בית פורומים עצור כאן חושבים

בין הזמנים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/8/2012 16:43 לינק ישיר 

נראה לי שבכל זאת צריך להוסיף משהו על ה"נו באמת" הזה.
כנראה הציפיות שלי מאנשים להבין את דברי ואת כוונתן קצת מוגזמות.
הגישה שנתפסת בעיני כילדותית בדברי ר' מיכי, היא הציפיה לקבל הוראה ברורה ממקורות התורה לגבי שאלות שהניסוח שלהן נולד רק בעת האחרונה (כמו נניח סוציליזם קפיטליזם) דבר שברור עד כדי גיחוך שהוא בלתי אפשרי, כך שיחוס טיעון כזה לדברי נתפס בעיני כמזלזל ופוגעני , שלא כדין.

הטיעון שלי הוא שהתורה נותנת את הכלים להתמודד עם כל השאלות והבעיות שהמציאות מאתגרת אותנו בהן,בדיוק כמו שמתבקש בעיני להסביר את המדרש שאומר שכל חידוש של תלמיד ותיק ניתנה למשה מסיני.
והיות ואלו נושאים שנידונים הרבה בפורום הזה דומני ש"לא להבין" את הטיעון שלי לא נעשה בתום לב (או לחילופין מראה על יכולת שכלית לא מי יודע מה של כותבה...) מה שגרם לי להגיב בטרוניה בנוסח "נו באמת", באשר אני מצפה מהמתדיין איתי להבנה בסיסית כזו של הדברים, תחת משחקי הילדים של בור פוטנציאל וויכוחים שהיו לו בכוילל לפני X שנים, אותם הוא בחר לשחר לפתחי, בין אם מחוסר הבנה מינימלי של דברי ובין אם סתם מרצון להגחיך אותם, ואם מרצון להשיג איזה כבוד מדומה (את הליגה אני משאיר לידידי "נחלת דוד" לבחור ;-) ) מכך בעיני מישהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2012 18:37 לינק ישיר 

אישציפ,
גם אם התורה נותנת כלים לפתור כל בעיה (תהא אשר תהא משמעותו של המשפט הזה, ויהא אשר יהא ההבדל בינו לבין האמירה שהשכל הישר נותן לנו את התשובות הרלוונטיות), זה לא קשור לציטוטים ממדרש שמואל על טיולים כדרך לגיבוש עמדה תורנית. או שמא אלו הכלים שאתה מתכוין אליהם? להזכירך, נושא האשכול הוא הביקורת על הרב סתיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2012 18:45 לינק ישיר 

מיכי,
קראת את דברי בכלל ?
זה מה שהסברתי מההתחלה, עוד לפני שהסתייגתי מהסגנון המלגלג שלך ביחס לאמירה "הפוך בה והפוך בה".
             הבעיה בדברי הרב סתיו אינה שניסה למצוא בתורה תשובות לשאלות, אלא שנראה שעשה את זה (לפי מה שראיתי, את הספר כאמור לא קראתי) בצורה פשטנית ושטוחה מדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2022 16:34 לינק ישיר 

הכותרת לא תואמת את תוכן האשכול

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בין הזמנים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.