|
|
| נשלח ב-6/8/2012 10:12 |
|
| |
| uri1234uri כתב: |  | | הרב הירש מדבר על הנושא בפירושו לתורה על פרשיית בנות צלפחד.לצערי הספר לא מולי כך שאיני יכול לצטט אבל מומלץ לקרוא. |
| אני לגמרי לא בטוח שהרב הירש מתכוון למה שהוא כותב
כדי להבין את הרב הירש צריך להבין את הרקע ואת הסיבה למה שהוא כתב בזמנו המשכילים ציירו את היהדות האורטודכסית כיהדות חשוכה לעומת היהדות הרפורמית הרב הירש לחם על לב ההמונים בגרמניה המערבית ולכן ניסה לצייר את היהדות כמתקדמת וליברלית מה שלא בהכרח נכון
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 10:58 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 11:03 |
|
| |
| האלכסנדרה כתב: |  |  |
| "המכיר את מקומו" כל הכבוד
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 11:07 |
|
| |
quote"המכיר את מקומו" כל הכבוד[/quote] לגמרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 11:15 |
|
| |
האלכסנדרה מה קורה לאחרונה? הכל טוב?
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 11:18 |
|
| |
| חדשונט כתב: |  | האלכסנדרה מה קורה לאחרונה? הכל טוב?
יש בך התנגדות לענג עצמך קמעא עם דברי חז"ל המחכימים?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 11:20 |
|
| |
ממש לא גם אינלי התנגדות ל 180 מעלות שעשית פשוט רציתי לברר שזה בא בטוב
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 11:23 |
|
| |
| חדשונט כתב: |  | ממש לא גם אינלי התנגדות ל 180 מעלות שעשית פשוט רציתי לברר שזה בא בטוב
הו, הרבה יותר מ180 מעלות! אפילו 360!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 11:36 |
|
| |
| לא2מהישוב כתב: |  | הרב הירש מדבר על הנושא בפירושו לתורה על פרשיית בנות צלפחד.לצערי הספר לא מולי כך שאיני יכול לצטט אבל מומלץ לקרוא.אני לגמרי לא בטוח שהרב הירש מתכוון למה שהוא כותב
כדי להבין את הרב הירש צריך להבין את הרקע ואת הסיבה למה שהוא כתב בזמנו המשכילים ציירו את היהדות האורטודכסית כיהדות חשוכה לעומת היהדות הרפורמית הרב הירש לחם על לב ההמונים בגרמניה המערבית ולכן ניסה לצייר את היהדות כמתקדמת וליברלית מה שלא בהכרח נכון |
|
אל תחליט לרב הירש למה הוא התכוון...הליטאים לא הרגישו בנח שמישהו חולק עליהם והתחילו להלביש כל מיני תירוצים והסברים...תלמד את הספרים שלו ואח"כ תדבר
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 11:40 |
|
| |
| uri1234uri כתב: |  | הרב הירש מדבר על הנושא בפירושו לתורה על פרשיית בנות צלפחד.לצערי הספר לא מולי כך שאיני יכול לצטט אבל מומלץ לקרוא.אני לגמרי לא בטוח שהרב הירש מתכוון למה שהוא כותב
כדי להבין את הרב הירש צריך להבין את הרקע ואת הסיבה למה שהוא כתב בזמנו המשכילים ציירו את היהדות האורטודכסית כיהדות חשוכה לעומת היהדות הרפורמית הרב הירש לחם על לב ההמונים בגרמניה המערבית ולכן ניסה לצייר את היהדות כמתקדמת וליברלית מה שלא בהכרח נכון
אל תחליט לרב הירש למה הוא התכוון...הליטאים לא הרגישו בנח שמישהו חולק עליהם והתחילו להלביש כל מיני תירוצים והסברים...תלמד את הספרים שלו ואח"כ תדבר |
|
איך שנח לך
אם הרב הירש התכוון אחרת אז אני חולק עליו (בעצם כולם נחלקו עליו ויש בכתובים כמעט מפורש נגד עמדתו)
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 11:44 |
|
| |
ברור שהליטאים צודקים......כמו תמיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 11:45 |
|
| |
אני חושבת שב 360 את מגיעה לאותו מקום סואו זה נראה כמו 180 אבל.... שיערב ויבושם לך, עלי והצליחי :) (ולא ידעתי שאת ככה אוהבת לצטט)
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 12:18 |
|
| |
זה מה שהיא התכוונה, חכמונט...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 12:24 |
|