בית פורומים עצור כאן חושבים

"חרדים אנוסים"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/8/2012 18:21 לינק ישיר 

בילי

"הרי בדור שלא ידעו את חומרת קריאת ספרים חיצוניים איבדנו כמעט את כלל ישראל,[שייך ללמעלה]
בקיצ ,מה האלטרנטיבה ,בשפה ברורה,,,,,?" עכ"ל.

צר לי. הם ידעו. האמן לי שטרחו לפמפם להם את האיסור וחומרותיו וחומרי חומרותיו. אלא שמה לעשות, לכבוש את השכל אפשר רק בזמן ובמרחב מוגבלים, לא לעולם. מי שחושב שיוכל לעשות זאת בעידננו – ראיה שנולד לפני מלחמה"ע הראשונה או חונך בהצלחה בבידוד (למעט חריגים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2012 18:41 לינק ישיר 

הרב מיכי

הינך מן המתנשאים לעומת שרפים?אז אני מבין שעם כללי התורה שנוגדים את המוסר המקובל אין לך כל בעיה ,
גם עם שופטים ושוטרים תיתן לך לא אמורה להיות בעיה,הרי זהו מקור כל כפייה במצוות,
על זה שהורגים על תקנות וגדרי חכמים אין כל בעיה ,
מה עם חרמות ונידויים?מכת מרדות?
האם אותם אנוסים אחרי עדים והתראה לא יתחייבו מלקות או מיתה ?
מה יעשה ההומוסקסואל ולא יחטא ,אם ממאמיני הדת הינך,
ואם במורה נבוכים הגית ,הייתם נתקלים בדבריו שדיניהתורה הם נחלת הכלל למרות שפרטים מסויימים אינם תואמיםאת המיעוט
הרי אלו הדברים שנשגבים מבינתך הם רק לשיטתך שיש להם דיני אונס להפטר ,האם הם גם מסתדרים עם עיקרי הרמבם ,או בדיניו לגבי אלו שמורידין ואין מעלין?
אז על איזה רשעות אתה מדבר ?על זה שיש אנוסים מחמת נפשות[משפחה, ילדים ,הורים,]או מחמת ממון[פרנסה ,תמיכה וכו,]ועל זה שקשה להורים שחיים בחברה לקבל את מה שנתפס בחברה כבושה וכישלון,האם דפוסי התנהגות זו של הורים באותה מציאות שהם חיים בה היא האכזרית או שלהיפך ,אלו שנוטשים אותם למרות צערם ,בריאותם,בושתם הם אלו האכזרים,
האם אתה מקבל בתמימות שכל התופעה הזאת הוא ממניעי איבוד אמונה בלבד טהורה ?
האם ראית חברה שאין בה את כל האשמותיך ,?
שוב,לכל חברה עם חוקים יש כלא פיזי ויש כלא נפשי בכדי שדפוסי החברה שבו דוגלים למתכונתה תתקיים

תוקן על ידי ביליצר ב- 01/08/2012 19:01:13

תוקן על ידי ביליצר ב- 01/08/2012 19:02:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2012 18:52 לינק ישיר 

תלמידטועה כתב:

בילי

"הרי בדור שלא ידעו את חומרת קריאת ספרים חיצוניים איבדנו כמעט את כלל ישראל,[שייך ללמעלה]
בקיצ ,מה האלטרנטיבה ,בשפה ברורה,,,,,?" עכ"ל.

צר לי. הם ידעו. האמן לי שטרחו לפמפם להם את האיסור וחומרותיו וחומרי חומרותיו. אלא שמה לעשות, לכבוש את השכל אפשר רק בזמן ובמרחב מוגבלים, לא לעולם. מי שחושב שיוכל לעשות זאת בעידננו – ראיה שנולד לפני מלחמה"ע הראשונה או חונך בהצלחה בבידוד (למעט חריגים)

תלמיד

עיין בספרו של קמינצקי ,,מייקינג אוף א גדול שמצטט מאביו דברים שדיבר בגלוי וללא בושה על קאנט והשאר ,,בכדי להדגים את הפתיחות כקל ולא כחמור,כנראה שבכל זאת המודעות השלמה הגיעה מאוחר מידי ,,
וכנראה שגם השליטה של המוסד החרדי והקהילתי ,,קרי ,ישיבות ,תלמוד תורה ושאר המוסדות בקהילות מסוימות היתה פחות חזקה אז מהיום,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2012 20:44 לינק ישיר 

בילי, עניתי כבר על הכל. אנחנו מבזבזים את זמננו. צר לי שזה תמיד לידי כך אצלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2012 20:55 לינק ישיר 

תחקירן רציני היה מיד פונה לסוציאלי,
מדובר בחולת נפש ותו לא, ומסכנים הילדים שלה,
כל הכתבה קשורה לחרדים כמו שזה קשור ליפנים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2012 21:12 לינק ישיר 

ברי_ושמא כתב:
מקסם, אני מכיר אותה אישית והיא בהחלט חרדית רגילה ומקורית. לו היית מנסה לראות את כל הראיון היית למד שבשלב מסוים סיפרה לבעלה והוא הסכים אך שתשמור על החיצוניות החרדית. מאותו שלב היא גם שינתה מעט את לבושה לכיון ה"מודרני". אבל מדובר באברכית רגילה למדי. לא "רבנית" אמנם אבל חרדית מעיר חרדית.

ראיתי את כל הכתבה, וסליחה מדובר בפסיכית, אני לא מבין על מה הדיון כלל,
תסתכל טוב טוב על המוכרת בגדים בחנות אייך היא מגיבה.

צער לי עליה ואני מקווה שהיא לא גולשת לכאן אחרת אני יצטרך לבקש את סליחתי,
היא מקרה טרגי ומסכנים הילדים ואני כבר לא מדבר מה עובר על הבעל, כנראה גם חצי פסיכי, אני הייתי מתאבד מיד,
וכל אדם בכל חברה היה מתאבד מיד,
אין לזה שום קשר לחרדיות,
כל גבר חילוני או גוי שאישתו (אימא לארבע ילדים) תלך לפאבים ?! הוא פשוט יזרוק אותה, ק"ו שיגלה זאת אחרי שנים של אימון,

יסלח לי התחקירן הוא פושע אמיתי, בכל מקום אחר היו זורקים אותו מהעבודה,
אייך לא התקשר לסוציאלים ? הוא לא חשב לרגע על הילדים ?

שמנחם בגין אחרי שהצליח לחוקק את חוק הסוציאלי בכנסת, אמר זה הכרטיס כניסה שלי לגן עדן ?!
הוא התכוון למקרים כאלה בדיוק, אימה שבאמצע יום בהיר מקבל משבר ופשוט מפקירה ומחריבה את המשפחתה ביודעין, חייבת על פי חוק לקבל עזרה וכמובן החברה חייבת לעזור לילדים,

תוקן על ידי maxmen ב- 01/08/2012 21:13:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2012 21:15 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
בילי, עניתי כבר על הכל. אנחנו מבזבזים את זמננו. צר לי שזה תמיד לידי כך אצלנו.

אם זאת התשובה היחידה  ,נסיק את המסקנא המבוקשת והנדושה,,
 אין לכבודו מה ל ע נ ו ת ,,

ואנא מכל אחד כאן ,שיבוא א ח ד ויטען ויגן על הרב מיכי האם ענה על ראשון ראשון באשכול זה או שיטען שהוא איך שהוא ירד לסוף דעתו ,או לחילופין מסקנתי,

נמחקו הערות אישיות פוגעניות. דברים כאלה אינם מקובלים בפורום בשום אופן.
בפעם הבאה תימחק ההודעה כולה וייחסם הכותב בלא אזהרה נוספת.

