בית פורומים עצור כאן חושבים

חילוניים מוסווים בתוך החברה החרדית- צביעות ורמאות ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/8/2012 14:07 לינק ישיר 

[quote] 

כותרת הסימן, אינה חומר הלכות מומרין, אלא חומר גט בעל כורחו.

בסימן כולו, כמו בהרבה הלכות, יש סתירות, לכאורה, ברמת החומרה הנצרכת לכוף לתת גט.

לא עיינתי די הצורך כדי לבדוק אם יש קריטריון שיטתי, אך אולי החשש של האינם מתירים לכוף מומר הוא, כיוון שהיתר זה אינו מופיע במקורות ולא רצו לאמרו מסברה.

חלק מהמקרים בהם כופין מופיע במשנה ובגמ'.

הדוגמה שהבאת, לא כ"כ מוצלחת, כי במקרה זה כופין גם את האישה לצאת וכאמור, היא מופיעה במשנה כעילה לכפיית גט.

צריך לעיין במקורי הדברים להבין מה נימוק היה בידם, לא לכלול מומרות בעילות המצדיקות כפיית גט, כדי להסיק מכך מסקנה משתמעת גורפת.

חומר לעיון ומחשבה.

קר/quote]

פשוט שאין הנושא שם חומר המומרות, ושאין השיטה הזו מקילה כלל בחומר המומרות. זו פשיטא ואין צריך  להיאמר.

מכל מקום ישנם בעיות רבות שעליהם כופין להוציא. אכן כדבריך צ"ע אם יש הגדרה ברורה מספיק באיזה חומר כן ובאיזה לא.

ומתמיה שלא ראתה לנכון לכלול את המומר בכללם.

אכן הדוגמא שהבאתי לא מוצלחת, אמנם על מחלות פחותות יותר כופין לו ולא לה. לפי החשיבה הרגילה הרי ק"ו מחלה רוחנית ממחלה גופנית. לכן נקטתי דוגמא זו.

ועי' בפתחי תשובה מה שהביא שצועקים נגד השיטה הזו מטעם הזה.

אם הבנתי, אתה טוען שאולי הסיבה לשיטה היא בעיקר שלקחו את הפורמליות של הלכה הזו כפשוטם ולא חשבו כלל על המשמעות,  כשיטתך בטעם רוב הדיונים ההלכתיים בכלל.

אכן עוד צריך לעיין הרבה בזה, ויש כאן לפחות חומר למחשבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2012 14:14 לינק ישיר 

תלמיד
אכן זו חוד המחלוקת. אני חולק עליך לא כי אני מנסה להתאים את הדת למחשבתי הנאורה. אלא באמת ובתמים כך הבנתי את הדת מעולם.ואיני רואה דרך להתחמק מזה. ואני רואה את הצד שלך כסילוף של הדת. ומקורותי עמי. זכותך לחלוק על זה. וזכותך לטעון שאני אונס את הדת. אני חולק על כל ההנחות האלו.
אפשר להתווכח עד בלי די על זה, אבל כמובן שאין בזה כל תועלת, על כן את והב בסופה.

לגבי הדוגמא שנתתי מהישיבה, מדובר בהשערות בלבד, ובהגזמה של נקודה נכונה בעיני. עדיין אני סובר שייתכן מאד שהכל ימשיך כרגיל. כמובן שזה תלוי בפועל כמה יהיה שינוי גם בשאר דפוסי המחשבה ולכן כל נסיון קשה להוכיח ממנו משהו. בכל אופן נדמה לי שמקרה האנוסים הוא הוכחה די חזקה לדברי.

איני רואה כל דרך מעשי לטעון על מי שגדל בחברה מסורתית סבר וקיבל. גם אם הוא בעל דעת משפטית. אולי אצל האיימיש שנותנים "שנת הכרעה" בגיל מסויים אפשר לטעון כך, וגם שם אני מסופק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2012 16:45 לינק ישיר 

אגנוסטיק כתב:
ואמאי-

נעמי שמר הביע את דעותיה הימניות בגלוי ובפומבי לא אחת. מה זה משנה אם היא עשתה זאת בשירים או בפרוזה?

