בית פורומים עצור כאן חושבים

פרקי ביבי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/8/2012 18:37 לינק ישיר 

ראיון עם ותיקי הפורום על גפילטע פיש,

המראיין ,,האם אתם אוכלים גפילטע פיש בשב"ק בכדי לצאת בו??

ספרן ,עיין בשל"ה יומא לו עמוד התשובה ,דכתב דמדהא דרב ספרא מכריך רישא שמע מינה דאורח ארעא הוא,
שאלה זו היא על משקל פסקו של של החידושי הרים שאפשר לצאת סעודת נישואין בבשר עוף מהא דכתובות דלא לשאת אשה במוצ"ש שמא ישחוט בן עוף,, וע,ע בספרו של ערטון ,נוסטלגיית הדניס בהלכה,,ששלמות הדג הוא אמונה מיסטית בלבד

תלמיד ,,ספרן,האם אין הגפילטע תלוי במידת מה בהלכה של העושה עיסה מן החטים ומן האורז אם יש בה טעם דגן יוצא בה ידי חובת מצה?

בעל ,,תלמיד,שאלה טובה ,השאלה האם החריין שאני שם עליו אינו שוב מבטל טעמו?

המראיין ,,דר הרב מיכי,האם מי שאינו מסוגל לאכול דג בשבת יפטר מדין אונס?

מיכי, לא צריך כאן דיני אונס אוהח אוהח אוהח ,סליחה פשוט אכלתי עכשיו ביוקגלחרוס,,ומצקצק לי בגרון,,
המראיין ,מה זה?
מיכי ,אה ,זאת מילה אקדמאית שהמצאתי לסחוג שבנויה על שילוב של המלים חריף וסחוג כשהתבקשתי על ידי חברותא ספרדי עילוי
בכולל חזון איש לבדוק פיזיקלית איך הסחוג משפיע על האדם באופן אמפירי,אבל מה כל זה שייך לנושא האשכול?
המראיין ,אוקיי ,לענינינו...
מיכי , למרות שאני חושב שמיצינו את הנושא עד תום וכמדומני שגם מישהו פתח על זה דיון באשכול אחר ,אנסה להסביר שוב ,אין כאן שייכות לדיני אונס ,כל השאלה האם אתה מרגיש שייך לאותה שבת בכדי לדון בו האם יצא ידי חובתו בקוקטייל דג המטרוזה, או שלא ,התורה לא חייבה את תענוגות השבת למי שלא מרגיש שייכות או שייכות דפקטיבית,

המראיין ,,מיימוני מה דעתך?

מיימוני ,,מה זה געפילטע?אני מבין שאתה מתכוין לדג ממולא,,,
למרות שאיני מתערב במטבח רק מכופיא ,אנסה לדון בו כפי מה שיצלח ה דרכי,
מתי התחיל החיוב לאכול דג ?
ממה הוא מורכב ?
האם נקבל את הראיון של תלמיד על דיני רוב וטעם כעיקר?
האם כפי שמיכי טוען שהשייכות היא המחייבת
האם הדג הוא הוא המטרה? למרות שבחזל מוצאים הרבה דגים בשבת ,אם זה בשבת קיט או בפ,השני בקידושין,
לכאורה זה רק אומר שבזמנם הדג המבושל הוא זה שהיה עולה על שולחן מלכים,
אם כן בקהילות שהסושי נהפך למעדן ,וכפי שמספרים[עדיין לא טעמתי]מדובר במאכל של תערובת עם דג נא ,
או כפי שהיום ארוחה חלבית נהפכה ליוקרתית ,בהחלט ניתן לדון על הגפילטע
שוב,זה שייך למטא הלכה וחבל שלא מרחיבים אותה ,,