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 01/08/2012 22:26:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2012 21:27 לינק ישיר 

שלויימלע כתב:
מקס וביליצר,
לצערי נתפסתם לקטנוניות כלפי הסרט, מעשה חרדי של ממש... במקום לתפוס את הבעיה בשורשה כדרך שעשו כאן אחרים. הבעיה חייבת לעורר אמפתיה, אם לא במישור האישי כלפי המסכנים המרואיינים (הסובלים סבל בלתי יתואר.. שלא תדעו) אז במישור הציבורי, כלפי מערכת שזו תוצאותיה.
אהבתי מאד את דברי מיכי ויהי אור, בעמ' הראשון של אשכול זה. 

אתה יכול להסביר לי מה הסיפור הטרגי האישי שייך לחרדים ?
מדובר באישה שחיי פאב עדיף לה מלטפל בצאצאיה,
מדובר באישה שחיי פאב עדיף לה על כל עמלה שעמלה עד היום, לא רק היא גם עמל של אהוב ליבה = בעלה,

כל אישה מכל חברה אחרת והכי פתוחה ומודרנית הייתה מקבלת טיפול אחראי ובוודאי אין מקום לעשות מיזה כתבה ועוד לרקוד על החרדים, אין לסיפור שום קשר לחרדים, חוץ כמובן שהיא אחת מבנותיה שזה מקרי לגמרי,

אהבת את הדיון של ,,,, כי אתה מקשר זאת לחרדים, ואין כאמור שום קשר, משברים מסוג זה ידוע בכל חברה נאורה, זה לא קשור לחברה זו או אחרת,

אגב: זה הסיבה שאצל החרדים לא נותנים לבנים\לבנות לבחור להם בן\בת זוג לבד, וזה גם הסיבה שמחטטים כל כך עד שמסכימים לשידוך,
אף אדם שלא ידע מצרות שכאלה, ולא משנה באיזה חברה,
תחשוב לרגע למה שגבר יכרות ברית עם אישה אם זה מה שיכול לקרות לו אחרי שנים של עמל,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2012 22:03 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
מקסי, זה ממש טיעון מוחץ כלפי אנשים שמוגדרים כאנוסים: אני לא מכיר תופעה כזאת אצלנו. באמת מעניין מדוע אתה לא מכיר? אולי בגלל שאתה לא מאפשר לזה לבוא לידי ביטוי באופן שתוכל לראות זאת? או אולי בגלל שאתה בונה חברה שגורמת להם להיות אנוסים?
אגב, בדיוק בשביל זה יש עיתונות חופשית, עם כתבות ואנשי טלוויזיה. ודומני שאמנון לוי הוא מהטובים שבהם. אבל אתה תמיד מוזמן לעשות טלוויזיה ברמה גבוהה יותר, עם כתבים חרדים ויראי שמים. השאלה האם אז כן תכיר את ה'רמה' הזאת אצלכם...
אין ספק שאז הכתבות היו ברמה אחרת. לא היו התפשטויות מול המצלמה (הן היו נשארות בסתר), וגם לא דיונים עצכחיים, ושום דבר למעט דעת תיירה ואלימות מילולית ופיסית.
זוהי הכחשה עצמית חרדית קלאסית. אסור לדבר ולהעלות כלום על פני השטח, ואז תמיד אפשר לומר "אצלנו אין דברים כאלה". כדאי לזכור שעד לפני כמה זמן לא היו בעיות של אלימות ומין והתעללות במשפחה בעולם החרדי. רק כמה רשעים מהטלוויזיה סילפו את ה'מציאות' ויצרו אשלייה כאילו יש בעיות כאלה.
אגב, גם אלה שמטפלים בבעייה הם בד"כ רשעים ציוניים-דתיים או חילוניים (מה שכינית: פושעים או חילונים), שהרי החברה החרדית לא מאפשרת להכשיר אנשים כאלה וללמוד את הנושאים הללו.

