בית פורומים עצור כאן חושבים

חילוניים מוסווים בתוך החברה החרדית- צביעות ורמאות ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/8/2012 14:42 לינק ישיר 

איני יודע מה קורה בקיבוצים או בכל חברה אחרת. אבל גם אם היא נוהגת ככה זה לא אומר שזה מוצדק.

[אתה באמת חושב שבביטוח של הקבוץ או כל מקום אחר בעולם יש סעיף שמי שמפסיק להאמין בציונות או בסוציאליזים מפסיק לקבל את הרווחים של מה שהוא השקיע בה בצדק?]

אין לשכוח, בוגר החברה החרדית אין לי שום כלים שיהיה לו בהם שום סיכוי בחוץ. בשונה משאר החברות שמנית..

זה כלל לא שונה ממי שנמצא ברוסיה הסטאלינית. גם שם היית יכול לצאת אם היית מוכן למסור את נפשך.

בכל אופן, התעלמת מזה שמקודם פשוט שיקרת ביודעים. ועל זה היתה תגובתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2012 14:45 לינק ישיר 

יהיאור כתב:

בכל אופן, התעלמת מזה שמקודם פשוט שיקרת ביודעים. ועל זה היתה תגובתי.

לא הבנתי. מה שיקרתי ומה התעלמתי ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2012 14:46 לינק ישיר 

ולמה  לא מתקנים תקנה שלפני כל תפילה במניין יגיד החזן איזה נוסח (,בדומה לנוסח שלפני כל נדרי)  על דעת המקום ועל דעת הקהל :אנו מתירים להתפלל עם האפיקורסים לפי כל הגירסות.

תוקן על ידי אפריםבן ב- 02/08/2012 14:47:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2012 14:48 לינק ישיר 

שותפי
אתה באמת לא מבין או שאתה עושה את עצמך?

אמרת שאפשר למכור את הדירה ולעזוב בלי כל נזקים. שניה אחרי מכן אמרת שיש נזקים, אבל אלו יש בכל חברה.

וכמובן, התעלמת מכל טענה רצינית שהעליתי. [גם בהודעה האחרונה, וגם בשתי הודעות ארוכות שכתבתי באשכול זה.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2012 14:57 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
שותפי
אתה באמת לא מבין או שאתה עושה את עצמך?
אמרת שאפשר למכור את הדירה ולעזוב בלי כל נזקים. שניה אחרי מכן אמרת שיש נזקים, אבל אלו יש בכל חברה.

וכמובן, התעלמת מכל טענה רצינית שהעליתי. [גם בהודעה האחרונה, וגם בשתי הודעות ארוכות שכתבתי באשכול זה.]

נזקים שנעשים בכל מקרה אינם קשורים לחברה החרדית בדווקא, לא כך ? ואם בדיוק הדולר ירד זאת גם אשמתנו ?
אדם שקשר את עצמו לחברה מסויימת, קבל עליו את זכויותיה וחובותיה, יודע את המחיר של ההישארות מול העזיבה ומחליט כמו גדול. על מה כל היללות האלה ?

לא הצלחתי לזהות למה אתה מתכוון בטענות רציניות שהתעלמתי. אולי תוכל לפשט עבורי קצת ולהעביר טענה טענה ? אני באמת אשמח להתייחס (זה בין הזמנים, יש לנו את כל הזמנים שבעולם).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2012 14:57 לינק ישיר 

שותפי,
אני באופן אישי דווקא הייתי שמח אילו רצונך היה מתממש וביום בהיר אחד היו קמים מאות או אלפי חרדים, וביניהם תלמידי ישיבה, אברכים ותלמידי חכמים ומצהירים בגלוי על אובדן אמונתם. זה היה יכול להיות ארוע מטלטל...

"כל זה קרה וקורה למי שעוזב את הקיבוץ או את העיר או כל מסגרת אחרת."

כל מי שעוזב את הקיבוץ או את העיר חייב להתגרש, לנתק את כל קשריו החברתיים, לאבד את כל מקורות הכנסתו ולהיוותר חסר כל? איפה אתה חי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2012 15:00 לינק ישיר 

אגנוסטיק כתב:
כל מי שעוזב את הקיבוץ או את העיר חייב להתגרש, לנתק את כל קשריו החברתיים, לאבד את כל מקורות הכנסתו ולהיוותר חסר כל? איפה אתה חי?

