בית פורומים שידוכי חרדים

עניין "קניין"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/8/2012 17:10 לינק ישיר 

צדיקאלוקי כתב:
מצטער.
בתור אחד שלומד גמרא בהתחלה חשבתי משהו אחד. ואחרי שורה חשבתי משהו שני.
תגדיר את השאלה שלך יותר טוב.
האם דיברת על זה שהבחור תמיד צריך לשלם בפגישות?
אז מה הקשר "מגביל אותך בצורה שאפשר להגדיר מטורפת"?

ציינתי בכותרת עניין ה"קניין" ואמרתי שהבחור אין בעיה הוא רוצה לתת הרגשה טובה...
מובן מכך ללא איסור ה"קניין" הוא היה משלם בפגישות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2012 17:52 לינק ישיר 

אליהו כנראה אתה באמת רק רשום בישיבה!!

מה השטויות האלה? קידושין? מי החברים שלך? מה עם רצונה של האשה? היא נקנית בלי רצונה? מה עם עדי קידושין? מה עם אמירה? אתה בור ועם הארץ, לפחות אל תפגין את זה כלפי חוץ!!

תוקן על ידי פוהדוס123 ב- 06/08/2012 17:54:08

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/8/2012 18:05 לינק ישיר 

פוהדוס123 כתב:
אליהו כנראה אתה באמת רק רשום בישיבה!!

מה השטויות האלה? קידושין? מי החברים שלך? מה עם רצונה של האשה? היא נקנית בלי רצונה? מה עם עדי קידושין? אתה בור ועם הארץ, לפחות אל תפגין את זה כלפי חוץ!!

א. כאן זה לא סמול טוק כאן משתדלים לדבר בצורה ענינית

ב.מכיוון שקידושין זה ענין חמור מאוד יש שמשתדלים שלא לתת כסף במתנה לאשה (אפילו לא צדקה) ובפרט כאן שזה בא בצורה של שידוך אז חוששים שהיא תבין שהכסף הוא בשביל השידוך בקיצור מי שלא מתעסק בפושרים לא נכווה ברותחין ויש שמעדיפים שלא להיכנס לבעיות (למען הגילוי הנאות אני לא מאותם אנשים ואני לא חושש)

ג. אותם דעות סוברים שמכיוון שהיא רוצה לקבל ממנו מתנה סימן שמסכימה להתקדש לו (שוב מכיוון שעוסקים בעניני קידושין ושיחתם מוכיחה)

ד. לפי רוב הראשונים עדי קידושין לא מעכבים ותצטרך גט לחומרא גם אם נתקדשה בלי עדים.

ה. איך אמרת אם אתה בור ועם הארץ לפחות אל תפגין את זה כלפי חוץ (קשוט עצמך תחילה ואחר כך קשוט אחרים (בבא מציעא קז)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2012 18:10 לינק ישיר 

אז ידעת גם מקור של קשוט.. פשששששששש

א.אדם המסלף דברי תורה חובה להוכיח אותו בדברים קשים!

ב וג. (מה ההבדל ביניהם).אין דעה כזו חד וחלק! לדבר על מה השאיפות או איפם לגור זה לא נקרא מתעסקים בענייני קידושין!

ד. עדי קידושין מעכבים, בוודאי להלכה!

ה.עיין למעלה ואה זה יכוליות כתוב איפה שכתבת.. אתה גאון!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/8/2012 18:17 לינק ישיר 

פוהדוס123 כתב:
אז ידעת גם מקור של קשוט.. פשששששששש

א.אדם המסלף דברי תורה חובה להוכיח אותו בדברים קשים!

ב וג. (מה ההבדל ביניהם).אין דעה כזו חד וחלק! לדבר על מה השאיפות או איפם לגור זה לא נקרא מתעסקים בענייני קידושין!

ד. עדי קידושין מעכבים, בוודאי להלכה!

ה.עיין למעלה ואה זה יכוליות כתוב איפה שכתבת.. אתה גאון!

