בית פורומים עצור כאן חושבים

האם ניתן לצוות על אדם לסבור סברא עובדתית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/7/2012 06:29 לינק ישיר 

הרב מיכי
אתה קצת מיתמם. אם מישהו ציווה על זכירת בדיה זה אומר משהו לגביו....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2012 08:43 לינק ישיר 

עודד

טרם הבנתי. אם התנך הינו יצירה אלוקית שאלותי בעינן עומדות. אנושית אז למה להתלות בו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2012 09:24 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
שותפי,
ואם ארגנתי את מחשבותיי ובכל זאת זוהי מסקנתי? אני לא מדבר על מי שמסרב לארגן את מחשבותיו. אני מדבר על מי שארגן אותן שוב ושוב, וזוהי התוצאה שאליה הוא מגיע.

במקרה כזה הוא חייב לסגת ולהיצמד למסקנותיו הקודמות עד בירור העניין מחדש.

בקיצור, האמונה איננה מאפשרת יציאה ממנה בשום תואנה ובודאי שלא תפטור מישהוא בטענת אונס עליה עצמה, וזה פשוט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2012 09:28 לינק ישיר 

תמיהני על כל נושא הדיון כאן.
ברור שמצוות הזכירה איך שהם כתובות בתורה, מצוות על אותו דור שבו ארעו הדברים (או דור סמוך להם), להם היו הדברים ברורים כפשוטים, לזוכרם (כל אחד איך שיראה לו לנכון). משהו כמו ימי זכרון וטקסיהם החקוקים בכל מדינה נורמלית.
מי שאצלו התורה מאומתת (וממילא הסיפורים הכתובים בה מאומנים אצלו) הרי שגם המצוות האלו שענינם המשכת הזכרון של אותם אירועים נבחרים, מתקיימים בפשיטות. לא האמנה בהם (זה הרי יש לו מהאמנת המסורת) אלא הכשרת וחידוד זכר מה שמאומן וידוע.
ברגע שאצל מישהו מתעורר ספק בקשר לכל אותנטיות התורה, הרי שגם המצווה ההיסטורית הזאת נתונה בספק.
משל למה הדבר דומה, לאחד שיפקפק בהיסטורית תולדות המדינה אירועיה וחוקיה. האם הוא יפתח דיון האם הוא מצווה בחוק לקיים יום הזכרון לזכר חללי המערכות, אם אינו מאמין שהיו כאלו ושנחקק איזה חוק במדינה?
אין במצוות "זכור" יותר מאשר צווי על פעולה של זכירת ואי שכחת הידוע והמאומן, בהתאם לוודאות הארועים. היא לא באה לצוות במקום הספק אלא להזכיר את הוודאי.

ובקשר למצוות ההרגשה. וכי אדם לא יכול להפעיל או לחסום רגשותיו?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2012 10:41 לינק ישיר 

אם יש פה מישהו שמעוניין לדעת.

האר"י הקדוש כותב בשער הכוונות ששש מצוות הזכירה הן כנגד שבת וחמשת חגי השנה:
א. יציאת מצרים כנגד פסח.
ב. מעמד הר סיני כנגד שבועות.
ג. מחיית עמלק כנגד סוכות.
ד. מעשה מרים כנגד ראש השנה.
ה. מעשה העגל כנגד יום הכיפורים.

משמעות הדבר היא שאנחנו נזכרים בכל יום מחדש בששת הימים הקדושים האלה אשר עניינם להוציא אותנו ממסגרת ימות החול שבהם אנחנו חיים כרגע לקראת מערכות זמן גבוהות יותר לעתיד לבוא (יום שכולו שבת, יום שכולו טוב וכו').

מקווה שזה יביא לכם תועלת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2012 10:58 לינק ישיר 

שותף:

הרב מיכי - ואם ארגנתי את מחשבותיי ובכל זאת זוהי מסקנתי? אני לא מדבר על מי שמסרב לארגן את מחשבותיו. אני מדבר על מי שארגן אותן שוב ושוב, וזוהי התוצאה שאליה הוא מגיע.

בקיצור, האמונה איננה מאפשרת יציאה ממנה בשום תואנה ובודאי שלא תפטור מישהוא בטענת אונס עליה עצמה, וזה פשוט.

הוא הדין לאמונה בע"ז?   לא היה פעם מישהו שאמר שגויים נידחים נתבעים על כך שלא חשבו לבד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2012 11:12 לינק ישיר 

האם התורה מגבילה את המחשבות העיוניות ?

http://daat.ac.il/DAAT/mahshevt/pilosof/haim-2.doc

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2012 11:56 לינק ישיר 

שותפי
והיכן שמיני עצרת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2012 12:27 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
שותפי
והיכן שמיני עצרת?

שאלה טובה.
אבל קודם כל צריך להבין את הקשר של סוכות למחיית עמלק, לא ? אולי זה ישפוך אור גם על השאלה שלך. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2012 12:36 לינק ישיר 

שותפיסוד כתב:
שותפי,
ואם ארגנתי את מחשבותיי ובכל זאת זוהי מסקנתי? אני לא מדבר על מי שמסרב לארגן את מחשבותיו. אני מדבר על מי שארגן אותן שוב ושוב, וזוהי התוצאה שאליה הוא מגיע.

ומהי  המסקנה הקודמת? למה לסגת דווקא אליה?
דבר אחד הוא לטעון שאין טעם לבטל את כל הנחות היסוד והחינוך במחי יד ודבר אחר לטעון שצריך להיצמד אליהן בכל מחיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2012 12:42 לינק ישיר 

יפה. "לארגן את המחשבות".

עד עכשיו תהיתי איך לקרוא למצב בו ע"י אפולוגטיקה מוזרה, יש פה כמה שמגיעים תמיד לאותה תוצאה ובדרך הרבה עיקום וכיפוף של הלוגיקה וההיגיון.

מאתה אמור "ארגון המחשבה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2012 12:49 לינק ישיר 

שותפי
הרי עמלד זינב את אלו שנפלטו מענני הכבוד, וסוכות הם התכנסות מחודשת תחת ענני הכבוד

אבל לא לך אני צריך להזכיר מהי עוצמה של קבוצה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2012 13:05 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
שותפי
הרי עמלד זינב את אלו שנפלטו מענני הכבוד, וסוכות הם התכנסות מחודשת תחת ענני הכבוד

אבל לא לך אני צריך להזכיר מהי עוצמה של קבוצה.

יפה. וא"כ בהקשר הזה ודאי ששמיני עצרת הוא המשך חג הסוכות.
וכזכור לך, ט' באב הוא היום ההופכי לשמיני עצרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2012 13:09 לינק ישיר 

כלומר
אתה מתאר תהליך התכנסות מהמרחב הפתוח לסוכה וממנה לבית.

השנה, עשירי באב הוא היום ההופכי לשמחת תורה בחו"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2012 13:12 לינק ישיר 

וישמע הכנעני מלך ערד,[עמלק ]
רשי שמעו שנסתלקו ענני הכבוד אחר מיתת אהרן וכסברו שניתנה רשות להלחם בישראל,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם ניתן לצוות על אדם לסבור סברא עובדתית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.