מצטער הרב,
כל חרדי שרצח או אנס וכו' הוא פשוט לא חרדי,
אחרת מהי החרדיות,
אין חרדי רוצח, ואתה יודע זאת,

החרדי רק יכול לרדת מדחי לדחי, אבל כל ירידה הוא כבר מוגדר בחברה אחרת,
בתחילה הוא יורד להיות דתי ואחר כך מסורתי ואחר כך חילוני ואחר כך רוצח,

אין זה הולך הפוך, כל הדורות רק התקלקלו, אין מצב לעולת מעלה להיות חרדי,
כולם התבוללו ושלום על ישראל,

מאז שאין התבוללות כלומר יש כבר ציבור חילוני וחברה שלימה, אז מתאפשר החזרה בתשובה,
ובכן אימצנו מעל מיליון צאצאי חילוניים ודתיים וכדומה לקהילה, ומכאן יכול להיות אנשים אנוסים,
אף חרדי לא אנוס, הוא יכול פשוט להיות חילוני, זה קרה בכל שנות ההיסטוריה, אחרת איפה המיליארדים היהודים ?
מי יכול להרגיש אנוס ?! מי שחושב שהפקרות היא פונקציה, הוא רק לא יודע שבאף חברה בעולם היא לא פונקציה,
הפאבים הם לצעירים, היא לא לאימהות בשום חברה גוית, פשוט אין דבר כזה הפקרות מה לעשות

(אגב: אם היה מדובר על אלפים אז לא צריך תחקירן ולא עיתונות חופשית,
לגבי הסתרה: אני לא מאמין שהרב מאמין במיתוס הזה, אין קהילה תוסס ורכלנית כמו החרדים, אין דבר כזה מסתירים ושאר הבלי המיתוס, אף אחד לא מסתיר שום דבר, החרדים הם קהילה הכי שקופה שיש, ודווקא משום כך היא עושה חילול השם גדול, כמו כל המחלוקות בקהילות כמו בפונוביז או בויזניץ וכו' וכו')

עוד משהו שהרב לא מרגיש:
עיתונות הם לא חלק בחרדיות, כלומר היא לא כלי חברתי כלל וכלל,
במילא כל הדיבורים של עיתונות חופשים לא רלוונטי להם כלל,
איפה עיתונות חופשית רלוונטית ?! בחברה דמוקרטית שהנבחרים צריכים את ההמון שיבחר בהם, השופטים צריכים את אימון הציבור בקיצור כולם שם צריכים את האימון של הציבור, אז העיתונות היא כלי לציבור, ולמעשה הם (העיתונות החופשית) הפכו לשליטים האמתיים, גם על הציבור = שטיפת מוח, וגם על הנבחרים = שופטים ופוליטיקאים וכו' וכו'

החברה החרדית לא בנויה כך במילא הכתבה יכול לשמש לציבור הכללי לעוד תוכנית בידור ותו לא,
אם לא היית לי מצפון הייתי באמת רואה בזה תוכנית בידור,
אבל מה לעשות שמיד חשבתי על הילדים ועל הבעל של תמר ועל תמר עצמה המסכנה,

ומכאן הכעס שלי על התחקירן הפושע,
אייך הוא מעיז לקחת מקרה טרגי אמיתי ולעשות מיזה תוכנית בידור לצמי הדם שבחברה הכללית,
אייך לא פנה לסוציאלים
ואייך הוא מערבב כאן את החרדים,
ממתי בכל חולי פסיכי אשמים החברה ?
והנוכל הזה יודע את כל זה, הוא יודע כמה הנאורים צוחקים עליה ועל כל החברה שם בפאב,
בכל זאת משחק אותו תמים כאילו מרחם עליה וכמעט בוכה יחד איתה,

תוקן על ידי maxmen ב- 01/08/2012 22:08:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2012 22:49 לינק ישיר 

מקסמן - אתה באמת משעשע.

כותבים לך כאן אנשים שמכירים אישית את המרואיינת ומעידים עליה שהיא מגיעה ממשפחה מכובדת ושהיא ובעלה שפויים ונורמלים, אבל בגלל שאתה מתקשה להשלים עם העובדה שהתופעה קיימת אתה מסרב בכל תוקף לפקוח את עיניך ולהיכנס לפורום שלהם, ומעדיף לנהוג מעשה בת יענה לנוחותך.

