|
|
| נשלח ב-2/8/2012 18:56 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | יהיאור אהבתי את האנדרנלין שזורמת לך היום, ומה ה ,דורש ממך הוא ,כי אם ליראה,,ובאלו ואלו הדברים מתקיימים, לגבי הפייסבוק של לוי ,,אכן אותו רב שאישתו בסרט נקראת אשת הרב ,שכר חוקרים, |
|
אתה מדבר מידיעה או מהשערה/חלום/דמיון? אני מבין שבעלה לא "רב" אלא אברך או באיזה ישיבה או משהו, אצל אמנון זה נקרא רב [כידוע אצלנו הרה"ג זה פשוט כינוי לזכר], למה ליתפס לשטויות. לגבי האנדרלין, הרי אמרו בין הזמנים... יפה שאהבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 18:59 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  |
ו- אם כל הבעה שלך אינה לא עם ההלכה ולא עם המוסר אלא שאתה מרגיש לא נוח שאולי התפללת עם ייתכן באיצקוביץ, אז בהמשך רחוב הרצל/הרב שך יש פסיכולוג טוב שיכול לעזור לך.
אף אחד לא חייב לך כלום על התסבוכים שלך. וכבר רמזתי למעלה שיש לזה הסבר אחר משכנע יותר.
לפחות תכפה את רגשותיך לדעת תורה. |
|
אני לא מבין למה הדיונים איתך תמיד מגיעים למישורים נמוכים כאלה, אבל כנראה שאי אפשר לשנות את האדם.
אינך מצפה, אני מקווה, להתייחסות נוספת ממני.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 19:06 |
|
| |
שותפי איני חושב שלהצביע על מניע פסיכולוגי שונה לתופעה כלשהו היא ירידה לפסים נמוכים. אדרבה, זה יכול לעזור לנו להכיר יותר טוב את עצמנו ואת הסיבות למעשים מחשבות ורגשות שונות שלנו.
אם תתעקש, אז אגלה את הסיבה כאן בגלוי, אולי תגלה שזה לא כ"כ נורא, או שזה דוקא כן, איני יודע.
מכל מקום, חבל. טרחתי לענות לך במפורט בלי שום חכמות ובדיוק לגבי הטענות שלך. ובשביל דבר קטן אחד שלא כיבדתי אותך כרום פאר מעלך הגבוהה והחשובה אתה בורח לי? זה לא יפה פשוט לגבי הטורח שטרחתי לענות לך. לא שאיכפת לי ממך כמובן, הרי אתה לשיטתך שניק זה לא בן אדם ומותר לפגוע בו....
דווקא האות האחרון הוא המסקנא ההגיונית, אם אין סיבה רצינית אחרת, הרי צריך לחקור מה כן הסיבה. ולכן כתבתי את זה. זה לא נמוך כלל. כולנו בני אדם עם פסיכולוגיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 19:07 |
|
| |
יהי
התייחסתי להאשמתך באינקויזיציה,והעליתי השערה כמליצה שמדובר באותו בעל של הרבנית החסודה ,ואז מה לך כי תלין,
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 19:15 |
|
| |
בילי דווקא "הרבנית " מספרת שגילתה לבעלה את הכל. אז לא יכול להיות. מכל מקום, להתנהגות הזאת קוראים אינקוזיציה, בין אם אתה אוהב את המילה בין לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 19:39 |
|
| |
יהי
יש שם עוד רבנית ,של רב מאוד חשוב,לדברי לוי
אינקויזיציה סלקא דעתך?בזעיר אנפין ,וכל שאר דיני שופטים ושוטרים הם ברשות התורה
חייבי מיתות ומלקות ושאר מצוות אינם אינקויזיציה ?אלא שכך היא דת משה,
תוקן על ידי ביליצר ב- 02/08/2012 19:42:40
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 19:53 |
|
| |
כבר דיברנו במקומות אין ספור שאין זו דת משה. אין טעם לחזור על הטענה הזו שוב ושוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 20:03 |
|
| |
לא ייחסתי לחקירות פרטיות ומשמרת הצניעות את דת משה,וזה דיון אחר אלא לכל השאר שהינך כולל בתוך השם אינקויזיציה לאורך האשכולות בלשון כזה או אחר,לאחרונה
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2012 18:06 |
|
| |
ביליצר סליחה בלבלתיך עם שותפי
שותפי בית ספר ממלכתי מעצם הגדרתו פתוח לכולם. הוא לא בית ספר של הזרם החילוני דווקא (אם יש בכלל דבר כזה), אלא בית ספר ממלכתי שמיועד לשרת את כל מי שמחוייב או רוצה ללכת אליו. בבתי ספר ממלכתיים רבים יש תלמידים מסורתיים ודתיים. מה שכן בבית ספר ממלכתי הספירה הציבורית אינה דתית. זאת אומרת שכל אחד עושה מה שברצונו בנידון. בעקרון קשה לי להאמין שמישהו לא יאפשר לקיים תפילה בבית ספר כזה, כל עוד זה לא נעשה בשעת השיעור. אני מכיר אישית בית ספר ממלכתי בו יש כיתה שהיא בית כנסת (שזה מוגזם בעיני כי מי שרוצה בית ספר שהציבוריות שלו היא דתית, שיפנה לממ"ד) וממילא אפשר להתפלל או להניח תפילין בכל כיתה שהיא. מה שכן, היה סיפור של תלמידים שרצו שיפנו להם כיתה כדי להניח תפילין ולכך המנהל לא היה מוכן, והיה סיפור נוסף של תלמידים שהקימו דוכן להנחת תפילין וגם זה לא עבר בשקט, ובצדק לדעתי כי זו החזרה בתשובה שאסורה בבית ספר. בסופו של דבר, אף בית ספר ממלכתי לא ידחה חרדי כי הוא חרדי, בניגוד לבתי ספר חרדים או ממ"דיים שידחו תלמידים חילוניים. אם אותו דתי יבוא בדרישות שאמורות לשנות את בית ספר כדי שהוא יסכים ללכת אליו, זה סיפור אחר וכאן זה כבר תלוי ברצונו הטוב של המנהל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2012 19:02 |
|
| |
| 1העם כתב: |  | מקסמן - משעשע מאד לצטט קטע חלקי מדברי ולהקשות עליו.
אני מכיר אישית עשרות אנוסים, ובצורה וירטואלית מאות מהם.
אתה הודית שכמעט ולא יצא לך לפגוש אנשים כאלה.
אני הצעתי לך דרך להכיר יותר מהם אך אתה מסרב להתייחס אליה.
אחרי כל זה יש לך שאלה איך אני יודע שאני מכיר את ה"עם" הרלוונטי לסוגיה יותר ממך?
התכבד נא והפוך למומחה בעצמך. |
|
קבענו שאין טעם לדיון העקר הזה,
אמרת שאתה יושב בתוך עמינו יותר, אז שאלתי מנין לך,
לדעתי לא, עצם שאתה מתעקש והסכום ירד מאלפי לעשרות, ולא מצאו את מי לראיין רק כאלה, והפורום הנ"ל היא כיתה מגבילה של הפורום יוצאים אם לא אותו אנשים, שכל מה שרואים שם זה ברוך הבא שלום אני חדשה וכולם קופצים לומר ברוך הבא, ואיפה הליל שישי וכו' וכו',
בכלל ממתי קהילה צריך פורום ? אם יש קהילה אז לא צריך פורום ואיפה היא ?
אתה רציני לשלוח אותי להכיר קהילה בפורום שחוץ מהפורום אין לך איפה לשלוח אותי,
אתה מכיר את המיתוס של אירגון משמרת הצניעות ?! איפה המשרד שלהם איפה התיקים והכלים המצלמות המחשבים והאנשים וכו' וכו' ?
עוד מיתוס מטומטם, שכל אחד יכול לזעוק אני משמרת הצניעות, כך זה בקהילה של האנוסים, כל אחד יכול לטעון שהוא שייך לקהילת (וירטואלי דמיוני) האנוסים, יש להם מוסדות ? יש להם משרד ? אפי' היוצאים יותר מאורגנים, יש להם ליל שישי יש להם כבר גמ"ח כספים בלי ריבית, בכל זאת לא נראה לי שקהילתם תחזיק מעמד הרי כל יוצא רוצה מהר להיות חלק מהציבור החילוני ולשכוח מה שיותר מהר את המעבר,
במילא ליוצאים יש מן סוג קהילה שהיא בתכלס לעזור לאנשים במעבר הקשה בימים הקשים של עזיבת הבית המשפחה והקהילה,
ואם כל זה אפשר עוד לטעון יש כזו קהילה,
אבל האנוסים ???? אין כלום אפי' בפאב בסרט הם היו פעם ראשונה כנראה התחקירן בחר להם את הפאב, (איזה פאב תתן לצלם ?)
תשמע ידידי חבל על הזמן שלנו,
כל אדם אנוס, אדם מתחתן (בגלל החברה) ולא ממש יודע כמה קשה יהיה לו (אישה לכל החיים וילדים וכו'וכו') ומשם הוא כבר אנוס, אדם נולד וגדלו אותו ואחרי שגדל הוא אנוס להמשיך את חייו,
אדם נולד לחברה\למדינה, ומיד אנוס ללמוד חובה (בית כלא שנקרא בית ספר\גן, ואל תאמר לי אפשר להמתיק את הבית כלא, כי גם היטלר המתיק את המחנות עם וגנר) אנוס לקבל בגרות אחרת לא יהיה מקובל בחברה כאדם נורמלי,
אנוס להתגייס לצבא להקריב את חייו (בשביל מי ובשביל מה),
אנוס ללמוד תואר הרבה שנים,
אנוס לישון לאכול להתחתן ולהוליד, (הרבה התחכמו בעניין ונשארו סנילים)
כל אלה לא קשורים ליהדות, הם פשוט חוקי טבע ואובולוציה מקרית (תלמד בעיון את ספרו של יובל הררי תולדות האנושות) וחוקי סוציולוגיה,
דווקא כאן היהדות נכנסת שלא תהיה ותתנהל הסוציולוגיה האנושית באופן מקרי,
כלומר טענת היהדות בכללותו היא שלא ניתן להתפתחות האנושות להתנהל במקריות רק בתבונה,
אז לא נהיה עבדים לחברה ולאלילות,
נכון לטעון שגם החרדיות היום מתנהלת באופן מקרי ואלילית (וזה כל עיסוקי כאן בפורום, לנסות לתקן את הדבר)
ומשום כך אנו סובלים (אנוסים) כל כך הרבה, אבל מה מציע לך חברות אחרות ? אנו אותו אנוסים !!
אנו אנוסים לתת לחברה ולמדינה הדמיונית (הרי אין מלך יש דמוקרטיה במילא מדינה וחברה הם דמיון כמו הכסף) את כולינו ואת לבינו ואת נפשינו, ומה מקבלים בחזרה ? אפי' גג על הראש אתה חייב לעמל רוב חייך,
משועבדים לבנקים ולחובות כל החיים, (רשות האפיכה טיפלה כ2,3 מיליון תיקים בארצינו הקטנה,)
מה חושב לה תמר היקרה שלנו בסרט ?! פאבים הלכוהול וסקס זוהי החברה החילונית ???
זה לגילי הטיפש עשרה ולחפש זוג לחיים, זה מין טו באב המסורתי
אפשר לפרוק עול החיים במיוחד אחרי שכבר בנינו את הבית והמשפחה ויש כבר ילדים ??
אפי' רווק בגילה כבר לא יכול להיות מופקר,
איפה האנוסים (הדמיוניים) חיים האם הם חיים בסרט ???????
מה כל זה רבונו של עולם שייך לחרדיות ??
מילא בחורים בנות בגילים צעירים אפשר להבין את העול החרדיות עליהם, ואז אפשר להבין את ההתנסות לבחור ולחפש חברה יותר קלה ? אבל בגיל של תמר והחברה שם בפאב ?! מה ההבדל בין גוי בשודיה לבין חרדי, שניהם עבדים לחברה ולבנק,
שבת שלום לך ולכל החברה שם,
max
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2012 19:19 |
|
| |
מקסמן - רק כדי שלא תיווצר מראית עין של התחמקות, אציין שעברתי פעמיים בצורה יסודית על ההודעה שלך, ולא מצאתי שום שאלה ברורה שהופנתה אלי.
אם יש לך שאלה כזו אתה מוזמן לציין אותה בצורה מפורשת, מבלי להבליע אותה ברוב מלל שנועד כולו להצטרף לדיון שלא עורכים...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2012 18:31 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | מילא עוד לא עמלה ועוד בת 16 , אבל לא היא, היא כבר עשתה רוב הדרך לזכות לנצחיות הזו,
לך תדע אולי מצאצאיה ייצא אחד מהם שיתקן את החברה החרדית ? אולי אחד מהם ימצא תרופה לסרטן לטובת האנושות ?
|
|
אם זו התכנית, לא כדאי שהיא תשלח אותו לעשות בגרות?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2012 06:37 |
|
| |
דורך yisroelotd » זונטאג סעפטעמבער 23, 2012 5:03 am
נישט קיין חילוק וואס די תגובות וועלן זיין אויף מיין הודעה, גיי איך שרייבן וואס איך גיי שרייבן.
איך זעה מיר אין יעדע ווארט וואס ער שרייבט, נאר מיט איין שינוי אז איך האב אלץ געפרעגט קשיות, די אינטערנעט האט נאר אויפגעטוהן אז איך זאל טרעפן תירוצים, און איך האב אסאך חברים (אפגעפארענע) וואס זענען זיכער געווען אז איך האב געשריבן דעם בריוו, עס איז אבער נישט אזוי, פון מיין זייט זאלן די רבנים נישט טוישן די חינוך, און וועלן זיך בקרוב טרעפן מיט א דור פון אפיקורסים.
איך פערזענליך קען עדות זאגן, אז עס זענען דא הונדערטער - אויב נישט טויזענטער - אזעלכע וואס איך קען פערזענליך, אדער פון איינע פון די פייסבוק גראפ'ס וואס אונז האבן, "מסלתה ומשמנה פון כלל ישראל" רבנים און דיינים, אדמורי"ם וראשי ישיבות, מגידי שיעור (ואני בתוכם) און כל-ערליי כלי קודש, וואס זענען כופרים בעיקר, אדער ווי מען רופט עס ביי אונז, האלטן עס איז אפילו נישטא אויף וועמען צו זיין א כופר... איך פערזענליך קען א גרויסע רבי, פארהייליגט ביי גאנץ כלל ישראל, פון ארץ ישראל, א כופר הכל, איך טעקסט מיט אים שבת פאר ער גייט אריין פירן טיש פאר הונדערטער אידן....
נאר וואס איך וויל יא אויפטוהן דא (מיינע דברי כפירה גיי איך נישט שרייבן דא, איך רעספעקטיר דעם מנהג המקום, פאר דעם האב איך א בלאג), מיין הארץ גייט אויס צו טראכטן אז אזויפיל וועלן מיטמאכן וואס איך מאך מיט, על כן, איך בעט די אלע וואס קענען עפעס טוהן, איך ווייס קלאר אז אידישקייט קען זיין געשמאק אויב גלייבט מען, הערטס אויף אוועקלויפן פון ענקערע פראבלעמען און נעמטס קעהר דערפון, מען קען מחנך זיין קינדער אויף א וועג זיי זאלן נישט מוזן גיין זוכן דעם אמת, אויב ווילטס עס דווקא בלייבן ביי אידישקייט, טוט עס כאטש אויף א וועג אייערע קינדער זאלן נישט ליידן, ודי לחכימא, תן לחכם ויחכם, ואיש בער לא ידע, רק יענה מען טאר אים נישט ענטפערן ער איז אן אפיקורס, וד"ל.
http://www.kaveshtiebel.com/viewtopic.php?f=26&t=1478&start=175#p48084
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2012 06:51 |
|
| |
[ספרן,
אפשר לקבל תרגום?]