וכפי שהעירו כבר לפני: שותפיסוד פתח את כל האשכול הזה בטרוניה רבתי על האנוסים כל כך שאינם מביעים את דעותיהם בגלוי ובפומבי, ועל ידי כך מכשילים את הציבור החרדי. אתה לא מבין את הנקודה? במקום אחר התנצלתי על כך שהאשמתי אותך בחוסר יושר אינטלקטואלי, אל תגרום לי לחזור בי מהתנצלותי.

מפני כבודך אשיב על הישנות:
אין חשיבות רבה היכן הביעה שמר את דעותיה, דברי באו כלפי אפרים בן שעירב את הענין. מה שאמרתי הוא שהדירו שירים של אדם, אומנות ויצירה, מפני שדעותיו אינן בפוליטיקל קורקט. שזה מקביל להדרת יין של אדם שדעותיו אינן בפוליטיקל קורקט.

ובנוגע לנושא האשכול, הרי הערתי לשותף שיש מקום לראות את הישארותם של ספקנים וציניקנים בתוך המסגרת כדבר טוב. ולא התלוננתי אלא על ייתכן וכל שום ובצל דאית ביה, שאמר שהיהדות היא היחידה שמדירה אנשים בגלל דעותיהם, וזו טעות.
אפרים בן מתעקש להתפלפל על אנוסים שלא עושים כלום, ועל כך הסברתי לו 3 פעמים שההלכה לא מדירה אנוסים שלא עושים כלום, ומלבד זאת אין דבר כזה אנוסים שלא עושים כלום. אם באמת הם לא היו עושים כלום כלום כלום הרי לא היה אפשר לדעת כלל על קיומם.. וכמובן יש גם את ההגיון האנושי שמי שלא מאמין אינו יכול להיות באמת כמו המאמין, אנשים אינם רובוטים ואינם עשויים מפלסטיק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2012 17:26 לינק ישיר 

ואמאי-

תודה על תשובתך.

1. ראשית מסתבר שנעמי שמר הביע את עמדתה הפוליטית גם בכמה שירים, ושירים אלו אכן הודרו ואינם מוכרים לאיש כמעט. ראה http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%D7%A2%D7%9E%D7%99_%D7%A9%D7%9E%D7%A8#

2. שיריה הלא פוליטיים של נעמי שמר לא ממש מודרים. כמדומני שאם תפתח היום רדיו בכל שעה שמשדרים מוזיקה עברית, אפילו בתחנות השמאלניות ביותר כמו גל"צ, תוכל לשמוע את שיריה לעתים קרובות למדי. לעומת זאת אני מניח שאין אף תחנת רדיו חרדית שתשמיע היום אפילו שיר אחד של מני פיליפ (ואם אני טועה אני מתנצל, פשוט אינני מאזין לתחנות החרדיות).

3. "ולא התלוננתי אלא על ייתכן וכל שום ובצל דאית ביה, שאמר שהיהדות היא היחידה שמדירה אנשים בגלל דעותיהם, וזו טעות."

נראה שלא ירדת כלל לסוף דעתו של ייתכן. אני מבין ששוררת ביניכם איבה מסויימת, אבל נראה לי שהפעם תצטרך להודות שהוא צודק.

ייתכן לא אמר שהיהדות היא היחידה שמדירה אנשים בגלל דעותיהם.
הוא אמר "הדת, היא התרבות היחידה בעולם, שמבחינתה יש בעיה עם מה שאתה חושב, ברמה של יין נסך ומנין וכו'. גם אם נקבל כי אין זה הוגן לרמות דתי בבשר וחלב וכיו"ב (שאלה מוסרית מעניינת) מהיכי תיתי שיהא אדם חייב מוסרית לגלות את רזי מחשבתו, במחיר כבד (בדרך כלל גם, אולי בעיקר, מתוך רצון עז, לא לפגוע בבני משפחתו הקרובים) רק בגלל השיגעון הזה, שמחשבת פיגול פוסלת."

