|
|
| נשלח ב-2/8/2012 11:55 |
|
| |
האם אורי אבנרי יכול היה לגור בהתנחלות תפוח ולשלוח את ילדיו לבית ספר שם ? האם יגאל עמיר יכול היה לגור בקיבוץ מיזרע ולהקים שם ישיבה להפצת תורתו ? אז למה לא ברור ששכונה חרדית לא יכולה לקבל לתוכה אנשים שאינם מאמינים בתורה ?
כל השאלה היא רק על אותם נוכלים ורמאים שאינם מסוגלים לעמוד על עמדותיהם והמתחייב מהן, מכח שיקולים אינטרסנטיים כאלה או אחרים, ומטעים ומחטיאים את הסובבים אותם השכם והערב.
כל פעם ש"ייתכן" מחדש לנו חידושים שהתגלו לו בעת קריאת התורה בשבת אני חוטף צמרמורת. יכול להיות שזה אותו היהודי שקראתי לו אתמול להצטרף כעשירי למניין ובגללו אמרתי ברכות לבטלה ?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 11:58 |
|
| |
| 1העם כתב: |  | מקסמן - אתה הולך וסותר את עצמך מרגע לרגע.
מחד אתה מלין על לוי שערך תחקיר לא רציני, סבור שלא ניתן לסמוך על הדרך שבה הציג את הדברים, ולכן לא מוכן להאמין לטענותיו לגבי היקף התופעה. עם זאת - אינך מהסס להתייחס למראה עיניך כאמת צרופה ברגע שהדבר מגיע להוצאת שם רע על אותה מרואיינת, אפילו כאשר עדות אישית של כותב סותרת את המסקנה שלך, ולמרות שמדיונים שהתפתחו בפורום שלהם ניכר שחלקם הגדול סבור שההצגה שלהם בתכנית הייתה מעוותת.
תשמע ידידי בתוך עמי אני יושב, ואין לי שום הפתעות, אם אתה חרדי אתה תבין מה אני אומר כאן,
רמתם של החברה שם לא מפתיעה אף אחד, וגם לסוג אנשים שכאלה יש סטיסטיקה בכל קהילה מתוך כמה יוצא אחד שכזה,
אלפים ???? נווו אתה באמת לא מכיר או אתה עושה את עצמך,
והעיקר השקר היא שמדובר בחברה שהם בדרך לצאת, אז מה החידוש כאן ? לא מדובר בחברה שרוצים לחיות כך לעולמים, אז מה ההבדל ביניהם לבין כל היוצאים ?
אם תמר הייתה ממשיכה כך לעולמים ולא מחריבה את עולמה ואת עולמו של בעלה, אז הייתי קורא לה אנוסה באמת, אבל לא כך המצב בתוכנית, כולם שם בדרך החוצה, כך נשמע מכל המתראיינים,
התחקירן יודע שציבור שומעיו לא מכיר במילא יכול הוא למכור להם לוקשים, ועוד משהו חשוב, הוא עשה מהם צחוק ביודעין כי הוא יודע איזה בידור טוב הוא עושה להם, הוא נותן להם את השפלים שבחרדיות בכדי שהציבור הכללי ירגיש טוב, הנה באמת החרדים הם פנאטים, אין להם בגרות טוענת תמר (היא לא למדה בבית יעקב ? ואם לא. למדה בקיצוני יותר אז אייך יש לה רשיון נהיגה ? אם יש לה רישיון אז היא לא מהקיצונים היא שייכת למשפחה מודרנית יותר ששולחים לבית יעקב אז אייך אין לה בגרות) ורוצה הלכוהול וסקס בקיצור תחזור על הסרט ותאמר לי אתה האם זה לא תוכנית בידור,
כואב אייך תמר (וכל החברה שם) לא הבינה שהתחקירן יעשה ממנה צחוק וזה ישאר לטובתם לזיכרון עולם,
תחשוב ותדמיין אייך החילוני הרגיל רואה אותם שם,
(אגב: הנשמע מהתוכנית שהברמן ראה אותם בפעם הראשונה, כלומר הם הגיעו שם מיוחד לתוכנית, אז אייך בתחילת התוכנית הוא אומר שהם הולכים לשם כל הזמן ?)
בהמשך לכך אתה מחליט מהי משמעות המונח חילוני לפי הנורמות של המגזר החילוני בארץ, ולכן העובדה שהם מוכנים לנסוע במכוניות למרות מספר ההרוגים הגבוה מוכיח משהו על נורמות המוסר שלהם. מה ההוכחה שלך לכך שהיהדות פועלת באופן שונה? העובדה שאותם חילונים עצמם בחרו לשחרר אלפי מחבלים בתמורה לחייו של חייל אחד (עסקה שמרבית החרדים התנגדו לה, אבל נניח לכך). אני לא הצלחתי להבין איך הראש שלך עבד פה.
אמור מעתה שלא הבנתה כלום, כמו שהחרדי מושפע מהציבור הכללי כך החילוני מושפע מהיהדות, אין ספק שכל ההתנהלות המוסרית של הציבור הכללי ועוד עצם המוכנות לגור בארץ ישראל ולהתגייס לצבא וכו' וכו' כל זה הם ירושה של אבותיהם היהודים החרדים, הרי חילוני גוי היה מקים מדינה בארץ מלא מוסלמים שרוצים להרוג אותו כל יום ויום ?
מה מחזיק חילוני בארץ ישראל ?
לגבי שרוב החרדים התנגדו לכך: אתה הזוי לגמרי, לא רק שאתה לא מכיר חרדים אתה גם מדבר בשמם ואומר רוב החרדים התנגדו לכך ???
וכמובן - כאשר אתה מעומת עם העובדות לפיהן הציבור החרדי נוסע במכוניות לא פחות מחילונים (ונוהג בצורה הרבה יותר מסוכנת מהם לפי מחקרים שונים, אבל שוב - נניח גם לכך), אתה מחליט שלא הציבור ולא מנהיגיו יודעים מה דעת היהדות האמתית, ורק אתה יודע את תעלומות לב הסנהדרין שהיה קובע לנהוג כהשקפתך...
כאן אין לי מה להתווכח איתך, תלמד ותבין, תרצה ללמוד תורה אתה מוזמן,
אמור מעתה, אני אינני חרדי, דתי או חילוני, אני קוצ'יני, והקוצ'ינים כולם אנשי מעלה מהרמה הראשונה, לומדים כל ימי חייהם, משלמים מסים ככל הנדרש, משרתים בכל יחידה שהתבקשו, יש בהם 0% פשיעה ו-100% גמילות חסדים. בקיצור - אין מגזר בארץ שיכול להתחרות באיכותו של המגזר הקוצ'יני, והבעיה הגדולה של כל השאר היא שאינם נוהגים כהשקפת הקוצ'ינים
איפה אמרתי שהקיצוני מצליח הרי אמרתי ההפך בדיוק, אמרתי שהם מפסידים את צאצאיהם בכל דור דור, הרי אין חילוני אחד שלא צאצאי חרדים,
.
אה, נקודה קטנה. יש קוצ'יני יחיד בעולם ואני הוא... |
|
לסיכום:
אין טעם לדון שלנו,
אמרתי את שלי ואני מרחם באמת על החברה שם, לא רק סובלים גם נפלו בפח של התחקירן, וכל האומה קיבלו בידור טוב לכמה דקות על חשבונם,
מי ייתן שתמר תחזור לקן המשפחתי שלה ותגדל אותם כמו שהיא יודעת באמת לגדל אותם,
לא צריך לשקר להם כלום, אני גם לא משקר לבנות שלי, אני מספר להם את פרשת השבוע בדיוק אייך שאני כותב כאן בפורום (והגולשים שמכירים אותי מבינים טוב טוב אייך אפשר ללמוד תורה כמו תלמיד חכם אמיתי ולא כמו חמור נושא ספרים,)
מה יש לאדם בעולמו אם לא עמליו שהם הבנים\הבנות, שום דבר לא לוקחים לקבר, אפי' רכוש וירושה לא עוברת לדורות הבאים (עוברת אבל לא לנצח) רק הצאצאים הם הנצחיות שלה,
חבל לקחת אותם לחברה שנותן אולי חיים יותר קלים אבל לא נצחיים,
אני לא הייתי מוליד ילדים (ועוד עשר חמש עשרה ?!) בשביל שיגמרו את השבעים שנה ולקבר,
לבן ובתואל מחרן (הגוים הפנאטים של תקופת האבן) הבינו את הפשוט שבפשטות ואמרו וברכו את אחותם וַיְבָרֲכוּ אֶת רִבְקָה וַיֹּאמְרוּ לָהּ אֲחֹתֵנוּ אַתְּ הֲיִי לְאַלְפֵי רְבָבָה וְיִירַשׁ זַרְעֵךְ אֵת שַׁעַר שֹׂנְאָיו:
מילא עוד לא עמלה ועוד בת 16 , אבל לא היא, היא כבר עשתה רוב הדרך לזכות לנצחיות הזו,
לך תדע אולי מצאצאיה ייצא אחד מהם שיתקן את החברה החרדית ? אולי אחד מהם ימצא תרופה לסרטן לטובת האנושות ?
לכל הדעות במצב העכשוי הילדים לא יצליחו בשום מקום, רוב הסיכויים ש.... לא כדאי לומר זאת אפי'
לא חבל ???
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 12:06 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  | האם אורי אבנרי יכול היה לגור בהתנחלות תפוח ולשלוח את ילדיו לבית ספר שם ?
האם יגאל עמיר יכול היה לגור בקיבוץ מיזרע ולהקים שם ישיבה להפצת תורתו ?
אז למה לא ברור ששכונה חרדית לא יכולה לקבל לתוכה אנשים שאינם מאמינים בתורה ?
כל השאלה היא רק על אותם נוכלים ורמאים שאינם מסוגלים לעמוד על עמדותיהם והמתחייב מהן, מכח שיקולים אינטרסנטיים כאלה או אחרים, ומטעים ומחטיאים את הסובבים אותם השכם והערב.
כל פעם ש"ייתכן" מחדש לנו חידושים שהתגלו לו בעת קריאת התורה בשבת אני חוטף צמרמורת. יכול להיות שזה אותו היהודי שקראתי לו אתמול להצטרף כעשירי למניין ובגללו אמרתי ברכות לבטלה ?
|
|
האם תתמוך באיסור על חרדים לגור בשכונות חילוניות?
צריך הרבה מאוד בשביל לוותר על קשר עם ילדים בגלל עמדות כאלו או אחרות.
האם יש סובלנות בחברה החרדית למי ששואל שאלות בכנות ומגיע למסקנות שונות - ולו במקצת - מהמיין-סטרים?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 12:16 |
|
| |
| מטפחתספרים כתב: |  | האם אורי אבנרי יכול היה לגור בהתנחלות תפוח ולשלוח את ילדיו לבית ספר שם ?
אז למה לא ברור ששכונה חרדית לא יכולה לקבל לתוכה אנשים שאינם מאמינים בתורה ?
האם תתמוך באיסור על חרדים לגור בשכונות חילוניות?
צריך הרבה מאוד בשביל לוותר על קשר עם ילדים בגלל עמדות כאלו או אחרות.
האם יש סובלנות בחברה החרדית למי ששואל שאלות בכנות ומגיע למסקנות שונות - ולו במקצת - מהמיין-סטרים? |
|
אני לא מדבר על איסור, אבל ברור שחייו של חרדי בשכונה חילונית יהיו קשים והוא לוקח זאת בחשבון בקבלת החלטותיו.
אם בית הספר החילוני לא ירצה לקבל אותו אליו זה יהיה ברור לי מאד (כמו שהיה ברור לי כשסילקו את הטייסים שחזרו בתשובה מהבסיסים בחיל אויר).
