|
|
| נשלח ב-27/7/2012 02:00 |
|
| |
בשמחה. נתנאל, במה זה שונה מהדת שלנו? שזו שכונה אחרת?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2012 02:03 |
|
| |
כדרכם של יהודים אענה בשאלה על שאלתך: האם אתה סבור שהדת שלנו דומה לנאמר שם?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2012 02:24 |
|
| |
בהנחה שאין הוכחות מוצקות התומכות בדת שלנו, למסתכל אובייקטיבי - בהחלט כן.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2012 02:33 |
|
| |
שאלתי אותך, לפי איך שאתה תופס את הדת שלנו, לא תיאורטית.
אתה לא רואה את עצמך כאובייקטיבי ביחס לדת שלך? אתה חי בה/איתה כדת שכונה?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2012 06:34 |
|
| |
[נתנאל,
אתה אובייקטיבי ביחס לדת שלך?!]
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2012 06:49 |
|
| |
אמשלום,
ציפיתי כמובן לשאלה הזו.
השאלה מה נקרא אובייקטיבי. לדעתי אי אפשר להיות לגמרי אובייקטיבי בנוגע לשום דבר. אין ולא היה אדם אובייקטיבי לגמרי. אתה גדלת בסביבה מסויימת, ויש לך תורשה מסויימת, ויש לך עולם תת מודע שלם שאינך מודע בכלל למידת השפעתו על שיקוליך, וכל המטען הזה משפיע על תפיסותיך ודעותיך, תרצה או לא תרצה. לא רק בנוגע לדת, אלא אפילו ביחס למדע, זה משפיע על פרשנותך לעובדות, שלא לדבר על תיאוריות מדעיות.
לדעתי מה שנשאר הוא האם מה שאתה מאמין בו מיושב בעיניך, מסודר לך, בלי סתירות פנימיות, האם דעתך נחה בו. כשאתה בוחן אותו האם מנקודת מבטך הוא נראה אמין ואמיתי. לומר שזה אובייקטיבי - כנ"ל, זה לא. אבל זה מסתדר לפחות עם האמת הפנימית והאינטלקוטואלית שלך.
אז כן, אני כזה ביחס לדת שלי. אחרת לא הייתי בה. בכנות. אבל הנאמר באתר ההוא נראה בעיניי אוסף הזיות מהמופרכים ששמעתי בחיי. ממבו ג'מבו אמיתי.
אגב, למה ה [ ] ?
תוקן על ידי נתנאל34 ב- 27/07/2012 06:52:25
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2012 07:17 |
|
| |
| נתנאל34 כתב: |  | אז כן, אני כזה ביחס לדת שלי. אחרת לא הייתי בה. בכנות.
|
|
[נתנאל,
בכנות, אני חושבת שזה לא לגמרי כן. מאוד קשה לעזוב את המקום בו גדלנו וחונכנו., קשה אפילו יותר, להוציאו מקרבנו. קשה עוד יותר לעשות זאת אם ממשיכים לחיות בסביבה בה אין הרבה אופציות אחרות (או שבחירה באופציות אחרות מלווה בהכרח בהעברת זהות שיש לה מחירים כבדים מאוד).
ולעניין הדיון הנוכחי - אין לי שום דבר בעד דת המאיה (ובכלל לא בטוח, בלשון המעטה, שהלקוח מן האתר שם אכן מייצג נכונה את הדת הזו), אבל אני מודעת לכך שיש לא מעט ממבו ג'מבו גם בדת שלי, ובחלקו אני משתתפת פעילה למדי, ואפילו יכולה להצדיק אותו בדרכים שונות שמסתדרות היטב עם השקפת עולמי. למישהו מהמאיה זה ייראה בוודאי כאוסף מגוחך של אמונות תפלות. קצת צניעות לא הזיקה מעולם.]
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2012 11:32 |
|
| |
לא, אני לא אובייקטיבי. להיות אובייקטיבי וחסר פניות זהו אחד הדברים הקשים ביותר לבן אנוש. אני כן חותר לשם ולבדיקה של הדת באוביקטיביות ככל הניתן.
ממבט שכזה, יש אצלינו ממבו ג'מבו לא פחות מאשר במאיה. פשוט התרגלנו לזה.
הריגת כבשים בני שנה למען הא-ל ביחד עם שריפת עשבים כדי שיהיה לו ניחוח היא פחות ממבו ג'מבו?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2012 11:48 |
|
| |
אשה רצתה להזמין את אמא אליהם לסוף שבוע. בעלה התנגד, שאלה האשה ולמה אמא שלך היתה אצלנו כמה פעמים לסוף שבוע? הרים בעלה גבה בתמהון- מה את משווה בכלל? אמא שלי הרי זו אמא שלי! אמא שלך היא הרי אשה זרה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2012 11:50 |
|
| |
תודה לכל המשיבים. כיון שהדיון קצת גלש החוצה אבקש למקד: במקום לחפש בלאום, תרבות או דת אבקש רק טקסטים דתיים: האם ישנם למיטב שיפוטכם או ידיעתכם טקסט דתי המזכיר כחלק מתורת אותו עם / תרבות גם עמים / תרבויות אחרים כמו שיש למשל בפרשת האזינו [יצב גבולות עמים] ובפרשות שהזכרתי. הסיבה לחידוד דברי היא הרצון שלא להכליל ספרות היסטורית גרידא שבודאי תתאר מלחמות וכיבושים או קללות ומריבות עם שכנים. נא לא להפנות אותי ל'עיין שם ושם' אלא לדברים קונקרטיים ככל האפשר. תודה
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2012 13:09 |
|
| |
יבי סיבה לחידוד דברי היא הרצון שלא להכליל ספרות היסטורית גרידא שבודאי תתאר מלחמות וכיבושים או קללות ומריבות עם שכנים
והתורה שלנו חפה מכל מה שציינת? איך אתה יכול לדרוש דבר כזה מהחברים? בשביל זה הרי צריכים להכיר ולדעת ביסודיות את התורות והשפות הקיימות במזרח ובמערב. אתה מתאר לך אחד כזה כאן?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2012 15:27 |
|
| |
לא טענתי כלום בעד או נגד התורה שלנו. לא יודע למה הבנת את זה. אני מחפש השלמת פערים ממי שיש לו חומר מילוי. זה הכל.
|
|
|
|
|