בית פורומים פורטל הנפש

חשבון נפש בלי להכנס למרה שחורה -איך עושים את זה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/8/2012 10:17 לינק ישיר 
חשבון נפש בלי להכנס למרה שחורה -איך עושים את זה?

חודש אלול מביא איתו בשורה פוטנציאלית של נקיון וכפרת עוונות, והלא ידוע לכל, שהתנאי לתחילתו של כל תהליך כזה זו תשובה ואין תשובה אמיתית בלא חשבון נפש, וכאשר עושים חשבון נפש מבינים בעצם מי אנחנו ומה עשינו, מה שיכול (וכבר היו ויש דברים מעולם!) להביא אותנו לעצבות הגובלת בדיכאון של ממש.
אז איך עושים חשבון נפש "אמיתי" בלי להכנס למרה שחורה?

תוקן על ידי נער_החידות ב- 02/08/2012 10:19:18

תוקן על ידי נער_החידות ב- 02/08/2012 10:21:02

תוקן על ידי רוניתלזר ב- 02/08/2012 21:56:37

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/8/2012 22:09 לינק ישיר 

יש קונטרס "תשובה" של ר' יונתן אבר. קונטרס מופלא מאד בענין הזה.
מה שבעיקר הוא בא לומר, שיש תשובה על חטאים, אבל עיקר התשובה היא - להתקרב מחדש להשם הטוב בלי שום קשר למידה שחטאנו. הוא מסביר שם על התשובה -מלשון שיבה לאבא, על הריחוק שלנו. וממילא מרה שחורה ודיכאון לא קשורים באמת. כי בעצם - כל הרהורון של רצון להתקרב להשם הטוב, הוא הוא כבר מצוות התשובה.
גם הרב וולבא כותב על כך, שנחדל מהלחץ  של הימים האלו, ונשוב מתוך רצון גדול לקירבה.
ו"נשמה טועה" כתב על כך דברים נפלאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2012 09:12 לינק ישיר 

אכן זו סוגיה מאתגרת.

בכל אדם טבועה המשאלה לתיקון אם מתוך הרצון לחיות בעולם מתוקן וטוב, אם פני החרדה  מפני אובדן אהבת האובייקט, או אם מתוך הרצון להתקרב לשני (ולקב"ה). 

המעניין הוא שמה שמעורר וממריץ אותנו לתקן היא דווקא תחושת אשמה שנולדת לא פעם מתחושת חרדה. קחו לדוגמא, ילד ששבר בטעות משהו, מיד נראית בהלה על פניו ותחושת אשם והוא רץ לנסות לתקן. .

אולם, ישנם מצבים בהם רגשות אשמה עלולים להוביל את האדם לתחושת דכאון וחסימה וכתוצאה מכך דווקא אי יכולת לתקן. מדובר במצבים בהם רגשות האשמה רבים מידי ואו כשמדובר ברגשות אשמה עמוקים ומודחקים הקשורים לדמויות ראשוניות שלנו ושמותקים לחשבון הנפש של אלול. במצב זה  נדרשת עבודה נפשית במקומות הללו קודם או במקביל לחשבון הנפש הרוחני.

בברכה

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים, נוער וילדים 
אלעד, ירושלים 
0526346334
[email protected] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2012 21:49 לינק ישיר 

תודה, רונית, הדברים מדהימים.
אני מנסה למצוא את ההסבר ל"אשמנו" אשמה מתוך רצון למהר ולתקן גם אם יש בה חרדה - לאבד, לחרון אף לחסימת קשר וכדומה.
אבל לא מתוך דכאון  וחוסר תיקון. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2012 10:06 לינק ישיר 

יתכן שהעצבות הזו נובעת מכך שאנו לא יודעים מה נדרש מאיתנו
אם נחשוב שעלינו לתקן הכל ומיד זה בהחלט מיאש ובלתי אפשרי
אבל האמת היא {וכפי שכתוב בספרי המוסר]שהתביעה עלינו להכנס למהלך של תשובה ולהתחיל לתקן,בדורינו א"א בבת אחת לתקן הכל כל אחד לפי דרגתו ומצבו מחויב להתחיל ולהתקדם,כך שאין מקום לעצבות
אני למשל נמצא במצב שהרמה הרוחנית שלי חלשה מאוד,ואין לי הרבה מה לעשות אני מאוד חלש
ולכן החלטתי שאני מפנה את כל הכוחות שלי בשביל לחיות ולהמשיך לשרוד,אני כמובן מנסה להתקדם ולפעמים גם מצליח
אבל אני לא שופט את עצמי מה שעשתי עשתי, אני ממשיך הלאה העיקר לחיות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2012 15:59 לינק ישיר 

זה אחד הדברים הגדולים שאפשר לעשות. ולא רק במצבים של חולשה... יש אנשים שצריכים להפנת את עצמם לזולתם, ויש - שאל תוך עצמם, לאהוב ולקבל את עצמנו, זה דבר גדול... ברכותי!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2012 17:04 לינק ישיר 

אין ליברירה אחרת לא אשרוד
אבל זה נכון שדבר ראשון על האדםלאהוב את עצמו
כולנו טובים,צריך רק להרגיש ולא לשכוח שגם כשנהגנו שלא כשורה א"א לקחת מאיתנו את הטוב שבנו,
כך גם כשרע תמיד יש גם טוב,ואת הטוב חייבים לאהוב והטוב זה אנחנו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > חשבון נפש בלי להכנס למרה שחורה -איך עושים את זה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext