|
|
| נשלח ב-5/8/2012 12:30 |
|
| |
יהי אור
חוץ מלומר שעייפתי אותך, ושדרשתי ר"ל דרשות (שוב השחורים עם החוצפה שלהם לנגן על המצפון, לרמוז שכאילו יש משהו שמחייב, לרמוז שחלילה ייתכן שאני, כן, אני, לא עושה את חובתי, אובבוי. רק אם מימוני היה עונה לך תשובה המתחלקת לשמונה מאות סעיפים מתודיים זה לא היה 'דרשות', כי מימוני אף פעם לא יגיד שיש משהו מחייב, רציני, שדורש גם מאחרים, הכל רק מתחלק לאותיות ולסעיפים עד אין קץ כמו הממברנה של התא), מה עוד אמרת? למה אחרים חושבים אחרת, אתה יכול לצרף את זה לחתימה שלך, בכל דיון שתערוך כאן או במקום אחר. לא אמרתי שחייב להיות שצבא ואינטרנט ייהרג ואל יעבור, עובדה שהחזו"א לא חשב כך על הצבא, והרמב"ם לא כתב כך על האינטרנט ואפי' לא התורי"ד. אמרתי שאפשר בהחלט להבין דעה זו. ושהיא נובעת ממנהיגות ואחריות. ולא מפלפולי ודקדוקי עניות.
הוספת עוד שהאשכול נפתח במוצהר לקיים דיון סוקרטי וכו', ייתכן שיש לפותח האשכול בעלות על המשך, אבל מה שטענתי הוא שנקודת המבט הדקדוקית פלפולית היא לא הנכונה להכריע את הדיון.
אמנם עשית משהו חשוב, בדקת את הנושא העיקרי, נקודת הכובד של הדיון, משהו ש'יש לגביו נתונים', דהיינו אחוזי מחפשי הסקס באינטרנט. זה בהחלט חשוב ומשמעותי, ומכריע את הדיון כולו. אך דא עקא שכפי שכתבת אין שום דרך לכמת, ועכ"פ אפשר להציג את הנתונים איך שרוצים. למשל: בעשרת החיפושים הראשונים בגוגל ישראל, זכה במקום השני: תקרית הביקיני של מיכל אמדורסקי, אמנם יש מקום ראשון, אבל יתכן שהמקום הראשון עובר את השני באחוז קטן, ואם נצרף את המקום השמיני הם יהיו יחד רוב. אין לשכוח שמה שאדם משתמש בו הרבה נמצא במועדפים ולא בא בכלל דרך גוגל, וכן שהחיפושים הראשונים הם ממוקדים כדוגמת שם של זמרת וכדו', ואילו הנושא של פרונוגרפיה הוא רחב, ישנם מאות מלים או צירופים שיכולים להיות פלטפורמה ליצר מיני, יש לשקול את אחוזי השהות בפייסבוק שמשמים לחיזורים, ובעוד אתרים רבים ושונים, שהצטרפותם יחד היא חלק משמעותי מאד מהאינטרנט.
וכמובן שזה לא משנה בכלל את הבעיה העיקרית, במקו להסתכל במבט פרקטי ועניני, ולהבין שהפורנו באינטרנט הוא הגשר מס' 1 לעריות הרבה יותר מיחוד וממוניות וכל מיני הברקות מענינות, או שהצבא ינפץ את החרדיות כפי שאפילו ייתכן אמר לך, אתה מתפלפל עם הראש באותיות הקטנות.
ולאגנוסטיק, תסתכל קצת קדימה אחרי הסיבוב, עכשיו מדברים על יחידות נפרדות כי החרדים בחוץ, ברגע שהם יהיו בפנים, מישהו יכול להגיד לצבא מה לעשות? אל תדמיין שיישארו יחידות נפרדות, וגם אם כן, ביחידות נפרדות יש עדיין הרבה כפיה חילונית, או אי התחשבות של הצבא בצרכי הדת.