לגבי הטאוטולוגיה החביבה שבסוף דבריך, כבר העירו לך כאן לא פעם שניתן באותה הדרך להוכיח שכל פושע אינו חילוני, אם נכליל את כל עקרונות המוסר בהגדרת החילוניות. זה עניין של טרמינולוגיה ותו לא.
כדי שתבין את מי שמתקשר איתך, די בכך שתיקח ככלל אצבע שאנשים משתמשים במילה "חרדי" לכל מי שמשתייך לקהילה החרדית וכנ"ל לגבי חילונים, ומכאן שהאנוסים בוודאי בכלל החרדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2012 00:28 לינק ישיר 

1העם כתב:
מקסמן - אתה באמת משעשע.

כותבים לך כאן אנשים שמכירים אישית את המרואיינת ומעידים עליה שהיא מגיעה ממשפחה מכובדת ושהיא ובעלה שפויים ונורמלים, אבל בגלל שאתה מתקשה להשלים עם העובדה שהתופעה קיימת אתה מסרב בכל תוקף לפקוח את עיניך ולהיכנס לפורום שלהם, ומעדיף לנהוג מעשה בת יענה לנוחותך.

תעשה לי טובה, ראיתי את הסרט, שמעתי את הסיפור, מה צריך עוד ? אימה לארבע ילדים מעדיפה פאב על עמלה ועל העלה ומוכנה לפרק הכל בשביל אלכוהול וסקס,
מה כל זה קשור לחרדיות, האם אין מקרים כאלה בכל חברה נאורה ?
כל אחד שיראה את התוכנית יבין מיד את הסיפור הטרגי, בלי שום קשר מאיזה חברה היא,

עכשיו מה יעזור העדות שלך שאתה מכיר אותה ואת בעלה, אחרי הכתבה,

לגבי הטאוטולוגיה החביבה שבסוף דבריך, כבר העירו לך כאן לא פעם שניתן באותה הדרך להוכיח שכל פושע אינו חילוני, אם נכליל את כל עקרונות המוסר בהגדרת החילוניות. זה עניין של טרמינולוגיה ותו לא.
כדי שתבין את מי שמתקשר איתך, די בכך שתיקח ככלל אצבע שאנשים משתמשים במילה "חרדי" לכל מי שמשתייך לקהילה החרדית וכנ"ל לגבי חילונים, ומכאן שהאנוסים בוודאי בכלל החרדים.

שוב תעשה לי טובה, החילוני וכל הנאורות לא מחשבנים את הפרט, ההרג של המכוניות תוכיח, מוכן החברה הנאורה להקריב מיליון שלוש מאות אלף אנשים ושלושים מיליון פצועים בכל שנה העיקר הנוחיות,
זו הפילוסופיה המערבית
החרדים היהדות לא בנויה כך, לא לחינם המדינה מוכנה לשלם\לשחרר על אדם מת אלפי מחבלים וכו' וכו'
נכון שלחרדי כואב על כל פרט,
הנה חילוני בכלל לא רואה חיסרון שיש אחוז מסויים של רוצחים ופושעים, זה אצלו סטיסטיקה, רק אם זה יצא\חורג מהסטיסטיקה אז יתחיל לעשות משהו בנידון,
האם חילוני מרגיש נרדף שאני אומר לו שיש להם רוצחים ? החרדי כן מרגיש כך, ולמה באמת,
זה הסיבה הפשוטה, החרדי רוצה להיות מושלם וכל סיפור כזה מוציא אותו מדעתו ובאמת לא רוצה להאמין,
דווקא במקרה הזה החרדי לא יתרגש מבחינת חברתית, כי זה לא סיבה חברתית רק אישית, החרדי יתרגש מעצם הכאב,
תחת כל מפגר עומד הורים ששמחו שנולד וגידלו אותו ועמלו עליו, כלומר כל מקרה טרגי של כל אדם יש הרבה כואבים בסביבתו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2012 00:52 לינק ישיר 

"שוב תעשה לי טובה, החילוני וכל הנאורות לא מחשבנים את הפרט, ההרג של המכוניות תוכיח, מוכן החברה הנאורה להקריב מיליון שלוש מאות אלף אנשים ושלושים מיליון פצועים בכל שנה העיקר הנוחיות,
זו הפילוסופיה המערבית"

לא ראיתי שבחברה החרדית נוהגים בדרכים ביתר זהירות. אדרבא זה ידוע לכל מי שנוהג בירושלים שדווקא כאשר הוא נכנס לאזור חרדי עליו לפקוח שבע עיניים שמא יקפצו לו אנשים לכביש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2012 01:38 לינק ישיר 

אגנוסטיק כתב:
"שוב תעשה לי טובה, החילוני וכל הנאורות לא מחשבנים את הפרט, ההרג של המכוניות תוכיח, מוכן החברה הנאורה להקריב מיליון שלוש מאות אלף אנשים ושלושים מיליון פצועים בכל שנה העיקר הנוחיות,
זו הפילוסופיה המערבית"

לא ראיתי שבחברה החרדית נוהגים בדרכים ביתר זהירות. אדרבא זה ידוע לכל מי שנוהג בירושלים שדווקא כאשר הוא נכנס לאזור חרדי עליו לפקוח שבע עיניים שמא יקפצו לו אנשים לכביש.

טוב הרי זה כוונתי גם להטיף לחרדים, יש לך ספק שלו רק היו סנהדרין היו אוסרים מכוניות (פרטיות לפחות) באופן מוחלט,
האם יש לך ספק שהחרדים מושפעים מהחברה ומהגוים,

אני מדבר על החשיבה היסודית,
ההבדל היסודי של חוקות האומות לבין החוקה שלנו היא היסוד הזה, 
מי היסוד הזה יוצא כל ההבדלי החשיבה בכל הדורות בינינו לבין האומות,

ברור שהחשיבה הזו אצלינו נהפך במשך הדורות לחשיבה שטחית,
הרי כל כמה שנקצין ונחמיר נאבד את צאצאינו לטובת ההתבוללות כפי שקרה בכל הדורות,
אז על איזה פרט אנו באים להגן, הרי הפרט ניצל על חשבון העוזבים, אז מה עשינו,
ועל כך כבר זעק ר' חייא "אל תוסף על דבריו פן יוכיח בך ונכזבת, תני ר' חייא שלא תעשה את הגדר יותר מן העיקר שלא יפול ויקצץ הנטיעות"

בסוף כל סוף עם כל הרצון להגן על כל פרט מוכנים כל הקהילה לסבול סבל של חניקה וגזירות וגדרים ותקנות בכל דור ודור (קח לדוגמא חזרת הש"ץ בשביל עםארצים שלא יודעים להתפלל אז כל חרדי עומד ושומע פעמים ביום במשך רבע שעה את החזן חוזר על התפילה שהוא בעצמו אמר לפני כמה דקות) ולמעשה אנו כבר סובלים את כל התקנות וכו' וכו' של כל הדורות יחד, וכל זה בעצם להגן על הפרט ולמעשה מביא את ההפך, מביא את הקיצוץ בנטיעות כפי טענת ר' חייא,

אתה מבין את כוונתי ?
הרצון היא רצון טוב, המוכנות לסבול היא מעשה גבורה של כל הקהילה,
אבל איפה החכמה איפה העומק ? למה להיות כאלה שטחיים ? הרי הניסיון ההיסטורי הוכיח שזה עובד הפוך כמה שאתה גוזר גזירות ותקנות אתה בחשבון הסופי רק מפסיד,

מצד שני לקבל את הפתיחות\הקלות של החילוניות והנאורות תביא לא רק שלא נחשוב על הפרט רק בסוף כלונו נעבוד ונתקיים בשביל החברה בע"מ, כלומר אפי' החברה המדינה כבר לא שייך לאף אחד (אין הרי מלך, הרי החברה היום היא דמוקרטית, במילא היא ממש דמיונית = בע"מ) אז בשביל מי ולמה אנו חיים ? בשביל מי אנו מולידים ילדים ?
מילה היה מלך או איזה אליל,
אבל היום אין כבר כלום חוץ מדמיון,