א. אדם המסלף דברי תורה חובה להוכיח אותו  לכן אני מתייחס אליך  רק ציינתי שמומלץ שזה יהיה בצורה ענינית מחוץ לסמול ולא סתם נאצות.

ב-ג.ילא כל מה שאתה לא יודע איננו ועצם זה שמדברים על מה יהיה אחרי חתונה לדעת אותם אנשים נקרא מתעסקים בעניני קידושין אתה לא מסכים עם הדעה זכותך .

ד עדי קידושין מעכבים לחומרא לשני הכיוונים היא לא נחשבת נשואה לו ותצטרך לקבל שוב קידושין ממנו בפני עדים אבל גם לא תוכל לינשא לאחר בלי גט ממנו לפי כל השיטות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2012 18:22 לינק ישיר 

אחלה!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/8/2012 18:26 לינק ישיר 

וסתם ידיעה קטנה.. עדי קידושין הם עדי קיום! (אם אתה מכיר את המושג) ולכן כל מה שאמרת לא מתחיל!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/8/2012 18:39 לינק ישיר 

בקרובצלך כתב:

טוב אז בואו ואפריך לכם כמה דברים:
1. עניין קניין לא תקף בבקבוק שתיה, מהסיבה הפשוטה שבחורה לא נקנית ב10 שקל.. צריך משהו שווה פרוטה [טבעת] ככה שאין שום בעיה לבחור לקנות שתיה לזו שנפגש איתה.
2. בתור חבדניקית שורשית אני יכולה לאמר לכם שגם אצלי וגם אצל חברותי - כל הבחורים שילמו עליהן :)
3. בשביל אושר- למה לא נפגשים אחרי הוורט??? בחיים לא שמעתי אתזה. זה עניין של הרגש- כל אחד והחלטתו האישית.

1. כמו שכתבו מעלי פרוטה= + - 5 אגורות. 2. חשבתי שאני19 חברה שלך... ותתפלאי, היא  שילמה בעצמה! 3. מכיוון שרוב החתנים (התמימים:)) טסים בתקופת האירוסין לרבי אז באמת לא נפגשים... אבל אני חושב שאת צודקת שזה לא עיקרון או משו.. אז תרגישי  חופשי להיפגש עם חתנך...   

לאהוב זה הטוב שבטוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2012 18:42 לינק ישיר 

פוהדוס123 כתב:
וסתם ידיעה קטנה.. עדי קידושין הם עדי קיום! (אם אתה מכיר את המושג) ולכן כל מה שאמרת לא מתחיל!

קצת הבנת הנקרא כתבתי שנכון שלהלכה נוקטים שהם עדי קיום אבל מחומר ענין הקידושין לכ"ע נוקטים לחומרא שהם גם עדי בירור 

תוקן על ידי לא2מהישוב ב- 06/08/2012 18:48:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2012 18:45 לינק ישיר 

אושר_תמידי כתב:
גם אחרי הוורט לא נוהגים לשלם. (ובכלל,לא נפגשים..P:)

מה עם כל המתנות- פרחים, שוקלדים,תכשיטים? לא נחשב?! ואם לא נפגשים איך משלמים? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2012 19:12 לינק ישיר 

אחי23 כתב:
טוב אז בואו ואפריך לכם כמה דברים:1. עניין קניין לא תקף בבקבוק שתיה, מהסיבה הפשוטה שבחורה לא נקנית ב10 שקל.. צריך משהו שווה פרוטה [טבעת] ככה שאין שום בעיה לבחור לקנות שתיה לזו שנפגש איתה.2. בתור חבדניקית שורשית אני יכולה לאמר לכם שגם אצלי וגם אצל חברותי - כל הבחורים שילמו עליהן :)3. בשביל אושר- למה לא נפגשים אחרי הוורט??? בחיים לא שמעתי אתזה. זה עניין של הרגש- כל אחד והחלטתו האישית. 1. כמו שכתבו מעלי פרוטה= + - 5 אגורות. 2. חשבתי שאני19 חברה שלך... ותתפלאי, היא  שילמה בעצמה! 3. מכיוון שרוב החתנים (התמימים:)) טסים בתקופת האירוסין לרבי אז באמת לא נפגשים... אבל אני חושב שאת צודקת שזה לא עיקרון או משו.. אז תרגישי  חופשי להיפגש עם חתנך...   

לאהוב זה הטוב שבטוב.

חח איזה קטילה רצינית..
בקשר לעניין הראשון- אני אומרת מידיעה אחרי ששאלתי רב. יכוליות שכל אחד נוהג בצורה שונה, צריך לבדוק תעניין. באופן אישי אני חושבת שבדרים שעבדו בצורה מסויימת פעם, משתנים עם הזמן. [אל תהרגו אותי].
ונכון אני חברה של אני19 וסורי לא שמעתי ממנה מה היא עשתה , אני יודעת איך רוב החברות שלי התנהגו, או לפחות איך רוב הבחורות הכלליות בחב"ד [מדגישה- חב"ד].
3. תודה על האישור ;)

באופן כללי- בחורים, קשה לכם לשלם- אחלה, אנחנו נשלם, מה הביג דיל??? כולה שתיה.. [אא"כ אתם הולכים להיפגש במקומות קצת יותר "סטייליסטיים" ומוציאים בכל פעם כזאת 200 שקל... אז סורייי..... אכן עצוב].

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/8/2012 20:41 לינק ישיר 

לא ממש, ישלי בבית ציטוט של הרבי מפורש!! שנפגשים רק במקרה שיש משהו דחוף במיוחד... כשאהיה בבית אביא את הציטוט בלי נדר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/8/2012 22:46 לינק ישיר 

אושר_תמידי כתב:
לא ממש, ישלי בבית ציטוט של הרבי מפורש!! שנפגשים רק במקרה שיש משהו דחוף במיוחד... כשאהיה בבית אביא את הציטוט בלי נדר.

שמתגעגעים מאוד זה נהיה מקרה "דחוף במיוחד"  believe me
ו...אני מוכרח לציין שאת ממש חסידה נאמנה..! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2012 22:51 לינק ישיר 

בקרובצלך כתב:
חח איזה קטילה רצינית..
בקשר לעניין הראשון- אני אומרת מידיעה אחרי ששאלתי רב. יכוליות שכל אחד נוהג בצורה שונה, צריך לבדוק תעניין. באופן אישי אני חושבת שבדרים שעבדו בצורה מסויימת פעם, משתנים עם הזמן. [אל תהרגו אותי].
ונכון אני חברה של אני19 וסורי לא שמעתי ממנה מה היא עשתה , אני יודעת איך רוב החברות שלי התנהגו, או לפחות איך רוב הבחורות הכלליות בחב"ד [מדגישה- חב"ד].
3. תודה על האישור ;)

באופן כללי- בחורים, קשה לכם לשלם- אחלה, אנחנו נשלם, מה הביג דיל??? כולה שתיה.. [אא"כ אתם הולכים להיפגש במקומות קצת יותר "סטייליסטיים" ומוציאים בכל פעם כזאת 200 שקל... אז סורייי..... אכן עצוב].

יכול להיות שהרב התכוון מלכתחילה עם כל החומרות וזה, מעיקר הדין עשר אגורות מקסימום חצי שקל מספיק! 
קטילה?! חלילה...!! ואני מאוד אשמח אם באמת תארגני מחאה נגד התשלום החד צדדי הזה...  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2012 23:04 לינק ישיר 

אחי23 כתב:
לא ממש, ישלי בבית ציטוט של הרבי מפורש!! שנפגשים רק במקרה שיש משהו דחוף במיוחד... כשאהיה בבית אביא את הציטוט בלי נדר. שמתגעגעים מאוד זה נהיה מקרה "דחוף במיוחד"  believe me ו...אני מוכרח לציין שאת ממש חסידה נאמנה..! 

אחי, 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > עניין "קניין"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.