| נשלח ב-19/8/2012 17:49 |
|
| |
מה הבעיה של עצכח?
בזמן האחרון כתבתי כאן כמה משפטי גנאי ובלע חירוף וגידוף וכדו' כלפי עצכח, והיה מי שהבין בטעות חמורה ונוראה שכוונתי לבני האדם הכותבים כאן, בזמן שידוע שכולם חסידים אהובים וברורים במעלות קדושים וטהורים תחת כנפי השכינה חוסים ובגן עדן תהא מנוחתם. לפיכך אמרתי להסביר כוונתי: אין מלתי אמורה על הכותבים, אלא על הפלטפורמה, בהתאם למשל השיכור, פלטפורמה מוציאה מהמציאות הדינמית סוג מסויים של יציאות. רוצה לומר: המערכת כאן היא דינמית, כל אדם יכול להיכנס ולכתוב, להמשיך או להפסיק, להתנסח כך או אחרת לשאול או להשיב. יש המון היצע, אבל מה הקיבולת של המערכת? מי אלו שיישארו לכתוב כאן, מה יהיה להם נח לכתוב כאן? זה תלוי בתנאי המערכת. ומה הם התנאים? ראשית אין לה מנהל מכל אוהביה, אף אחד לא מתווה שום קו לפורום, אין שום גבולות, מדי פעם מתעורר איזה מנהלון משנת חורף ומוחק באופן פרוביזורי ספורדי ואקראי מלת גנאי נוראה כדוגמת 'לא יפה' ומיד לאחר מכן מפהק ונרדם לשבעים שנה. כיון שכך נוצרת הגבלה כלפי ההיצע של החומר שדרוש הכוונת מנהל. ומתרבה ההיצע של החומר שתמיד יכול להיכנס. מי שרוצה להציע היגד חיובי (לא במובן של 'טוב' אלא במובן שהוא מחייב משהו, הוא טוען משהו) כמעט ואינו יכול לעשות זאת, שכן ככל שרעיונו יהיה יותר מורכב או יותר מסתם אמירה טריויאלית, יהיה קל לכל מי שרוצה להציע היגד שלילי (במובן של לסתור משהו או להקשות עליו) לשחק אתו משחקים אינסופיים. מכיון שלכתוב צריכים זמן פנוי, (מה שכבר מעלה את ההיצע של משועממים, או יותר גרוע אובססיביים), זה נותן יתרון למי שעושה את העבודה הקלה, לשאול עוד שאלה את בעל הטיעון. בסופו של דבר היתרון מאד לא הוגן כלפי מי שמוטלת עליו העבודה הקשה – לטעון היגד חיובי. (לא שיש לי בעיה עם שאלות, אלא שהשאלות לא ממוקדות ומערימות על הכותב קשיים, במקום להתמקד ולברר את מה שהוא כן אמר, מכריחים אותו לעסוק בפרטים אחרים ושונים, ומכח ההרגל גם כשהוא אומר משהו לא טורחים לקרוא, אלא כותבים לו: גם אם נגיד ש.. עדיין מה תעשה עם.. וכשרוצים אפשר להפוך. אם תדבר על סתירות, אפשר לומר מה עם הכפילויות, אם תדבר על כפילויות, אפשר לומר מה תעשה עם הסתירות, וחוזר חלילה). מה קורה בשטח? אני אטען שאינטרנט בלתי מסונן הוא הדרך הפרקטית והריאלית להגיע לעריות, בין הדברים כתבתי כעשר משפטים. מיד יכול מישהו לתפוס את העיקר כדי לעשות 'מבחן אמינות' ולעסוק בנושא המרכזי של 'האם פורנוגרפיה היא החיפוש הנפוץ ביותר באינטרנט או שהוא מס' 3'. לא משנה כבר מה אני טענתי, אני איאלץ להתייחס או שאהיה 'מתעלם'. נניח שאתייחס לזה, עדיין אפשר לשאול עוד אלף שאלות בלתי קשורות, כגון 'מי אמר שאסור להוציא זרע לבטלה'. אדם יכול לשאול 'מה צריך תורה אם יש פרשנות', כשננסה לדבר אתו על החלק שנשאר גם בלי הפרשנות, הוא יכול מיד לעבור לדון בשאלה האם אני המצאתי את הרעיון שיש לפיזיקה הנחות או שהעתקתי ממיכי. אדם יכול לשאול סתירה בין שני מקראות, או עשר סתירות כאלו, וכשמישהו ידבר אתו על ענין הסתירות באופן כללי, תמיד הוא יוכל להוסיף: אבל לא דיברת על טקסט כזה וכזה, אבל לא דיברת