לא "כל מי", לא כאן ולא כאן, אבל זה בהחלט מצוי ואפשרי. אז מה ? אדם מבוגר מקבל החלטות ומשלם את המחיר בלי ליילל ולקרוא לאמנון לוי שייתעד אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2012 15:04 לינק ישיר 

שותפי-
לפי שיטתך גם כל המושג של משום איבה פסול אם כך מעיקרו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2012 15:05 לינק ישיר 

שותפי
אולי שכחת שאתה לא בדיוק מדבר על אנשים שדברו עם סוכן החברה החרדית שהסביר להם בדיוק את הטוב ואת הנזקים והחתים אותם על מסמך שפוטר אותם מכל אחריות.
מדובר בד"כ בכאלה שפשוט נולדו לתוכה ומעולם לא ניתן להם צ'אנס [כלשון שם ספרו של הרה"ג אורי זוהר], גם לבעלי תשובה לא בדיוק מסבירים גם את הבעיות שהם קונים לתוכם כשנכנסים לחברה הזאת, אז על מי אתה עובד?
האם אין תורה? אין מוסר? אין כלום? גם מי שנכנס למארב גנבים יודע שיכול לאבד את כספו, בגלל זה זה מותר לגנבים לעשות את זה.
נטען כאן שהחברה לא מתנהגת נכון כלפי הרוצים לעזוב אותה, ואתה מצדיק עם טעות כאלה?

יפה מאד שאתה מנצל את החופש שלך ללמד תועים בינה באתר האובדים בארץ אשור דפה, ישלם ה' שכרך ותהי משכורתך שלימה מעם ה'. [רק אל תתלונן שלא מסכימים איתך או מקבלים אותך כראוי לרום מעלתך. מי שנכנס לכאן ידוע מה המחיר של זה.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2012 15:13 לינק ישיר 

שותפי - אשאל את השאלה מהכיוון ההפוך.

מה היית עושה לו היית מגלה בגיל 25 כאשר יש לך כבר שלשה ילדים ואתה לומד בכולל, שלמעשה הוסתר ממך מידע רב בימי בחרותך, ולאחר בירור מעמיק שעשית אתה מגיע למסקנה שהדת כולה שקרית.

אם היית בוחר לחשוף זאת בפני אשתך ולספוג את הנזק, הייתי שמח לשמוע איך היית מתמודד עם הוצאות של כ-4000 ש"ח מזונות בחודש לכל הפחות, ומצליח לקיים את עצמך בו זמנית, כאשר ההשכלה שלך שקולה לזו של ילד באזור כיתה ה'.

אם היית בוחר להישאר במקום בו אתה חי ולשמור על השקפותיך בסוד, האם היית מקפיד על מצוות שבין אדם למקום שאינן משפיעות על אחרים?
אם כן - למה, ואם לא - במה אתה שונה ממרבית האנוסים?

אם היית מוצא פתרון שלישי, אשמח לשמוע מהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2012 15:13 לינק ישיר 

שותפיסוד כתב:

כל זה קרה וקורה למי שעוזב את הקיבוץ או את העיר או כל מסגרת אחרת.

[חבל לדבר על משהו שאינך מכיר. הדברים שכתבת פשוט אינם נכונים עובדתית.]

תוקן על ידי אמשלום ב- 02/08/2012 15:14:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2012 15:18 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
שותפי
אולי שכחת שאתה לא בדיוק מדבר על אנשים שדברו עם סוכן החברה החרדית שהסביר להם בדיוק את הטוב ואת הנזקים והחתים אותם על מסמך שפוטר אותם מכל אחריות.
מדובר בד"כ בכאלה שפשוט נולדו לתוכה ומעולם לא ניתן להם צ'אנס [כלשון שם ספרו של הרה"ג אורי זוהר], גם לבעלי תשובה לא בדיוק מסבירים גם את הבעיות שהם קונים לתוכם כשנכנסים לחברה הזאת, אז על מי אתה עובד?
האם אין תורה? אין מוסר? אין כלום? גם מי שנכנס למארב גנבים יודע שיכול לאבד את כספו, בגלל זה זה מותר לגנבים לעשות את זה.
נטען כאן שהחברה לא מתנהגת נכון כלפי הרוצים לעזוב אותה, ואתה מצדיק עם טעות כאלה?

יפה מאד שאתה מנצל את החופש שלך ללמד תועים בינה באתר האובדים בארץ אשור דפה, ישלם ה' שכרך ותהי משכורתך שלימה מעם ה'. [רק אל תתלונן שלא מסכימים איתך או מקבלים אותך כראוי לרום מעלתך. מי שנכנס לכאן ידוע מה המחיר של זה.]

אני מגיב כדי שלא תאמר אח"כ שאני מתעלם, ח"ו.

כל אדם שמגיע לגיל דעה מסתכל על חייו ומחשב את דרכיו.
העלויות של כל צעד אפשרי הן נתונות מבחינתו, זה המחיר וזאת התמורה לכל צעד שיעשה.
גם אם חושב שעמלות הבנקים יקרות מדי הוא לא רשאי לגנוב מהם. הוא יכול פשוט לא לפתוח שם חשבון או לעבור לבנק אחר. בכל מקרה אין טעם שישב ויילל בפתח הסניף.

מי מתלונן ועל מה מתלונן ? ומה הקשר ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2012 15:21 לינק ישיר 

שותפי
שלש הערות חדשות:

א- האם אתה באמת סובר שמי שחושב שחז"ל טעו במשהו הוא אפיקורס ואינו מצטרף למניין?
[ונפק"מ לר' מיכאל אברהם למשל]
ב- אתה בא וטוען כאן בעיקר בשם כללי מוסר חברתיים. אבל שכחת שאין שום כלל חברתי המחייב לאפיקורס להצהיר על כך.  אז מה אתה רוצה? [זה פישוט רב של אחד מטענותי הקודמות]
כשיהיה כלל חברתי מפורש כזה, נדון על כך.

ג- נדמה לי שאם ייתכן או אחד מהאנוסים ישאל לרב שנותן בו אימון האם לגלות שהוא אפיקורס לחבריו ומשפחתו או לא, הרב יענה לו בהחלט שלא. [מכמה סיבות, שחלקם פורטו באשכול האנוסים ע"י פינגוואי] ועובדא ידענא בראש ישיבה חשוב בב"ב שידע על תלמיד שהוא אפיקורס וכל שהוא עשה שניסה זה להניאו מלדבר עם אחרים תמימים על זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2012 15:27 לינק ישיר 

שותפי
מכיון שאיני זקן וזה דווקא לפי כבודי, אקיים גם אני בעצמי לא תוכל להתעלם מהאבידות שאיבדת [לא אומר מאיזה עולם] בהודעתך הקודמת.

א- אולי תמצא לי את זה שבהגיעו לגיל הדעת באמת חשב על הצדדים השונים והחליט להישאר. תוכל גם להידבר עם ייתכן כמה אנשים הוא מצא שבכלל מסוגלים להעלות על דעתם שיש צד אחר מאשר זה שחונכו עליו.
אולי זה בגלל שלא גדלת בזה, אני למדתי ולומד בישיבות וכוללים ואני מוכן להעיד לך שתשעים וחמש אחוז מעולם לא סברו וקיבלו.

ב- האם הינך חושב שרשות לחברה לחוקק איזה חוקים שהיא רוצה ולהתנאות איזה תנאים שהוא רוצה על חבריה ? הלא מתנה על מה שכתוב בתורה תנאו בטול.. גם בחוק האזרחי להבדיל יש סעיף שאומר שחוזה שמנוגד לכללי המוסר הציבוריים הבסיסיים אין לה תוקף. כתבת למעלה שאין חברה פושעת או צדיקה. ואני תמה עליך על מה תאמר כך. האם אין חיוב על החברה לנהוג באופן הוגן מוסרי תורני ונכון ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2012 15:28 לינק ישיר 

שותפי-
לפי שיטתך גם האנוסים המקוריים בספרד פעלו בצורה לא מוסרית כלפי הנוצרים כשחזרו לקיים את היהדות בסתר, ובמקביל השתתפו בריטואלים הנוצריים?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חילוניים מוסווים בתוך החברה החרדית- צביעות ורמאות ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.