|
|
| נשלח ב-3/8/2012 16:26 |
|
| |
בלוסטיג, שם תמצא את החומר שרדוף אחרי החומר ובן תורה הוא לא בדיוק משאת נפשו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2012 16:33 |
|
| |
| זאב1 כתב: |  | | בלוסטיג, שם תמצא את החומר שרדוף אחרי החומר ובן תורה הוא לא בדיוק משאת נפשו. |
|
אני רואה שלמרות אי הידיעה מה זה ומי לומד שם (בלוסטיג) אתה מפגין את בורותך. תבדוק לפני שאתה מבלבל את המוח.
לשם הבהרה אין לי שום קשר עם לוסטיג למעט שיצאתי עם כמה בחורות משם. והם היו יראות שמיים. הרבה יותר ממך (לא היו חברות בפורומים למשל....)
תוקן על ידי צדיקאלוקי ב- 03/08/2012 16:35:25
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2012 16:49 |
|
| |
אני מכיר מצויין את מה שקורה שם, ובכן, ישנן בלוסטיג בנות נפלאות, ערכיות, שאפשר בהחלט לבנות איתן בית של תורה, אבל ישנן הרבה הרבה בנות שאיך נאמר רוקדות על שני הסעיפים, ועולם הגוצ'י והדיור תופס אצלן הרבה יותר מבעל שישב וילמד, כה אמר הבור...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2012 16:52 |
|
| |
| זאב1 כתב: |  | | בלוסטיג, שם תמצא את החומר שרדוף אחרי החומר ובן תורה הוא לא בדיוק משאת נפשו. |
|
צודק.
אבל הוא צריך להיות עו"ד או ד"ר וכו'. לא איזה נפיל חרדי שלימוד עיוני ממנו והלאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2012 17:07 |
|
| |
| מראדהיתרא כתב: |  | |
אבל הוא צריך להיות עו"ד או ד"ר וכו'. לא איזה נפיל חרדי שלימוד עיוני ממנו והלאה.
|
| אתך אני לא מתכוון להתחיל להתווכח.אני לא ברמה.....
תוקן על ידי צדיקאלוקי ב- 03/08/2012 17:10:52
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2012 17:09 |
|
| |
והתגובה הזו ממש ברמה..
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2012 17:10 |
|
| |
| זאב1 כתב: |  | | אני מכיר מצויין את מה שקורה שם, ובכן, ישנן בלוסטיג בנות נפלאות, ערכיות, שאפשר בהחלט לבנות איתן בית של תורה, אבל ישנן הרבה הרבה בנות שאיך נאמר רוקדות על שני הסעיפים, ועולם הגוצ'י והדיור תופס אצלן הרבה יותר מבעל שישב וילמד, כה אמר הבור... |
|
יש בחורים בחברון פוניבז' ועוד ישיבות טובות יותר ופחות שלא מניחים תפילין כל יום שלא לדבר על מועדונים וכדומה.
בכל מקום יש שוליים ולא שוה להעלות את הנושא הזה בכלל.
ואם יצאת עם כזו בחורה זה אומר "דרשני" עליך....
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2012 17:12 |
|
| |
| תרי_זוזי כתב: |  | והתגובה הזו ממש ברמה.. |
|
אני לא ברמה כמו שכתבתי.
אני שונא להתווכח עם אדם שרושם דברי שהוא לא בדק.....
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2012 17:19 |
|
| |
גברים גברים מה הם אומרים!?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2012 17:45 |
|
| |
| צדיקאלוקי כתב: |  | | שהוא לא בדק..... |
|
לא בדק . . . .
אתה כן בדקת. ואני מאמין שלא תהיה לך התנגדות לקבל 1000 $ כמציע ?
תביא לי "אחת" משם (נורמטיבית מוצא אירופאי) שמוכנה לשמוע על בחור שעובד, וכמו שהגדרתי "נפיל חרדי שלימוד עיוני ממנו והלאה".
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2012 21:53 |
|
| |
אם אתה רציני אז דבר איתי באישי
מה לא נעשה בשביל 1000$....
תוקן על ידי צדיקאלוקי ב- 04/08/2012 21:54:26
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2012 18:33 |
|
| |
מה עם בחורה מתחזקת ?
"בחורה על רמה" נשמע קצת גבוה מדי כמדומני... קח עיצה פרקטית, מוכרים בחנויות הספרים וב"פלדהיים" -חוברת עם מאות שדכנים ב 25 שקל. יש להניח שתמצא מישהיא דרכם. בהצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2012 22:46 |
|
| |
| מראדהיתרא כתב: |  | בא לא נתמקד ב"רבים" האלו שמסתובבים שם בחוסר מעש.
אולי הם לא נורמטיביים.
אולי הם מבינים שמבחינה כלכלית שווה להם הסבל ואח"כ לגרוף על כל יום 100 $ (365 יום * 5 שנים * +- = 200000 $) מהשווער (:
בא נתמקד בבחור שאתה מכיר. שהוא נורמטיבי וכו' ונשאל :
א. למה הוא לא מסוגל לעשות מה שעושים עשרות אלפי חבריו המשתמטים ? (שהם יותר רבים מהרבים דלעיל) הרי כיום ישנן אפילו ישיבות עם צוות מקצועי. שבנו מסגרות שלוות ורגועות במינימום תחרותיות (עניין של כבוד וביטחון עצמי) כך שהתמיהה ניצבת ועולה, מדוע הנ"ל לא יכל למצוא את עצמו במסגרת "לימודית" (עם העלמת עין על העדרויות למטרת "עבודה" לדמי כיס וכו') עד החתונה ?
ב. האם כשעזב את המסגרת, עשה זאת לאחר התייעצות רצינית, או כבריחה ?
ג. וכי הוא לא יודע/ידע שלבחורה מבית יעקב יש רף שמתחיל בבחור ש"מסוגל" לחיות ולהסתגל למסגרת ?
אגב. הצבתי את השאלות הנ"ל לפני, כאשר רציתי לעזור לקרובי. ששם אין אפילו את החצי יום לימודים, מה שמקשה את זיווגו קקריעת האוקיינוס.
ובייננו, אחד שלא מסוגל ללמוד יום שלם, לא מסוגל גם לחצי יום (שהמינימיום זה 5 שעות מתוך 24)
המקסימום שהוא מסוגל, זה לקבוע עיתים לתורה. (שיעור בדף היומי וכו')
אם השאיפה למשפחה חרדית נורמטיבית. אז שיקח בחשבון, שיאלץ להתפשר.
לגבי הביטוי "נפשו האומללה" - אני ישאיר למעפיל לענות על כך. (הלואי ושגיתי)
|
|
מה שאתה טוען זה שמוטב להלך בטל במשך כמה שנים על מנת למצוא "בחורה עם רף"?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2012 23:47 |
|
| |
מה שאני טוענת, שעדיף לנצל את השנים האלו ללימוד!!! אולי מרא קצת הגזים עם המסחרה שלו, אבל אני באמת לא מבינה בחור כ"כ צעיר שלא מסוגל לשבת ללמוד, אלא אם כן יכולותיו מוגבלות מאד, ואז בת ברמה גבוהה לא מתאימה לו. השנים הללו לא יחזרו! זה הזמן להתאמץ וללמוד! מי שנסוג בגלל שקשה לו הוא לא ממש מציאה בשידוכים! אפשר למצוא ישיבה פחות מלחיצה, אפשר להוריד רף מבחינת הדרישות העצמיות, אני לא מכירה את הבחור המדובר, ויתכן שמבחינתו הפתרון של ללמוד חצי יום הוא אידיאלי, אבל אם זה נכון, לא סביר שבחורה מוכשרת תוכל להעריך אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2012 03:58 |
|
| |
פותח האשכול נוגע כאן בנקודה בעייתית מאוד (ואגיד מראש שגם אני נמצא בסרט זה)
בחור ישיבה רציני, שהחליט שקשה לו ללמוד יום שלם, זה הגיע בתהליך איטי של חוסר מעש ולשמחתו הוא מצא לו איזה מסגרת להעסיק את עצמו אחה"צ, דבר שמסייע לו גם ללמוד בבקרים טוב, האם הוא חייב לקבל בחורה סוג ב'?
הכל מגיע משטיפת מוח מגעילה שבנות הסמינרים עוברים כאילו הא' ב' בחיי הנישואין זה בחור שיושב ולומד, בתוך עמי אני יושבת, בחור מושחת במידות שיושב ולומד יום שלם (כי לא יכול בכלל לצאת לעבוד, בכל עבודה כמעט אתה חייב לתת מעצמך יותר..) יקבל בחורה מושלמת + דירה. בחור טוב לב, בעל מידות טובות ואף ירא שמים גדול יקבל בחורה סוג ב' רק בגלל שאין לו את היכולת לשבת וללמוד יום שלם ועובד מעט. (או לשחק את המשחק שכביכול יושב ולומד יום שלם, שתי חברים שלי התארסו לאחרונה לא נ"ל שפתחו ספר בחודשים האחרונים, אבל הם בחורים לומדים.. ויש דוגמאות לרוב).
כמובן אסור להכליל, ויש הרבה מאוד מושלמים במידות טובות ויושבים ולומדים גם, מה שמכאיב לי שבת סמינר במקום לחפש בעדיפות ראשונה את הבחור בעל המידות הטובות תמיד תתחיל לבדוק איך לומד, כמה לומד וכו' (גילוי נאות: כותב השורות לפני כמה שעות נחקר באזהרה על חברו, השאלות שנשאלתי היו כמו, האם הוא יכול לענות תשובות על שאלות של ר' עקיבא איגר וכו'.. רציתי להתפרץ אליו בטלפון ולספר לו שהבחור הזה לרוקן את הזבל בחדר בחיים לא עשה ולא יעשה, אז למה לנטוש את העיקר ולהתעסק בטפל?!)
הצעתי לפותח האשכול להמתין, אני חושב שבגיל יותר מתקדם אפשר למצוא הרבה בחורות מבוגרות שיעדיפו לקחת בחור נורמטיבי שגם עובד מאשר לקחת בחור "טיפוס" (הרי בד"כ המבוגרים בישיבות הם או לא מהחברה שלומדים, או מהחברה שלומדים עם סעיפים שונים, לא כולם אבל הרוב) שיושב יום שלם ולומד.
בהצלחה.
נ.ב. מרא רציתי להגיב לך אישית על מה שכתבת (שאני מסכים לרעיון שלו ותו לא) אבל עייפתי כעת אולי בהזדמנות אחרת...
 |
|
|
|
|
|