על הסתירה הזו והזו, לא דיברת על הכפילויות, וכו', טענות נגד המסורת אפשר להעלות מכאן ועד רבונו של פתח תקוה, במקרה שאשיב כענין על אחת, תמיד אפשר לטעון זו רק אחת מתוך מליון, לפיכך אין טעם בדיון, הוא לא יוביל לשום מקום. אין מנהל שממקד אותו, ובעלי העבודה הקלה (שאין להם שום סיבה לטרוח למקד) תמיד יכולים להמשיך ולעשות את העבודה הקלה ולשאול מה עם הנקודה הנפלאה של הרמב"ם. הוי אומר: אין שום בעיה באנשים הכותבים, הבעיה היא בפלטפורמה שמוציאה מהם בקלות את החלק הלא יעיל, ולכן קשה להצביע על דיון כאן שהיה יעיל עבור מישהו. הדיון הלא יעיל יכול להוציא קללות ועצבים מאנשים רגועים, דברי שטות מאנשים פקחים, אמירות סתמיות מאנשים מעמיקים. מבלי לפגוע במעלתם. והראיה שרוב האנשים הרצינים שהיו כותבים כאן, פשוט הפסיקו, מדי פעם הם מבקרים ויורים צרור, אבל חוקי המקום נותנים עדיפות לאלו שעושים עבודה קלה, וקושי גדול למי שעושה עבודה קשה או שיש לו משהו להגיד (שימו לב כמה פעמים אי"צ צריך לציין שהוא יכתוב אם יהיה ביקוש, הטעם הוא שכשמישהו מנסה לומר משהו חדש או שונה, אף אחד לא מתעניין במה שהוא אומר אלא מנסים לשאול עוד שאלות מסביב כגון איך הוא יכול להסביר את המחלוקת הנוראה בהפלס או את מחיית עמלק). נא לא לקחת אישית, אלא לחשוב על דרך לייעול. אם למשל היה כאן מנהל, אפילו אם היתה לו אוריינטציה ספציפית, כגון שהוא תומך בביקורת המקרא ובאתאיזם וניהיליזם, הוא היה אמנם יכול להקשות על מי שמתנגד לרעיון, אבל הדיון היה ממוקד, ולכן היה מיקל על מי שבאמת היה לו משהו להגיד מעבר ללהמציא את הגלגל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 18:51 |
|
| |
[ואמאי,
מניסיוני, יש כאן מנהל(ים) ובהחלט יש להם אג'נדה - לאפשר דיון ענייני בנושאים שמעניינים את הכותבים. אני מקבלת שבעיניך אין זו אג'נדה ראויה (מספיק), אבל זה המקום וזה מנהג המקום - תרצה תאכל, לא תרצה לא תאכל. ומה לך כי תלין?]
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 19:08 |
|
| |
אני לא מתלונן, אלא מסביר את כוונתי כמובן שמי שלא ירצה לא יאכל יש אנשים שמוגדרים כמנהלים, ידוע לי האם הם תורמים לדיון עניני או לאו, יש מקום לדיון ומאחר והערך של דיון עניני מוסכם על שלשתינו (את, המנהלים, ואני), הרי שיש מקום להתווכח על הסעודה ואגב, את אחת מאלו שכבר פחות כותבים כאן, ונראה כי בהחלט הורדת פרופיל, אז מה לך כי לא תליני?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 19:16 |
|
| |
עצ"כ אינו מוסד חינוכי המכשיר את בוגריה לתעודת מוסמך. ואינו מקום המגדיר את מטרותיה ואת שאיפותיה,
עצכ"ח- להבנתי - משמש מקום מפגש לאנשים שונים בעלי דעות שונות- וכל המרבה הרי זה משובח- מקום שכל ואחד יכול להביע את דעתו- בדרך כלל באמונה ודעה.- פוליטיקה ורכילות אסורים בתכלית האיסור אל אף מה שאתה חושב.
המעלה הגדולה היא כי כל אחד יכול לכתוב בנושאים אלו כל מה שעןלה על ליבו ונפשו- החל מחרדים קיצונים ,חסידים, מתנגדים, אנשי קבלה,תמהוניים חוזרים בתשובה וחוזרים בשאלה, רפורמיים ואתאיסתים, אפיקורסים להכעיס ואפיקורסים לתאבון. בקיצור כל מי שנושא האמונה מעניין אותו.