מקס ,רק בגלל שאלות מטומטמות כאלה אנשים נהרגים בכבישים,
ואני הסביר,,ביום שישי האחרון חציתי את הכביש ,פתאום ראיתי אברך שנפלה לו שקית באמצע הרחוב עם מלא מכוניות מצפצפות ,ומה אתם חושבים שהוא עושה ?לא תאמינו,המשוגע הזה מרים את כל מה שנפל מהשקית!!!!!!!!נגשתי אליו אחרי זה ושאלתי ,תגיד לי מה היה כל כך חשוב בשקית שמצדיקה לסכן חיים ,,ותשמעו מה הוא ענה לי ,,,פרוסות סלומון!!!!
אתם מבינים ?לא מספיק לא לקנות צנצנות של גפילטע כפי שאני עושה ,ואני בא מבית מספיק עשיר בכדי לקנות עשר סלומונים כל שבת ,
תראו את לשון הספורנו,,,,זכרנו את הדגה אשר אכלנו במצרים חינם ,וזל ,מהות חטאם שביקשו חינם ,,
המראיין ,מקס ,זאת דוקא ראיה הפוכה ?
מקס ,אתם לא מבינים ,היסוד של הספורנו באלוהי הדגים הוא האחדות ,עני ועשיר צריכים לחיות באותה רמת חיים אם לא, זה מביא לשחיתות של עליונות ושלטון,וזה בדיוק מה שמסביר הספורנו ,הבקשה לאכול דגים טריים כפי העשירים הוא לחינם,

תוקן על ידי ביליצר ב- 16/08/2012 18:40:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2012 19:02 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2012 20:39 לינק ישיר 

תגובת דייר ללינקע,

תודה לינקע על הלינקים,אבל למה אתה לא חושב בשכל שלך במקום להביא אחרים?(-:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2012 23:20 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
אלי,
אם היית עומד מאחרי דבריך היית חוסך עכשיו הרבה פטפוטים סביב הדיון מדע מול בריאה.
כי לפי דבריך מתבקש שגם כדי ללמוד פיסיקה צריך להניח שמישהו תכנן את העולם... הנחה די מתבקשת אגב, אבל לא נצרכת לעניננו.
אדם חכם ינסה ללמוד מההסטוריה (או מכל דבר אחר) גם אם אין תכנון להסטוריה ולמהלכה. 

לגבי שאלת תכנון ההסטוריה , זו אכן שאלה מרתקתששווה עיון בזכות עצמה, אם יש רצון לפתח אותה אשמח. 

קשה לי להבין מה אתה רוצה. האם אתה למד מהתורה כככל ספר היסטוריה?
האם זה משנה אם ההיסטוריה הנ"ל קרתה או לא היתה ולא נבראה?
מדוע כגי ללמוד פיסיקה צריך להניח כי מישהו ברא את העולם? פיזיקה היא ניסוח של מערכת כללים המבוססת על צפיה אמפירית.

כדי ללמוד מההיסטוריה בהנחה ולא מדובר בלקח פרקטי אלא בסוג של "משל" שבא ללמדינו משהו, צריך שיהיה ממשיל המעוניין בכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2012 10:06 לינק ישיר 

נראה לי ששרש נשמתו של ואמאי הוא מעולם המונולוג ולא מעולם הדיאולוג ובהכי תתיישב שפיר הערתו של ייתכן למעלה. ודוק ועיין היטב בשני שרשים אלו כי בזה יובנו כמה וכמה דברים. ואכמ"ל.
 \

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2012 10:09 לינק ישיר 

אלי , 
משל ? נמשל ? מאן דכר שמייהו ?
לא מבין למה אתה מבסך כל אמירה פשוטה. (אם כי אני יכול לנחש מה המוטיווציה לכך...)
                  שבת שלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2012 13:22 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
נראה לי ששרש נשמתו של ואמאי הוא מעולם המונולוג ולא מעולם הדיאולוג ובהכי תתיישב שפיר הערתו של ייתכן למעלה. ודוק ועיין היטב בשני שרשים אלו כי בזה יובנו כמה וכמה דברים. ואכמ"ל.