שים לב שקודם כל הוא מדבר על הדת בכלל ולא רק על הדת היהודית. שנית, וחשוב יותר, הוא לא מדבר על דעות שאדם מביע ומגלה לאנשים אחרים. ודאי שבכל חברה ותרבות יש דעות שאם תגלה אותן לאחרים תחטוף נידוי והדרה (אם כי גם כאן ההדרה והנידוי בחברה החרדית קיצוניים בהרבה מאשר בחברה החילונית). אבל כאן מדובר על דברים שאדם חושב בליבו פנימה ואינו מגלה לאיש. כמובן שאי אפשר להדיר או להעניש איש בחברה החרדית רק על מה שהוא חושב, אם אינו מגלה זאת לאיש, ולו רק מן הטעם הפשוט שאף אחד לא יכול לקרוא את מחשבותיו. אבל, אעפ"י שלא מענישים או מנדים את האנוס החרדי כי לא חושדים בדעותיו, עדיין יש בעיה מבחינת החברה החרדית עם מה שאדם זה חושב, והראיה היא טרונייתו של שותפי בפתיחת אשכול זה. אין כל מקבילה לתופעה זאת בציבור החילוני.
האם אתה יכול לדמיין את יאיר לפיד או שחר אילן (או כל אדם חילוני אחר שמייצג בעיניך את החילונות הלוחמנית) מתלונן באיזשהו פורום חילוני על אותם החילונים המאמינים בסתר בתורה מן השמיים ומקיימים מצוות באין רואים, וטוען כנגדם שהם צבועים המרמים את חבריהם החילוניים ומכשילים את הציבור החילוני, ושחובתם המוסרית היא לגלות ברבים את דעותיהם האמיתיות יהיה המחיר אשר יהיה?

תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 03/08/2012 17:28:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2012 18:13 לינק ישיר 

אגנוס
כי זה לא מפריע להם
לו היה מפריע (למשל חילוני שאינו מתגייס בתואנות שונות והנימוק האמיתי הוא דתי מוסווה) היה מתלוננים ועוד איך. כולנו עשויים מאותו עור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2012 18:22 לינק ישיר 

תלמיד

נכון. זה לא מפריע להם! זו בדיוק הנקודה - שלחרדי (נגיד מסוגו של שותפיסוד, יכול להיות שיש הרבה חרדים שזה לא נכון לגביהם, אבל נראה לי ששותפי עלה פה על עניין שבהחלט מייצג את ה"רוח" החרדית) מפריע מה אדם אחר עלול לחשוב בליבו פנימה, גם אם אינו אומר זאת לאיש, ולחילוני לא!

אני לא בטוח שהבנתי את הדוגמא שהבאת. האם מדובר על אדם שהוא דתי בסתר ונמנע מלהתגייס, והאחרים מתלוננים על כך שהוא אינו מגלה את דעותיו האמיתיות? איך הם יודעים מה הם דעותיו האמיתיות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2012 18:23 לינק ישיר 

שותפי
כנס לפורום יוצאים בשאלה בתפוז ותשאיר הודעה השואלת מה יהיה היחס לאברך תמים נשוי בעל שלושה ילדים אם יצא בשאלה.
למשל כמה יתנו לו לראות את ילדיו? להזכירך, בית הדין הוא חרדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2012 22:02 לינק ישיר 

שבוטוף

הענין של נעמי שמר הוא היחס בין תרומתה וחלקה ביצירה, ובין הפידבק שקיבלה. סביר בהחלט שהיא מוערכת בשורה תחתונה יותר מאבי ביטר, אבל הגיע לה הרבה יותר. והדברים עתיקים.

כמובן שזה לא הנושא, אלא טענתו של ייתכן.

לענין פיליפ, פגיעתה של שמר בפוליטיקל קורקט הישראלי היא כאין וכאפס בפגיעתו של פיליפ בפופי"ק החרדי. מבחינתינו היא כמו מרדכי וענונו, שאם היה יוצר שירים אני מניח שאף אחד לא היה משמיע אותם.

אתה יכול לשאול מי המשוגע שאפיקורסות של אדם קטן אחד חשובה בעיניו כמו גילוי סודות אטום, והתשובה היא: אנחנו, האנשים שעדיין מאמינים בערכים ובאידיאלים, שנהרגנו נסקלנו ונשרפנו אלפי שנים כדי לשמר את האידיאלים האלו, וכל מי שבוגד בנו ועורק אל האוייב, זה שמקבל בשוויון נפש את עזיבת הדת, פוגע בנו נפשית ורגשית כמו שוענונו פגע בכל ישראלי ממוצע, בדוק ומנוסה, אם היה ניתן למדוד הרגשת פגיעה פסיכולוגית לא היו הבדלים גדולים. ואחרי מעשה דענת  קם נר' לכאו' שרף הפגיעות שלהם ירד עוד יותר.