טוב מאד שלא מצנזרים אף אחד, מצוין שכל אחד יכול להיות להרגיש חופשי לכתוב את דעתו, זה המקום הטוב ביותר לאדם חושב לחשוב בו,
כל כמה חודשים קם נביא זעם המנבא שחורות לפורום, והפורום חי בועט תוסס ורענן
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 19/08/2012 19:52:49
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 19:22 |
|
| |
איני מנבא שחורות אלא להיפך מתאר בצבעים חיים כיצד הוא חי ובועט לא ביקשתי לצנזר מישהו אפילו לא ביקשתי שידגימו מה אני מתכוין, אבל אם אתה מדגים מרצנך החפשי - תודה
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 20:28 |
|
| |
אתה צודק בהחלט. תמיד קלה עבודת המקשן מעבודת המתרץ. שהמקשן יכול לפרוך, ואין המתרץ יכול לפרוך.
אך מהי הפואנטה? יתנו לך ואך ורק לך לכתוב ויצנזרו תגובות?
ברי שיש כאלו אשר הגיעו למסקנה כי אין ליהדות האורתודוקסית תשובות. יש כאלו הבטוחים כי הם בעלי כל התשובות כולם, ויש הפוסחים על שני הסעיפים.
יש פה אשר המציאו לעצמם דת חדשה, ויש מהם אשר בטעות קוראים לאותה דת יהדות. יש אשר בכלל עברו את קו הלוגיקה, ובצורה לוגית טוענים נגדה. יש כאלו אשר יודע אתה כי יודעים הם כי ברמיה עצמית מדובר. יש כאלו אשר דעתם הולכת ומתגבשת מעיון בפורום, ויש כאלו אשר לא ישנוה לעולם. - חמורים המה. יש המאריכים ומשקיעים, ויש הסותמים ומערפלים.
ומדוע ליתן יתרון לבעלי דעה מסויימת, רק בגלל שדעתם - בעייתית להוכחה?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 20:41 |
|
| |
אני מסכים עם הגדרותיך כאן אבל לא ביקשתי כלל לתת יתרון לבעלי דעה מסויימת והלא כתבתי בצורה ברורה מאד, גם המנהל שדעתו תהיה הפוכה בתכלית מדעתי, יביא לי הרבה תועלת, שכן הוא ימקד את הדיון ויתמקד במה שבין דעתי לדעתו (כל עוד הוא 'מנהל' ולא משועמם ג"כ שמנסה לאגד קושיות שלא קשורות לנקודה), כך יוכל הקורא להכריע מי צודק.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 20:44 |
|
| |
וזו -אינה בעיה.
תוכל לנהל הויכוח, לעורכו ביחד עם בר הפלוגתא, ולהעלותו שלם, עולה, לריח ניחוח, לנו הקוראים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 20:54 |
|
| |
כמה לשעה?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 21:00 |
|
| |
ואמאי
אני מסכים לרוב מה שכתבת, ואף בא להוסיף על זה.
יש יחס לא שויוני בין שאלות ותשובות.
יש שאלות פשוטות שקשה מאד או בלתי אפשרי לענות עליהן.
ויש שהתשובות הן מסובכות מאד.
וכדי להסביר מדוע, צריך עוד פעם להתאמץ. להתאמץ ולכתוב, להתאמץ ולקרוא.
וזה כאשר הקוראים הם חכמים ונבונים ורוצים לדעת. ומה יהיה עם אלו שלוקים בהבנת הנקרא, או שקוראים ומדלגים, או שקוראים ונדמה להם שהכותב אמר מה שהם חושבים שאמר? (שימו לב: משפט מסובך! קל למשפט הזה לגרום בדיוק את התופעה שהוא מתאר).
ושוב, כל זה בלי שהדיון יוסב למקום חדש, לנושא חדש.
מה הפתרונות?
אין ממש פתרונות, אלא להשתתף, לתרום, להסביר, לגלות אורך רוח.
כאשר מסבים את הדיון, לפתוח אשכול חדש מתפצל (אופטופיק) ולהעתיק לתוכו את הדיון המתפצל ולהישאר עם העיקר.
כאשר לא מבינים, להסביר שוב.
כאשר לא מבינים, לחפש מה הן הנחות היסוד שיכולות להיות משותפות ולאפשר דיון פורה.
כאשר אין הסכמה, לסכם: זה מה שאני חושב, אלו הנחות היסוד שלי. האם הבנתי נכון שאלו הן הנחות היסוד שלך? זה המחיר שאני משלם. זה המחיר שאתה משלם.
יתכן שהתרומה העיקרית של הפורום היא הבהרה של הנחות יסוד. וכמובן, שותפות מרתקת וייחודית בין משתתפים ממקומות שונים לגמרי, שבכל זאת מסכימים לקבל עליהם את עול הדיון האינטלקטואלי תוך עירוב מינימלי של רגשות והנחות לא מודעות ולא מוכחות.
וזה הרבה מאד.
עובדה שלפני היות האינטרנט (והייד פארק) זה לא היה.
כמה חברים וירטואליים רכשתי כאן שאיתם אני יכול לשוחח על מה שלא אוכל לגלות לאף אחד מחברי ושכני במציאות האמיתית (האמיתית?).
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 21:01 |
|
| |
[ואמאי,
כשיש לי מה להגיד, אני כותבת. אני מודה, שלא הכל מעניין אותי ויש אשכולות שאיני טורחת אפילו לרפרף בהם. תמיד היה כך. מבחינתי, כל עוד יש דיון ומפגש בין בעלי דעות שונות, הפורום ומנהליו ממלאים את תפקידם. אתה מבקש מישהו שיכתיב קו מחשבה מסוים ועקבי - יש הרבה מקומות כאלה (אני מניחה שגם באינטרנט), ומה לך לחפש דווקא כאן?]
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 22:08 |
|
| |
אמאי אתה שואל כמה לשעה? וכמה לשעה צריך לקבל מנהל בעצכ"ח על מנת שימלא את תפקידו לפי ציפיותך? אני חושב שמגיע לו הרבה מאד, השאלה היא מי ישלם? היית אולי צודק אם היית מציע כי כל משתתף ישלם דמי חבר גבוהים- לאחזקת הפורום ותשלום המשכורות למנהלים
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 22:50 |
|
| |
בין כת חנפים לכת ליצנים
מכובדי ואמאי. ראשית, לדעתי אתה דורש יותר מדי מפורום אינטרנט. זה מה שיש ועם זה זכותו של כל אחד ללכת או לא ללכת, וכל אחד מוזמן גם להקים במות אחרות ולהקטיר בהן ללמוד וללמד לשמור ולעשות. לעניות דעתי, הבעיה היא לא עצכ"ח וניהולו. יש בעיה מהותית בסוג כזה של דיונים, וזה שהם נוטים לגלוש לאחד משני צדדים בעייתיים, אחד שכבר ספר איוב דן בו, ושני שאת תיאורו הממצה, בעיני, מצאתי דווקא אצל ויליאם ג'יימס. כת חנפים: חז"ל לימדונו כי כת חנפים אינה מקבלת פני שכינה, שנאמר (איוב י"ג) "כי לא לפניו חנף יבוא". להפתעתי גיליתי כי ענינו של הפסוק הזה אינו במי שמחניף למלך או לשר הצבא, אלא דוקא במי שחנופתו היא כלפי שמיא! הסיטואציה שם הולכת כך: לאחר שאיוב מציג את טענותיו כלפי רבונו של עולם, באים שלשת הרעים – אליפז, צופר ובלדד – וכל אחד מהם מציג "מענה", שעיקר עניינו הוא לומר לאיוב שאין טעויות אצל ה', ושאם הוא נענש הוא כנראה חטא, או לפחות שיבדוק טוב טוב את עצמו לפני שהוא בא בטענות. זה מרתיח את איוב, ועל כך הוא נוזף בהם: "ואולם, אתם טופלי-שקר; רופאי אליל כולכם.
מי-ייתן, החרש תחרישון; ותהי לכם לחכמה.
שמעו-נא תוכחתי; וריבות שפתיי הקשיבו.
הלאל, תדברו עוולה; ולו, תדברו רמייה.
הפניו תישאון; אם-לאל תריבון.
הטוב, כי-יחקור אתכם; אם-כהתל באנוש, תהתלו בו.
הוכח יוכיח אתכם-- אם-בסתר, פנים תישאון...
החרישו ממני, ואדברה-אני; ויעבור עליי מה.
על-מה, אשא בשרי בשיניי; ונפשי, אשים בכפי. הן יקטלני, לו אייחל; אך-דרכיי, אל-פניו אוכיח.
גם-הוא-לי לישועה: כי-לא לפניו, חנף יבוא." זה, בעיני, אחד מן הצדדים הבעיתיים: כת חנפיו של הקב"ה. במקרה שלנו, מדובר באנשים שמקריבים את היושר האינטלקטואלי על מזבח המחויבות שלהם להגן על עמדותיהם הדתיות, וכשהדברים מגיעים לידי ויכוח הם נתפסים לכל מיני תירוצים שלעולם לא היו מעלים בדעתם אלמלא היה מדובר בעמדות היקרות ללבם. כפי שהסביר איוב (וכידוע הסכים הקב"ה על ידו, שהרי בסוף הספר הוא נוזף ברעים על ש"לא דברתם אלי נכונה כעבדי איוב") אנחנו, המאמינים, לא צריכים להיות עורכי דינו של הקדוש ברוך הוא. הוא לא משלם לנו אחוזים, ולא מינה אותנו לתרץ את השואה או להפריך את האבולוציה ואפילו לנצח בראיות חותכות את מבקרי המקרא. המסר של ספר איוב, ככל הנראה, הוא שעדיפה הודאה ענוותנית במגבלות היכולת שלנו להבין את דרכי הבורא או להגן עליהן, מול העמדה הבוטחת שחייב להציג עורך הדין המדבר בשמו של מרשו. כת ליצנים: הצד השני של הבעיה, זה שאני מכנה אותו כת ליצנים, מודגם היטב, לדעתי, בציטוט הבא מג'יימס: "אם לבך אינו רוצה בעולם של מציאות מוסרית, דעתך בלי ספק לעולם לא תרום לך להאמין בו. הספקנות המפיסטופלית תספק בוודאי את דחף השעשוע שלנו טוב בהרבה מכל אידיאליזם קפדני. ישנם אנשים אשר לבם קר כל כך מטבעם, שההשערה המוסרית לעולם אינה חיה בקרבם חיים עזים. המורליסט הצעיר והנלהב חש תמיד אי נוחות בנוכחותם השחצנית; הם מצטיירים כידענים ואילו הוא – פתי מאמין ותמים. אבל בלבו המגומגם הוא יודע שאינו שוטה, ושישנו תחום אשר בו כל תבונתם ועליונותם האינטלקטואלית אינה טובה מפקחותו של שועל. ספקנות מוסרית אינה ניתנת להפרכה או לאישוש לוגי יותר מספקנות אינטלקטואלית. כאשר אנו דבקים בכך שישנה אמת (מכל סוג שהוא) אנו עושים זאת בכל מאודנו, ומחליטים להשליך עליה את יהבנו. הספקן, לעומת זאת, מאמץ בכל מאדו את הגישה המפקפקת; אבל לשאלה מי מאתנו נבון יותר, רק ישות כל יודעת עשויה לתת תשובה." אולי לא הגון מצדי לומר זאת, אבל ההרגשה שלי היא שחלק גדול מ"שיח האתיאיזם", גם בפורום הזה, מקורו בעמדה מהסוג המפיסטופלי שמתאר כאן ג'יימס. תראה, אני קורא את דוקינס על אבולוציה. גם הוא, דוקינס, עורך דין: אמנם עורך דין עם קייס מצוין, אבל עדיין עורך דין, כלומר אדם שמציג את מה שנח לו ומתעלם או מטייח נקודות לא נוחות. זו דעתי, ואפשר לחלוק עליה, וברור שדוקינס מרגיש שהוא נלחם במנגנון שקר עצום שרק מחכה לתפוס אותו במלה ולכן הוא נורא נזהר. מילא. אבל הבעיה היא יותר עמוקה. מה בכלל תמונת העולם שמציעים לנו הדוקינסים? בסופו של יום, ומזה הם לא יוכלו להתחמק, מדובר ברדוקציה מטריאליסטית מוחלטת של תופעת האדם. אין אדם ואין אני ובוודאי שאין עם ומשפחה – מה שיש זה שקי אטומים שמתנהגים לפי חוקים פשוטים ויוצרים תבניות מורכבות, הכל דטרמיניסטי ואין בחירה ואין מוסר. אם אני תולש לך את האוזן, או שהרוח מעיפה לך את הכביסה, זה היינו הך. מכיוון שאינני עורך דינו של הקב"ה, אודה בפה מלא שכל מסקנות המחקר המדעי, למיטב שיפוטי, אינן מפריכות את תמונת העולם הזו, וכי הצלחת המחקר המדעי מספקת רוח גבית חזקה לאמונה לפיה רדוקציה מטריאליסטית כזו של האדם היא נכונה (אפשר