בית פורומים עצור כאן חושבים

חילוניים מוסווים בתוך החברה החרדית- צביעות ורמאות ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/8/2012 23:46 לינק ישיר 

חסידיו של הרב שך פוסק הדור הפכו ליין נסך בקבוקי יין פתוחים אם חסי"ד חבד נגע בהם, בעיני ראיתי איך מבזים בסעודת מצווה חסיד חב"ד.

בענין המחשבה.
השולחן ערוך פוסק אדם העומד בתפילת שמונ"ע ושומע את הציבור אומר קדושה- יפסיק בתפילתו ישמע- ולאחר מכן ימשיך בתפילתו\
ושואל העולם- ממה נפשך אם שומע כעונה- אז הרי יש הפסק בתפילתו. ואם שומע לא כעונה- אז בשביל מה הוא צריך להפסיק ולשמוע.
ולעונים ינעם ויבינו את עניין המחשבות אצל האנוסים החרדים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2012 23:50 לינק ישיר 

ירוחם, זכורני שפעם כבר שאלת זאת, ועניתי לך דרך דיון בדברי רעק"א על שריפת מזוזה בעיר הנידחת.
מדינא דגמרא אין דין עיר הנידחת היכא שיש בה מזוזה, כי צריך לשרוף את כל שללה, ואי אפשר לשרוף את המזוזה (מדיחן איבוד השם). ומקשה רעק"א: מדוע לא שורפים את המזוזה בגרמא (שכן גרם מחיקת השם פטור)? ואנוכי הק' תירצתי שלעניין איסור מחיקה שריפה בגרמא אינה אסורה מה"ת, אבל היא גם אינה שריפה לעניין קיום מצוות עשה של שריפת שללה של עיה"נ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2012 00:05 לינק ישיר 

רבנו מיכי

ה' לא מעניש על מחשבה רעה,   אבל  נותן שכר על מחשבה טובה, (אגב לומדים זאת מהתורה- איפה?)

לענין ההפסק בתפילה שנעשית כאמור רק במחשבה- אין הרי עונש- הוא כאילו לא עשה כלום.
אבל לענין לשמוע קדושה- שזו מחשבה טובה- הוא מקבל שכר,
את התשובה הזו מיחסים הליטאים לר' חיים.    והחסידים לר' אלימלך מיליז'נסק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2012 00:48 לינק ישיר 

אפריםבן כתב:
אתה מגחיך את עצמך מתגובה לתגובה.

הרי מדובר פה על מחשבות ללא קשר להשלכות.שהרי ישנם אלפי אנוסים שלא נוסעים בכלל בלילה לפאב או שלא כותבים פה בפורום .

נדמה שאחת המחמאות שאפשר לקבל בפורום היא שהדברים מגוחכים בעיניך.
אין מחשבות ללא קשר להשלכות
גם מי שלא נוסע בלילה בפאב, אם אינו מאמין באמת הוא לא יכול להתנהג באמת כמו מאמין, באיזה מקום זה יתפרץ, את זאת גם אתה יכול בסופו של דבר להבין אני מקוה
ואני לא רוצה להתחתן עם הבת שלו ,
וזו זכותי המלאה שלא להתקרב ולא לשתות יין יחד עם איש כזה
או לא להתפלל יחד עם מי שלא מאמין בנשוא התפילה
או לא להשמיע את השירים שלו בתחנה שלי
ולא להציג את הציורים שלו בתערוכה שלי
ולא לראיין אותו לעיתון שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2012 00:54 לינק ישיר 

ייתכן
ובכל זאת ישנה רשימה שלימה של סיבות שכופין להוציא. כמו למשל מחלה גופנית מדבקת. וכו' וכו' מפליא שזה שהמיר דתו לא נחשב אצלם איום מספיק על האשה שיכופו להוציא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2012 08:16 לינק ישיר 

כותרת הסימן, אינה חומר הלכות מומרין, אלא חומר גט בעל כורחו.

בסימן כולו, כמו בהרבה הלכות, יש סתירות, לכאורה, ברמת החומרה הנצרכת לכוף לתת גט.

לא עיינתי די הצורך כדי לבדוק אם יש קריטריון שיטתי, אך אולי החשש של האינם מתירים לכוף מומר הוא, כיוון שהיתר זה אינו מופיע במקורות ולא רצו לאמרו מסברה.

חלק מהמקרים בהם כופין מופיע במשנה ובגמ'.

הדוגמה שהבאת, לא כ"כ מוצלחת, כי במקרה זה כופין גם את האישה לצאת וכאמור, היא מופיעה במשנה כעילה לכפיית גט.

צריך לעיין במקורי הדברים להבין מה נימוק היה בידם, לא לכלול מומרות בעילות המצדיקות כפיית גט, כדי להסיק מכך מסקנה משתמעת גורפת.

חומר לעיון ומחשבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2012 09:22 לינק ישיר 

חילונים מוסווים

יהיאור כתב:

אוהומ... זכור לי שהיה איזה אחד קצת לפני יהיאור שטען את זה, אולי אתה זוכר מי זה היה?

בכוונה הרמתי להנחתה, איני מתעלם מרמזים לשיטתך, אבל חושבני שזו אינה הפרשנות האמיתית.. ולא כאן המקום.

אני מבין שרוב ההודעה הזאת מכוונת כלפי,ורוב מזה תוך סילוף של מה שאמרתי.

לאו דווקא כלפיך . יש עוד כמה שיודעים היטב כמה השני נלעג אבל לא טרחו לקנות מראה,

קשה לי להבהיר כל פרט. רק נקודה אחת או שתים. איני ממליץ כאן בעד ציבור אחר כלשהו, ולהבנתי אצל הסרוגים קיימים אותם הבעות או קרובים לזה. וכבר הבהרתי את זה באשכול אחר.

אל תטרח. תסתפק בבקשה בהבהרת המשפט הבא: כן טענתי בישיבה שאם יתגלה ברור כשמש שאין אלקים, לא ישתנה שום דבר בהתנהגות היומיומית של רובם. לא נראה לי נכון. תן להם חדשיים ויתרגלו.

לדעתי אכן הקשר הזוגי, וקשר בין אנשים בכלל, אמור להיות קודם אצלם לדת. כבר אמרו שהמבחן לחבר האמיתי הוא אם הוא עוזר לך כשאתה חוטא. ואני חושב שזה ככה לפי הדת. ולראיה הבאתי את הרמ"א שאיני מבין מה הקשר בין סוגיית גט מעושה לכאן. וראה מה שכתבתי לייתכן. [אם אני טועה לגמרי אנא הבהר לי שלא יהיה לי שגיאה כ"כ גסה בהבנת הנושא]

ראה במקור הדין של הדעה החולקת (המרדכי בגיטין) שנושאו הוא כפיה בגט וכאן התיר ודעה זו חולקת.

חושבני שזה חוד המחלוקת. כפי שאני מבין את הדת היא קודמת ליחסי אנוש. למען האמת איני מבין את האפשרות האחרת כשהיא מולבשת ביהדות המבוטאת החל מהמקרא וצפונה (ועד לתקופה בה במקום לומר שאיני דתי בחרו אנשים לומר שהדת אינה הדת. מעשית זו אותה משמעות והסמנטיקה מי יקרא לעצמו יהודי ומי בעל דת בשם אחר חסרת משמעות בעיני)). אני מבין את יתכן שטוען שזה כך ובועט בזה, אבל להכניס את היהדות הכתובה לתחפושת כזו נראה לי סותר לכל שכל ישר.

אני מקצין קצת בטענותי אולי, אבל לדעתי יש בזה הרבה אמת. וראה אחת הודעתי שבכאן שבו פירטתי את אחיזת החבל בשני ראשים שהוא העיקר שקשור לנקודה זו.

לא רמזתי שכל מי שחושב יצא. אלא שהרוב לא חושבים. זה חידוש ענק בשבילך?

לדעתי כן ישנם כאלה שחשבו ונשארו, או אפילו שנכנסו. הנקודה היתה אחרת לגמרי.

כתבת ".  אולי תמצא לי את זה שבהגיעו לגיל הדעת באמת חשב על הצדדים השונים והחליט להישאר".. יש לזה פרשנות אחרת? להפעיל עז זה י"ג מידות שהתורה נדרשת בהן?

יתכן שפרשנותי בעניין השינאה היתה מוטעית, ואם כן התנצלותי, אבל נא הבן שלאור הנ"ל לפחות טעותי סבירה.

ייתכן

א.       טענת גנ יבת הדעת מוטעית מיסודה בעיני ואין בה חידוש. מן הסתם ממציאה הוא טוורקמדה.

ב.       כגם חילונים יכולים לטעון שמי שניזון מכספי צדקה של תורם פלסטינאי והוא ציוני בליבו הוא נוכל. התשובה האמיתית היא שזה נשקו הסביר היחיד של החלש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2012 09:26 לינק ישיר 

ואמאי,התורה וגם בית המשפט החילוני לא דנים ולא מענישים רוצח בפוטנציה,גנב בפוטנציה או אונס בפוטנציה.
כי התורה וגם המשפט החילוני יודעים שאין דנים אדם על מחשבות אלא רק על ביצוע בפועל זאת הנורמה כי כולם יודעים שאם נעניש על מחשבות רבע מהעולם יבלה בבית סוהר או יוצא להורג על הכיסא החשמלי.
ולכן החילוניים לא היו נטפלים לנעמי שמר(לדוגמא)אלמלא היתה מביעה את דעתה בפומבי בשיריה.

ולכן העובדה  שאתה מפרט יפה מאד איך אתה כן  דן אדם על מחשבותיו בגלל ההשלכות הצפויות -הרי זה בדיוק מה שרציתי להוכיח שדתך שונה מכל עם -לזה קוראים משטרת מחשבות רק בגלל השלכות צפויות.

וכמובן שזכותך המלאה לעשות את זה וזכותך המלאה גם להעביר קול קורא בכל העולם שזה חובה להעניש כל אדם שמהרהר כל ימיו ברצח פלוני כי זה יתפרץ יום אחד אבל שים לב שלא זה נושא הדיון בינינו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2012 09:56 לינק ישיר 

ירוחם,
איני זוכר אם זו התשובה שנתת אז, אבל אני חוזר ולא מסכים לה כאן. לדעתי זה ממש לה"ר על ר' חיים לומר שכך הוא אמר. ההבדל הוא הרבה יותר פשוט, ולא קשור בשום צורה למימרות האגדיות שעוסקות בענישה של הקב"ה (מה זה קשור להלכה של הפסק?).
שומע כעונה נחשב הלכתית כדיבור אבל הוא לא דיבור ממש. לעניין לצאת יד"ח די שייחשב הלכתית כדיבור, ולעניין הפסק צריך דיבור ממש. זו התשובה, וכל השאר הם פלפולים מיותרים ולא נכונים.
פוק חזי לעניין מי ששומע מגדף ולא מוחה. גם הוא 'יוצא יד"ח' מדין שומע כעונה, אף שהמחשבה שלו היא רעה. וגם זה חצי פלפול, אבל כנגד פלפול משתמשים בכלי אומנותו של הפלפלן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2012 10:06 לינק ישיר 

אפריםבן כתב:
ואמאי,התורה וגם בית המשפט החילוני לא דנים ולא מענישים רוצח בפוטנציה,גנב בפוטנציה או אונס בפוטנציה.
כי התורה וגם המשפט החילוני יודעים שאין דנים אדם על מחשבות אלא רק על ביצוע בפועל זאת הנורמה כי כולם יודעים שאם נעניש על מחשבות רבע מהעולם יבלה בבית סוהר או יוצא להורג על הכיסא החשמלי.
ולכן החילוניים לא היו נטפלים לנעמי שמר(לדוגמא)אלמלא היתה מביעה את דעתה בפומבי בשיריה.

ולכן העובדה  שאתה מפרט יפה מאד איך אתה כן  דן אדם על מחשבותיו בגלל ההשלכות הצפויות -הרי זה בדיוק מה שרציתי להוכיח שדתך שונה מכל עם -לזה קוראים משטרת מחשבות רק בגלל השלכות צפויות.

וכמובן שזכותך המלאה לעשות את זה וזכותך המלאה גם להעביר קול קורא בכל העולם שזה חובה להעניש כל אדם שמהרהר כל ימיו ברצח פלוני כי זה יתפרץ יום אחד אבל שים לב שלא זה נושא הדיון בינינו

אתה פשוט לא קולט. אין הלכה כזו שמתייחסת למחשבות, אין בכלל הלכה שלא שותים יין של אפיקורס, וגם המנהג הזה מדבר על אפיקורס בגלוי, לא על מישהו שחושב מחשבות, אלא מי שמביע דעות המסיתות למעשים. על מחשבה לא מענישים בשום מקום, רק על הסתה, עליה מענישים בכל מקום.
לגבי נעמי שמר, אין לך שום מושג, היא לא הביעה שום דעה בשיריה, היא פשוט היתה בעלת נטיות ימניות, בלי שום קשר לשירים שלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2012 10:43 לינק ישיר 

ואמאי,אתה הרי דיברת על השלכות עתידיות של מחשבות כפירה ועכשו אתה מדבר על מעשים.בהווה.

