|
|
| נשלח ב-2/8/2012 15:10 |
|
| |
האם פנים חדשות באו לכאן ?יש כאן אנשים שהיו תמיד מוחזקים כשומרי כבוד לחברה שאליה הם משתייכים ורק בנימה וטון של תהיות ושאלות העלו את מרכולתם על שולחן הניתוחים , ויום אחד קמים ומשתנה דעתם מן הקצה ,הייתכן?משקיפות חלקית זה נראה אסטרטגיה של להיות לגיטימי ולמצוא חן בעיני אדם שבחרו להם על ידי לתת גם כתף למשנתו של דוגל כזה או אחר ופחות בעיני אלוקים , ומאידך יש כאן בעיה ,הם צריכים לאמץ להם שפה חדשה ,לסדר את מחשבותיהם ולקנות משנה ברורה ורהוטה, אלא ששם המשחק קרי ,סבלנות ,,נעדרת,ולכן פשוט יורים באופן של להעתיק [מושלם אגב]את נוסחת חביריהם ,, עלוב,,אבל אולי יעבוד,,
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 15:19 |
|
| |
מקסמן - כיוון שלא ענית לאף אחת מטענותיי אלא רק הערמת חדשות, אינני מוצא טעם בהמשך הדיון.
אסתפק בציון העובדה שאני יושב בתוך עמי ביותר מובנים ממך. אני מכיר מקרוב את הציבור החרדי, את ציבור היוצאים ואת ציבור האנוסים, ואני יודע מהיכרות אישית שכל מה שכתבת בהודעותיך לגבי תמר ושאר המופיעים בכתבה הוא הבל ורעות רוח, והוא מהווה הוצאת שם רע מהמעלה הראשונה. לא טרחתי לציין זאת עד עתה כיוון שאינני רואה איך טיעונים מסוג זה תורמים לדיון, אך לך אמליץ בפעם השלישית להיכנס לפורום המדובר ולהיווכח במו עיניך בטיב האנשים, במקום להמשיך לטמון את הראש בחול ולסרב להתבונן בדברים הניצבים אל מול עיניך.
אם לא שהייתי סולד מפסיכולוגיזציה של הזולת, הייתי סבור שההסבר היחיד למתקפה החריגה שלך במקרה זה הוא תחושת טרוניה אישית כלשהי, והוא רחום יכפר עוון.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 15:38 |
|
| |
שותפי ואם זה לא תחילתו בפשיעה? [כי הוא אוחז כרוב הראשונים שמותר לחקור]
אם על אנשים האלה באופן אישי אתה מתפלא, הרי שכבר השיבו לך תשובות רבות באשכולך. ובכל אופן, להבין את זה תצטרך לשאול את אחד מהם. בינתיים לא ראיתי מישהו המזדהה ככה באשכולות אלו.
ואם הקושיא עליהם ולא שאתה חושש לעצמך, אז מה זה נוגע אליך? מנית את עצמך לשוטר [דת] השכונה? ולמה אתה משקר ואומר שאתה מזדעזע בעוד שזה פשוט שקר.
בוודאי ידוע לך הדיון של רשז"א על ההיתר להכניס את חברו במצב של אונס לגבי מצוות. אם כן, אם אתה אנוס, אז אין לו יותר חיוב הלכתי גם כלפיך.
ההערה על רמ"ש מאד רלוונטית דווקא, אם תשיב לי על שאלותי באשכול שלך תבין למה.
תוקן על ידי יהיאור ב- 02/08/2012 15:38:46
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 15:51 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | שותפי
ואם זה לא תחילתו בפשיעה? [כי הוא אוחז כרוב הראשונים שמותר לחקור]
כבר הערתי לך בזמנו שהיתר החקירה הוא לחיזוק האמונה בלבד, תוך הסכמה מראש לסגת במידה וייתקל בדבר שסותר את עיקרי האמונה כי בודאי טעות בידו. מי שימשיך בכל זאת להסתבך הריהו פושע.
ואם הקושיא עליהם ולא שאתה חושש לעצמך, אז מה זה נוגע אליך? מנית את עצמך לשוטר [דת] השכונה? ולמה אתה משקר ואומר שאתה מזדעזע בעוד שזה פשוט שקר.
יהי, אני חושב שכדאי שתמעט להשתמש כל רגע בלשון שקר. הדבר לא נעים לי ומאלץ אותי כל פעם לגייס משאבים חדשים כדי להמשיך לדון איתך.