להתווכח כאן על כמה נקודות חצי פילוסופיות, אבל נשים את זה בצד). מה, לעזאזל, עולה מכל זה? שאני מכונה ואין אלהים? שיהיה. אז מתברר שאני מכונה עם סוג נפוץ של קלקול שנקרא אמונה. למאי נפקא מינה? למה דוקינס פתאום נזכר שדתות גרמו למלחמות וזה רע. מה זה "רע"? מה ההבדל, לשיטתו, בין התפרצות הווזוב לעינויי האינקוויזיציה? מי נתן לו רישיון להשתמש פתאום בשפה מוסרית? כמובן שעל שאלות אלו דוקינס יוכל לענות שגם הוא מכונה וגם על הקלקולים שלו אין לי רשות לבא בטענות. שיהיה. אז לאן הגענו? הפורום הזה, או אם תרצו התפיסה הדתית או הרוחנית בדורנו, תקועה בין שני הצדדים הללו: בין כת החנפים שרוצים להגן בכל מחיר על כל אבן בבניין, לבין כת הליצנים שרוצים לשרוף את המועדון ולא אכפת להם שלא יישאר כלום, למרות שהם עצמם, למיטב הכרתי, לא מסתכלים בראי ורואים אוסף מולקולות אורגניות הקשורות בקשרי ון-דר-ואלס. האם יש דרך ביניים ראויה? שאלה טובה. אבל אם יש דרך כזו, הדיונים שנערכים כאן אינם פחות ראויים מאלו שנערכים במקומות אחרים, עד כמה שידיעתי מגעת.
[למען הסר ספק, ברור לי שגם אני (אולי גם כל אחד אחר כאן) משתייך מדי פעם לאחת משתי הכתות הללו ואולי גם לשתיהן.]
תוקן על ידי שנרב_נ ב- 19/08/2012 22:52:57
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 23:03 |
|
| |
שנרב. יפה מאוד. אכן, בעיית המוסר היא הבעיה הגדולה ביותר ל"אחרי ניפוץ האמונה"
הפורום, לדעתי לפחות, עוזר בעיקר לבירור העמדות העצמיות, למי שחפץ בכך, ולו בלבד.
מי שחפץ במודעות באיזה קלקול המכונה שלא לקתה - זהו המקום. מי שמרוצה בקלקוליו השונים ומסופק בהם - בעל תאווה - בין אם הוא מהמאמינים ובין אם הוא מהספקנים, לא מתאים לפה.
מי ש"קלקולו" גורם לו לרצות למצות את חייו, חייב לדעת ולברר, ככל הניתן, האם כת המאמינים צודקת. ייתכן ויוברר לא שלא, וייתכן כי יוברר לו כי לא ניתן להשיב על השאלה. אך את התשובה לשאלה זו, מחפשים, בין השאר, פה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 23:03 |
|
| |
נדב
אהבתי מאוד
רק לחזק את דבריך
תלמוד ירושלמי מסכת ברכות פרק ז דף יא טור ג /ה"ג דניאל אמר האל הגדול והנורא ולא אמר הגבור בניו מסורין בקולרין היכן היא גבורתו ?! אמר רבי יצחק בן אלעזר יודעין הן הנביאים שאלוהן אמיתי ואינן מחניפין לו
תוקן על ידי maxmen ב- 19/08/2012 23:04:30
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 23:45 |
|
| |
הבעיה של הפורום שלדאבוננו לרוב משתתפיו יש מעט אמונת חכמים; ומעט אהבה וכבוד לתורה ביחס לחיבתם הרבה למדעים/סברות שטחיות/לוגיקה; ורצון נקלה, שכנראה האינטרנט מעודד אותו, לומר את דעותיהם בקולניות מבלי להתייגע וללמוד בעיון. והתוצאה שנפוץ השימוש העקמומי בדברי הרמב"ם במורה נבוכים או במובאות מחז"ל ומחכמי ישראל או בדעות ואמונות זרות כדי לקנטר על קדושת התורה או על דברי חז"ל, שעמקו מחשבותיהם ממחשבות הדורות האחרונים כיחס השמים לארץ, ולקטרג על מדות טובות של אמונה, טהרה וקדושה, והכל בשם בינה, שלרוב חברי הפורום, למרות יומרנותם, יש מעט מאד ממנה. וכבר הורו חז"ל: לגמר איניש והדר לסבר. ואידך זיל גמור.
|
|
|
|
|