מה שאומר שכל אחד מגיב בחריפות כשפוגעים בו, כל השאלה היא מה חשוב לו וכמה, ובאמת הרבה יותר קשה לפגוע במי שלא חשובים לו יותר מדי דברים, כגון הציבור המערבי של ימינו, האידיאל המרכזי הוא "אידיאל החיים הנעימים", ולכן עד שלא נפגע אידיאל נפלא וורוד זה, אף אחד לא מתעצבן ולא באמת אכפת לו.

ומכאן לדברי ייתכן שליט"א בעצמו:

"הדת, היא התרבות היחידה בעולם, שמבחינתה יש בעיה עם מה שאתה חושב, ברמה של יין נסך ומנין וכו'. גם אם נקבל כי אין זה הוגן לרמות דתי בבשר וחלב וכיו"ב (שאלה מוסרית מעניינת) מהיכי תיתי שיהא אדם חייב מוסרית לגלות את רזי מחשבתו, במחיר כבד (בדרך כלל גם, אולי בעיקר, מתוך רצון עז, לא לפגוע בבני משפחתו הקרובים) רק בגלל השיגעון הזה, שמחשבת פיגול פוסלת."

את המשפט 'מהיכי תיתי שיהא אדם חייב מוסרית לגלות את רזי מחשבתו'... יש לפרש כטענה כלפי ר' שותף יסוד \ פשט שתבע מאת האפיקורסים הנסתרים לגלות את מכמניהם. אבל נושא זה הוא אישי בין שני הנלי"ם, ואינו שייך לדת כתרבות יחידה וכו'. וכן השאלה הנוספת אם יש סולם ערכים חיצוני שיכול לקבוע שלא הוגן להכשיל דתי בבשר וחלב.

הענין הוא שעל הדרך ייתכן קבע פה כלל שהדת היא התרבות היחידה שמבחינתה יש בעיה עם מה שאתה חושב ברמה של יין נסך ומנין. ורק על הקביעה הזו באתי לדבר.

אגנוסטיק טען שהוא מדבר על הדת בכלל, אבל הנקודה של יין נסך ומנין או כל דבר אחר מקביל שאני יכול להעלות בדעתי קיימת רק ביהדות. בנצרות קיימת רדיפת כופרים, שזה ענין שונה.

ועל דברי ייתכן, שטען שיש יחודיות בהדרת אפיקורסים של היהדות, השבתי שאין שום יחודיות, הדרת מסכני הערכים היא דבר טבעי שמקובלת בכל תרבות.

אגנוסטיק כתב: "ההדרה והנידוי בחברה החרדית קיצוניים בהרבה מאשר בחברה החילונית", ממש לא נכון, הכל תלוי כמה חשוב הערך, תלוי על איזו ציפורן חודרנית דרכת, התגובה היא ביחס ישיר לאכפתיות, של כל אדם בכל חברה. וגם בין החרדים יש הבדלים גדולים, יש הרבה חרדים שלא כל כך אכפת להם מהערכים של הדת, ולכן לא מפריע להם להשתמש בחשמל בשבת, (בלי קשר לשאלה ההלכתית, זה לא מפריע להם ולא מעניין אותם, והם שונאים את האנשים שמזיעים בשבת בלי מזגן), או לא מפריע להם יותר מדי כל כרסום אחר בערכי הדת.  הכל תלוי באחוזי אכפתיות. כמובן שגם אצל החילוניים יש סוגים שונים של תגובות לפי הקיצוניות והאכפתיות, ראה כותרות מעליך בח"ח, הקוף אמר כך וכך, נתן זהבי ירק כך וכך. הכל כפי המבייש והמתבייש. אע"פ שבאופן כללי יש יותר אכפתיים אצל הדתיים, זה לא עיקרון אלא רק קורלציה.

ועוד כתב: "אבל כאן מדובר על דברים שאדם חושב בליבו פנימה ואינו מגלה לאיש.. עדיין יש בעיה מבחינת החברה החרדית עם מה שאדם זה חושב, והראיה היא טרונייתו של שותפי בפתיחת אשכול זה. אין כל מקבילה לתופעה זאת בציבור החילוני. האם אתה יכול לדמיין את יאיר לפיד או שחר אילן (או כל אדם חילוני אחר שמייצג בעיניך את החילונות הלוחמנית) מתלונן באיזשהו פורום חילוני על אותם החילונים המאמינים בסתר בתורה מן השמיים ומקיימים מצוות באין רואים, וטוען כנגדם שהם צבועים המרמים את חבריהם החילוניים ומכשילים את הציבור החילוני, ושחובתם המוסרית היא לגלות ברבים את דעותיהם האמיתיות יהיה המחיר אשר יהיה".

גם זו טעות, די מוזר להסתמך בהגדרת היהדות על הודעה של מישהו שיש בה טרוניה, כל דבר שמפריע לאנשים ופוגע בהם הם מתלוננים עליו, כמובן שלחילוני לא מפריע שאדם יאמין בסתר, אדרבה ככל שיוסתר ענין האמונה ולא יתן הרגשה חלילה כאילו הוא מחייב עדיף טפי, מה זה נוגע לבעיה של שותף שמכשילים אותו לא להתפלל במנין או לשתות יין נסך ר"ל, מבחינתו דופקים אותו. בפרט שדבריו לא תורה מסיני, אני הק' חושב שיין החרדים האנוסים אינו יין נסך, ואפיקורס הלכתי אפי' אם יינו פסול, הוא רק מי שפורק עול מצוות (תרגום חפשי של המלה אפיקורס), לא מי שכותב בעצכ"ח.

אפשר בהחלט להבין את הסלידה מאדם צבוע שמתנהג כאילו הוא דתי, אף כי כנראה בשיקולי תועלת זה נח וטוב לו, בדומה לעוד הרבה צבועים, בסופו של דבר זה דוחה מנטלית. וכותרת האשכול 'צביעות ורמאות' מתאימה ביותר, תאר לעצמך אדם שחי עם אשה ומרמה אותה שהוא אוהב אותה כי זה מאד נח לו מאותם שיקולים שהסביר יתכן שקשה מאד וכו'. בעיני כל אדם שפוי הוא איש דוחה צבוע ורמאי. (כאן מקום כמה חילוקים של אפרים בן, ולשומעים יונעם).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2012 22:05 לינק ישיר 

ואמאי
בוטה מאוד, אבל בכל זאת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2012 22:21 לינק ישיר 

התכוונת להדגים את דברי על הקוף והיורק וכו'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2012 23:16 לינק ישיר 

ואמאי,

אם אתה מסכים כי הדת היא משהו הגורם לאנשים, לדרוש מזולתם רגישויות שתרבויות אחרות אינן דורשות ולהיות משוכנעים כי כולם חייבים להתחשב, במה שבעיני אחרים נראה כשגעון גרידא, אז אנו מסכימים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2012 23:52 לינק ישיר 

בסוגיית כפיית המומר לגרש. [למנהלים-היה כדאי להעביר את הדיון לאשכול נפרד]

הגהות מיימוניות הלכות אישות פרק כה אות ד'  [מקור השיטה הנז' ברמ"א]:

כתב מורי רבינו עובר על דת או אפילו מומר אין כופין אותו להוציא. ותדע, מדלא מנה רשע שכופין אותו להוציא. וטעמא, דטב למיתב טן דו מלמיתב ארמלו. אם לא שעבר על דת, שקיבל עליו חרם שהוא כלפי דידה, כגון שלא להכותה או שלא להקניטה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2012 00:33 לינק ישיר 

ואמאי-

מה שאומר שכל אחד מגיב בחריפות כשפוגעים בו, כל השאלה היא מה חשוב לו וכמה

ודאי. איש אינו חולק על כך. אלא שהחרדים (או חלקם לפחות) נפגעים (או משימים עצמם כנפגעים) כמעט מכל דבר, ובדיוק על דא קא בכינן. grow up

ובאמת הרבה יותר קשה לפגוע במי שלא חשובים לו יותר מדי דברים, כגון הציבור המערבי של ימינו, האידיאל המרכזי הוא "אידיאל החיים הנעימים", ולכן עד שלא נפגע אידיאל נפלא וורוד זה, אף אחד לא מתעצבן ולא באמת אכפת לו.

כמדומני שרק הרגע הבאת בעצמך 2 דוגמאות לרוגז חילוני על אנשים (ואנונו והחרדים) שנובע מסיבות אידאולוגיות שמעבר לאידאל "החיים הטובים" (משום שהוא "בגד" במדינה והם נתפשים כמשתמטים, מה שנתפש כפגיעה בערכי השווויון והצדק).