מה בין דיאלוג למונולוג? מונולוג: אדם אחד מדבר, ואף אחד לא מקשיב. דיאלוג: אותו הדבר אבל בשניים.

זה פשוט ענין של נסיון.

דע לפני מי אתה עומד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2012 13:33 לינק ישיר 

ביליצר כתב:

מקס ,רק בגלל שאלות מטומטמות כאלה אנשים נהרגים בכבישים,
ואני הסביר,,ביום שישי האחרון חציתי את הכביש ,פתאום ראיתי אברך שנפלה לו שקית באמצע הרחוב עם מלא מכוניות מצפצפות ,ומה אתם חושבים שהוא עושה ?לא תאמינו,המשוגע הזה מרים את כל מה שנפל מהשקית!!!!!!!!נגשתי אליו אחרי זה ושאלתי ,תגיד לי מה היה כל כך חשוב בשקית שמצדיקה לסכן חיים ,,ותשמעו מה הוא ענה לי ,,,פרוסות סלומון!!!!
אתם מבינים ?לא מספיק לא לקנות צנצנות של גפילטע כפי שאני עושה ,ואני בא מבית מספיק עשיר בכדי לקנות עשר סלומונים כל שבת ,
תראו את לשון הספורנו,,,,זכרנו את הדגה אשר אכלנו במצרים חינם ,וזל ,מהות חטאם שביקשו חינם ,,
המראיין ,מקס ,זאת דוקא ראיה הפוכה ?
מקס ,אתם לא מבינים ,היסוד של הספורנו באלוהי הדגים הוא האחדות ,עני ועשיר צריכים לחיות באותה רמת חיים אם לא, זה מביא לשחיתות של עליונות ושלטון,וזה בדיוק מה שמסביר הספורנו ,הבקשה לאכול דגים טריים כפי העשירים הוא לחינם,

בילי אהבתי מאוד,

(אגב אני לא מהוותיקים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2012 14:02 לינק ישיר 

תודה מקס המתוק,

זאת היתה הכונה ,שתהנה ,
אכן רק מ2009 אבל השארת כאן חותם של זקן ורגיל (-:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2012 16:19 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
אלי , 
משל ? נמשל ? מאן דכר שמייהו ?
לא מבין למה אתה מבסך כל אמירה פשוטה. (אם כי אני יכול לנחש מה המוטיווציה לכך...)
                  שבת שלום.

אולי כי היא סתומה.

מה לדעתך אפשר ללמוד מהיסטוריה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2012 17:28 לינק ישיר 

ואמאי,
דומני שהמקור הוא שייקה אופיר (שהיום היארצייט שלו): מונולוג הוא אדם אחד שמדבר לעצמו. דיאלוג הוא שני אנשים שכל אחד מהם מדבר לעצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2012 00:12 לינק ישיר 

ובנוסח אחר:
מונולוג הוא כשאדם אחד מדבר ואחר מקשיב. דיאלוג הוא כששנים מדברים ואף אחד אינו מקשיב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2012 07:19 לינק ישיר 

והאימרה הזו הוא הוכחה מובהקת שמי שאמר אותה ומצטט אותה כל כך מושרש בעולם המונולוג עד שאינו יכול להעלות בדעתו שיש כזה דבר דיאולוג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2012 09:01 לינק ישיר 

יהי, חזק (ונכון) ביותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2012 09:30 לינק ישיר 

אלי ,
ההסטוריה מורכבת מכ"כ הרבה מקרים ותת מקרים, קצת מגוחך לפשט את הלימוד למשפט (או פוסט ) אחד.
מכל ענין יש לימוד/ים ספיציפי/ם , ומניתוח של מכלול הענינים ניתן להגיע גם לניתוח כוללני יותר.
                        בכל מקרה הטיעון שלי כרגע הוא שהיחס הנכון לעבר הוא יחס של לימוד ממנו, ולא רק או בעיקר ניתוח עבש של מה טכנית  "באמת" קרה שם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פרקי ביבי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.