אני מזדעזע ונגעל כל פעם מחדש. זה המצב.
אני מתערב גם במקומות שאין לי בהם נגיעה אישית. כל עוד שמתחשק לי אמשיך להתערב.
בוודאי ידוע לך הדיון של רשז"א על ההיתר להכניס את חברו במצב של אונס לגבי מצוות. אם כן, אם אתה אנוס, אז אין לו יותר חיוב הלכתי גם כלפיך.
אין לו חיוב הלכתי, כל הכבוד. ועדיין הוא נוכל ורמאי.
ההערה על רמ"ש מאד רלוונטית דווקא, אם תשיב לי על שאלותי באשכול שלך תבין למה.
אני מחכה בכליון עיניים לרגע זה. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 15:56 |
|
| |
| 1העם כתב: |  | מקסמן - כיוון שלא ענית לאף אחת מטענותיי אלא רק הערמת חדשות, אינני מוצא טעם בהמשך הדיון.
אסתפק בציון העובדה שאני יושב בתוך עמי ביותר מובנים ממך. . |
|
מנין לך ?
אין באמת טעם בדיון,
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 15:58 |
|
| |
ביליצר הטענה שבית ספר חילוני לא יקבל חרדים אליו היא הבל ורעות רוח. בית ספר חילוני מחוייב מכח חוק לקבל את כל מי שמתדפק על שעריו וגר באזור מסויים. יוצאים מן הכלל הזה הם בתי ספר באזורים שפתחו את אזורי הרישום ויכולים על כן לסנן, ומדובר בבתי ספר תיכוניים בלבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 16:02 |
|
| |
לא רוצים
מעולם לא דנתי בנושא ,כנראה שהחלפת אותי עם אחר,
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 16:04 |
|
| |
שותפי לגבי היתר או איסור החקירה, כבר התווכחנו במקומו. בכל אופן תודה שמה שאתה טוען הוא הדעה שלך ושלך בלבד. ואין שום פשיעה למי שסובר אחרת ממך בשאלה זו גופא.
אשתדל מאד מכאן והלאה שלא להשתמש בלשון שקר, בא נתפשר על "לא בדיוק האמת".
אם קשה לך להבין, אסביר לך מה לא האמת, רק האמת, כל האמת, וכלום מלבד האמת, במקרה הזה. אתה באת למעלה פה וטענת טענה בשם המחוייבות שלך לרבונו של עולם ונזעק על כך שמישהו עלום מכשיל אותך ח"ו בבואך לקיים את מצוות אלקיך שאתה כ"כ רוצה לקיים. מאוחר יותר הודית שלגבי הרבוש"ע אין לך כל בעייה, ואתה פשוט שואל עליו מוסרית. בלע"ז, that is a contradiction the truth value of one of the above sentences is obviously false,
הלאה, האם אתה סובר שקיים מוסר חוץ תורני? נא לא להתחמק מהשאלה.
לגבי רמ"ש, כבר רמזתי לך באשכול המקביל.
בכל אופן, תקבל צל"ש מהרמטכ"ל בעולם האמת על גבורת הנפש העצומה שלך להמשיך ולדון עם מי ששיקרת לו והעיז בחוצפתו להעיר לך על כך. אל תשכח, ר' ישראל אמר שלשבור מדה הוא גדול מלסיים את הש"ס, ולפום צערא אגרא.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 16:05 |
|
| |
| לארוצים כתב: |  | ביליצר
הטענה שבית ספר חילוני לא יקבל חרדים אליו היא הבל ורעות רוח. בית ספר חילוני מחוייב מכח חוק לקבל את כל מי שמתדפק על שעריו וגר באזור מסויים. יוצאים מן הכלל הזה הם בתי ספר באזורים שפתחו את אזורי הרישום ויכולים על כן לסנן, ומדובר בבתי ספר תיכוניים בלבד. |
|
נדמה לי שאני טענתי זאת, לכן אני מתערב.
ודאי שהחוק מחייב לקבל, אבל בית הספר לא יסכים שילד (או נער) חרדי יקיים בו את הנדרש לו.
אין לי את האפשרות לחפש אבל זכור לי שניסו לקיים מניינים בבתי ספר תיכוניים כלשהם וסורבו בקול רעש גדול (ובצדק, לדעתי).
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 16:23 |
|
| |
מקסמן - משעשע מאד לצטט קטע חלקי מדברי ולהקשות עליו.