הרי האנוסים עושים מעשיהם בסתר והם לא מסיתים  ועל זה טען פותח האשכול שהם רמאים ומכשילים אותו במניין .
איפה ראית שהם מסיתים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2012 11:18 לינק ישיר 

רבנו
שומע כעונה נחשב הלכתית כדיבור אבל הוא לא דיבור ממש. לעניין לצאת יד"ח די שייחשב הלכתית כדיבור,

וזה לא פלפול? אז מה זה? ללכת עם ולהרגיש בלי?
הלכה אומרת שמי שלא הולך בדרך ההלכה נענש. אז מתאים לענ"ד בהחלט הפלפול של אין מענישים על המחשבה שהוא נושא הדיון.

אבל פלפולך בעניין עיר הנדחת, השאלה בכלל לא מתחילה, עיר הנדחת היא גזירת הכתוב.0שמעולם לא קיימו אותה)
ומדובר כאמור על עיר שכל תושביה עברו ע"ז. ומכאן שכל המזוזות בה - הן בגדר ספר תורהנ שכתבה מין, ועליה להשרף.
ואם תאמר אולי כתבו אותן קודם. בע"ז נענשים גם על המחשבה. ויש להניח כי כותבי המזוזה מאותה עיר הרהרו ע"ז כבר הרבה קודם.
אדם לא יוצא פתאום לתרבות רעה- אדם לא מתחיל בבוקר צח לעבוד ע"ז.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2012 11:29 לינק ישיר 

ירוחם,
א. זה א"ב של חשיבה משפטית, שמעשה כלשהו נחשב תקף לעניין אחד ולא לעניין אחר. רק דוגמה אחת מיני רבות: בא ע"א שמת בעלה, היא רשאית להינשא (לעדות אישה די בע"א) אבל לא  יורדים לנחלה (כי לממונות בעינן שני עדים). כעת תשאל: ממ"נ - בעלה מת או לא? האם העד נאמן או לא?
ב. איפה כתוב שמי שלא הולך בדרך ההלכה נענש? אתה מייסד מימרא חדשה מדילך, ואז דורש אותה דרשות של דופי. מה אשם הקב"ה/התורה/ההלכה בכל זה?
ג. לגבי עיה"נ, השאלה היא מצוינת (ולענ"ד גם תשובתי), והתשובה שנתת לא נכונה. אבל  אני מציע לא להמשיך כאן בפלפולים שאינם מעניינו של האשכול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2012 11:34 לינק ישיר 

ואמאי-

נעמי שמר הביע את דעותיה הימניות בגלוי ובפומבי לא אחת. מה זה משנה אם היא עשתה זאת בשירים או בפרוזה?

וכפי שהעירו כבר לפני: שותפיסוד פתח את כל האשכול הזה בטרוניה רבתי על האנוסים כל כך שאינם מביעים את דעותיהם בגלוי ובפומבי, ועל ידי כך מכשילים את הציבור החרדי. אתה לא מבין את הנקודה? במקום אחר התנצלתי על כך שהאשמתי אותך בחוסר יושר אינטלקטואלי, אל תגרום לי לחזור בי מהתנצלותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2012 13:40 לינק ישיר 

רבנו
ב. איפה כתוב שמי שלא הולך בדרך ההלכה נענש?

יום שישי היום לחפש מקורות, אבל פוק חזי מאי עמא דבר- תשאל 10 אנשים למה הם מקימים את ההלכה, ומה יהיה אם לא יקיימו אותן?

אני קורא לך רבנו- כי יש בתגובותך לפעמים דברים  חדים ונועזים.
האמת שהייתי צריך לקרא לך- חזן- החזן אומר בקול גדול מה שאחרים אומרים בלחש.
ובעיקר כי אתה לא מתחבא מאחורי ניק

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חילוניים מוסווים בתוך החברה החרדית- צביעות ורמאות ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.