בית פורומים עצור כאן חושבים

פרקי ביבי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/8/2012 12:21 לינק ישיר 

מדוע אתה טורח שוב ושוב לסתום במקום לפרש ולו פעם אחת את עמדתך.

מה הכוונה ב"ללמוד מהעבר"? האם כוונת ללימוד פרקטי? בזה אין לנו ויכוח ואפשר ללמוד מכל ספר היסטוריה. האם כוונתך לדברים אחרים? אלו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2012 13:38 לינק ישיר 

האימרה הזו הוא הוכחה מובהקת שמי שאמר אותה ומצטט אותה כל כך מושרש בעולם המונולוג עד שאינו יכול להעלות בדעתו שיש כזה דבר דיאולוג."

דבריך רק מוכיחים שחסר לך משהו חשוב שנקרא חוש הומור.

מי שאמר את האימרה הזאת מבין היטב מהו דיאלוג אלא,שבדרך הומוריסטית יפה הוא ביקש למחות על חוסר הקשבה לדברי הזולת שהיא תופעה רווחת לצערינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2012 13:38 לינק ישיר 

ואמאי
נקודה נפלאה העלית ואענה לך בנקודה נפלאה של הרמב"ם.
הרמב"ם למדנו בטעמי המצוות (ח"ג פל"א) שניתן להניח שרבונו של עולם מתנהג בצורה הגיונית ועל זה הוא בונה את טעני המצוות שלנו (וכך סבר רג"נ, עמ' יג בספר מתורתו של רג"נ: "יתר על כן ההגיון האנושי האוניברסלי הוא הגיונו של הקב"ה. אמנם לא מחשבותי מחשבותיכם ואין אצל הקב"ה תהליך של חשיבה כמט שיש אצל האדם, אבל אם התורה אומרת שהאדם נברא בצלם א-להים, וצלם א-לקין הוא ההשגה השכלית כמו שמבאר ברמב"ם, הרי שהתבונה היא מושג מוחלט, כביכול גם הקב"ה חושב כך")
אני מניח שהיית מצפה מבו"ד שיכתוב בצורה שלא תהיה עליה ביקורת כתביו, אז מדוע התורה נכתבה בצורה שנותנת מקום לטעות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2012 14:07 לינק ישיר 

בעל, ולכך יפה מס' 1741 מהלינק שהבאת של רבינו ד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2012 15:12 לינק ישיר 

אלי,
אני מתכווין בעיקר ללימוד קונספטואלי, אם כי כמובן טבו שיהיה לזה גם השלכות פרקטיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2012 17:52 לינק ישיר 

אפרים, מודה לך מאד על ההבהרה למשפט של הגשש, עד לרגע זה חשבתי שמדובר בהגדרה רצינית מאד הלקוחה מויקיפדיה או מאשכול המילון של עצכח. באמת תודה. (עד עכשיו לא ידעתי בן מי אתה, עכשיו אני כבר יודע).

בעל בעמיו, אני לא חושב שבשר ודם היה מנסה למגן את ספרו מכל סוג של ביקורת, שכן אין סוף לסוגי הביקורות. כשתכתוב הסברה ליהדות, תנסה לשלול את הנצרות, את המתירנות, אבל לא את הנאציזם, משום שאם תלך על דברים שנחשבים כהזויים, תיאלץ לשלול גם את כת השטן, את הכת המוסלמית שהתגלתה לאחרונה וכו' (אבל עובדה שבשלב מסויים הנאציזם השתלט על חלק גדול בעולם). הרעיונות של ביקורת המקרא הם הזויים מבחינה הגיונית, והסיבה היחידה שמשתמשים בהם כי הם הדרך היחידה האפשרית לסרס את המקרא, זו ברירה טבעית (ולכן עובדה שלמשך תקופה קצרה השתלטו רעיונות הזויים אלו על חלק גדול בעולם). גם אם המקרא היה ממגן את עצמו מביקורת המקרא הנוכחית, היתה מתפתחת ביקורת אחרת שבאיזה שהוא מקום הברירה הטבעית תיתן לה דריסת רגל. התורה ניתנה בצורה סבירה וטבעית, וכשם שה' לא קורע את הים כל יום, אין סיבה שמבחינה טקסטואלית הוא יקרע את הים, הוא עשה פעולה מספיקה להראות את עמדתו. והשאר הוא חלק מהאתגר, שכן ללא אתגר אין משמעות לכל התכנית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2012 23:12 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
אלי,
אני מתכווין בעיקר ללימוד קונספטואלי, אם כי כמובן טבו שיהיה לזה גם השלכות פרקטיות.

והנה, כדוגמא, עוד אמירה מעורפלת שלך. הידעת כמה אפשרויות ניתן לפרש זאת?

כתוב מסודר, מה ניתן ללמוד, למה ואיך.
אם אפשר דוגמא או שתיים - יעזור מאוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2012 08:32 לינק ישיר 

אלי,
אולי פיספסת משהו, אבל אני לא עובד בשבילך (אם יש לך איזו הצעה מפתה בתחום אשמח לשמוע :-) )  את מה שהיה לי לכתוב כתבתי, אם תדבר (או מישהו אחר) עניינית וקונקרטית על מה שכתבתי אשתדל להשיב לך , עד אז אין לי מה להוסיף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2012 11:25 לינק ישיר 

יאפ. צפוי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2012 11:44 לינק ישיר 

ואמאי כתב:

אפרים, מודה לך מאד על ההבהרה למשפט של הגשש, עד לרגע זה חשבתי שמדובר בהגדרה רצינית מאד הלקוחה מויקיפדיה או מאשכול המילון של עצכח. באמת תודה. (עד עכשיו לא ידעתי בן מי אתה, עכשיו אני כבר יודע).

בעל בעמיו, אני לא חושב שבשר ודם היה מנסה למגן את ספרו מכל סוג של ביקורת, שכן אין סוף לסוגי הביקורות. כשתכתוב הסברה ליהדות, תנסה לשלול את הנצרות, את המתירנות, אבל לא את הנאציזם, משום שאם תלך על דברים שנחשבים כהזויים, תיאלץ לשלול גם את כת השטן, את הכת המוסלמית שהתגלתה לאחרונה וכו' (אבל עובדה שבשלב מסויים הנאציזם השתלט על חלק גדול בעולם). הרעיונות של ביקורת המקרא הם הזויים מבחינה הגיונית, והסיבה היחידה שמשתמשים בהם כי הם הדרך היחידה האפשרית לסרס את המקרא, זו ברירה טבעית (ולכן עובדה שלמשך תקופה קצרה השתלטו רעיונות הזויים אלו על חלק גדול בעולם). גם אם המקרא היה ממגן את עצמו מביקורת המקרא הנוכחית, היתה מתפתחת ביקורת אחרת שבאיזה שהוא מקום הברירה הטבעית תיתן לה דריסת רגל. התורה ניתנה בצורה סבירה וטבעית, וכשם שה' לא קורע את הים כל יום, אין סיבה שמבחינה טקסטואלית הוא יקרע את הים, הוא עשה פעולה מספיקה להראות את עמדתו. והשאר הוא חלק מהאתגר, שכן ללא אתגר אין משמעות לכל התכנית.

אני מתיחס לעקביות פנימית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2012 18:10 לינק ישיר 

בעב

אם לרמב"ם תפנה אזי הוא אבי השיטה שהתורה מותאמת לדור מקבליה

אז לא היו שאלות כאלו

אבל בהחלט השאלה – שאלה היות וה' כל יכול והיה יכול לתפור הכל מושלם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2012 21:31 לינק ישיר 

בעב, עקביות פנימית אינה מנותקת מהקשר. הרי גם על זה האריך הרמב"ם בפתיחה למו"נ מדוע נראה שיש סתירות בספרים, כשכוונתו בין השאר לרמוז לפתרון מדוע נדמה שיש סתירות במו"נ.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פרקי ביבי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.