קשר עם ילדים ? עשית אותם- תתמודד איתם. הם יחליטו מה לעשות ביחס אליך, רק אל תרמה את כולם.
החברה החרדית מלומדת מלחמות ופיתחה לעצמה את ההתנהלות הראויה בעניין זה.
מנסיוני האישי אני יודע שניתן לומר דעות חריגות "במקצת" ולהישאר בחיים. תלוי איך אתה נתפס מלכתחילה, שוחר שלום או מחרחר מלחמה, ובצדק.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 12:33 |
|
| |
שותף אני מקווה שבבית הכנסת שלך יש מנין יותר גדול,
אתה בטוח בהתנהלות הראויה של החברה החרדית? אני מסופק.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 12:48 |
|
| |
חילוניים מוסווים בתוך החברה החרדית- צביעות ורמאות ?
מאד הייתי מעוניין לשמוע כיצד אנשים חילוניים משאירים את עצמם בתוך חברה חרדית שנותנת בהם אימון וסומכת עליהם בכל ענייניה. האם לא ראוי שהפורום הנאור הזה יגנה בכל תוקף התנהגות שאיננה ראויה ?
אולי כדאי לפתוח את זה באשכול נפרד.
תוקן על ידי שותפיסוד ב- 02/08/2012 12:50:22
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 12:53 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 13:07 |
|
| |
"קשר עם ילדים ? עשית אותם- תתמודד איתם. הם יחליטו מה לעשות ביחס אליך, רק אל תרמה את כולם."
שותף,הרשה לי לגחך. הרי כל היהדות בנויה על שקרים קדושים אז קשוט עצמך תחילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 13:17 |
|
| |
| אפריםבן כתב: |  | | " הרי כל היהדות בנויה על שקרים קדושים אז קשוט עצמך תחילה. |
|
אתה מכיר חברה שאין שקרים קדושים ?
עצם המושג חינוך היא שקר, תן לאדם לגדול לבד כמו כל בעלי החיים,
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 13:49 |
|
| |
"האם אורי אבנרי יכול היה לגור בהתנחלות תפוח ולשלוח את ילדיו לבית ספר שם ? האם יגאל עמיר יכול היה לגור בקיבוץ מיזרע ולהקים שם ישיבה להפצת תורתו ? אז למה לא ברור ששכונה חרדית לא יכולה לקבל לתוכה אנשים שאינם מאמינים בתורה ? "
אורי אבנרי לא נולד בהתנחלות תפוח. גם אילו היה נולד שם, לא היו מונעים ממנו לעבור משם בשום שלב בחייו. האנשים האלה לא ביקש מ"שכונה חרדית" לקבל אותם בשום שלב בחייהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 14:40 |
|
| |
| ידעיהבדרשי כתב: |  | "האם אורי אבנרי יכול היה לגור בהתנחלות תפוח ולשלוח את ילדיו לבית ספר שם ?
אז למה לא ברור ששכונה חרדית לא יכולה לקבל לתוכה אנשים שאינם מאמינים בתורה ? "
אורי אבנרי לא נולד בהתנחלות תפוח. גם אילו היה נולד שם, לא היו מונעים ממנו לעבור משם בשום שלב בחייו. האנשים האלה לא ביקש מ"שכונה חרדית" לקבל אותם בשום שלב בחייהם. |
|
לא הבנתי. אורי אבנרי יכול לעזוב את תפוח ויענקל לא יכול לעזוב את רמת אלחנן ?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 14:46 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  | כל פעם ש"ייתכן" מחדש לנו חידושים שהתגלו לו בעת קריאת התורה בשבת אני חוטף צמרמורת. יכול להיות שזה אותו היהודי שקראתי לו אתמול להצטרף כעשירי למניין ובגללו אמרתי ברכות לבטלה ?
|
|
אם לא ידעת, הרי אתה אנוס ופטור. [אה, שכחתי, אתה יש לך אלקים רודן שמעניש על אונסים..]
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 14:51 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  |
אם לא ידעת, הרי אתה אנוס ופטור.