אגנוסטיק טען שהוא מדבר על הדת בכלל, אבל הנקודה של יין נסך ומנין או כל דבר אחר מקביל שאני יכול להעלות בדעתי קיימת רק ביהדות. בנצרות קיימת רדיפת כופרים, שזה ענין שונה.

אני לא בקי עד כדי כך בנצרות, אבל כמדומני שאם תשאל נוצרים מאמינים אדוקים מה הם חושבים על כומר שמעביר את הריטואליים הקתוליים בזמן שבליבו פנימה אין הוא מאמין כלל, נדמה לי שתגובתם תהיה זהה לזו של שותפיסוד שחושש שמא החזן באיצקוביץ הוא אחד החרדים האנוסים.

מה זה נוגע לבעיה של שותף שמכשילים אותו לא להתפלל במנין או לשתות יין נסך ר"ל, מבחינתו דופקים אותו.

אבל זו בדיוק הנקודה! זה בדיוק מה שייתכן ואני טוענים שרק אצל אנשים דתיים יכול להיות מצב שהם מרגישים מוכשלים ודפוקים בגלל משהו שמישהו שאינם מכירים כלל חושב בליבו בסתר (או אפילו עושה בסתר בינו לבין עצמו)! וזה שונה מהדוגמא שהבאת של אדם שמעמיד פנים שהוא אוהב אישה (או אפילו בוגד בה בסתר). יחסים בין בני זוג אמורים להיות מושתתים (באופן אידאלי לפחות) על אמון וגילוי לב, ולכן טבעי הוא שמי שחושד שאמון זה מופר יחוש נבגד. אם היחסים בין שותפיסוד לכל מתפללי איצקוביץ היו כמו בין איש לאשתו ודאי שעמדתו היתה מובנת יותר. אבל שתחושה כזאת של טרוניה תצמח מצד אדם אחד כלפי מחשבותיו ומעשיו הנסתרים של אדם אחר שאינו מכיר כלל, זה יכול לקרות רק בהקשר דתי.

בפרט שדבריו לא תורה מסיני, אני הק' חושב שיין החרדים האנוסים אינו יין נסך, ואפיקורס הלכתי אפי' אם יינו פסול, הוא רק מי שפורק עול מצוות (תרגום חפשי של המלה אפיקורס), לא מי שכותב בעצכ"ח.

לגבי זה אכן אינני יודע מה בדיוק ההגדרה ההלכתית של אפיקורוס לעניין יין נסך ומניין. האם זה רק מחלל שבת בפרהסיא, או גם מחלל שבת להכעיס בצנעא, או אפילו רק אפיקורוס בדעותיו בצנעא. אני מניח שיש דעות שונות בעניין. שותפיסוד כנראה דוגל לפחות באחת בשתי האפשרויות האחרונות, ואני מניח שיש רבים כמותו. הייתי אפילו מעז לומר שבקרב החרדים הקנאים יותר זו הגישה השלטת, אבל אולי אני טועה.

אפשר בהחלט להבין את הסלידה מאדם צבוע שמתנהג כאילו הוא דתי, אף כי כנראה בשיקולי תועלת זה נח וטוב לו

האם אתה חושב אותו הדבר על אותם אנשים מאמינים שמתנהגים כאילו הם חילוניים משיקולי תועלת (הנשים הטובלות בסתר במקווה וכו')?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2012 12:32 לינק ישיר 

ייתכן, איני מסכים כלל לדבריך שהדת דורשת רגישויות שתרבותית אחרות אינן דורשות, אין שום הבדל עקרוני, בדיוק כמו שלכל תרבות יש רגישות אחרת. בכלל הדת לא דורשת מאף אחד להתחשב בה, זה בלבול מח שהומצא כאן בפורום, אם אני לא שותה יין שלך אני לא מבקש ממך כלום מלבד שתעוף לי מהעיניים ותצא לי מהורידים. אין שייך לכאן ענין הצביון היהודי של המדינה, שאינו 'התחשבות' אלא מלחמה על צביון העם, אין רוב ברור בעם, וכל אחד רוצה שהעם ייראה כפי השקפתו, בדיוק כמו שיש כאלו שנלחמים על הטמעת השקפת עולם ציונית, ויש גם איזה חוק שצריכים להדפיס שלטים בעברית, או שנלחמים על הטמעת השקפת עולם של דאגה לירוקים ולירקרקים. ולכן איני יודע למה לפי אגנוסטיק החרדים משימים עצמם נפגעים.

