|
|
| נשלח ב-3/8/2012 13:02 |
|
| |
אין ספק כי פסיקותיו של הגרש"ז היו מורכבות יותר ורחבות יותר. למען הדיוק, הגרי"ש נועץ בדרך כלל עם מומחים, חלקם חילוניים, (בענייני רפואה, חקלאות וכיו"ב. לא אחת, גם בעידן המשבקים, בשאלה רפואית, ביקש שיזמנו אליו את הרופא) ולא רק עם משבקים מטעם. בל תשכח כי הוא נחשף למשבקים בשנותיו המאוחרות מאד.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2012 17:20 |
|
| |
ייתכן, זכורה לי חוות דעת בעייתית על מעליות שבת שמתבססת על מה שאמר לו איזה טכנאי כזה או אחר. ועוד כמה דוגמאות. ואולי יש גם כמה צורות להתייעץ, ועד כמה מתאמצים להבין ולהיכנס לניואנסים וכדומה. שוב, לא בהכרח בגלל חוסר אינטליגנציה אלא בגלל סדרי עדיפות וחלוקת זמן. יש כמה פסקים שנראה בעיניי שיצאו מהר מדיי וללא בדיקה מספקת. כבר כתבתי שאותו עצמו לא הכרתי כלל, ולכן איני יכול לומר מאומה עליו ועל סדר יומו וכדומה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2012 06:37 |
|
| |
<כדיין נחשף מקרוב בשנה אחת, למה שרובנו לא נחשפים אליו במשך חיים שלמים<
השאלה אינה החשיפה, אלא כיצד הוא טיפל בבעיות שאליהן נחשף.
האם הוא טיפל בפתרונן מתוך רצון לסייע לנזקק, או מתוך רצון להיות politically correct פורום: עצור כאן חושבים - האם שינה הרב אלישיב את גישתו ומדוע? מבט ...
תוקן על ידי נישטאיך ב- 05/08/2012 06:48:12
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2012 07:41 |
|
| |
נישט
מסכן הרב אלישיב, פעם משמיצים אותו שאינו מתגמש לפי הצורך ופעם שהוא מתישר לפי דעת הציבור (אגב, זהו מעגל כי דעת הצבור התיישרה בדר"כ עם דעתו, ומעמדו היה כזה שהוא היה יכול גם להקל ללא חשש)
וראה באשכול מטא הלכה אצל הרב אלישיב בתגובת שנרב להשגות עליו במקו"ר
תוקן על ידי תלמידטועה ב- 05/08/2012 07:42:36
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2012 08:20 |
|
| |
תלמיד
<מסכן הרב אלישיב, פעם משמיצים אותו שאינו מתגמש לפי הצורך ופעם שהוא מתישר לפי דעת הציבור (אגב, זהו מעגל כי דעת הצבור התיישרה בדר"כ עם דעתו, ומעמדו היה כזה שהוא היה יכול גם להקל ללא חשש)> אף שיש לי בעיה עם מי שאינו מתגמש לפי הצורך, ולא עם מי שמתגמש לפי הצורך, הרי זו לא יותר מדעתו הפרטית של הפוסק, ומי שאינו רוצה בה שילך לחפש לו פוסקים אחרים, אך יש לי בעיה עם פוסקים היודעים שהם הוכתרו כפוסקי הדור, שדעתם תשפיע על דעתם של אחרים, היוצאים עם הכרזות בדברים שאין להם כל ידיעה, המבוססות על אינפורמציה שנמסרה להם ע"י בן בלי שם, המשפיעות על חיי רבים. ראה לדוגמה את פרשת המעליות שכבר הזכירה מיכי, פרשת הפאות מהודו, או אף פרשת הגיורים. כאשר היה רב מחוב"ד שפסק שאין לטלטל בשבת בעיר בה אני גר, על אף שהעירוב שהותקן בה נבדק והוכשר ע"י גדולי המומחים בנושא, שאלתי אותו אם הוא היה פוסק כך גם אם הוא היה אב ל-8 ילדים קטנים, וגר בקומה רביעית ללא מיזוג אוויר, כשבחודשי הקייץ מגיעה מידת החום לארבעים מעלות, ולא כשאין לו ילדים בבית, והוא גר בבית פרטי עם מיזוג אויר הפועל 24 שעות ביממה, וכמובן שהוא לא ידע מה לענות לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2012 08:24 |
|
| |
זו טענה צודקת
ביקורתי היתה מכוונת להאשמתו ב PC שלדעתי אין לה רגלים
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2012 08:41 |
|
| |
לא הייתי אומר שבפרשיות הקרוקס, הפאות והמעליות, הוא ניסה להיות pc, שם הדבר נבע מתוך אי בדיקת הנושא, אך איני בטוח שכך היה גם בפרשת הגיורים.
תוקן על ידי נישטאיך ב- 05/08/2012 08:42:19
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2012 10:16 |
|
| |
נישט ודאי שפרשת הגיורים לא היה כך. את הבדיקה ההלכתית עשה בשבילו הרב גורן- כשביטל גיור מלכתחילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 00:44 |
|
| |
"הכול תלוי במזל אפילו ספר תורה שבהיכל" תקף, אולי ביתר שאת, בספר תורה חי, בחייו ובמותו. צא וראה את הרב מטעפליק שהיה רבם המובהק בהוראה של הגרי"ש והגר"ש וואזנר ועוד מגדולי פוסקי דורו ודורנו. כמה מיבדר שמיה בבי מדרשא האידנא?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 00:58 |
|
| |
בכדי שספר תורה יהיה בר מזל צריך קודם להכניסו להיכל, ספרי גדולי ישראל ספריהם הם זכרונם, הרב מטפליק לצערינו לא השאיר ......
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 01:08 |
|
| |
כמה טיפשאי הני בבלאי.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 02:55 |
|
| |
כמה פזיזא הני קורדאי דבבלאי דמשוי טיפשאי בטיפשאי,הכי נמי מסתברא מהא מתניתא דתליא מזלא במזלא, ותנוח דעתך דכבר חזינן מאי עמא דבר ,,עמא פזיזא חכימא דעלמא,,
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 05:19 |
|
| |
כל המושג של פוסק הדור התחיל כך: בהלוויתו של הגרש"ז אוירבאך אזי נאמר ברדיו שהשתתפו בו 300,000 איש, ומאחר שהציבור החילוני לא הכיר אותו, לכן העלו את לשידור את הרב לייזרזון וניסו להבין ממנו מיהו הרב הזה שהם כלל לא שמעו עליו, וזאת משום שהם הכירו רק את הרבנים הפוליטיים כגון הרב שך ז"ל והאדמו"ר מויז'ניץ ז"ל והרבי מחב"ד (ז"ל), ולכן הוא הסביר להם שהוא לא התעסק בעניינים הפוליטיים אלא בענייני ההלכה בלבד כאשר הוא בעצם היה הפוסק ההלכתי של הדור, ומיד לאחמ"כ אזי הרדיו התחיל לפמפם בכל העת על ההלוויה של פוסק הדור..., ומיד לאחמ"כ אזי היתד נאמן ולאחריה אף העיתונות הכללית החלו להתייחס אל הרב אלישיב כפוסק הדור..., אולם באם נתייחס אל האמת אזי דעו לכם שאצל הדיינים (חוץ מהלקקן הרב שרמן) אזי הם לא היו מתייחסים אל התובנות של הרב אלישיב...,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 08:54 |
|
| |
אתה מעיד על עצמך כי צעיר הנך לימים, או שבצעירותך התנזרת מקריאת עיתונים.
|
|
|
|
|