אדם אני כמוכם, לכו בעצת לבכם ואין חטא במעשיכם. 

יש המבקשים לראות ברבם בעל ידע אלהי  העדיף על ידע לימודי, וכוחו משמים לסיע להם בצרכים חומריים ונפשיים, לעשות להם ניסים ונפלאות. יש רבנים הנענים לרצון חסידיהם, לפעמים מאמינים בעצמם במה שנדרש מהם, לפעמים מוליכים שולל לצרכי כבודם וכיסם.

עודד

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שאלות של חיים ומוות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.