תלמיד טועה, יצא לי גם לראות כל מיני דברים בחיים, לא באתי לקדש ולסנגר על ההנהגה, אבל בשורה תחתונה צורת החשיבה שלהם יותר פרקטית וריאלית משל יהי אור ודומיו.
נישטאיך צודק, השאלה האם הסינתזה הזו טובה או רעה לנו. מי שיש לו מיותר שיהמר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2012 12:51 |
|
| |
ואמאי-
תאמין לי שהצבא לא מעוניין בעצמו שהחרדים ישרתו ביחידות הרגילות עם שאר החיילים. למה הוא צריך שהם יבלבלו את המוח למפקדים ולשאר החיילים בדרישות הכשרות, הדרת הנשים או בסתם ויכוחים תאולוגיים? לכן אני מאמין בהחלט שהחרדים ישארו ביחידות נפרדות גם בעתיד. וגם אם נניח שבעתיד יהיה מישהו שינסה לשנות זאת, או אז רק כשזה יקרה תוכל לצעוק "יהרג ובל יעבור" עם איזושהי מראית עין של ישרות. אחרי הכל למרוד במדינה אפשר יהיה גם אז כמו עכשיו.
ולגבי כפיה חילונית או אי-התחשבות ביחידות נפרדות לחרדים - נראה לי שאלו שטויות, אבל אם יש לך הוכחות אנא הבא אותן.
תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 05/08/2012 13:37:18
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2012 13:33 |
|
| |
יהרג וכל יעבור
ממש מפליא באיזו קלות ראש וחוסר אחראיות הופכים את שלשת מבל יעבור- שעליה עמלו ודנו חכמים- כי עליהם יהרג. ורק עליהם. לאיזה שוק פרסי כל מי שחושב שהוא מישהו- מכריז על עברה הנראת לו , והמענין אותו ברגע נתון. כיהרג.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2012 13:47 |
|
| |
ואמאי התתקשותך שלא לדון בצורה שניתן לדון בו, ראוייה לשבח בפלוגת הפרפוגנדה שבו הינך משרת. מעבר לכך אין לי מה לומר לך, בהצלחה בנסיונות השכנוע והדמגוגיה השקריים שלך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2012 13:49 |
|
| |
וסתם לענין הלא חשוב בכלל. בהודעתך הקודמת הצהרת כל מיני הצהרות עובדתיות, תוך ההצהרה כי מדובר בנתונים מסחריים שניתן לכמת. כשהוכחתיך שמדובר במילתא דעבידא לאגלויי, פתאום הודית שאין דרך לכמת וניתן להציג את הנתונים איך שרוצים. והעלית כל מיני סברות שבהם ניתן לשחק עם הנתונים. [כמובן שיש גם סברות רבות כאלה לצד ההפוך, גם מזה התעלמת יפה] אכן דרך מעניינת מאד לחמוק כך מכתיבת שקר גס.
אין אדם משקר במילתא דעבידא לאגלויי, כנראה לא על מרצי ערכים נאמר.
תוקן על ידי יהיאור ב- 05/08/2012 13:51:45
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2012 19:04 |
|
| |
אגנוסטיק
אתה מסטרא דפרקטיש או מסטרא דאידיאליש? אחרי שהחרדים בכיס של הצבא אין במי למרוד, כי כבר נגמרה החרדיות. למי יש אינטרס? לכל חילוני שיש לו שכל, האיום הגדול על התרבות שלו הוא החרדים ההופכים לרוב, והנשק היחידי הוא לחכך אותם ככל האפשר בתרבות הכללית.
לגבי אי התחשבות בחרדים בצבא, תבקש מיהי אור שיחפש עבורך בגוגל, כמבחן אמינות. העליהום המטורף והחולני של 'שירת נשים' לא הספיק לך?
ירוחם
תמיד היראת שמים שלך והנערוים של זלזול במושגי ההלכה, מתעוררים בזמן המתאים. אה, איזה חרדת קודש!!
יהי אור צר לי, אני חושב שכל מי שמנסה לבדוק ולכמת את הנתונים, יגיע למסקנה אליה הגעתי או משהו דומה. אבל בויכוח הפינג פונג כאן כמובן שאין טעם לדון על כך, כאמור, אתה מדבר על הנושאים העיקריים והחשובים, ממש נוגע בגוף הנקודה. כנראה שלמרצי המכון לקבלה מתקדמת הכל מותר, או שעל פי הסוד זה מסתדר איפשהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2012 19:11 |
|
| |
| ואמאי כתב: |  | | מרצי המכון לקבלה מתקדמת |
|
 לפחות יש לך בדיחות טובות לפעמים. דבר אחד טוב יציל את כל הספר...
תוקן על ידי יהיאור ב- 05/08/2012 19:12:39
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2012 19:47 |
|
| |
ואמאי-
אתה מסטרא דפרקטיש או מסטרא דאידיאליש? אחרי שהחרדים בכיס של הצבא אין במי למרוד, כי כבר נגמרה החרדיות. למי יש אינטרס?
אם יקומו עוד 3 גדודים של הנח"ל החרדי שבהם ישרתו 70% מהחרדים הגברים הכשירים בגילאי 18-21 זה יהיה סופה של החרדיות? למה?
לכל חילוני שיש לו שכל, האיום הגדול על התרבות שלו הוא החרדים ההופכים לרוב, והנשק היחידי הוא לחכך אותם ככל האפשר בתרבות הכללית.
ואיך בדיוק תושג המטרה ע"י יחידות נפרדות לחרדים כפי שמוצע כעת?
לגבי אי התחשבות בחרדים בצבא, תבקש מיהי אור שיחפש עבורך בגוגל, כמבחן אמינות. העליהום המטורף והחולני של 'שירת נשים' לא הספיק לך?
לא שמעתי שהכריחו את החיילים בנח"ל החרדי לשמוע שירת נשים. אדרבא עד כמה שידוע לי אסור לנשים בכלל להכנס לבסיס שלהם. אין לך משהו יותר אמיתי להציע?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2012 20:25 |
|
| |
גדרי יהרג ובל יעבור.
בזמנו, סביב סערת 'שירת נשים', ארכתי בירור מקיף לגבי דין יהרג וב"י- ואציג כאן את עיקרי הדברים במטרה להטוות ראשי פרקים הלכתיים לגבי דין 'יהרג ובל יעבור' בימנו. (אשתדל להצמד לרובד ההלכתי בלבד, בשל שמאמרי המקורי אינו תחת ידי כעת אין ביכולתי להביא את כלל המקורות, ואכתוב את השמור בזכרוני, ואקווה שלא אטעה עקב כך בדבר הלכה)
א.קיימת מחלוקת (ליתר דיוק, ספק בפוסקים) לגבי השאלה האם דין יהרג ובל יעבור חל אף אם יהודי גוזר את ה'שמד', נראה שמפשטות הרמב"ם והמאירי בסנהדרין עד מדובר על מלכות הרשעה דווקא, אולם משו"ת אבני נזר, מאגרת הראי"ה קוק, בספר 'איש על העדה' לגרי"ד סולובייצי'ק והן האגרת המפורסמת של בעל החזון אי"ש, עולה ההנחה שהדין חל אף על מלכות הרשעה, יש להדגיש שפשטות הרמב"ם מורה שלא כך. ב.קיימת מחלוקת בפוסקים לגבי המעמד של 'ארכתא דמסאנא', האם זהו איסור דרבנן של חוקות הגויים או שזהו מנהג בעלמא. ג.קיימת מחלוקת האם כפייה על עמדה מקלה הלכתית נכללת בדין יהרג ובל יעבור, יש ריטב"א בשבת (כמדומני מט, א) שמשמע ממנו שלא, אך הרב קוק טען שכן, וצ"ע. ד.שיטת הר"ן המובאת בלח"מ טוענת שדין יהרג ובל יעבור חל רק אם כופים זאת על אומה אחת בדווקא, כנראה שהוא נמנה עם הרמב"ם והמאירי דלעיל, והוא מדגיש זאת מצד הסברא, בשל העובדה שיש ממד לאומי דווקא בדין יהרג ובל יעבור ה.קיימת חקירה גדולה בעצם הדין של יהרג ובל יעבור, מרוב הראשונים משמע שזהו דין בקידוש השם, מקביל לדין ג' חמורות (אף שגם הבנה זו בג' חמורות תלויה במחלוקת מלחמות ה' ובעה"מ שם, עיי"ש) היטב לבטא זאת הגרי"ד סולובייצי'ק, שככל שעיקרון מוסרי-הלכתי נרמס הוא נעשה רק יותר מקודש בידנו, הבנה אחרת שמקורה בדברי הר"ן שם- שהיא לדעתי המקובלת היום יותר בתפיסה 'העממית' של המושג הוא שדין יהרג וב"י הוא דין בביצור חומות הדת- דהיינו ברגע שקיימת מגמה של עקירת הדת חוששים מאפקט כדור השלג ממילא דין קלה כדין חמורה. המעיין יבחין שסביב חקירה זו ניתן לשזור את כלל הסוגיות שהבאתי לעיל ועוד רבות, שלדעתי זוהי נקודת המפתח בסוגייה, ככל שהולכים לממד של קידוש השם, הטענה של יהרג ובל יעבור בימנו נראית לא סבירה, מהצד של ביצור חומות הדת צ"ע, מ"מ לא אמנע טוב מבעליו ואביא לכם חידוש של הרב יעקב מדן (ראש ישיבת הר עציון) שטען שדין יהרג ובל יעבור בשל העובדה שהוא דין בחיזורק חומות הדת לא חל היום, שהרי מסירת נפש של ממש אינה הדרך ההגיונית להאבק היום, והתבסס בזאת על דברי החזון אי"ש ביחס לדין לא מורידין ולא מעלין, אולם כבר כתבתי שעיקר הנחתו תלויה במחלוקת.
בעז"ה אם אמצא את הקונטרס אוסיף מראי מקומות מפורטים יותר, שיוכיחו כמה הטענה 'יהרג ובל יעבור' היום בעייתית, אליבא דהלכתא.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2012 21:31 |
|
| |
אמאי מי שכאן לוקה בחוסר יראת שמיים אלו הרבנים הנערצים עליך. חסרי האחראיות. הפולטים מפיהם ומכתבם דברים לא מבוקרים, והם הם המקלים בהלכה- עושים ממנה הוכחה ואיטלולה. היום אין לי כבר נרווים- אותם כבר ניצלתי מזמן כשגיליתי מי הם הרועים של עם ישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2012 21:33 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | דבר אחד טוב יציל את כל הספר...
|
|
לקחתי את הנקודה העיקרית שלך כמבחן אמינות, אתה מצטט 'דבר אחד טוב יציל על כל הספר' כאילו מדובר בפתגם בדוק או בהלכה למשה מסיני, והנה חיפוש פשוט בגוגל סקולר מגלה שהנוסח הנכון הוא 'דבר אחד טוב יגין על הספר כולו', הבדל שנראה קטן אך משמעותי מאד לפי ביקורת המיסטיקה הטהורה ולמי שמבין את המשמעות של צירופי צ'+ל' בסוד אם לליצים הוא יליץ. בקיצור הנקודה העיקרית אתה טועה לגמרי, ומסלף משפט יהודי מקורי מסורתי שורשי, מחליפו במשפט מעוות ומסורס שכל עצמו אינו אומר אלא סרסני ותן סופי בתחילתי.
