בית פורומים שידוכי חרדים

התבקשתי לברר על שידוך לבחור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/8/2012 10:40 לינק ישיר 

חבל"ז
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2440869&whichpage=47&forum_id=17053

אני מתכוון לזה
[quote]
על איזה חוק מחוקי הפורום עבר אשכול "חרם דרבנו גרשום - בעד/נגד"

במה הוא שונה מאשכול זה ?

פמניזם ושובניזם-בדת ובחיי הנישואין

ומדוע שניקים יגיבו וישתתפו בפורום זה שאשכולות חשובים נמחקים כקיקיון דיונה ? (ועוד מבקשים מהם לצאת מהחורים ?)
אם "גודאסיק" ו"תרי זוזי" גברים ולא נשים. ישאירו הודעה זו, ויתמודדו.

אם תמחק.
הריני להמליץ לכל המשתתפים כאן. לא לבזבז כאן את זמנם היקר בחיפוש עזרה בענייני שידוכים.
[/quote]

תוקן על ידי מראדהיתרא ב- 13/08/2012 10:43:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2012 12:45 לינק ישיר 

קלרהדהיתרא כתב:
מה שאני טוענת, שעדיף לנצל את השנים האלו ללימוד!!!
אולי  מרא קצת הגזים עם המסחרה שלו, אבל אני באמת לא מבינה בחור כ"כ צעיר שלא מסוגל לשבת ללמוד, אלא אם כן יכולותיו מוגבלות מאד, ואז בת ברמה גבוהה לא מתאימה לו.
השנים הללו לא יחזרו! זה הזמן להתאמץ וללמוד! מי שנסוג בגלל שקשה לו הוא לא ממש מציאה בשידוכים!
אפשר למצוא ישיבה פחות מלחיצה, אפשר להוריד רף מבחינת הדרישות העצמיות, אני לא מכירה את הבחור המדובר, ויתכן שמבחינתו הפתרון של ללמוד חצי יום הוא אידיאלי, אבל אם זה נכון, לא סביר שבחורה מוכשרת תוכל להעריך אותו.

מה ז"א לא מבינה בחור צעיר שלא מסוגל לשבת וללמוד? הריני לבשר לך כי רוב בני האדם לא נחנו ביכולות למידה כאלו עצומות המאפשרות להם ללמוד שעות שעות ביום. למה לא כל בן אדם במגזר הכללי הופך לד"ר? כי יש את אלו שנחנו בכישורי למידה והתמדה ואת אלו שלא. אלו שנחנו בכישורים הנדרשים ללימוד שיהגו בתורה יומם וליל אם הם חפצים, אכן כמה מלבב, ואלו שלא- מוטב יעסיקו את עצמם בדברים ברי תועלת מאשר ישוטטו בחוסר מעש ובלבד יחשבו לבחורי ישיבות.

ומעבר לכל פלפול והסבר, מספיק ללכת ברחובותיה של עיר ולראות את כמות בחורי הישיבות המהלכים בטל ובחוסר מטרה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/8/2012 13:02 לינק ישיר 

מרא אולי תרד מהפורום הזה?

לכו לחפש פורום של נשואים וגם תעלו את הנושאים האדיוטים שלכם...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/8/2012 16:26 לינק ישיר 

האלכסנדרה
את צודקת שלא כולם נחונו בכושר למידה, אבל בד"כ גם במגזר הכללי רמת ההשכלה של בני הזוג די זהה.  אז נכון, לא כולם דוקטורים, אבל בד"כ את לא רואה רופאה שבעלה בעל באסטה בשוק.....
בגיל 23 גם חילונים על רמה לומדים, ודווקא בחברה החרדית קל יותר ללמוד גם למי שלא ניחן בכישורים מפליגים, כי יש מגוון של ישיבות לכל מיני רמות. מי שקשה לו בישיבה תחרותית או בישיבה עם משמעת ברזל וכו' יכול בקלות למצוא לו מסגרת שתתאים ליכולותיו. 
מלבד זאת, התמדה במסגרת (ברצינות, לא במריחה) מראה גם גם על יכולתו של הבחור לעמוד בקשיים ובנורמות חברתיות ולא רק על יכולותיו הקוגנטיביות, ואולי על זה רמז מרא כשדיבר על בעיה נפשית.
אם הוא באמת לא מסוגל ללמוד בגיל הזה, הוא צריך בחורה פשוטה יחסית, שגם הוריה יכירו בזה (באמת בעיה....)
בחור בן 25 ומעלה שמרגיש שמיצה כבר, גם לו לא הייתי ממליצה לעזוב את הישיבה, אלא לשלב לימוד בישיבה עם לימוד מקצוע (לרוב הישיבה מסכימה אם זה בצנעה). אלא אם כן הוא לא מסוגל גם ללמוד מקצוע, ואז באמת הוא יכול לעבוד חצי יום וללמוד חצי יום.

תוקן על ידי קלרהדהיתרא ב- 13/08/2012 16:26:45

תוקן על ידי קלרהדהיתרא ב- 13/08/2012 16:28:15

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > התבקשתי לברר על שידוך לבחור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.