|
|
| נשלח ב-26/11/2012 15:35 |
|
| |
בעל בעמיו אני לא אמרתי שרע בהחלט מקבל מצב בו אנשים חושבים שגיוס בכפיה אינו סוף העולם אבל מבחינתינו איננו יכולים לומר יופי זה רצוננו "היית צריך לפחות להיאנח" אם כי לדעתי העניה אינו כן, אלא באמת ייהרג ואל יעבור
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2012 16:11 |
|
| |
פרוגרמי כאחד שעשה צבא בצורה זו או אחרת, שבנו כעת במילואים וחתניו גם כן קרביים במילואים, לא נותר לי אלא להביע תמיהה על נחרצותך.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2012 16:25 |
|
| |
בעל אתה עשית צבא- בנך עושה צבא- חתניך עושים צבא. אז בשביל מה הוא צריך לעשות צבא?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2012 16:31 |
|
| |
כדי שהם לא ירגישו פראיירים
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2012 16:35 |
|
| |
בעל באמת? אתה הרי בחור רציני, בתוך עמך אתה חי. ממתי לחרדים איכפת איך מרגישים אחרים?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2012 17:23 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | פרוגרמי
כאחד שעשה צבא בצורה זו או אחרת, שבנו כעת במילואים וחתניו גם כן קרביים במילואים, לא נותר לי אלא להביע תמיהה על נחרצותך. |
|
מה הלחץ? זה החידוש הפרטי שלי בסוג' דייהרג ואל יעבור
לא ראיתי שכשחידשתי משהו בסוגיא דדיני ממונות בשלשה זה הפריע לך בצורה זו או אחרת
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2012 20:55 |
|
| |
מי שכותב שרוב הצבא זה לא ללחימה לא יודע מה הוא מדבר. המציאות היא שבעבר היו כל האליטה האשכנזית חילונית גאים להיות לוחמים ואכלסו את יחידות העילית הלוחמות, שם צריך השכלה ונתונים לא רק גופניים- גם שכל. וכיום בני האליטה משתמטים או מתגייסים ליחידות הלא קרביות, ונוצר חוסר בלוחמים. בנוסף, בלחימה כיום דרושים לשדה הקרב גם מתכנתים והייטקיסטים (גם נשים) שיושבים על כל התקשורת והטכנולוגיה שבלעדיה אי אפשר. הלוחמים בשטח מלווים כל הזמן בחברה שיושבים בחדר מצב עם המסכים ומסייעים להם. אני מוסיפה שהצבא צריך לוחמים שיודעים מה זה "עם ישראל" ויודעים שלהגן על יהודים זו מצווה. עדיף מלוחמים שמקימים ארגון "שוברים שתיקה" וממיטים אסון על המדינה בדו"ח גולדסטון. מוכח שלוחמים שלא יודעים על מה הם נלחמים גורמים נזק מוראלי, וזה בדרך כלל אנשים עם אפס תודעה יהודית שרואים רק את הילדים של האוייב.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2012 21:44 |
|
| |
[יעקובקוב,
סתם להשכלתך הכללית - מקימי "שוברים שתיקה" הם יהודים אורתודוקסים, שומרי תורה ומצוות. (לא שזה קשור לאשכול או לפורום, אבל גם קלישאות טוקבקיסטיות חסרות בסיס עובדתי אין מקומן כאן, לענ"ד).]
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2012 22:05 |
|
| |
אםשלום דבר מדהים את מספרת לנו- האם את מוכנה להרחיב במידע הזה. מי ?איפה ?למה ? וכמה?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2012 22:42 |
|
| |
[ירוחם,
א. שמות האנשים האלה אינם חסויים וזו עובדה שאפשר לבודקה בקלות. ב. מה מדהים בזה בדיוק?]
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2012 23:17 |
|
| |
אםשלום
א. איפה בדיוק אפשר למצא את השמות? ניסיתי בזמן הקצר לא בדיוק ראיתי את מה שכתבת, להפך. ב. מה שמדהים -כי ליהודי ארטודוקסי יש שורשים לארץ הזאת ובארץ הזאת, הוא מאמין בצדקת הדרך, ומרגיש צודק בזכות ישיבתו בארץ הזאת, כי הארץ ניתנה לו על ידי ה', דבר הנותן לו את הצידוק, כנגד הצדק של האויב במקרה הזה. אנשי שוברים שתיקה הם חיילים מהשמאל כולל אנשי רוח שלהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 06:49 |
|
| |
[ירוחם,
א. חפש את שמו של יהודה שאול ברשת. התפרסמו הרבה מאוד ראיונות עמו, ועובדת היותו אורתודוקסי אינה סוד. ב. מה שמדהים אותי הוא תפיסתך הקלישאתית את המציאות - דווקא אתה שאינו חושש לבקר חוסר מוסריות "בשם הדת", אינך יכול להבין כיצד אנשים דתיים חשים מחוייבים למוסר? ברור שזכותך לא להסכים עם עמדותיהם ומעשיהם, אבל לא להבין את המניע, ועוד יותר - לא להבין את היות המניע הזה קשור בעבותות לאמונה בא-להים ולמחוייבות למצוותיו? תמהתני. ומעבר לתמיהה, יש בי גם עצבות (לא עליך ח"ו, אלא על מצבה של היהדות), כי אני בטוחה שלא תהיה לך בעיה להאמין שאנשי "תג מחיר" הם אורתודוקסים.
מנהלים יקרים, הדיון הזה אינו שייך לפורום, שמתרחק מפוליטיקה כמאש (ובצדק, לענ"ד). למרות זאת, בחרתי להגיב ליעקובקוב כיוון שדבריה היו מקוממים בעיניי, פוגעניים ושקריים. בכל זאת - אם תרצו למחוק את ההודעות האחרונות כאן (כולל שלי ושל יעקובקוב), לא אתנגד.]
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 10:15 |
|
| |
אםשלום
כנראה לא הצלחתי להסביר את עצמי- קיימת בהחלט בעיה מוסרית שאותה יש לעצור ולהוקיע, כתבתי פעם כי בתורה רק הרדיפה אחר הצדק נכפלה, צדק צדק תרדוף. כי בריב בין אנשים ועמים לכל צד הצדק שלו, ויש להתחשב בשני הצדדים, אבל הבעיה של שוברים שתיקה ודומיהם, שהם עושים את מעשיהם ומחדליהם, יותר פגיע במדינה שלהם, מאשר ניסיון כן ,לתקן את המדינה שלהם, אמשול לך משל- אם אדם זר לי, אפילו מוכר יבצע איזו עבירה או כדמ' יש להניח כי אפנה לשלטונות החוק, אבל אם אותה עבירה יבצע בני למשל, אנזוף בו קשות אבל לא אפנה לרשויות.
דברים אלו אינם פוליטיקה דברי יום יום והתלבטות בבעיות מוסריות וקיומיות, אבל אם צד אחד במפה הפוליטית מאמץ על ליבו ולעצמו את המוסר ומידותיו- שהם שייכים רק למחנהו, ולמחנה השני אין , קשר למוסר, על ידי כך הוא הופך את הויכוח הזה לפוליטי, אחדש לך משהו אני מכיר במחנה הימני אנשים מוסריים לעילא ולעילא בכל קנה מידה, אבל הם לא עושים ממוסריותם עסקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 12:59 |
|
| |
אמשלום, תודה על החידוש על יהודה שאול, בכל אופן אפשר לומר שרוב החיילים ש"שוברים שתיקה" ומשתפים פעולה עם הארגון לא ממש מבינים את הצורך להיות בשטחים. אני מסכימה שיש אנשים דתיים שיזדעזעו ממעשי צהל אך רובם יזכרו לשם מה צהל שם ועל מי הם מגינים. לעומת הסרטים השמאלנים על צהל (בופור וואלס עם באשיר, לדוגמא) שמראים על חיילים שלא מבינים מה הם עושים שם ועבור מה הם נלחמים. ורוב הדתיים והחרדים מבינים טוב מאוד למה צריך להילחם ועל מה ולמה להרוג. והמוראל הזה חשוב לצהל. אגב גם בנוער הגבעות יש אנשים מאוד מוסריים ואציליים, גם כן לא חכמה לתייג אותם כלא מוסריים. יש להם אידאולוגיה עבורה הם מוסרים את נפשם בפועל ממש יום יום, כדי להגן על העם היושב בשפלת החוף החשופה ליושבי הגבעות הערבים.
אם כבר מדברים על מוסר וימנים- בעיני לא מוסרי לרחם על משגר שעומד עם טיל ביד אחת ותינוקת בשניה. היה מקרה כזה בלבנון 2 והטייס שלנו ריחם על התינוקת של המשגר, והטיל הזה נפל על בית בישראל. התינוקת שלנו לא חשובה? רק התינוקות שהם מסכנים ביודעין? זה לא פוליטיקה. זה בעיות מוסריות של על מי אתה צריך להגן, על עם ישראל או על תינוקות של אויבים שמסכנים את ילדיהם בכוונה תחילה.
 |
|
|
|
|
|