|
|
| נשלח ב-18/8/2012 22:16 |
|
| |
איזו נקודה לא נכונה לדעתך?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2012 22:22 |
|
| |
אני לא חושב שתושב"כ היא בחירה מקרית או תמצית מהתורה שניתנה בסיני, ושביסודה היתה תורה אחת. תושבע"פ היא התפתחות והרחבה של התורה שבכתב שנעשתה לאורך ההיסטוריה, והיא לא ניתנה בסיני (אלא כמה יסודות מאד ראשוניים שלה).
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2012 22:59 |
|
| |
ר מיכי (אלא כמה יסודות מאד ראשוניים שלה).
אתה מוכן לפרט בבקשה?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2012 23:19 |
|
| |
לא הבינותי דברי הרב מיכי אני לא טענתי שתושב"ע שבידינו היא מסיני כצורתה אלא רק ציינתי העובדות ש'משה קיבל תורה מסיני' אין הכוונה לספר תורה שלא קיבלו מסיני ולא נתנו לבני ישראל האם קיבלו את התורה רק ביום מיתתו של משה? כל התורה שלמדו במדבר היתה מפי משה ואין שום סבה בעולם להניח שכל מה שלמדו במשך ארבעים שנה נכנס ונכתב בספר התורה
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2012 23:32 |
|
| |
| ואמאי כתב: |  | לגבי ההנחות של הפיזיקה, ציינתי שבאשכול לא ארוך זה, כתב לך חלק מהן ד"ר לפיזיקה, צא ולמד. לגבי שלשה הנחות ואחת, אין משמעות לשאלה 'בשביל מה צריך מתן תורה' לולי שתניח את שלשת ההנחות, מהן עולה שהפרשנות היא במקום התורה. לא טענתי שיש חלק מוגדר בתורה שאין בו צורך בפרשנות, כגון פרשה מסויימת, אלא שהפרשנות היא בגבולות הטקסט ורוחו. אפשר לפרש את מחיית עמלק בדרכים שונות, אבל אי אפשר להוציא מכאן את חג הפועלים באחד במאי וכדו', עדיין יש משמעות רבה ועיקרית לתורה עצמה. סתם כך יש שגיאה בסיסית כאן, ב'מתן תורה' לא ניתן שום ספר, ניתנה תורה שבעל פה, אותה למדו ארבעים שנה, רק כשמשה הלך למות, הוא העלה על הכתב כמה פנינים, אבל 'משה קיבל תורה מסיני' זה התורה שבעל פה, זו התורה עליה מדובר במתן תורה, וכיום מגדירים אותה משום מה כ'פרשנות' בזמן שהיא העיקר. הספר הוא רק אוסף מזכרות חלקי ביותר מהתקופה ומהתורה, הוא 'ספר התורה'. |
|
1. כל דבריך בעצם נשענים על מה שכתבו אחרים בלי להבין בהם? 2. אפשר להבין הכל איך שרוצים, כל זן שכלום או הכל לא מחייבים בלי פרשנות, איזו משמעות יש לזה? כשכתוב "לא תבשל גדי בחלב אימו, והמשמעות הפרשנית רחוקה ביותר מהכתוב, למה נועד הכתוב. 3. אין לי מושג לגביי דעתך שלך, באורתודקסיה היהודית נותנים משקל רב ביותר לתורה שבכתב ומאמינים שכולה ניתנה מפי הגבורה למשה. בין אם במתן תורה ובין אם לאחריה (+- 8 פסוקים).
אם לדעתך הספר הוא רק "אוסף מזכרות חלקי", זה מאוד מעניין.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 01:04 |
|
| |
ירוחם, אין לי פירוט מדויק. זה כולל את ההלמ"מ, ואת מידות הדרש ההלכתי, ופירושים בסיסיים לפסוקים (שהרי משה למד אותם אצל הקב"ה).
אמאי, די ברור שלא כל מה שנלמד במדבר נכתב בתורה. אבל ההנחה המקובלת היא שהקב"ה אמר למשה מה לכתוב שם. כלומר שהתורה שבכתב היא שניתנה בסיני, ותושבע"פ היא הרחבה שלה, שחלקה הקטן מסיני, חלק אחר נעשה ע"י משה עצמו במדבר והרוב נעשה בדורות שאח"כ.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 08:44 |
|
| |
אליס 1. אתה מניח כל הזמן שיש הלכה "נכונה" ורצויה כלשהי ופעמים, מתוך הזקקות לפרשנות,אנו מפספסים אותה. ללא זה שאלתך אינה מתחילה. חושבני שהנחתך אינה נכונה. 2. גם לשיטתך, שליח אחד יספיק לעם שלם?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 09:45 |
|
| |
אלי, לגבי הפיסיקה בהס"כ הבאתי דוגמא לכך שבכל שיטה יש הכרח לקבל הנחות יסוד כדי ללמוד אותה. אתה זה שהולך בדברים עקלקלות כדי לעמעם את העובדה הזו, במקום להתקדם הלאה בדיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 12:14 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | | אליס 1. אתה מניח כל הזמן שיש הלכה "נכונה" ורצויה כלשהי ופעמים, מתוך הזקקות לפרשנות,אנו מפספסים אותה. ללא זה שאלתך אינה מתחילה. חושבני שהנחתך אינה נכונה. 2. גם לשיטתך, שליח אחד יספיק לעם שלם? |
|
1. מהיכן הגעת לזה? ומה הקשר בין זה לבין האשכול? 2. אותה כמות שליחים שתספיק על מנת לפרשן טקסט, תספיק על מנת להעביר לו חוקים בלי טקסט. מה מעליותא בטקסט בלתי קריא?