אני מכיר אישית עשרות אנוסים, ובצורה וירטואלית מאות מהם. אתה הודית שכמעט ולא יצא לך לפגוש אנשים כאלה. אני הצעתי לך דרך להכיר יותר מהם אך אתה מסרב להתייחס אליה.
אחרי כל זה יש לך שאלה איך אני יודע שאני מכיר את ה"עם" הרלוונטי לסוגיה יותר ממך?
התכבד נא והפוך למומחה בעצמך.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 16:44 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | שותפי
למרות שבאשכול השני התברר שאתה מוכה שמש, יכול להיות שכאן מצבך שונה. מיד נברר.
לגבי היתר או איסור החקירה, כבר התווכחנו במקומו. בכל אופן תודה שמה שאתה טוען הוא הדעה שלך ושלך בלבד. ואין שום פשיעה למי שסובר אחרת ממך בשאלה זו גופא.
למה שאני אודה בדבר "שאיננו אמת" ? הדעה שאתה טוען (שרבותינו התירו את הכניסה לחקירות תוך כדי האפשרות שאדם יגמור עם מסקנה היפך האמונה) היא שלך ושלך בלבד. מי שסובר כמוך הוא כבר פושע בעצם סברתו זאת.
אשתדל מאד מכאן והלאה שלא להשתמש בלשון שקר, בא נתפשר על "לא בדיוק האמת".
אם קשה לך להבין, אסביר לך מה לא האמת, רק האמת, כל האמת, וכלום מלבד האמת, במקרה הזה.
אתה באת למעלה פה וטענת טענה בשם המחוייבות שלך לרבונו של עולם ונזעק על כך שמישהו עלום מכשיל אותך ח"ו בבואך לקיים את מצוות אלקיך שאתה כ"כ רוצה לקיים.
מאוחר יותר הודית שלגבי הרבוש"ע אין לך כל בעייה, ואתה פשוט שואל עליו מוסרית.
בלע"ז, that is a contradiction
the truth value of one of the above sentences is obviously false,
קשה איתך היום. לפום צערא אגרא.
יש הבדל גדול בין לצאת ידי חובה ובין לקיים מצווה כהלכתה.
אני לא רוצה שפוחזים ושוטים יצטרפו למניין שלי, ואני ייצא ידי חובה מתוך הסתמכות על רוב וחזקה.
אני רוצה לקיים מניין מהודר שמורכב מאנשים ישרים שבאו לקיים ביחד מצווה משותפת.
אחד שבא ומצהיר על עצמו כאיש כשר למניין, ובאמת איננו כזה, מטעה אותי ואני מזדעזע מהתנהגותו.
גם אם תאמר אלף פעמים שזה שקר וכזב, כך אני מרגיש.
הלאה, האם אתה סובר שקיים מוסר חוץ תורני?
נא לא להתחמק מהשאלה.
שוב, מה חשוב מה אני חושב. החשוב הוא מה הם חושבים.
אם אין להם מוסר תורני (שהרי הם חילוניים) וגם אים להם מוסר חוץ תורני (שהרי הם רמאים), אז מה נשאר מהם ?
לגבי רמ"ש, כבר רמזתי לך באשכול המקביל.
מי אמר לך מה נסיבות המקרה ? האם אתה שאלת וקבלת תשובה כזאת ?
בכל אופן, תקבל צל"ש מהרמטכ"ל בעולם האמת על גבורת הנפש העצומה שלך להמשיך ולדון עם מי ששיקרת לו והעיז בחוצפתו להעיר לך על כך. אל תשכח, ר' ישראל אמר שלשבור מדה הוא גדול מלסיים את הש"ס, ולפום צערא אגרא.
גם אם תחזור מאתיים פעם ותאמר ששקרתי לך לא אשתכנע שכך עשיתי. אתה בכל זאת לא גבלס.
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 18:38 |
|
| |
שותפי אני רואה שאתה אוחז "פלגינן דיבורא" בין אשכולות שונים. .
א- יש רק שני אפשרויות. או שאונס מחשבתי הוא גם אונס, או שאינו אונס ואינו תירוץ טוב. מה אתה טוען? אם הוא גם אונס, אז מה לי באיזה נקודה בדרך הוא טועה, הן אם טעה [לדעתך] שמותר לחקור כפשוטו, אז הוא אנוס בזה, ואז אינך יכול לטעון שנכנס לחקור בפשיעה, שהרי זה אונס. אם אונס מחשבתי אינו אונס, אינך צריך להגיע לטענה הזו שתחילתו בפשיעה כלל, שהרי לדעתך אין אונס.
ב- אני לא מדבר על לצאת ידי חובה מול מצווה כתיקונה אלא על קיום רצון האלקים. אם האלקים הגדיר שאינך צריך לחפש אחרי התולעים במיעוט שאינו מצוי, אינך יכול להתלונן שלא בדקת והיה תולעת, כי קיימת את חובתך. [אולי זה תלוי בשאלה אם זה נחשב שוגג או אונס ואם חייב קרבן כו', וגם אם כן יש לחלק.] אין שום ענין לקיים מצווה כהלכתה. יש ענין אחד בלבד. לקיים מה שה' דורש מאיתך. ממילא אם זה מה שה' דורש מאתך, מה אתה מבקש משהו אחר? [למעשה זו שאלה כללית מאד שיש לעיין בה הרבה, ואת הנלע"ד כתבתי.] מכל מקום אין מה להיות "מצומרר" מזה. [למעשה חושבני שסיבת הצמרמורת היא אחרת, אבל אין כאן המקום לזה]
ג- מכל מקום סתרת את עצמך שברגע אחד טענת שאתה כן מודאג מאי קיום המצווה, ברגע שני החלטת שאין לך בעיה עם זה אלא עם המוסר שלהם. וברגע השלישי חזרת שוב לטענה הראשונה. אין בעיה שתטען את כל הטענות ביחד. אבל אתה צריך ליזהר כששואלים אותך על אחד מהם לענות מה שנודע אליו ולא לקפוץ לטענה השנייה וחוזר חלילה.
ד- אתה גם צריך להחליט אם הטענה שלך הוא בשם ההלכה שלך, המוסר שלך [אע"פ שאתה מסתמא אוחז שאין כזה דבר מוסר חוץ מההלכה] או המוסר או ההלכה שלהם. ראה סוף אות ג'. לגבי ההלכה , כבר השבתי טענות רבות למה אין בעיה, לא מצדך ולא מצדם. וכנראה הסכמת לפחות למקצת מהם. לגבי המוסר, גם השיבו טענות רבות.
ה- רמ"ש פסל ברבים ובפרהסיא מישהו ככופר בעיקר על שהעיז לצטט את רוב הראשונים ואחרונים שאומרים שחז"ל יכולים לטעות. המקרה ידוע. אין צורך לחפש יותר רחוק.
ו- אם כל הבעה שלך אינה לא עם ההלכה ולא עם המוסר אלא שאתה מרגיש לא נוח שאולי התפללת עם ייתכן באיצקוביץ, אז בהמשך רחוב הרצל/הרב שך יש פסיכולוג טוב שיכול לעזור לך. אף אחד לא חייב לך כלום על התסבוכים שלך. וכבר רמזתי למעלה שיש לזה הסבר אחר משכנע יותר. לפחות תכפה את רגשותיך לדעת תורה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 18:44 |
|
| |
מתוך דף הפייסבוק של אמנון לוי:
"אנחנו יודעים שנעשים מאמצים גדולים לחשוף מי האנשים שהשתתפו בסרט. ידוע לנו אפילו על רב חשוב, ששכר חוקרים פרטיים וצילם את אחד המפגשים של קבוצת האנוסים, כלומר כל אלו שנאלצים להעמיד פני חרדים אבל בעצם הם חילוניים גמורים"
האינקוזיציה עדיין פתוחה.. [מנסיוני, אפשר בהחלט להאמין לזה]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 18:48 |
|
| |
שותפי "לא הבנתי. אורי אבנרי יכול לעזוב את תפוח ויענקל לא יכול לעזוב את רמת אלחנן ? "
א. נראה לי שדווקא הבנת. ב. אורי אבנרי מעולם לא הגיע לתפוח כך שטכנית הוא לא יכול לעזוב. במקור דיברת על להתקבל. ג. יענקל נולד ברמת אלחנן, מה פתאום הוא חייב לעזוב? שהם יעזבו!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 18:54 |
|
| |
יהיאור אהבתי את האנדרנלין שזורמת לך היום, ומה ה ,דורש ממך הוא ,כי אם ליראה,,ובאלו ואלו הדברים מתקיימים, לגבי הפייסבוק של לוי ,,אכן אותו רב שאישתו בסרט נקראת אשת הרב ,שכר חוקרים,
|
|
|
|
|