השבת עברו לפני התיבה החזנים אהרון שלמה וייסמן (שחרית), והחזן ישראל רנד (מוסף), בליווי מקהלת רינה ותפילה בניצוחו של המנצח הצעיר והמוכשר החזן יוסי שוורץ שנראה שעושה עבודה טובה בניצוח, הייתה תפילה מרוממת ומיוחדת שחרית מתוקה מדבש, אם הרבה נוסח ויצירות ידועות, ''אור חדש'' ''עזרת אבותינו'' ועוד החזן וייסמן היה במיטבו ונתן את כל כולו, ובקיצור, אני מאמין שקולני ימשיך ויוסיף עוד כיד רוחו הטובה עליו, הוא היה שם בענינים יותר ממני, שבוע טוב, וחודש טוב לכל בית ישראל.
נשלח ב-19/8/2012 13:13
שבוע טוב כאמור בבית הכנסת הגדול התקיימה שבת תפילה עם החזנים ישראל רנד ואהרן שלמה ויסמן בליווי מקהלת רינה ותפילה בניצוחו של יוסי שוורץ לתפילת שחרית ניגש החזן אהרן שלמה ויסמן, היצירות שבוצעו: ובמקהלות - שטרן/אילתור המלך המרומם - אימפרוביזציה יוצר משרתים - קוסוביצקי/אימפרוביזציה את שם - אימפרוביזציה אור חדש - מודז'יץ המקהלה והחזן עזרת - משה שטרן - טריו עם ישראל רנד ויחיאל יוסקוביץ צור ישראל - עממי נקדישך - יוסי שוורץ - המקהלה אז בקול - הורה ממקומך - במנגינת ידיד נפש/אילתור רצה - גרין פתיחה להלל - יוסי שוורץ - המקהלה מקימי - רוזנבלט/מלבסקי בצאת ישראל - מודז'יץ יוסף השם - מלבסקי מה אשיב - עממי הודו להשם - מודז'יץ אודך - מנגינה אנא השם - ניגון בעש"ט אנעים זמירות - מנגינה אין כמוך - זולצר אנא עבדא - יוסלה רוזנבלט
לתפילת מוסף ניגש החזן הראשי ישראל רנד היצירות שבוצעו: אבינו שבשמים - זים מי שברך - זמזום אל ארץ צבי בעבור דוד - רוטמן/רומשינסקי - דואט עם החזן ויסמן - פאלסט מדהים : יוסי שוורץ.... יחד יחד - חסידי - המקהלה כבודו - מלבסקי שמע ישראל - מלבסקי אתה יצרת - אימפרוביזציה/שטרן/מנדלבוים ונאמר - עממי סוף באם החסרתי משהו אתם מוזמנים לתקן לערוך ולסדר, תודה לחזנים לשאר חברי המקהלה למנצח יוסי שוורץ ולבית הכנסת שמאפשר לקהל להנות משבתות מתובלות בחזנות במיטבה שבוע טוב לייזר
תוקן על ידי קולני ב- 19/08/2012 13:14:28
נשלח ב-20/8/2012 00:35
שבת חזנות מעל ומעבר למצופה הייתי בשחרית ובהלל החזן ויסמן היטב להתפלל לפעמים קצת מרח אבל סך הכל העביר תפילה כראוי אנד הצטרף לדואטים פה ושם. את המקהלה של יוסי שוורץ שמעתי כמה פעמים אך השבת שמעתי מקהלה שונה לגמרי יתכן שזה היה בגלל תיגבור הרוסים למקהלה (זה ענין של תקציב? מדוע יש שבתות בלעדיהם?) המקהלה הביאה פלונטר אמיתי לבית הכנסת שיצטרך לעשות חושבים אם רפי ביטון או יוסי שוורץ (:-/) ומי האמארגן שיקפוץ על המקהלה הזאת ויעשה את עסקת חייו
כמובן שאני לא בא כאן לסכסך בין המקהלות (;-/) מקהלה צעירה באיכות טובה ומגיע לחברה האלה את הפרגון מכל הלב. אני עזבתי ב11 ועדיין לא התחילו מוסף מי יודע מתי סיימו שם את התפילה.
ודבר קטן נורא: האם יכולים להסביר לי אחת ולתמיד מי החליט שאומרים דווקא פי פה פם ולא פם פה פי כמובן כוונתי למתי שהמנצח מחלק את האקורדים
זה היה משעשע לראות את הצעירים הבני״ש ומצד שני את הרוסים שאינם בני״ש אותי זה נורא הצחיק ועל זה אומרים מי אמר שאין תרבות בבני ברק??
תוקן על ידי גאון_לירי ב- 20/08/2012 00:38:48
נשלח ב-20/8/2012 01:00
החזנים היו במיטבם המקהלה היתה מיוחדת מזכירה את המקהלה של רפי ביטון .
יש הצעה לבית הכנסת הגדול ברמת גן .
בבית כנסת הגדול בירושלים יש כל שבת שניה חזן עם מקהלה .
אולי גם בבית הכנסת הגדול ברמת גן כל שבת שניה תביאו חזן עם מקהלה.???
תוקן על ידי שרית560 ב- 20/08/2012 01:04:00
נשלח ב-20/8/2012 01:38
טוב לשמוע!!! בכוונתי השנה להתפלל בבית הכנסת הגדול בר"ג שנה שעברה יום כיפור היה חלומי ואני רוצה לחזור על החוויה הרוחנית! השנה המקהלה תהיה מקהלת בית הכנסת קולות מן השמים עליה מנצח מאסטרו רפאל ביטון ילד הפלא שהפך למנצח הפלא!!
נשלח ב-20/8/2012 09:47
תגבור המקהלה
המקצוענים המחזקים את המקהלה תורמים רבות לביצועים המוזיקלים לפי תווים.
התהודה שלהם ניכרת ביחוד של הבסים.
כך הם עושים בתגבור מקהלות אחרות.
נשלח ב-21/8/2012 00:04
נשלח ב-21/8/2012 00:40
שאלה ל"קולני": כשאתה כותב "מה אשיב: עממי", לאיזה ניגון "עממי" אתה מתכוון?
נשלח ב-21/8/2012 11:48
בדרך כלל שמו של הרב עממי מתנוסס במקרה שאני לא מכיר מי הלחין את השיר ואני מצפה להשלמות מצד אלו שנכחו בתפילה. אני מתכווין לניגון המפורסם ששרים בכל מקום אולי הוא קשור לבנט? המשך יום טוב
נשלח ב-23/8/2012 00:03
רבותי מעט מאוחר אבל נשאר טעם טוב בלב דווח משבת חזנות בבית הכנסת הגדול ברמת גן ר"ח אלול פר' ראה עם החזנים א.ש.וייסמן והחזן ישראל רנד
בשבת פרשת ראה ר"ח אלול זכו חובבי החזנות לחוות שבת מרגשת שבו עברו לפני התיבה החזן החסידי א.ש.וייסמן והחזן הראשי ישראל רנד, כשאותם מלווה מקהלת "רינה ותפילה" המורחבת בניצוחו של המנצח המוכשר יוסי שוורץ.
החזן וייסמן המרגש בנועם תפילותיו עבר לפני התיבה בתפילת שחרית,הלל.והוצאת ספר התורה.
אפרט לפניכם את הקטעים לפי בקשתו של ר' קולני. שחרית
שכן חובת-ד.קוסוביצקי
המלך המרומם-אימפרוביזציה מדהימה
קל אדון-לחן עממי מקהלה
יוצר משרתים-קוסוביצקי אימפרוביזציה
את שם-אימפרוביזציה
אור חדש-ב.צ.שנקר החזן וייסמן והמקהלה בהרמוניה מושלמת מדהים
עזרת אבותינו-מ.שטרן החזנים וייסמן ורנד והמקהלה, החזן וייסמן התעלה על עצמו.
נקדישך- בן ברוך המקהלה
אז בקול- חזנות בשילוב מזרחי.מעניין מאד
ממקומך-ע"פ ידיד נפש של יוסי גרין החזן והמקהלה בשילוב חזנות.
רצה - יוסי גרין והמקהלה ביצוע מעולה ומדוייק. תפילת הלל
ברכת הלל - הרשמן המקהלה מפזמת ברקע לחן של המנצח המוכשר יוסי שוורץ והחזן מבצע את הברכה בצורה מדהימה ומרגשת.
מקימי - רוזנבלט מילבסקי
בצאת ישראל - מודז'יץ.
יוסף ה' - מילבסקי ביצוע מרגש ומדהים גולת הכותרת של החזן א.ש. וייסמן.
מה אשיב - ליבלה העשל.
אודך - בן ציון שנקר.
אנא ה' - לחן עממי.
אנא עבדא - רוזנבלט ביצוע אדיר ומרגש של החזן וייסמן והמקהלה.
עד כאן כפי ששמעתי ומפאת שמחה משפחתית נאלצתי ללכת לאחר הוצאת ספר תורה, אבק/ ממי שיכול להשלים דווח על תפילת מוסף עם החזן רנד.
ישר כח גדול למר חיים גלרמן והגבאים שיזמו וארגנו שבת נפלאה זאת.
נשלח ב-23/8/2012 01:12
תיקון טעות: "מה אשיב" אינו של לייבלה העשל. אמנם הוא שר את זה בהקלטה הראשונה, אבל המלחין הוא הרב אביעזר וולפסון. ההקלטה הראשונה היתה פנים-משפחתית, לכבוד בר המצוה של אחד מבניו של הרב וולפסון (נראה לי של דניאל, שהוא כיום ראש ישיבת נתיבות החכמה בירושלים). בקלטת שהופצה היו עוד יצירות של הרב וולפסון וכמה של ר' משה לאופר.