בית פורומים עצור כאן חושבים

"חרדים אנוסים"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/9/2012 07:55 לינק ישיר 

בינתיים של המודגש שאינני נוטה להאמין לו:

"אני מכיר אישית רבי גדול, מקודש אצל כלל ישראל בארץ ישראל, כופר הכל, אני מתכתב איתו בשבת לפני שהוא נכנס לערוך טיש למאות יהודים" ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2012 08:43 לינק ישיר 

[תודה!]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2012 09:10 לינק ישיר 

תרגום:

לא משנה מה יהיו התגובות על הודעתי, אני הולך לכתוב את מה שאני הולך לכתוב.

אני רואה את עצמי בכל מילה שהוא כותב, אך בשינוי אחד, שאני תמיד שאלתי קושיות. האינטרנט רק פעל שאמצא תירוצים.

יש לי הרבה חברים (שסרו מן הדרך) שהיו בטוחים שאני כתבתי את המכתב, אך אין זה כך. מצדי שהרבנים לא יחליפו את החינוך ובקרוב הם ייפגשו עם דור של אפיקורסים.

אני אישית יכול להעיד שישנם מאות – אם לא אלפים – כאלו שאני מכיר אישית, או מאחת מקבוצות הפייסבוק שיש לנו, "מסלתה ומשמנה של כלל ישראל" רבנים ודיינים, אדמורים וראשי ישיבות, מגידי שיעורים (ואני בתוכם) וכלי קודש מכל הסוגים, שהם כופרים בעיקר, או כפי שמכנים זאת אצלנו, סבורים שאין מי לכפור בו...  אני מכיר אישית רבי גדול, מקודש אצל כלל ישראל בארץ ישראל, כופר הכל, אני מתכתב אתו בשבת לפני שהוא נכנס לערוך טיש למאות יהודים" ...

מה שאני רוצה להועיל כאן, (את דברי הכפירה שלי אינני הולך לכתוב כאן, אני מכבד את מנהג המקום, בשביל זה יש לי בלוג) לבי יוצא מהמחשבה שכל כך הרבה יעברו את מה שאני עברתי. על כן, אני מבקש מכל אלו שיכולים לעשות משהו, אני יודע בברור כי לאידישקייט יש געשמאק (נעימות? טעם מעולה?. י.) אם מאמינים.

הפסיקו לברוח מהבעיות שלכם, וקחו אחריות. אפשר לחנך את הילדים בדרך שלא ייאלצו ללכת לחפש את האמת.  אם אתם דווקא רוצים להישאר ביהדות, תעשו זאת לפחות בדרך שהילדים לא יסבלו. ודי לחכימא.   תן לחכם ויחכם, ואיש בער לא ידע, רק יענה, אסור לענות לו, הוא אפיקורס. וד"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2012 09:14 לינק ישיר 

אני לא מאמין שיש רבי כזה, אבל נניח שכן, מה הוא יעשה? ילך לעבוד בהיי טק? זה מה שהוא יודע לעשות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2012 09:20 לינק ישיר 

בהחלט נשמע הזוי.

בפורום שם כתבו לו שהוא מבלבל את המוח והוא עומד על דעתו.

לדבריו הוא התכתב עמו הרבה בלי לדעת מיהו ובמקרה נחשף לאחד ממקורביו, אפיקורס גם הוא וכך הכירו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2012 09:23 לינק ישיר 

אגב, גם הכותב מעיד ע"ע שהנו מגיד שיעור ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2012 09:57 לינק ישיר 

שישדרו את השיעור והטיש בלווין בשבת ONLINE

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2012 12:02 לינק ישיר 

עניין ה"רבי" הגדול הגיוני מאוד.

מילא החסידים - מאמינים שלרבי יש תשובה להכל, אך הרבי? הרבי יודע מה המצב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2012 15:35 לינק ישיר 

על אנוסים ומתלבטים בניו יארק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2012 18:00 לינק ישיר 

יהי,

אולי כאן שורש בעיית טמטום הלב ...

http://www.jdn.co.il/news/159980

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2012 20:00 לינק ישיר 

אם לתלות בטמטום הלב, אין צורך להפליג לטמטום מטאפיזי וסגולי הנוצר על ידי מאכלות אסורות, והרי הטמטום לפנינו...

[למעשה, נדמה לי שכל הכתבות האלו מדברים על אותם שלש-ארבע-חמש אנשים הידועים מכבר, בצירוף אחד או שנים שעדיין "נסתר"].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2012 22:28 לינק ישיר 

נראה לי הזוי הסיפור עם האדמו"ר. התרברבות מיותרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2012 23:19 לינק ישיר 

יהי,

מש"כ בין סוגריים, זו טענתי זה מכבר, כמדומה גם לעיל באשכול, שהתופעה אינה גדולה כ"כ כמו קולה הגדול ההולך לפניה. ובודאי בא"י, מדובר באותה קבוצה המוכרת פחות או יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2012 15:21 לינק ישיר 

אכן טענתך מכבר.
עם זאת, אני חושב שהתופעה הזאת בדיוק, שעושה קולות אלו בדיוק, הוא אכן קבוצה אחת פחות או יותר. ואני ראיתי את זה בכתבה האחרונה ששוב פעם חוזר על אותם שלש שמות ידועות. אבל הגלים של הנושא הזה, כל חד לפום שיעוריה, רחבים הרבה יותר, ויש הרבה  dissent בעולם החרדי, מתחת לשולחן, ברמות שונות. ואפשר למנות בהם גם את כל המעגלים של עצכח ווכו'.
מה שהקבוצה הזאת מנסה לעשות, הוא לשייך את כל אלו לציור שלהם, לספר את כולם כחלק מהסיפור שלהם, ולא היא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2013 00:33 לינק ישיר 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4404888,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "חרדים אנוסים"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.