כמו שכל האורגניזום יצא מאב תא ראשון יחידי, כך היהדות רואה את החשיבה,
כל אדם הוא אדם ראשון, ומימנו בפונקציה מתחיל האנושות מחדש,
כל אדם הוא אברהם שמתחיל להקים ממנו אומה חדשה לאנושות,

כל החשיבה הזו חייבת לחשוב על הפרט, אי אפשר בלי חשיבה על הפרט, להפך אם פיספסנו פרט אחד למוחרת הפרט מקים קהילה\אומה חדשה שהוא נהפך לאוייב שלך, זה הניסיון שלנו עם עשיו ואם החילוניות,
אסור לוותר על הפרט,

בחשיבה הנאורה אין שום בעיה אם הפרט, הוא לא חושב עולם הבא = עולם העתיד = אחרי דור או דורותים,
אם יש פושע ?! נשים אותו בכלא !!
היהדות לא רוצה פושע כי הוא יהיה עשו שיקים את האומה שלו ובכל הדורות נסבול ממנו,

לסיכום:
אסור לישון בשקט, צריך לדאוג שאף יהודי לא יסבול יותר אחרת כולנו נסבול כפי שסבלנו בכל הדורות,
זה עומק העניין של כל ישראל ערבים זה לזה, ואין כאן שאלה של טוב לב (גם זה חשוב) יש כאן עונש תבוני, שלמעשה כל עמלינו הולך לטמיון כפי שקרה בכל הדורות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2012 02:37 לינק ישיר 

מקסמן - אתה הולך וסותר את עצמך מרגע לרגע.

מחד אתה מלין על לוי שערך תחקיר לא רציני, סבור שלא ניתן לסמוך על הדרך שבה הציג את הדברים, ולכן לא מוכן להאמין לטענותיו לגבי היקף התופעה. עם זאת - אינך מהסס להתייחס למראה עיניך כאמת צרופה ברגע שהדבר מגיע להוצאת שם רע על אותה מרואיינת, אפילו כאשר עדות אישית של כותב סותרת את המסקנה שלך, ולמרות שמדיונים שהתפתחו בפורום שלהם ניכר שחלקם הגדול סבור שההצגה שלהם בתכנית הייתה מעוותת.

בהמשך לכך אתה מחליט מהי משמעות המונח חילוני לפי הנורמות של המגזר החילוני בארץ, ולכן העובדה שהם מוכנים לנסוע במכוניות למרות מספר ההרוגים הגבוה מוכיח משהו על נורמות המוסר שלהם. מה ההוכחה שלך לכך שהיהדות פועלת באופן שונה? העובדה שאותם חילונים עצמם בחרו לשחרר אלפי מחבלים בתמורה לחייו של חייל אחד (עסקה שמרבית החרדים התנגדו לה, אבל נניח לכך). אני לא הצלחתי להבין איך הראש שלך עבד פה.

וכמובן - כאשר אתה מעומת עם העובדות לפיהן הציבור החרדי נוסע במכוניות לא פחות מחילונים (ונוהג בצורה הרבה יותר מסוכנת מהם לפי מחקרים שונים, אבל שוב - נניח גם לכך), אתה מחליט שלא הציבור ולא מנהיגיו יודעים מה דעת היהדות האמתית, ורק אתה יודע את תעלומות לב הסנהדרין שהיה קובע לנהוג כהשקפתך...

אמור מעתה, אני אינני חרדי, דתי או חילוני, אני קוצ'יני, והקוצ'ינים כולם אנשי מעלה מהרמה הראשונה, לומדים כל ימי חייהם, משלמים מסים ככל הנדרש, משרתים בכל יחידה שהתבקשו, יש בהם 0% פשיעה ו-100% גמילות חסדים. בקיצור - אין מגזר בארץ שיכול להתחרות באיכותו של המגזר הקוצ'יני, והבעיה הגדולה של כל השאר היא שאינם נוהגים כהשקפת הקוצ'ינים
.
אה, נקודה קטנה. יש קוצ'יני יחיד בעולם ואני הוא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2012 11:55 לינק ישיר 

תוקן על ידי maxmen ב- 02/08/2012 11:58:28

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "חרדים אנוסים"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.