ראיון עם ותיקי הפורום על גפילטע פיש,
המראיין ,,האם אתם אוכלים גפילטע פיש בשב"ק בכדי לצאת בו??
ספרן ,עיין בשל"ה יומא לו עמוד התשובה ,דכתב דמדהא דרב ספרא מכריך רישא שמע מינה דאורח ארעא הוא,
שאלה זו היא על משקל פסקו של של החידושי הרים שאפשר לצאת סעודת נישואין בבשר עוף מהא דכתובות דלא לשאת אשה במוצ"ש שמא ישחוט בן עוף,, וע,ע בספרו של ערטון ,נוסטלגיית הדניס בהלכה,,ששלמות הדג הוא אמונה מיסטית בלבד
תלמיד ,,ספרן,האם אין הגפילטע תלוי במידת מה בהלכה של העושה עיסה מן החטים ומן האורז אם יש בה טעם דגן יוצא בה ידי חובת מצה?
בעל ,,תלמיד,שאלה טובה ,השאלה האם החריין שאני שם עליו אינו שוב מבטל טעמו?
המראיין ,,דר הרב מיכי,האם מי שאינו מסוגל לאכול דג בשבת יפטר מדין אונס?
מיכי, לא צריך כאן דיני אונס אוהח אוהח אוהח ,סליחה פשוט אכלתי עכשיו ביוקגלחרוס,,ומצקצק לי בגרון,,
המראיין ,מה זה?
מיכי ,אה ,זאת מילה אקדמאית שהמצאתי לסחוג שבנויה על שילוב של המלים חריף וסחוג כשהתבקשתי על ידי חברותא ספרדי עילוי
בכולל חזון איש לבדוק פיזיקלית איך הסחוג משפיע על האדם באופן אמפירי,אבל מה כל זה שייך לנושא האשכול?
המראיין ,אוקיי ,לענינינו...
מיכי , למרות שאני חושב שמיצינו את הנושא עד תום וכמדומני שגם מישהו פתח על זה דיון באשכול אחר ,אנסה להסביר שוב ,אין כאן שייכות לדיני אונס ,כל השאלה האם אתה מרגיש שייך לאותה שבת בכדי לדון בו האם יצא ידי חובתו בקוקטייל דג המטרוזה, או שלא ,התורה לא חייבה את תענוגות השבת למי שלא מרגיש שייכות או שייכות דפקטיבית,
המראיין ,,מיימוני מה דעתך?
מיימוני ,,מה זה געפילטע?אני מבין שאתה מתכוין לדג ממולא,,,
למרות שאיני מתערב במטבח רק מכופיא ,אנסה לדון בו כפי מה שיצלח ה דרכי,
מתי התחיל החיוב לאכול דג ?
ממה הוא מורכב ?
האם נקבל את הראיון של תלמיד על דיני רוב וטעם כעיקר?
האם כפי שמיכי טוען שהשייכות היא המחייבת
האם הדג הוא הוא המטרה? למרות שבחזל מוצאים הרבה דגים בשבת ,אם זה בשבת קיט או בפ,השני בקידושין,
לכאורה זה רק אומר שבזמנם הדג המבושל הוא זה שהיה עולה על שולחן מלכים,
אם כן בקהילות שהסושי נהפך למעדן ,וכפי שמספרים[עדיין לא טעמתי]מדובר במאכל של תערובת עם דג נא ,
או כפי שהיום ארוחה חלבית נהפכה ליוקרתית ,בהחלט ניתן לדון על הגפילטע
שוב,זה שייך למטא הלכה וחבל שלא מרחיבים אותה ,,
מקס ,רק בגלל שאלות מטומטמות כאלה אנשים נהרגים בכבישים,
ואני הסביר,,ביום שישי האחרון חציתי את הכביש ,פתאום ראיתי אברך שנפלה לו שקית באמצע הרחוב עם מלא מכוניות מצפצפות ,ומה אתם חושבים שהוא עושה ?לא תאמינו,המשוגע הזה מרים את כל מה שנפל מהשקית!!!!!!!!נגשתי אליו אחרי זה ושאלתי ,תגיד לי מה היה כל כך חשוב בשקית שמצדיקה לסכן חיים ,,ותשמעו מה הוא ענה לי ,,,פרוסות סלומון!!!!
אתם מבינים ?לא מספיק לא לקנות צנצנות של גפילטע כפי שאני עושה ,ואני בא מבית מספיק עשיר בכדי לקנות עשר סלומונים כל שבת ,
תראו את לשון הספורנו,,,,זכרנו את הדגה אשר אכלנו במצרים חינם ,וזל ,מהות חטאם שביקשו חינם ,,
המראיין ,מקס ,זאת דוקא ראיה הפוכה ?
מקס ,אתם לא מבינים ,היסוד של הספורנו באלוהי הדגים הוא האחדות ,עני ועשיר צריכים לחיות באותה רמת חיים אם לא, זה מביא לשחיתות של עליונות ושלטון,וזה בדיוק מה שמסביר הספורנו ,הבקשה לאכול דגים טריים כפי העשירים הוא לחינם,
תוקן על ידי ביליצר ב- 16/08/2012 18:40:34
 |
|
|