|
|
| נשלח ב-1/11/2015 20:31 |
|
| |
| נחמדלמראה כתב: |  | שלישישי לכן צריך לקרוא לו אל תשלח ידך אל הנער ואל תעש לו מאומה?
עדיין לא תגובה מלאה לדברי ירוחם, אבל בשבת שמתי לב, שכאשר יצחק הולך לבדו עם אברהם ושואל איה השה, הוא בטוח מבין את התשובה, אלוקים יראה לו השה. העובדה שהוא לא שאל קודם, ונזכר עכשיו מוכיחה שהוא שם לב למצב המשונה, ולא ניתן להניח שהוא לא הבין את התשובה. |
|
אני חושב שאם הייתי הולך עם אבא שלי לעשות משהו, גם אם הכול היה נורא מוזר, לא הייתי חושב שהפתרון למצב המוזר הוא שאבא שלי מתכוון לרצוח אותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2015 20:53 |
|
| |
נחמד,
העניין פשוט.
בלשון יימנו אפשר לומר כך:
אברהם "הולך ראש בראש מול אלקים, מי יכנע ראשון" אברהם רוצה ללמד אותנו לקח לדורות שאין דבר
כזה לאבד נפש אפילו גם אם הציווי הוא מאלקים.
לכן אברהם "הולך על הקצה" ומצליח להראות שאין מציאות כזו של "אלקים אכזרי".
אם זה אכזרי - זה לא אלקים !
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2015 00:56 |
|
| |
נראה לי שעיקר הוויכוח כאן הוא בין אלה שאומרים: "אם זה לא מוסרי - זה לא אלוקים" לאלו שאומרים: "אם זה אלוקים - זה לא לא מוסרי"
כיון שאלוקים הפילוסופי שלנו לא יכול להיות לא מוסרי, אם הם מתנגשים סימן שיש לנו איזה באג באחד הצדדים, כל אחד בוחר את הבאג בצד המועדף עליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2015 07:23 |
|
| |
כמדומני מנין לך שה חייב להיות מוסרי?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2015 12:29 |
|
| |
תלמיד, כמדומני שכל אחד מחליט לעצמו איך הוא רוצה את ה'. אחד חושב שה' מוסרי ואחר חושב שלא. אחד חושב שיש ה' בעולם ואחר חושב שאין. וכי יש בעיה בכך שיש דעות שונות בעניין זה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2015 13:27 |
|
| |
3/6 כמדומני כתה שאלוקים פילוסופי אינו יכול להיות להיות בלתי מוסרי. תמהתי מנין לו ההיכרות הקרובה הזו. וארחיב טיפה: כל גישה מוסרית רואה במוסר בין אנשים מכשיר לשירות האדם (לפחות להתחשבות בתכונות מסויימות שלו). המוסר נמדד במגמות ותכונות אנושיות. מה לכל זה ולא-ל שליט עליון.
תוקן על ידי תלמידטועה ב- 02/11/2015 13:30:33
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2015 14:17 |
|
| |
תלמד, הפרי מעיד על טבע העץ. הנבראים מעידים על טבע הבורא. מכאן שהנברא הנדון מעיד על בוראו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2015 16:05 |
|
| |
ת"ט ראה בפרשת וירא מדוע ה' אוהב את אברהם, לא בגלל אמונת הייחוד ולא מפני שהוא קורא בשם ה'.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2015 16:24 |
|
| |
ענתה אמון לדר במרומים \ ידעתי גם אני כי הוא טוב והולך תמים אבל על יחידו לא קנה (ביקש) רחמים \ ושלח יד כאכזר לשפוך דמים וכל כך לעשות רצונך בלב תמים \ ובטוח כי אתה טוב ומלא רחמים אבל היה לו להתחנן לפניך ולבקש רחמים \ ולחשוך יחידו מאש פחמים הוא לא ריחם לולי ריחמת בעל הרחמים.
מתוך פיוט לשבועות לר' יוחנן הכהן. העתקתי מ
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2015 18:54 |
|
| |
בעב אם ה דורש מאיתנו להיות X זה אומר שהוא גם X? ואל ת\שיבני מ"מה הוא רחום" שצריך לקבל פרשנות "מעקמת" לפי תורת התארים הרמבמית
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2015 21:16 |
|
| |
הנפילה של אברהם היתה שהוא שאל שאלות.
רש"י בראשית פרק כב פסוק ב
את בנך - אמר לו שני בנים יש לי, אמר לו את יחידך, אמר לו זה יחיד לאמו וזה יחיד לאמו,
מה אתה שואל שאלות? קח נא את בנך- לוקחים מיד את הבן הראשון- מה אתה שואל? היית מעלה אותו ושוחט אותו- ומיד-וכל הבעיות של בנך השני היו נפתרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2015 22:53 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | בעב אם ה דורש מאיתנו להיות X זה אומר שהוא גם X? ואל ת\שיבני מ"מה הוא רחום" שצריך לקבל פרשנות "מעקמת" לפי תורת התארים הרמבמית |
|
מה רע לך במה הוא רחום? אם אנחנו מדברים על השקפת חז"ל, אז זה מבטא אותה בצורה מעולה, ולפי השקפת הרמב"ם אזי פעולותיו של הא-ל הן טובות תמיד, גם אם עצמותו אינה נתפסת בעינינו. (אגב, אם נתקדם לרמח"ל, אז לפי דעתו פעולות ה' הן הנתפסות בשכלנו אבל אעפ"כ אנו יודעים שהוא טוב בעצמותו.)
תוקן על ידי אריאל73 ב- 02/11/2015 22:54:47
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2015 06:57 |
|
| |
לרמבם כשאומרים על ה "טוב" הכוונה שאינו רע. וה"ה להיפך!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2015 13:44 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | הנפילה של אברהם היתה שהוא שאל שאלות.
רש"י בראשית פרק כב פסוק ב
את בנך - אמר לו שני בנים יש לי, אמר לו את יחידך, אמר לו זה יחיד לאמו וזה יחיד לאמו,
מה אתה שואל שאלות? קח נא את בנך- לוקחים מיד את הבן הראשון- מה אתה שואל? היית מעלה אותו ושוחט אותו- ומיד-וכל הבעיות של בנך השני היו נפתרות. |
|
ירוחם היקר ,הייתי בטוח שאינך גזען ,
לעצם העניין ,אם יצחק היה בן 37 וישמעאל כבר בן 50 ,לא בטוח שזה היה עוזר ,מן הסתם כבר היו לו ילדים,
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2015 14:49 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | לרמבם כשאומרים על ה "טוב" הכוונה שאינו רע. וה"ה להיפך! |
|
חלילה. לרמב"ם ה' אינו חסר בשום חסרון,לכן אנו יודעים שהוא לא רע, לא חלש, וכו'. לעומת זאת, כח, חכמה וטוב אינם חסרונות.
|
|
|
|
|