| נשלח ב-20/7/2012 18:08 |
|
| |
למה הוא רוצה אותי?
האם אני צריכה להעסיק את עצמי בשאלה הזו בכלל? לפעמים יוצא לנו שאנו נתקלים במקרה ששומעים שבחור/בחורה רוצים דווקא בן/בת זוג עם מראה מסויים וכיוצ"ב או שאפילו אנחנו נתקלים בזה פנים אל פנים בפגישות הבחור משדר שהוא מרוצה מהמראה החיצוני/מהכסף/מהייחוס וכדו' -ז"א מענינים חיצונייים נטו לפעמים הם אפילו מתנים את זה בגלוי לשדכניות (מה אתה רוצה? "בחורה יפה", "בחורה מוכשרת" וכדומה) האם עובדה זו צריכה להוות לי כשיקול בבחירת בן זוגי לעתיד כשאני יודעת שלא על זה אני ארצה שיתבסס הקשר שלנו אלא על משהו פנימי יותר?
או שאני צריכה רק להסתכל תכלס על הרגשות כלפיו שמובילים אותי ולהתעלם מהעובדה שאני יודעת שזה מה שקורץ לו...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2012 18:27 |
|
| |
אענה לך בשני מישורים. ואני כותב מנקודת מבט של בחור אך אני מאמין שגם אצל בחורות זה קיים אולי בסגנון מעט שונה.
א. יש את סוג הבחורים שכשמציעים להם שידוך דבר ראשון הם בודקים משהו מסויים שהוא בראש מעייניהם יופי/כסף, ושה פרמטר מאד מאד מהותי מבחינתם אם לגשת או לא, אני באופן אישי לא הייתי רוצה בחורה שפרמטר מאד חיצוני גורם לה לגשת או לא לגשת כי זה מראה על רדידות.
ב. יש את הבחורים הנורמלים שגם פרמטרים חיצוניים נכללים בדרישות שלהם אך זה לא מה שבראש מעייניהם כאשר אותו בחור מגיע לפגישה הגיוני שהוא יהיה מסונוור מהיופי של הבחורה למשל וזה יחפה על דברים אחרים, אך זה לא השיקול העיקרי והוא לא יתן לזה לגרום לו לוותר על משהו מהותי במכלול הדברים הפנימיים שהוא מחפש, ולכן אם היופי או הכסף גרמו לו לוותר על משהו לא מהותי בסולם הערכים שלו לטעמי אין בזה כל בעיה. אני לא הייתי פוסל על זה!
אגב ברוך מחיה המתים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2012 22:19 |
|
| |
אני חושבת שכשהקשר מתחזק, אפשר לשאול. (מה אתה מוצא בי?)
וכמובן - יש דברים נסתרים, לא נבין לא נדע. אני מכירה המון זוגות שלא ברור בכלל מה הרקע של המשיכה ביניהם, ולמרות זאת הם ביחד. (עניתי לך בכלל? נראה לי שלא)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2012 22:46 |
|
| |
| רבעצען כתב: |  | | אני חושבת שכשהקשר מתחזק, אפשר לשאול. (מה אתה מוצא בי?) וכמובן - יש דברים נסתרים, לא נבין לא נדע. אני מכירה המון זוגות שלא ברור בכלל מה הרקע של המשיכה ביניהם, ולמרות זאת הם ביחד. (עניתי לך בכלל? נראה לי שלא) |
|
בחורה: מה אתה מוצא בי?
בחור: אממ.. שמעי זה מורכב...
בחורה: מורכב ממה?
בחור: מהרבה דברים, מהחשבון בנק של אבא שלך והנדוניה שאמא שלך שמה לך בצד והדירה שהשדכנית אמרה שסבא שלך יממן לי... סליחה, לנו... אמרתי לך, זה מורכב...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2012 23:54 |
|
| |
| עמוד_ענן כתב: |  | אני חושבת שכשהקשר מתחזק, אפשר לשאול. (מה אתה מוצא בי?) וכמובן - יש דברים נסתרים, לא נבין לא נדע. אני מכירה המון זוגות שלא ברור בכלל מה הרקע של המשיכה ביניהם, ולמרות זאת הם ביחד. (עניתי לך בכלל? נראה לי שלא)
בחורה: מה אתה מוצא בי?
בחור: אממ.. שמעי זה מורכב...
בחורה: מורכב ממה?
בחור: מהרבה דברים, מהחשבון בנק של אבא שלך והנדוניה שאמא שלך שמה לך בצד והדירה שהשדכנית אמרה שסבא שלך יממן לי... סליחה, לנו... אמרתי לך, זה מורכב... |
|
ואז אומרים שאנחנו מסבכות את החיים?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 00:44 |
|
| |
אני אסביר את התחושה/פחד שלי: בטלה סיבה בטלה אהבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 00:52 |
|
| |
אריסה, אבל זה שהגורם הוא משהו חיצוני, זה לא אומר כלום, אוקיי בתור מאורסים זה ככה, אבל אחרי חתונה האהבה האמיתית באה מהנתינה ,מזה נוצר קשר אמיתי, זה כבר לא משחקים של מאורסים ונצנצים ולבבות והתלהבות מדברים חיצוניים ויופי וכסף וכו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 00:55 |
|
| |
מבריקה, ז"א לפי דעתך, אין צורך להתייחס לפחד הזה. הקשר האמיתי עוד בוא יבוא, כן? או שפיספתי משהו?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 00:57 |
|
| |
כן, לא פיספסת כלום(: אני רק רוצה להבהיר, שברור שלא סוגרים רק מנתונים חיצוניים והתלהבות וסומכים על זה שזה יבוא. זה שצריך שיהיה כימיה והתאמה וכל שאר הדברים זה כן, רק שאם יש לי חשש שהבחור מתלהב ממני יותר בגלל דברים חיצוניים, הנתון הזה לא יפריע לי. מבינה?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 00:59 |
|
| |
| אריסה כתב: |  | אני אסביר את התחושה/פחד שלי: בטלה סיבה בטלה אהבה. |
|
את חושבת שמי שרוצה אותך זה בגלל שהוא אוהב אותך?
ממש לא! מנקודת מבטו וממכלול הדברים שהוא ראה אז הוא רוצה להשקיע ולהגיע לאהבה אמיתית שהיא אינה תלויה בדבב (שזה דבר נורא קשה) אבל ברור שהוא לא אוהב אותך בגלל שיש לך כסף אולי זה יגרום לו לרצות לאהוב אותך, וממילא אם זה יגיע לאהבה אמיתית גם תתבטל הסיבה האהבה תימשך
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 01:03 |
|
| |
פו, ואם זה פרמטר של יופי, גם אז תסביר כך?
תוקן על ידי אריסה ב- 22/07/2012 01:03:55
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 01:14 |
|
| |
| אריסה כתב: |  | פו, ואם זה פרמטר של יופי, גם אז תסביר כך?
תוקן על ידי אריסה ב- 22/07/2012 01:03:55
|
|
זה ברור שכן אין בחור אחד שחי בהזיה כזו שאישתו אחרי עשר שנים וכמה לידות תראה כמו שהיא נראתה בפגישות! ולא ראיתי זוג שהלכו על זה לרבנות. אם יש קשר עמוק אמיתי ופנימי ההתבססות היא על הפנימיות ולא החיצוניות
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 01:17 |
|
| |
הייתי מנסה להתעלם מזה.. לראות אם יש סיבות נוספות שגורמות לו לרצות אותי....
אגב, ברוך שובך!
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 09:20 |
|
| |
אריסה, אנ מבינה את הפחד... גם אני הייתי חוששת לזה...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 12:02 |
|
| |
תותי, תודה.
אחת_חדשה, סוף שוף יש מי שמבין :) ומה את עושה עם התחושה הזו? מורידה, בודקת, או מדחיקה? היא נכונה, לדעתך?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 12:07 |
|
| |
אריסה אני חושב שפיספסת את התגובה הראשונה..
|
|
|
|
|