הנה, במקום לזלזל בעצכח לחינם ולשוא, אני מתאים את עצמי לצורת השיח, הידד לעצכחי החדש, אני מקוה שאין זה בגדר צביעות להתנהג כאילו אני עצכחי מבטן ומלידה
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2012 22:47 |
|
| |
קיימא לן ש-3 איסורי "ייהרג ואל יעבור" הם גילוי עריות, שפיכות דמים ועבודה זרה. לפי גישת אלו שבהם עסקינן, הם מותחים אותם אל עבר המחוזות הבאים: - שפיכות דמים: לפי שיטתם, מכיוון שהצבא לא נשמע לדעת תורה, ולא מנהל את המבצעים שלו ע"פ דעת תורה, וחיילים נשלחים ונהרגים, הרי שיש פה משום שפיכות דמים. אם הדעת תורה היתה מעורבת בקבלת ההחלטות המבצעיות, אולי הם היו מדברים אחרת (ואידך זיל גמור בספריו של המכונה יואל אלחנן, בעל מחבר הספרים ב' כרכים "דת הציונות").
- עבודה זרה: זכור לי שר' יואל מסאטמר זתע"א, מצטט את הגמרא במסכת שבת (קט"ז ע"א) הגורסת ש"אפילו אדם רודף אחריו להורגו ונחש רץ להכישו נכנס לבית ע"ז ואין נכנס לבתיהן של אלו שהללו מכירין וכופרין והללו אין מכירין וכופרין וכו'", והוא טוען שתחת המילים "הללו מכירין וכופרין", אפשר להכניס את כל בתי הרשויות של מדינת ישראל. משמע, שלפי שיטתו, מדובר במקרה חמור יותר מע"ז.
- גילוי עריות: ע"ע שירת נשים, בסיסים מעורבים, אווירה של פריקה רוחנית, נתונים סטטיסטיים הגורסים ש-1 מכל 4 חיילים שנכנסים לצבא חוזר בשאלה (ובאמת מעניין למה?), והרי יש לכם תשובה.
[מיותר לציין שאני לא בהכרח מסכים עם הגישות הנ"ל, ורק ציינתים אגב הדיון דנן].
תוקן על ידי פוגמישו ב- 05/08/2012 22:48:36
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2012 23:30 |
|
| |
יהרג ואל יעבור ? נראה אותם גיבורים במילים.בינתיים מה שאנחנו רואים בשטח שהם נותנים לאחרים לההרג בשבילם
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 14:46 |
|
| |
| ואמאי כתב: |  | דבר אחד טוב יציל את כל הספר...
לקחתי את הנקודה העיקרית שלך כמבחן אמינות, אתה מצטט 'דבר אחד טוב יציל על כל הספר' כאילו מדובר בפתגם בדוק או בהלכה למשה מסיני, והנה חיפוש פשוט בגוגל סקולר מגלה שהנוסח הנכון הוא 'דבר אחד טוב יגין על הספר כולו', הבדל שנראה קטן אך משמעותי מאד לפי ביקורת המיסטיקה הטהורה ולמי שמבין את המשמעות של צירופי צ'+ל' בסוד אם לליצים הוא יליץ. בקיצור הנקודה העיקרית אתה טועה לגמרי, ומסלף משפט יהודי מקורי מסורתי שורשי, מחליפו במשפט מעוות ומסורס שכל עצמו אינו אומר אלא סרסני ותן סופי בתחילתי.
הנה, במקום לזלזל בעצכח לחינם ולשוא, אני מתאים את עצמי לצורת השיח, הידד לעצכחי החדש, אני מקוה שאין זה בגדר צביעות להתנהג כאילו אני עצכחי מבטן ומלידה |
|
עברת את הגבול.
אין אות ענייני בתגובה הזאת.
בקשה למנהלים למחוק את התגובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 15:08 |
|
| |
אני חושב שבנקודה אחת החרדים צודקים - מפגש בלתי אמצעי של צעירים חרדים עם חילונים ועם העולם החילוני יוביל - לדעתי - להתחלנות רבתית (ולא להחזרה בתשובה המונית כפי שמצפים/חוששים רבים). זה יקרה לא בגלל כפייה חילונית ורצון של המערכת בכך אלא בגלל חוסר היכולת של הרבה מבוגרי החינוך החרדי להתמודד עם מפגש כזה. אם זו סיבה ליהרג ואל יעבור אני לא יודע, אבל החשש במקומו.
|
|
|
|
|