ועוד לאגנוסטיק, לגבי ונונו, ונונו סיכן את המדינה, זה לא אידיאל, אלא פשוט אדם דואג לבטחון עצמו. אבל כבר כתבתי שכל זה היתה לפני שהשמאל חלחל לורידים של כל אחד מאיתנו, היום אתה יכול לפתוח YNET והארץ ולראות לבד למה ענת קם צדיקה, ולמה פראייר מי שמתאמץ בשביל משהו, אין להם אלא כאן ועכשיו, עכשיו לא כדאי לתקוף באירן, בגלל ש"העולם" יכעס "מאד מאד נונו נו", כפי שאמר המפלץ אולמרט בנאומו המפורסם: שבענו מלחמות, שבענו להקיז דם. ובמלים אחרות: נמאס לי, אין לי כח להתאמץ, אני רוצה להיות ראש ממשלה, אני רוצה לגרוף מעטפות של כסף, לאסוף עטים יפים, לסוע במרצדס, ואחרי המבול. בשביל זה אשלח סוסים לבעוט בילדות קטנות מתחת לחצאית, וארמוס את כולם בדרכי.

לגבי ההבדלים בין נישואין לחיי דת, זו עבודתו של אפרים בן, ואין להסיג גבול. אף אחד לא מרגיש מוכשל ודפוק בגלל אפיקורס אנוס, יש את הענין של תפלה במנין לפי שיטת שותף, שיש צרות יותר גדולות, בא נאמר בלשון המעטה.. (גם סתם יינם של אפיקורס, אם היה אסור, כיון שהוא בשוגג אין בו שום איסור מכיון שזה דרבנן, כמבואר בנתה"מ רעו'). אבל ישנה הרגשת בגידה, למי שיש הרגשת אידיאל ושותפות, עד כמה שישנה שותפות בין אנשים. ברור שעצם העובדה שאדם היה חרדי ולבש כיפה ולאחר מכן הפסיק לא מטרידה אותי, אבל אם האדם הזה חלק אתי ספסל, והשתתף בענינים רגשיים ואידיאלים, בעיני הוא בוגד נקלה, למרות שאני לא בא אליו בשום טענה אישית, ההפסד כולו שלו.

ולא הצלחתי להבין מדוע אתה שוב עם הנשים הטובלות בסתר, זה לא מפריע לאף חילוני, הרי זה בדיוק מה שהם רוצים, שכל מי שמדבר על דת מצפון מחוייבות וכו' יצהיר סוף סוף שזה ענין רק שלו ולא מחייב אף אחד, וצריכים לכבד גם את מי שחושב בדיוק ההיפך (כלומר ההיפך מהדתי, לא ההיפך מהחילוני) ולא מטיפים חלילה לחזרה בתשובה, רק לערכי החילוניות יש חובה להטיף וכו'. מעולה, תטבלו בשקט, תתפללו בשקט, תתלבשו שחורים בשקט, תצעקו: החילונים מוצדקים צודקים ולגיטימיים גם בעינינו. אז יהיה שקט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2012 13:03 לינק ישיר 

אמאי-

1. וענונו לא ממש סיכן את המדינה, אדרבא יש מי שאומר שהוא עשה לה שרות עצום (אף שכוונתו היתה כמובן הפוכה).

2. אף אחד לא מרגיש מוכשל ודפוק בגלל אפיקורס אנוס

כמדומני שאתה עצמך אמרת: "מה זה נוגע לבעיה של שותף שמכשילים אותו לא להתפלל במנין או לשתות יין נסך ר"ל, מבחינתו דופקים אותו".

3. לגבי הנשים הטובלות בסתר - כל מה ששאלתי הוא האם גם אותן אתה מגדיר כצבועות ורמאיות ובוגדות נקלות. אני מדבריך מבין שלא, כיוון שלחילונים זה לא מפריע. וזה בדיוק מוכיח את הטענה שלי ושל ייתכן שרק בחברה הדתית תופשים את מה שאדם זר חושב או עושה בינו לבין עצמו כבגידה.

אשאל אותך שאלה אחרת - האם גם את האנוסים המקוריים מספרד היית מגדיר כצבועים ורמאים בגלל שהם לא גילו את צפונות ליבם לחבריהם הנוצרים?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חילוניים מוסווים בתוך החברה החרדית- צביעות ורמאות ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.