אנסה לטעון שוב: לפי הבנתי, הטקסט ע"פ האורתודוקסיה הינו בלתי קריא ללא פרשנים. - אין לקורא האובייקטיבי הקורא ללא הנחות פרשניות, צל של מושג בהבנתו. האם יש יתרון במתן טקסט מקודד לעם שלא יכול להבינו?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 12:14 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | אלי, לגבי הפיסיקה בהס"כ הבאתי דוגמא לכך שבכל שיטה יש הכרח לקבל הנחות יסוד כדי ללמוד אותה. אתה זה שהולך בדברים עקלקלות כדי לעמעם את העובדה הזו, במקום להתקדם הלאה בדיון. |
|
להתקדם הלאה בדיון? בבקשה. א נ א, פרוס משנתך הפוזיטיבית, סוף סוף.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 13:04 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 13:16 |
|
| |
אלי, אם אין יסודות, ואין נאמנות לשיטה כל שיטה (חוץ מכזו שמנפחת לך את האגו) תיפסל על הסף, אתה חושב שיש לי זמן או רצון, להשקיע מזמני ומירצי לתהו ?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 13:33 |
|
| |
יאפ. בשום אשכול אתה לא אומר שום דבר פוזיטיבי, אלא רק טוען שיש לך שיטה עלומה המסבירה את הכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 15:29 |
|
| |
בכל אשכול (כמעט) אני אומר דברים חיובים , ברגע שנכנסים לשיטה מחייבת אתה ודומיך בועטים מיד , מבלי לנסות להבין את הדברים כלל. או אם לדייק יותר תוך כדי ניסיון להעלים את זה שבאמת אתם מבינים מאוד מה אני בעצם אומר, אבל חוששים להתייחס אל הדברים ברצינות שמא...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 17:51 |
|
| |
| eli_s כתב: |  |
1. כל דבריך בעצם נשענים על מה שכתבו אחרים בלי להבין בהם?
2. אפשר להבין הכל איך שרוצים, כל זן שכלום או הכל לא מחייבים בלי פרשנות, איזו משמעות יש לזה? כשכתוב "לא תבשל גדי בחלב אימו, והמשמעות הפרשנית רחוקה ביותר מהכתוב, למה נועד הכתוב.
3. אין לי מושג לגביי דעתך שלך, באורתודקסיה היהודית נותנים משקל רב ביותר לתורה שבכתב ומאמינים שכולה ניתנה מפי הגבורה למשה. בין אם במתן תורה ובין אם לאחריה (+- 8 פסוקים).
אם לדעתך הספר הוא רק "אוסף מזכרות חלקי", זה מאוד מעניין. |
|
1. תמיד תוכל לזרוק עוד קלוץ קאשע, התעלמת ממה שכתבו לך, ואתה ממשיך להתעלם, וכל מה שיש לך לשאול זה אם אני הבנתי את דברי מיכי, או שהעתקתי ממנו. אתה שוב מוכיח שבאת ממאדים, אם אתה חושב שמישהו צריך להעתיק ממיכי את הידיעה שיש הנחות גם לפיזיקה. 2. טווח הפרשנות של איסור בשר בחלב יכול להיות רחב יחסית, אבל עדיין יש כאן איסור על בשר בחלב, משהו מאד בסיסי שאינך יכול לשאול 'לשם מה ניתן' אם יש תחום משחק בגבול שלו. וכן בעוד הרבה דברים. צריכים לשבת בסוכות, אתה יכול להתווכח אם אמרי' מגו דהוי דופן לשבת הוי דופן לסוכה, ואם מותר להעמיד במקבל טומאה, אבל לא לשנות את הענין הבסיסי שבחג האסיף יושבים בסוכות. לכן אין טעם לשאול 'לשם מה ניתנה מצוות סוכה'. זאת מלבד ענין הסמכות של הפרשנות, דהיינו שגם אם יש טווח רחב, אפשר שהפרשנות באה במסורת, או שיש ערך לפרשנות של אדם חכם שמבין את רוח התורה, ולכן הגיוני שיכוין לכוונתה המקורית. 3. לא טענתי מעולם שהתורה לא ניתנה מפי משה, אלא שהתורה שבכתב היא רק חלק קטן ממה שניתן למשה, גם זה ממה שמאמינים באורטודוקסיה היהודית. לכן כיניתיו אוסף מזכרות חלקי. --- מיכי, לא זכיתי להבין מנין לקחת את ההנחה 'המקובלת' "שהתורה שבכתב היא שניתנה בסיני'", האם ראית מישהו ולו אחד ויחיד הטוען שהתורה שבכתב ניתנה בסיני (הלא רובה עוסקת במאורעות שאחרי סיני), אותי לימדו שבסיני ניתנה התורה בעל פה וארבעים יום למד משה את כל התורה כולה, ולימד את בני ישראל, ורק בסוף ימיו כתב את ספר התורה.
|
|
|
|
|