בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

עיבודים חדשים או ישנים? דיון.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/8/2012 01:05 לינק ישיר 
עיבודים חדשים או ישנים? דיון.

בהמשך לנושא המעניין שהעלה ברומיש כאן:
מה אתם מעדיפים: את העיבודים הישנים (כלל ישראל, בס"ד) או החדשים (יבוא וכד')?
ולמה?
ומה דעתכם לגבי העיבודים המחודשים באולטימייט - מעדיפים אותם או את המקוריים?

לכשעצמי - לא יודעת, אני דווקא פחות מתחברת לעיבודים הישנים.
יודע מה, אם היו לוקחים את העיבודים הישנים עם מיקסים חדשים ופחות חיוורים - אני מניחה שזה היה מחיה את העסק.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2012 20:40 לינק ישיר 

אשכול מהמם הלואי שיצליח!!!!!!!!!

אני אישית משוגעת על השירים הישנים וזה לא ממעיט את ערכם של השירים החדשים בעיני.
אבל בכל זאת הייתי מעדיפה שאת השירים הישנים ישירו היום או יותר נכון התקופת רווח רק בגלל העיבודים של המוזיקה אבל לא להחליף את הלחן.

בקשר לעיבודים החדשים של האולטימייט אני לי מושג מה זה אז אם תוכלי להסבירמה זה ולתת קישור לאיזה שהוא אתר שיש להם שירים משם אודה מאוד ואז אוכל לכתוב את תגובתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2012 10:36 לינק ישיר 

תודה SHIROH :)
נראה לי שיש מקום להסבר קצר מה זה בדיוק עיבוד - אני צודקת?
ובכן: עיבוד - ויקיפדיה
ובקצרה:
לאחר שכבר יש לחן (=מנגינה), המעבד מחליט איפה יהיו חצוצרות, איפה תופים, איפה פסנתר, מה התפקיד של כל כלי ביצירה ואילו כלים בכלל ישתתפו.
מיקס שולט על הדומיננטיות של כל כלי בעיבוד - מה ישמעו חזק יותר, מה חלש יותר וכו'.
עכשיו אפשר לגשת לדיון ביתר בהירות...

--
וSHIROH - אולטימייט מיאמי הוא אלבום כפול של שירי מיאמי באנגלית מכל הזמנים במיקס מחודש ואולי גם עם קצת עיבוד מחודש, לא זוכרת :(
(אם למישהו יש את העטיפה מול עיניו הוא יכול לבדוק. בכל אופן - Ultimate Miami )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2012 00:03 לינק ישיר 

אין לי את הדיסק הזה, כך שאני לא יודעת...
אבל תודה רבה על הקישור וההסבר- שעזרו לי להבין מה זה בכלל...
אולי תגידי את שמות המבצעים של האלבום- מי בצע את זה? אחד או כמה? כמו בהתעוררות- קומץ ילדים מועט אך משובח, או ש'דור'... שלם? אולי אם יהיו יותר פרטים נדע. בכל אופן נשמח לשמוע פרוט מאלו שיודעים ותודה.

תוקן על ידי תמרור25 ב- 10/08/2012 00:03:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2012 02:06 לינק ישיר 

הדיסק הנ"ל מכיל את השירים המקוריים בדיוק, עם מיקסים רעננים ואולי קצת נגיעות בעיבודים - מישהו זוכר מה בדיוק?
בכל אופן, אפשר לענות על השאלה גם בלי להתייחס לאולטימייט דווקא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2012 05:59 לינק ישיר 

אני אוהב "רק" עיבודים ישנים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/8/2012 09:30 לינק ישיר 

אהבתי את העיבודים של האולטימייט (זאת אומרת של כל השירים שלהם באנגלית) אבל השירים הישנים מהמקורות נשמעים כאלה דלוחים והם חייבים גיוון!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2012 12:56 לינק ישיר 

SHIROH - יש לציין שאני בהחלט מבינה למה את מתכוונת במילה "דלוח"... 
אלי - הפתעת אותי! אוהב יותר עיבודים ישנים דווקא? סתם בגלל נוסטלגיות או שהם באמת יותר יפים לדעתך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2012 17:11 לינק ישיר 

גם אני, כמו אלי, מעדיפה את העיבודים של פעם.
אפשר להגיד שזה כמו בובה שאהבנו בתור ילדים, ועכשיו לקחו אותה ושיפצו אותה והלבישוה מחלצות מפוארות שש וארגמן... אז נכון שהיא הרבה יותר מרשימה, אבל בכל זאת, תמיד נתגעגע לבובה הראשונה, הפשוטה והתמימה, זאת שליוותה אותנו לאורך ילדותנו. זה לא רק עניין של יופי חיצוני, אלא יותר עניין פנימי רגשי.
זה כאילו שלקחו משהו שאנחנו אוהבים ושינו אותו (לטוב או למוטב). בכל מקרה זה כבר משהו חדש ושונה מהמשהו שהכרנו. זאת בריה חדשה שצריך להתרגל אליה.  ואם אוהבים אותה, זה לא אמור להיות על חשבון הבריה הראשונה המקורית, אלא משהו בפני עצמו.
זאת דעתי הענייה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2012 15:50 לינק ישיר 

אידי כתב:
SHIROH - יש לציין שאני בהחלט מבינה למה את מתכוונת במילה "דלוח"... 
אלי - הפתעת אותי! אוהב יותר עיבודים ישנים דווקא? סתם בגלל נוסטלגיות או שהם באמת יותר יפים לדעתך?

Both!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/10/2012 09:45 לינק ישיר 

zivi10 כתב:
גם אני, כמו אלי, מעדיפה את העיבודים של פעם.
אפשר להגיד שזה כמו בובה שאהבנו בתור ילדים, ועכשיו לקחו אותה ושיפצו אותה והלבישוה מחלצות מפוארות שש וארגמן... אז נכון שהיא הרבה יותר מרשימה, אבל בכל זאת, תמיד נתגעגע לבובה הראשונה, הפשוטה והתמימה, זאת שליוותה אותנו לאורך ילדותנו. זה לא רק עניין של יופי חיצוני, אלא יותר עניין פנימי רגשי.
זה כאילו שלקחו משהו שאנחנו אוהבים ושינו אותו (לטוב או למוטב). בכל מקרה זה כבר משהו חדש ושונה מהמשהו שהכרנו. זאת בריה חדשה שצריך להתרגל אליה.  ואם אוהבים אותה, זה לא אמור להיות על חשבון הבריה הראשונה המקורית, אלא משהו בפני עצמו.
זאת דעתי הענייה.

ניסחת את זה בצורה הטובה ביותר
הדוגמא של הבובה גאונית. ונראה לי שזה ככה בכל דבר, לא רק מיאמי ולא רק מוזיקה

תוקן על ידי BroMish ב- 11/10/2012 10:04:15

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/10/2013 14:21 לינק ישיר 

אידי- ברשותך ארחיב את האשכול קצת יותר. יש גם בדיסק משיח שירים מחודשים. התייחס לכך.
-----------------------------------------------------------------
השירים המקוריים הם מאד טובים. אבל אחרי שאשמע את השירים המחודשים, בדר"כ אבחר רק במחודשים.
למשל השירים המחודשים "אחת שאלתי" "ואני תפילתי" מדיסק "משיח" הם הרבה יותר "חיים", יותר נלהבים, הן בעיבוד והן בשירה מהשירים המקוריים. ולכן יותר ארצה לשמוע אותם. רק לאחר שאני שומע את השירים המחודשים, השירים המקוריים בעיניי והעיבודים שלהם נשמעים מאד רשמיים, ואני לא אוהב רשמיות בשירים.
(אגב את השיר השלישי במחרוזת "זעקתי" ממש לא אהבתי את העיבוד. אבל לדעתי הוא יוצא מן הכלל.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2013 15:25 לינק ישיר 

המשך: אמנם בשירים מחודשים הטון של הקול לפעמים קצת מקצר את התו, וקצת לא גבוה מספיק, וזה הורס את השיר.  אבל בחרתי היא כאמור שירים מחודשים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2013 19:19 לינק ישיר 

עיבודים חדשים, ברור!!

אין מה להשוות בין העיבודים החדשים לישנים. החדשים הרבה יותר "חיים", מעניינים, מלהיבים.
קחו לדוגמא את המחרוזת המהממת במיאמי בקונצרט (שיר השמחה, שבת ירושלים, בסייעתא דשמייא). איזה מחרוזת! איזה ביצועים! איזה מדהים!

אני חושבת שרוב רובם של השירים במיאמי הם יפים מאד, אבל יש שירים שבגלל הביצוע המשעמם שלהם (זה היה פעם, מה לעשות...) אין לי חשק לשמוע אותם. לעומת זאת, לשיר אותם בפה אני כן יהנה, כי בשירה בפה ההסתכלות היא על הלחן עצמו, בלי כל העיבודים מסביב.

אני הייתי ממליצה לירחמיאל ביגון להוציא כמה וכמה דיסקים עם עיבודים חדישים ללחנים ישנים וטובים.
מסכימים איתי?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/10/2013 22:31 לינק ישיר 

בגדול אני מסכימה איתך...
אם כי דווקא "שיר השמחה" ספציפית מעובד מקסים, לדעתי. רוב ככל האלבום ההוא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2013 09:45 לינק ישיר 

אידי כתב:

אם כי דווקא "שיר השמחה" ספציפית מעובד מקסים, לדעתי. רוב ככל האלבום ההוא.

צודקת במאה אחוז לדעתי האלבומים שמעובדים טוב ביותר ויפה ומקורי מאד הם באמת ''שיר השמחה'' אלבום ששווה את כל אחד מהשירים הנמצאים בו
והאלבום של רווח-גם כן כל אחד מהשירים בו מעובדים יפה מאד
מי לה אלי-יש בשירים עיבודים יפים מאד ומודרנים יותר מאשר ברווח ובשיר השמחה
וגם ביבא-העיבודים יפים מאד מאד מאד-ומודרנים גם כן בהשוואה לרווח ושיר השמחה
(מקווה שלא עצבנתי אותכם עם המגילות האלו)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > עיבודים חדשים או ישנים? דיון.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext