| נשלח ב-16/8/2012 17:03 |
|
| |
מהו הצורך במתן התורה?
בהנחה שאי אפשר לקוראה ולהבינה בלי פרשנות, מה המטרה לשמה ניתנה התורה?
לכאורה, היה צריך להיות מעמד כלשהו בו יכירו העם כי הא-ל בחר לו שליחים לתווך בינם ובינו, (משה, נביאים) ועל כל המצוות - ההוראות לעבור דרכם.
לשם מה "מתן תורה"? איזו תכלית ומטרה משמשת אותה "תורה"?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2012 17:19 |
|
| |
מי אמר שא"א ? אפשר ואפשר , אלא שכמו בכל דבר, צדיקים ילכו בם ופושעים יכשלו בם.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2012 17:30 |
|
| |
אם אתה מסוגל לקרוא בלי פרשנות ובלי הנחות מוקדמות - יערב לך. "סוד הקריאה הנכונה" שמור אצלך עמוק, כמו כל דעותיך, ונחשף רק למי שבין כך סובר כמוך. לו יהי. מכל מקום, האשכול נכתב בהנחה שלא ניתן.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2012 17:35 |
|
| |
בוא נניח לצורך הדיון את ההנחה (הסבירה מאד בעיניי) שכל פרשנות ליצירת אמנות מערבת את הצופה/הפרשן. האם זה מייתר את היצירה עצמה? לא הבנתי את השאלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2012 17:39 |
|
| |
מיכי קיבלת מרצה מצטיין? בזמן האחרון יוצא לי לעבור הרבה בבר אילן ואני כל פעם נתקל בתמונה שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2012 17:48 |
|
| |
אם הבעיה שלך היא שיש הנחות מוקדמות וכו', זה קיים בכל דבר , גם כדי ללמוד פיסיקה אתה צריך לקבל הנחות יסוד מסוימות, ההבדל הוא שבפיסיקה מערכת הכללים נוקשה יותר...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2012 17:51 |
|
| |
הרב מיכי, התורה היא יצירת אמנות גרידה?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2012 19:07 |
|
| |
אישצי, אלו הנחות מוקדמות יש בפיזיקה? ילמדינו רבינו.
ומלבד זאת, ככל שיש צורך בהנחות מוקדמות ובפרשנים שילמדונו מהן אותן ההנחות הנצרכות, הדרא קשיא לדוכתא.
מיכי, מה המטרה של היצירה?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2012 19:32 |
|
| |
למה להשוות לפיזיקה ולא לתורת המשפט?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2012 20:32 |
|
| |
ייתכן ואלי, לא עשיתי השוואה מלאה ליצירת אמנות, אלא טענתי שהעובדה שיש בפרשנות רכיבים סובייקטיביים, או ליתר דיוק רכיבים שתלויים בפרשן, אינה אומרת שלדבר המתפרש עצמו אין משמעות. זו טעות לוגית. יצירת האמנות היתה רק דוגמה. המטרה של התורה היא לתת לנו הנחיות, כמו שהמטרה של החוק בכל מערכת משפט היא לתת לנו הנחיות. וכמו כל חוק, גם כאן ההנחיות תלויות בפרשנות שאנחנו (או בתי המשפט, או החכמים) נותנים להן. אני ממש לא מבין את שאלת האשכול.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2012 20:39 |
|
| |
עוד הערה בשוליים: יש המון הנחות מוקדמות בפיסיקה. למשל הנחת האינדוקציה, או שאין פעולה ממרחק, או שיש בכלל חוקים כלליים מאחורי התופעות, שהפשוט הוא גם הנכון, ועוד ועוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2012 22:46 |
|
| |
אלי, אקסיומות מתמטיות ודרכי ניתוח מתמטיים. למשל. (אני רואה שגם ר' מיכי הוסיף עוד כמה) מבחינתי לתורה יש צורך בפחות לימוד לפני כדי להבין. (אם כי בתרבות שלנו צריך לעמול לא מעט כדי לנקות את הקליפות לפני כן... :-( )
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2012 23:11 |
|
| |
??? אקסיומה היא הנחה המקובלת על הכל. איך זה קשור להנחות מוקדמות בפיזיקה. אנא, הסבר בצורה מסודרת.
אם אני בא ללמוד פיזיקה ללא שום הנחה מוקדמת, מה בדיוק לא אוכל לנסח???
מיכי, האם ישנם הנחיות בתורה שלא זקוקות לפרשנות? האם יש הנחיות בתורה הזקוקות לפרשנות? האם ניתן להבדיל בין השתיים?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2012 23:13 |
|
| |
אלי בזמן ש אבא מחנך את בנו הקטן, לא תמיד הבן מבין בדיוק את מה שאבא אומר לו, הוא יותר מבין את רוח הדברים, ואת הטון שבו הם נאמרים לו, האם האבא לא צריך לדבר אל ילדו ,רק לאחר שהוא בטוח שהו מבין אותו?
האם להבדיל ראית איך הבעלים של כלב, או כל חית מחמד אחרת, מדברים אליהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2012 23:15 |
|
| |
אליס
התורה היא מערכת משפטית וככל מערכת כזו נתונה לפרשנות. תמשיך להתעקש...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2012 23:24 |
|
| |
מדוע יש צורך במתן תורה ככלי משפטי? מדוע הנביאים לא ישמעו המשפטים מהא-ל ויעבירו לעם.
לו הייתה התורה מובנה לכל, יכולים היינו להבין כי יש מטרה בכך שהתורה המשפטית תהיה ברורה לכל העם.
ככל שבין כה וכה, משפטי התורה מובנים רק לפרשנים והם אלו המעבירים את המשפטים לעם, לשם מה היא ניתנה?
ומה כוונתך ב"תמשיך להתעקש"?
|
|
|
|
|