[אה, שכחתי, אתה יש לך אלקים רודן שמעניש על אונסים..]
|
|
לא יודע מה קרה היום, אתה מבלבל אותי עם מישהו אחר ?
מה זה "יש לך אלקים רודן שמעניש על אונס" ? איפה אמרתי דבר כזה ?
ולגופו, אני לא מעוניין לקבל פטורים. אני רוצה להתפלל עם עשרה יהודים כשרים כדי לקיים מצוות בוראי בשלימות.
זאת בטח לא הצדקה לגנב לטעון שאני אקבל הכרה במס על הכסף שהוא לקח ממני.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 15:00 |
|
| |
שותפי אתה לא זה שטוען שאין טענת אונס על אמונה?
מה תעשה, תפתח אינקוזיציה שתחקור את כל אחד כל יום במה הוא מאמין? מכיוון שישנם שיקולים שונים חשובים ביותר לפיהם אין דרך וטעם לעשות כדבר הזה, אז כל שאתה עושה מה שאתה יכול זה מה שאלקים דורש מאתך. האם אתה מנסה לעשות מצוות או שאתה מחפש לעשות מה שה' דורש מאיתך? יש גדרים בהלכה לאיזה מרחקים חייבים ללכת בשביל לצאת ידי חובה ולימנע מכשלון. מכיון שמעולם לא שמענו שיש חיוב לחקור אחרי אמונתם של המשתתפים, מסתמא זה מיעוט שאינו מצוי, חזקה, וכו', אז אין לך חיוב יותר מזה.
בכל אופן, אם השאלה מטרדה אותך מאד, תוכל תמיד להקפיד להתפלל במנין גדול, שכך מסתמא יהיו שם עשרה מאמינים באמונה שלימה בכל התורה כולה עד תורותיו של ר"מ שפירא ועד בכלל. [בין כך בעלי הנערווים תמיד מתפללים במנינים גדולים מסיבות שונות]
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 15:08 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | שותפי
אתה לא זה שטוען שאין טענת אונס על אמונה?
אין טענת אונס על אמונה מפני שזה תחילתו בפשיעה וסופו באונס.
איך מזה הגעת שהשם מעניש על אונס לא זכיתי להבין.
מה תעשה, תפתח אינקוזיציה שתחקור את כל אחד כל יום במה הוא מאמין? מכיוון שישנם שיקולים שונים חשובים ביותר לפיהם אין דרך וטעם לעשות כדבר הזה, אז כל שאתה עושה מה שאתה יכול זה מה שאלקים דורש מאתך. האם אתה מנסה לעשות מצוות או שאתה מחפש לעשות מה שה' דורש מאיתך?
הנושא איננו מה אני אעשה. אני יכול לסמוך על רוב ועל חזקת כשרות.
אני פשוט מתפלא על האנשים הנוקטים בצורת חיים עקומה כזאת, ועוד מתייצבים בראש חוצות לזעוק על עוולות ושיבושים אצל אחרים. זה הנושא שמעניין אותי.
יש גדרים בהלכה לאיזה מרחקים חייבים ללכת בשביל לצאת ידי חובה ולימנע מכשלון. מכיון שמעולם לא שמענו שיש חיוב לחקור אחרי אמונתם של המשתתפים, מסתמא זה מיעוט שאינו מצוי, חזקה, וכו', אז אין לך חיוב יותר מזה.
מסכים איתך. לא חששתי לרגע.
בכל אופן, אם השאלה מטרדה אותך מאד, תוכל תמיד להקפיד להתפלל במנין גדול, שכך מסתמא יהיו שם עשרה מאמינים באמונה שלימה בכל התורה כולה עד תורותיו של ר"מ שפירא ועד בכלל.
ההערה על הרב שפירא אכן היתה מועילה מאד להבנת הנושא.
[בין כך בעלי הנערווים תמיד מתפללים במנינים גדולים מסיבות שונות]
לפחות הם לא מרמים אף אחד בדרך.
|
|
 |
|
|
|
|
|