בית פורומים שידוכי חרדים

הדמות הנכספת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/7/2012 00:46 לינק ישיר 

דבר ראשון שקראתי את השאלה זה מה שעניתי... חשבתי על זה שניה יותר.. הסתכלתי על עצמי ביומיום מי שאני מעריכה הרבה יותר קל לי להבין את איך שהוא מתנהג, לעומת משהו שאין לי עליו כלום אני גם לא אנסה להבין אותו... מבין? לכן בעז״ה מבעלי אני ארצה קודם כל ההערכה.. כי אז אני יודעת שגם אם לפעמים אני טועה או עושה משהו שהוא לא רואה כנכון הוא בכל זאת ינסה להבין אותי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2012 01:01 לינק ישיר 

את מדברת על סתם בן אדם שאין לך קשר אליו אז אין סיבה להבין אם לא מעריכים ואת צודקת בזה 
אבל אישה היא לא סתם מישהי 
היא שותפה לחיים וככזאת אני מעדיף שהיא תבין אותי ואת ההתנהגות שלי 
יהיה לי ולה הרבה יותר קל לנהל חיים משותפים
מההערכה לא יצא לי כלום

תלמד מטעויות של אנשים אחרים. לא תחייה מספיק זמן כדי ללמוד מטעויות של עצמך

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/7/2012 01:28 לינק ישיר 

מהערכה לא יוצא כלום?? אני בטוחה שאישתך תאהבה אותך הרבה, זאת אומרת שהיא תעריך את מה שאתה... אהבה נובעת מהערכה ברור שיש דרגות הן לאהבה והן להערכה... מה שבטוח שאם אישתך תעריך אותך היא תדע לאהוב להבין ואת כל השאר.. לדעתי בלי הערכה אין שום דבר, אז היא מבינה אותך, עכשיו מה? נקסט... לעומת זאת אם היא מעריכה היא אוהבת היא תעשה בשביל תטרח וכו... מכל דבר יוצא משהו לעניות דעתי הערכה היא אחד מהשורשים החשובים, אבל זו רק דעתי ויתכן שאני טועה ובגדול... (סורי על הבילבול אני קצת גרועה בלנסח על כתב..)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2012 01:30 לינק ישיר 

אני חושבת שלהגיע להבנה אמיתית זה קצת יותר מורכב וקשה
אז לפחות שתיהיה הערכה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2012 10:33 לינק ישיר 

כשמעריכים אין הרבה תנודה ביחסים. כשמבינים כבר קיימת היכולת לצפות את הצעד הבא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2012 11:34 לינק ישיר 

בגדול, אני חושב שזה משתנה בין גברים לנשים.. הגברים יותר יעדיפו הערכה.. שיטפחו את האגו שלהם.. לעומת הנשים שיעדיפו את ההבנה.. את האימפתיה וההזדהות.. כמובן שא"א להכליל.. אבל בגדול זו טבעם של בריות. 

מבחינה אישית, אני חושב שזה משתנה מאופי אחד למשנהו. יש כאילו שברגע שהם מבינים את השני.. שיש להם את היכולת לקבל את השני כמו שהוא.. להבין לא רק את מעשיו אלא את לבו.. אז לא משנה כמה הערכה או חוסר הערכה יש.. ההבנה מחפה על הכל.. בבחינת "על כל פשעים תכסה אהבה"....

אך יש כאילו שהם שכליים מידי, ריאליים, עובדתיים ומעשיים ואצלם מבחן התוצאה הוא הקובע, אצלם החיבה נמדדת לפי כמות הערכה שלהם.. אז להם ברור שעדיף את ההערכה מאשר ההבנה..  

ועל זה נאמר.. על טעם וריח...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2012 11:55 לינק ישיר 

מחשב, ניתוח יפה ואפילו נכון אבל מכל הכתוב לא הצלחתי להביןמה היא ע מ ד ת ך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2012 13:07 לינק ישיר 

מממממ
מסובך,
אני יעדיף הערכה בהתחלה,

תוקן על ידי tamar8 ב- 20/07/2012 13:10:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2012 14:01 לינק ישיר 

אם פותחת האשכול אכן התכוונה למקרי קצה (כמו שכתבה באחת מתגובותיה) אני הייתי חושבת על השאלה כך:
מה עדיף, הערכה או הבנה?
אחד מן השניים בלבד ואין אחד שגורר את האחר כי מבחינתי כרגע קיים או זה או זה!
במצב הנ"ל העמדה שלי: הבנה!
אבל גם כשאני חושבת על אחד שיגבור על האחר ויבוטא יותר בקשר אז זה שוב הבנה, כי עם הבנה בין בני זוג, ניתן להגיע רחוק...
לצורך העניין ההערכה זה דבר טפל לעומת ההבנה כי אם בעלי יבין אותי ואת מה שאני עושה אז הוא גם יעריך אותי מתוך כך.
לעניות דעתי הערכה לא מגיעה סתם מלבד אולי הערכת החיצוניות ואני לא רוצה שבעלי יעריך אותי רק בגלל שאני יפה חיצונית וכיוצ"ב.
אני רוצה שהערכה תגיע ממקום עמוק יותר ולדעתי במקום העמוק המדובר נמצאת ההבנה...
כשאתה רואה התנהגות בלתי מובנת ויותר מאוחר 'נופל לך האסימון' שבעברית תקנית זה אומר שהבנת את ההתנהגות שלו אתה פתאום מעריך אותו או לחלופין בז לו (או כל רגש אחר) על מה שהוא עשה! וזה מגיע אחרי ההבנה...

תוקן על ידי העלמה ב- 20/07/2012 14:16:33

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/7/2012 16:11 לינק ישיר 

עלמה, כבוד על נקיטה! נראה לי שהבחירה בהבנה היא הבחירה היותר מתאימה לחברות ארוכת טווח. מאידך היא הבחירה היותר מסוכנת כי בהחלט יכול להיות שתביני. באמת תביני ולא תעריכי. והוא יבין ולא יעריך. (עכשיו כשאני חושבת על זה גם במערכות יחסים המושתתות על הערכה יהיו מצבים בהם ההערכה לא תווכח ושם גם אין את ההבנה ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2012 16:32 לינק ישיר 

האמת, שאני מנסה לחשוב מה יוצר יותר חיבור, מישו שמבין או מישו שמעריך.....
אני חושבת שלאט לאט הכף נוטה להבנה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/7/2012 16:45 לינק ישיר 

נערתהבזק היטבת להגדיר.
לחברות-שותפות עמוקה מיני ים ורחבה מיני קצה אכן מתאימה יותר ההבנה...
אמנם יש מצב של הבנה בלי הערכה אך אם הכח המניע אותך יהיה הרצון להיטיב לזולת, הערכה תיכרך אחרייך בתקווה שהאחד שלך יבין את המעשים והמניעים...
זה גלגל, סוג אולי של כלים שלובים, שקצת מסובך לחזות בו מראש את כל המהלכים וההשלכות אך מה שאמרתי נראה לי נכון באופן כללי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/7/2012 23:11 לינק ישיר 

הערכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2012 00:05 לינק ישיר 

הבנה!!!
אם הוא מבין הוא גם יעריך באמת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/7/2012 01:09 לינק ישיר 

זאת לא תהיה מערכת יחסים תקינה בלי אחד מהם, אין או או .. צריך את שניהם בשילוב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > הדמות הנכספת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.