|
|
| נשלח ב-6/8/2012 15:24 |
|
| |
ייתכן יש כאן אי הבנה כלשהו בינינו. אנסה לפרט את דעתי אולי נזכה בפעם הזאת.
לפי פרשנות רז"ל, ה' מעולם לא התכוון שישחוט את יצחק. מוסכם או לא?
מעכשיו, אני טוען שזה משנה את כל הסיפור פה. כי נמצא שאברהם אבינו טעה כשחשב שה' כן אמר לו כן [אם חשב כן] ונמצא שהנבואה לא היתה מספיק ברורה. אם הטעות הזה היה הטעאה מכוונת של ה' או לא זו שאלה שנייה מעניינת.
על זה הכל בנוי. אנא תפרט מה אתה מבין ביחס לנקודה זו ונראה הלאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 15:26 |
|
| |
לשאלתך השניה עניתי לך את דעתי באשכולך "תוכו זרק קליפתו אכל"
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 15:30 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | לפי פרשנות רז"ל, ה' מעולם לא התכוון שישחוט את יצחק. מוסכם או לא?
מעכשיו, אני טוען שזה משנה את כל הסיפור פה. כי נמצא שאברהם אבינו טעה כשחשב שה' כן אמר לו כן [אם חשב כן] ונמצא שהנבואה לא היתה מספיק ברורה. אם הטעות הזה היה הטעאה מכוונת של ה' או לא זו שאלה שנייה מעניינת.
|
|
זה לא נכון. ישנם שני מהלכים: באחד מהם אברהם שוחט את בנו ובשני איננו שוחט. אברהם קבל נבואתו מכח המהלך הראשון, הבין נכון ובצע את מה שהבין. רק אחר כך התגלה המהלך השני, הפנימי יותר, ובטל את המהלך הראשון. זה בדיוק כמו שמתגלה אור נסי בהזדמנויות ומבטל את המהלך הטבעי, החיצוני יותר.
והפוסל במומו פוסל.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 15:33 |
|
| |
יהי אור, אתה מנסה להיכנס ל"נעליו" של הקב"ה והיא לא תצלח.
עדיף לנסות לבחון את הדברים סביב הקשר (=ברית) בין אברהם לקב"ה, והתכלית אליה היא נועדה להוביל עפ"י המקרא.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 15:34 |
|
| |
שותפי בשביל לקבל את פרשנותך צריך לקבל הנחות יסודיות רבות, שאני מניח שאתה מבין שלא כולם מקבלים אותם פה ואין כאן המקום לדבר אם הם באמת פותרים שום דבר. אני מקווה שאתה לא מכחיש שהיו גדולי ומיוחדי דורות רבים שהבינו את דברי הרז"ל אלו כפשוטם [כולל הנהרי אש, ת"ח חסיד מקובל, שהבאתי בעמ' 1 של האשכול]
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 15:35 |
|
| |
אישי א- למה לא ? ב- אם תפרט את פרשנותך נוכל לדון, בכל אופן לכאורה הנקודה הראשונה שכתבתי לשותפי נכון גם לגביך.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 15:39 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | שותפי
בשביל לקבל את פרשנותך צריך לקבל הנחות יסודיות רבות, שאני מניח שאתה מבין שלא כולם מקבלים אותם פה ואין כאן המקום לדבר אם הם באמת פותרים שום דבר.
אני מקווה שאתה לא מכחיש שהיו גדולי ומיוחדי דורות רבים שהבינו את דברי הרז"ל אלו כפשוטם [כולל הנהרי אש, ת"ח חסיד מקובל, שהבאתי בעמ' 1 של האשכול] |
|
הדברים שהבאת מתאימים לדבריי. מה שהוא קורא השגתו זה המהלך הטבעי (ההגיוני, המוסרי) ומה שהוא נבואתו זה המהלך הנסי (שמעבר לתפיסה).
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 15:42 |
|
| |
שותפי תמיד אפשר להוציא כל מילה מדי פשוטה. ואז אי אפשר להוכיח כלום מכלום. גם את דברי בפורום כאן אפשר לפרש בדרך זה. אם תרצה אראה לך את כוונתי האמיתית הפנימית על פי מהלכי ההנהגות והספירות וכו' . הוא כותב במפורש שאברהם אבינו טעה ולא הבין את הנבואה. בכל אופן, אם לא הוא , אז אלפי פרשנים אחרים הבינו את הדברים כפשוטם.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 15:48 |
|
| |
יש אמרה חביבה שרכשתי כאן בפורום- מה שאני אומר זה פשט ומה שאתה אומר זה דרש. הבנתך שאברהם הוא זקן מבולבל הורסת יסוד חשוב ביותר בתמונת עולמנו, וחבל ששכלך היקר פועל כך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 15:54 |
|
| |
איפה אמרתי שהיה זקן מבולבל ח"ו?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 16:01 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | איפה אמרתי שהיה זקן מבולבל ח"ו?
|
|
מה זה טעה ולא הבין את הנבואה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 16:06 |
|
| |
זה העולה בפשטות מתוך דברי רז"ל. כלומר העובדות.
כל אחד ידון אותו איך שהוא רוצה. הפרשנות וההערכה תלויה בגורמים רבים מאד, שכל אחד ידון לפי ההנחות שלו.
[לדעתי לטעות זה מחמאה. רוב האנשים לא טועים אלא סתם נגררים.]
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 16:18 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | זה העולה בפשטות מתוך דברי רז"ל. כלומר העובדות.
|
|
חבל שאתה מנסה לגרור אותם לתוך הבוץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 16:21 |
|
| |
שותפי אם לא תתחיל לענות ענינית, אנהג אגם אני כמוך, ושלא יהיו לך טענות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 16:33 |
|
| |
אדוני הנכבד, אני עונה קצר ולעניין. אל תאיים עלי. לומר שאברהם טעה זה לומר שלא הבין מה שמדברים איתו, ועוד מפה רוצה הרמב"ם להביא ראיה לבהירות הנבואה. הצגה כזאת נמצאת רק בראש שלך (וגם של מיכי, לנחמך). אתה מנסה להעמיס אותה על "אלפי פרשנים" עלומים, ובעיניי זה מוסיף חטא על פשע. יאללה, תתחיל מכות.
|
|
|
|
|