|
|
| נשלח ב-1/8/2012 12:35 |
|
| |
מקס.....יפה
ובעיקר ,הכתבה לא מעוררת אמפטיה או רחמנות ,
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2012 12:36 |
|
| |
| mdabraham כתב: |  | . מה זה חשוב? |
|
זה חשוב מאוד הרב מיכי, אימצנו מעל מיליון בני אדם (חילוניים ופושעים והשד יודע מאיפה) לקהילה ולא הצלחנו במאה האחוז
אז מה ? טבעי שיפול פה ושם כמה,
מכאן עד חרדית מקורית שתתפשט מול המצלמה ? אני לא מכיר כזו רמה אצלינו בלי קשר כמה שלא תאמין באלוקים וביהדות, אף חרדית מקורים לעולם לא תעשה דבר שכזה, מי שינסה להתווכח בעניין פשוט לא מכיר חרדים וחרדיות מקוריות,
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2012 12:52 |
|
| |
עציוני תואיל נא לפרש את הקטע האחרון של הודעתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2012 13:04 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | חכם, לדברי האנוסה המופיעה בסרט, השיחה על רבני האינטרנט היא טכניקת זיהוי. לא לב הענין |
|
אתה צודק אבל מנימת הדברים אתה מרגיש שהיא מבינה שהכול חבילה אחת הרבנים ואלוקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2012 13:10 |
|
| |
מקסם, אני מכיר אותה אישית והיא בהחלט חרדית רגילה ומקורית. לו היית מנסה לראות את כל הראיון היית למד שבשלב מסוים סיפרה לבעלה והוא הסכים אך שתשמור על החיצוניות החרדית. מאותו שלב היא גם שינתה מעט את לבושה לכיון ה"מודרני". אבל מדובר באברכית רגילה למדי. לא "רבנית" אמנם אבל חרדית מעיר חרדית.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2012 13:11 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | . מה זה חשוב?
זה חשוב מאוד הרב מיכי, אימצנו מעל מיליון בני אדם (חילוניים ופושעים והשד יודע מאיפה) לקהילה ולא הצלחנו במאה האחוז
אז מה ? טבעי שיפול פה ושם כמה,
מכאן עד חרדית מקורית שתתפשט מול המצלמה ? אני לא מכיר כזו רמה אצלינו בלי קשר כמה שלא תאמין באלוקים וביהדות, אף חרדית מקורים לעולם לא תעשה דבר שכזה, מי שינסה להתווכח בעניין פשוט לא מכיר חרדים וחרדיות מקוריות, |
| מקס היקר . באתר בחדרי חרדים כתב מבקרהפורום כי הוא מכיר את האשה הנ"ל והיא לא רק חרדית אלא ממשפחה מיוחסת.http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2970253&whichpage=4&forum_id=771#R_7
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2012 13:14 |
|
| |
מקס וביליצר, לצערי נתפסתם לקטנוניות כלפי הסרט, מעשה חרדי של ממש... במקום לתפוס את הבעיה בשורשה כדרך שעשו כאן אחרים. הבעיה חייבת לעורר אמפתיה, אם לא במישור האישי כלפי המסכנים המרואיינים (הסובלים סבל בלתי יתואר.. שלא תדעו) אז במישור הציבורי, כלפי מערכת שזו תוצאותיה. אהבתי מאד את דברי מיכי ויהי אור, בעמ' הראשון של אשכול זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2012 13:24 |
|
| |
שלויימלע
ומשניהם דרשתי הצעה לאטרנטיבה אחרת ,וכמה מפתיע...ללא מענה, גם כבודו מוזמן.. גם אם מדובר בתופעה של אלפים ,אנחנו תמיד בחברה נחשב את האחוזים,,,והם עדיין קטנים, אין חברה בעולם שיש בו חוקים שאין בו אווטסיידרים ,בכל ימין יש שמאל ובכל קואליציה יש אופוזיציה, בכל כיתה יש ילד מפריע ובכל משפחה יש ילד מורד בצורה כזו או אחרת , אם כונתך להתיר את כל הרצועה מכבלי הדת ולתת לכל הרוצה ליטול את השם החילוני לעצמו את מלוא החופש,האם בעולם החילוני כבר לא ישאר על מי לרחם ?או להיפך?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2012 13:26 |
|
| |
מקסי, זה ממש טיעון מוחץ כלפי אנשים שמוגדרים כאנוסים: אני לא מכיר תופעה כזאת אצלנו. באמת מעניין מדוע אתה לא מכיר? אולי בגלל שאתה לא מאפשר לזה לבוא לידי ביטוי באופן שתוכל לראות זאת? או אולי בגלל שאתה בונה חברה שגורמת להם להיות אנוסים? אגב, בדיוק בשביל זה יש עיתונות חופשית, עם כתבות ואנשי טלוויזיה. ודומני שאמנון לוי הוא מהטובים שבהם. אבל אתה תמיד מוזמן לעשות טלוויזיה ברמה גבוהה יותר, עם כתבים חרדים ויראי שמים. השאלה האם אז כן תכיר את ה'רמה' הזאת אצלכם... אין ספק שאז הכתבות היו ברמה אחרת. לא היו התפשטויות מול המצלמה (הן היו נשארות בסתר), וגם לא דיונים עצכחיים, ושום דבר למעט דעת תיירה ואלימות מילולית ופיסית. זוהי הכחשה עצמית חרדית קלאסית. אסור לדבר ולהעלות כלום על פני השטח, ואז תמיד אפשר לומר "אצלנו אין דברים כאלה". כדאי לזכור שעד לפני כמה זמן לא היו בעיות של אלימות ומין והתעללות במשפחה בעולם החרדי. רק כמה רשעים מהטלוויזיה סילפו את ה'מציאות' ויצרו אשלייה כאילו יש בעיות כאלה. אגב, גם אלה שמטפלים בבעייה הם בד"כ רשעים ציוניים-דתיים או חילוניים (מה שכינית: פושעים או חילונים), שהרי החברה החרדית לא מאפשרת להכשיר אנשים כאלה וללמוד את הנושאים הללו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2012 13:28 |
|
| |
ביליצר, במסגרת ההכחשה המתמדת שלך, אתה שוב מפספס את הנקודה. לא מדובר על אי שמירת החוקים. מדובר על אניסות.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2012 13:30 |
|
| |
ביליצר, על אחרון ראשון: 1. האחוזים: ברור שזה אוניברסלי, ולא משנה מספרם, אך החכם שעיניו בראשו רואה כאן תסמונת למגמה הבסיסית שתחת האחוזים. במקרה שלנו היא מלמדת על חברה חולה, חולה מאד. 2. אלטרנטיבה: כמובן שזה לא מעשי ואי אפשר לשנות הלכי רוח ציבוריים. אבל הכיוון ברור: דת בוטחת, לא מפוחדת. חינוך פוזיטיבי, לא פראנואידי ולא 'לעומתי' כלפי כל האחרים (החילונים, הגויים, העולם) אם בשלב הראשון כבר לא ינתקו קשרים משפחתיים ולא ישבו 'שבעה' או יתעלמו ברחוב - דיינו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2012 13:37 |
|
| |
מסופר על חכם גדול שהלך לגן החיות לראשונה בחייו, וכשהגיע אל כלוב הג'ירפה נעמד על מקומו כשהוא נדהם למראה הפלא. לאחר מספר דקות התעשת, ניער את ראשו וקבע בנחרצות - "אין דבר כזה"...
ליהדות החרדית בכלל ולאנשי עצכ"ח בפרט יש נטייה להפוך ל"חוקרי כורסה", וכיוון שמרבית הדיונים כאן פילוסופיים ומחשבתיים באופיים אין בכך כל חסרון. אולם במקרה זה שאלת קיום והיקף התופעה ניתנות להכרעה במחי הקלקה על הקישור לפורום שלהם, ובכל זאת ניתן למצוא כאן חכמים המכריעים את השאלה על סמך זיהוי הקול של מרואיינת שקולה עוות...
הדברים אמורים גם כלפי הדיון בטעמי האניסות של אנשי הפורום הנ"ל. יש שם שרשור חשוב זו הם אירחו את הרב ד"ר דניאל נשיא (אין לי מושג מי מהתארים זכאי למרכאות), והכו אותו על קדקודו תוך הבהרה של עקרונות הכפירה שלהם, שגם אם הם מוטעים - בוודאי אינם רדודים ושטחיים.
והערת אגב למקסמן - לנסות ללעוג למרואיינת על המראה שלה? אפילו הפורום שאין להודות בקיומו לא הידרדר לדיוטא תחתונה זו. ניכרים דברי פחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2012 13:51 |
|
| |
| שלויימלע כתב: |  | אהבתי מאד את דברי מיכי ויהי אור, בעמ' הראשון של אשכול זה. |
|
תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2012 13:52 |
|
| |
| 1העם כתב: |  | הדברים אמורים גם כלפי הדיון בטעמי האניסות של אנשי הפורום הנ"ל. יש שם שרשור חשוב זו הם אירחו את הרב ד"ר דניאל נשיא (אין לי מושג מי מהתארים זכאי למרכאות), והכו אותו על קדקודו תוך הבהרה של עקרונות הכפירה שלהם, שגם אם הם מוטעים - בוודאי אינם רדודים ושטחיים.
. |
|
שני התארים...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2012 13:56 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | יהי, אנחנו מדברים על אותה תורה? התורה מלאה באמצעי כפיה שבוטלו דה פקטו בעיקר מטעמים של חוסר יכול לכפות. גם לחזון איש אם הייתה תועלת בכפיה היא הייתה ראויה. |
|
כן , אנו מדברים על אותו תורה. מה לעשות ואני כן תופס דרך ארץ בסיסית כחלק מן התורה, ואיני רואה איך היא יכולה לסתור עקרונות אנושיים הכי בסיסיים.
לגבי הכפייה שבתורה כבר ענה מיכי בפשיטות שמדובר בחברה בו זה מובן מאליו ומי שחורג נמשך אחר יצרו ובעצמו מכיר שאינו עושה מעשה ראוי ובעצם בעצמו רוצה שנכפה אותו [ללא מיסטיקות אלא מאומדנא פשוטה, כמו למשל לוקחי סמים בחברה המודרנית, נא לא ליתפס למשל] ופשוט.
איני מסכים לחזון איש שעקרונית היה צריך להיות כפייה, ולא ברור לי האם החזו"א מתכוון לומר את זה, יותר מסתבר שהוא אומר בעצם את זה, שבמציאות של היום זה נגד התורה לכפות. ואם לא החזו"א, אז אני עם הרב קוק שכתב שאנו שמחים שבטלה מאתנו הכח לכפות, מאחר שזה בעצם נוגד למהות התורה.
ואם עדיין תתעקש שהתורה אינקווזיטורית כפשוטו [מה שאני עצמי חולק על כך נחרצות], אז אני רפורמי ומבטל מכאן ואילך את הדינים האלה.
|
|
|
|
|