בית פורומים שידוכי חרדים

"האם יש לך משהוא שלילי לספר על עצמך"?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/8/2012 03:14 לינק ישיר 
"האם יש לך משהוא שלילי לספר על עצמך"?

פעם ראשונה שאני שומע שאלה משדכנית "האם יש לך משהוא שלילי לספר על עצמך"?
מאיפה מגיע השאלה הזו?

*למי ששואל איך התמודדתי עם השאלה אמרתי לה "אני לא מדבר לשון רע על עצמי"

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2012 04:33 לינק ישיר 

שאלות של שדכניות, לך תבין...

תמיד יכול להיות שזו הייתה דרך מאוד מוזרה לשאול אם יש משהו שמאוד יפריע לך בבחורה ולכן לא להציע לך אותה בכלל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2012 08:36 לינק ישיר 

לא מקובל, אולי התבלבלה בין שידוכים לראיון עבודה.
אבל ענית לה תשובה ראויה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/8/2012 09:58 לינק ישיר 

לא יודע מה לומר.

אני הייתי שואל אותה בחזרה "האם יש לך משהוא שלילי לספר על עצמך"?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/8/2012 10:39 לינק ישיר 

השבוע ראיתי באחד המוספים התורניים המצורף לאחד היומונים הליטאים מעשה בתלמיד ישיבה שבאמצע הפגישות נפוצו עליו לשונות רעות לאחר שבורר הענין החליטו שני הצדדים לסגור בכל אופן והשידוך נגמר ביניהם מתוך קירוב הדעת על הצד היותר טוב, כשסיפרו את העניין לאחד מראשי הישיבות התבטא ואמר שטוב שגילו את זה עכשיו כי אם הייתה מגלה את זה אחרי זה יתכן שהייתה נעלבת והוסיף מעשה:

מעשה שבאו שדרי"ם מארץ ישראל לעיר אפטה לעשות מגבית לטובת עניי ארץ ישראל קירבם הרבי מאפטה מאוד והורה להם לבוא לסעוד על שולחנו הטהור בשבת

בסעודת ליל שבת הפליג הרבי מאוד בעושרם של עשירי א"י וסיפר שיש בהם כאלה ששמים בשר במרק רק בשביל הטעם ואחרי זה זורקים את הבשר

בסעודת שבת בבוקר הפליג עוד יותר בעושרם של בני ארץ ישראל וסיפר שלכל אחד יש כמה משרתים בביתו וכהנה וכהנה

השליחים הבינו שממנו לא תצמח הישועה ולא הגיעו לסעודה שלישית   לפתע הגיע שליח הרבי וציווה עליהם לבוא כשהגיעו לסעודה שלישית המשיך הרבי להפליג בגודל עושרם של בני ארץ ישראל וסיפר על בתיהם היפים ושדותיהם המוריקות   בסוף דבריו אמר ומי שלא יתן לעניי ארץ ישראל צדקה דמו בראשו  וכמובן שכולם פתחו את ידם וכיסהם ונתנו ביד רחבה

במוצאי שבת הסביר הרבי לשליחים שאם היה סתם אומר שצריך לתת לעניי הארץ היו אומרים שכנראה עבדו עליו והם לא כאלה עניים כמו שמספרים לכן אמר שעשירים כדי שידעו שאפילו אם עשירים צריך לתת להם 

אמר אותו גדול אותו דבר בנידון דידן אם היו מסתירים היו אומרים שמא יש פסול ולא ידענו   לכן כדאי להיות גלויים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2012 13:06 לינק ישיר 

חחח
שאלה מבריקה... =)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2012 13:44 לינק ישיר 

פעם קרה לי משו דומה.. שדכנית אחת, קרקרנית אגדית, נאמה לי במשך 11.5 דקות על איזה בחורה, כמה היא חכמה, יפה, מוכשרת, בעלת מידות טובות, רזה לא מקל (שבסוף התבררה כשמנה לא תוזה) משפחה חמה ( אבל לא דביקית, היא הדגישה). בקיצ'ר חבל''ז!!  בסוף אחרי שהיא ביררה כמה פרטים עלי, היא שאלה: "מהן איפוא החסרונות שלך"? עניתי לה שאין לי חסרונות ואני מושלם אדיר!! והיא שאלה: "איך זה יכול להיות הרי לכל בן אדם יש חסרונות?" עניתי לה שאמת אחרי הנאום שלה רציתי לשאול את אותה שאלה....      

נ.ב. כמובן שקצת שיפרתי את הסיפור...:)

לאהוב זה הטוב שבטוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2012 17:07 לינק ישיר 

הי....

מצאתי משהו שלילי על עצמי.
אני לא גאוותן

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/8/2012 18:03 לינק ישיר 

דווקא שאלה יפה..
היא בודקת עד כמה המועמד מודע לעצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2012 04:32 לינק ישיר 

צדיקאלוקי כתב:
הי....

מצאתי משהו שלילי על עצמי.
אני לא גאוותן
חחחחחחחחחחח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2012 14:28 לינק ישיר 

מאיפה מגיעה השאלה? לך תבין ראש קודח של אנשים..
רעיונות לתשובות: (התשובה של לא מדבר לשון הרע על עצמי הכי חזקה!)
-יש לי יצר הרע (כמו לכולם)
-יש לי מכשיר חשמלי עם סימון חיובי ושלילי (+/-)
-כל שנה מחדש אני עושה חזרה בתשובה (בחודש אלול)
-וכו'..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2012 21:20 לינק ישיר 

אולי זו שאלה מקפיצה ומעצבנת.. אך אני לא חושב שיש רע בשאלה הזו, אחרי הכל זה שידוכים ובירורים וכל אחד מברר כיד הדימיון הטובה עליו, אם אדם טוב לו עם עצמו, וברור לו מי שהוא, מדוע זה אמור להפריע שאלה כזאת או אחרת? מקסימום זה מגיע לבחינה של "ענה כסיל כאיוולתו" או פשוט לצחקק מהשטטותם של אנשים.. 

זה כמו אילו ששואלים אותי על בחורים/בחורות מבוגרים: למה היא/הוא עדיין לא התארסו? 
וכי אני אתעצבן משאלה שטותית שכזו?! דרכי לענות על כך: כשאני אהיה אלוקים אוכל לענות על זה..
אך יחד עם זה אני גם מבין את מקור השאלה: משום שזה גורם לאנשים לחשוש אולי איזו סיבה שמסתתרת שבגינה עד עכשיו המדובר/ת התעכבו.. 

או זה כמו אותו אבא ששאל אותי: איך זה שבחור ממשפחה כזאת חשובה ובני ברקית לומד בישיבה בסגנון כמו שלך? עניתי לו: איך זה שאבא בני ברקי כמוך מחפש לבת שלו בחור משיבה בסגנון שלי...  שאגב תשובתי זו גרמה להם בסופו של דבר להתחתן... 

למדתי מכל אותם שאלות שונות ומשונות, שאף פעם א"א לדעת מה עומד מאחורי כל שאלה ושאלה, וגם שלפעמים דווקא שאלה כזו או אחרת גורמת לשידוך לצאת לפועל... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2012 13:09 לינק ישיר 

Lorein כתב:
מאיפה מגיעה השאלה? לך תבין ראש קודח של אנשים..
רעיונות לתשובות: (התשובה של לא מדבר לשון הרע על עצמי הכי חזקה!)
-יש לי יצר הרע (כמו לכולם)
-יש לי מכשיר חשמלי עם סימון חיובי ושלילי (+/-)
-כל שנה מחדש אני עושה חזרה בתשובה (בחודש אלול)
-וכו'..

היא הוצגה ע"י שדכנית כשאלה לכל דבר (כמו גיל עיסוק וכ'ו) באמת לא ירדתי לסוף שעדה
אבל היא אכן נשאלה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2012 15:17 לינק ישיר 

יהודי23 כתב:
מאיפה מגיעה השאלה? לך תבין ראש קודח של אנשים..רעיונות לתשובות: (התשובה של לא מדבר לשון הרע על עצמי הכי חזקה!)-יש לי יצר הרע (כמו לכולם)-יש לי מכשיר חשמלי עם סימון חיובי ושלילי (+/-)-כל שנה מחדש אני עושה חזרה בתשובה (בחודש אלול)-וכו'..היא הוצגה ע"י שדכנית כשאלה לכל דבר (כמו גיל עיסוק וכ'ו) באמת לא ירדתי לסוף דעתה אבל היא אכן נשאלה...

אתה בטוח שיש לה דעת???

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/8/2012 04:41 לינק ישיר 

צדיקאלוקי כתב:
מאיפה מגיעה השאלה? לך תבין ראש קודח של אנשים..רעיונות לתשובות: (התשובה של לא מדבר לשון הרע על עצמי הכי חזקה!)-יש לי יצר הרע (כמו לכולם)-יש לי מכשיר חשמלי עם סימון חיובי ושלילי (+/-)-כל שנה מחדש אני עושה חזרה בתשובה (בחודש אלול)-וכו'..היא הוצגה ע"י שדכנית כשאלה לכל דבר (כמו גיל עיסוק וכ'ו) באמת לא ירדתי לסוף דעתה אבל היא אכן נשאלה...
אתה בטוח שיש לה דעת???

אולי אני יקח אומץ ויצלצל לראות מה קורה....היא באמת נעלמה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2012 12:50 לינק ישיר 

חחחחחחחחחחחחחחח

אחי23 כתב:
פעם קרה לי משו דומה.. שדכנית אחת, קרקרנית אגדית, נאמה לי במשך 11.5 דקות על איזה בחורה, כמה היא חכמה, יפה, מוכשרת, בעלת מידות טובות, רזה לא מקל (שבסוף התבררה כשמנה לא תוזה) משפחה חמה ( אבל לא דביקית, היא הדגישה). בקיצ'ר חבל''ז!!  בסוף אחרי שהיא ביררה כמה פרטים עלי, היא שאלה: "מהן איפוא החסרונות שלך"? עניתי לה שאין לי חסרונות ואני מושלם אדיר!! והיא שאלה: "איך זה יכול להיות הרי לכל בן אדם יש חסרונות?" עניתי לה שאמת אחרי הנאום שלה רציתי לשאול את אותה שאלה....      

נ.ב. כמובן שקצת שיפרתי את הסיפור...:)

לאהוב זה הטוב שבטוב.

כשה' סוגר חלון הוא פותח דלת...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > "האם יש לך משהוא שלילי לספר על עצמך"?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext